magyarfutball.hu

Romania - Hungary 2 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Románia - Magyarország 1972
  2. Románia - Magyarország 1972
  3. Románia - Magyarország 1972
  4. Románia - Magyarország 1972
  5. Románia - Magyarország 1972
  6. Románia - Magyarország 1972
  7. Románia - Magyarország 1972
  8. Románia - Magyarország 1972
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2016.09.19, 14:16 (szerk.: 2016.09.19, 17:05)
    - Zámbó játszhat?
    - Igen, tévedés volt az a hírügynökségi jelentés, hogy Zámbó sárga cédulát kapott a mérkőzésen, s mivel ez már a második intés, nem szerepelhet a harmadik találkozón. A bukaresti mérkőzés után beszéltem Tschenscherrel, aki elmondta, hogy sárga cédulát Szőkének és Fábiánnak mutatott, Zámbót csak figyelmeztette időhúzása miatt. Eszerint Zámbó, ha Illovszky beválogatja, ott lehet a harmadik mérkőzésen is.

    Részlet Petri Sándor, MLSZ főtitkárral készített interjúból
    Népsport 1972.05.16.
     
  2. avatar: ingersheim
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.04, 16:15
    Kű Lajos: Arra emlékszem még, két férfi és egy hölgy meglátogatta a csapatot a szállodában, megkérték Illovszky Rudolf szövetségi kapitányt, hogy szólhassanak a csapathoz a meccs előtt. Rudi bácsi a taktikai értekezlet előtt lehetőséget adott, a hölgy pedig elmondta, hogy Erdélyből jöttek, s hogy az Augusztus 23. Stadionban minden előfordulhat, csak az nem, hogy kikapunk. »A mindenható Isten nevében kérem, győzzenek, mert ha nem, nekünk nem lesz maradásunk.« Ezek után nem lehetett kikapni

    forrás:
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/kiraly-a-fradi-ujpest-sem-er-fel-a-roman-magyarral-2276817
     
  4. avatar: fgymat
    2009.05.23, 09:19
    A románok, érthetően, nagyon bíztak abban, hogy a Budapesten elért döntetlen után hazai pályán kivívják a továbbjutást. Mi pedig természetesen abban bíztunk, hogy ez nem így lesz.

    Nem úgy kezdte a válogatott a játékot, mintha megijedt volna a román szurkolók hangorkánjától. Gyors vezetést szereztünk és nagyon jó játékkal a hazaiak egyenlítése után újra sikerült előnyhöz jutnunk. Továbbra is mi voltunk fölényben és minden esélyünk megvolt, hogy Romániában vívjuk ki a továbbjutás jogát. Olyan erős volt csapatunk nyomása, hogy az első játékrész végén büntetőrúgáshoz is jutottunk. Kocsis volt az ítélet végrehajtó. Lövését azonban Raducanu kiütötte.
    A második félidőben, talán az előzőleg elszalasztott lehetőség miatt is, csapatunk kicsit visszaesett, és ahogy lenni szokott ezzel párhuzamosan a román válogatott egyre inkább lábra kapott. Olyannyira, hogy voltak olyan periódusok, amikor labdarúgóink hosszú percekig labdához sem értek. Már tíz perc sem volt vissza a találkozóból, amikor a hazaiak kiegyenlítettek és bizony örülhettünk, hogy végül meg tudtuk őrizni a döntetlent.

    Mivel az idegenben szerzett gólok nem számítottak az akkori szabályok szerint (ez nekünk kedvezett volna), ezért harmadik mérkőzésnek kellett döntenie a négy közé jutásról, mégpedig semleges helyszínen. Erre a találkozóra Belgrádban került sor, mindössze három nap múlva.
    Miközben mi a harmadik mérkőzéssel voltunk elfoglalva a négyes döntő másik három résztvevője az NSZK, Belgium és a Szovjetunió már mosolyogva pihentek.


    forrás:
    mafoci