magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Ferenczvárosi TC 1 : 11 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 17:34
    Ferenezvárosi T. C.—Fővárosi T. C. 11 : 1.


    (Millennáris pálya.)Bajnokcsapatunk utolsó baj­noki mérkőzése a fenti váratlanul nagy goal-aránynyal végződött. A Rumbold és Gorsky nélkül játszó ferenczárosiak az egész mérkőzés folyamán óriási fölényben voltak és tetszés szerint rúgták a goalokat. A fővárosi csatárok csak néhányszor tudták megközelíteni ellenfelük kapuját, de akczióik erélytelenek voltak. A Főv. T. C.-ben a hír szerint F. T. C.-be lépett Beimel és Rusz nem ját­szottak. A zöld-fehérek legjobb emberei Schlosser és Szeitler voltak, mig a fővárosiaknál a fedezetsor volt jó.A mérkőzés óriási melegben, kétezer főnyi közönség jelenlétében folyt le.
    F. T. C. kezd, azonnal támad és a harmadik, illetve negyedik perczben már egy-egy kornert ér el. Schlosser szépen szökteti Koródyt, de Nemetz lekapcsolja, majd Schlosser és Weisz lövései a kapu felett süvítenek el.A 14-ik perczben ismét kornert rug F. T. C. Unalmas közép játék után Schlosserhez jut a labda és pompás czenterét Weisz védhetetlenül belövi. Szeidler szép táma­dást vezet, középreadását azonban Korody elrontja. Majd tizenegyeshez jut az F. T. C. a fővárosiak kapusá­nak szabálytalan játéka miatt, de Schlosser a labdát a kapusnak rúgja. A 32-ik perczben Gerstl magas lövését a kapus már a goalvonalon túl fogja, de a biró a goalt nem ítéli meg. Egy perczczel később kornert rúgnak a zöld-fehérek, majd a 34-ik perczben Gerstl czenterét Korody a kapus lába mellett a goalba juttatja. A 39-ik perczben esik a harmadik goal Szeitler egyéni játékacrévén. Két perczczel később a Rauch által elhibázott labdával Schlosser szökik meg és a negyedik, egy pillanat­tal utóbb pedig Szeitler az ötödik goalt lövi.
    Félidő 5 : 0.
    A második félidőt ismét a ferenczvárosiak táma­dása vezeti be és Korody már a második perczben goalt rúg. Szeitler az egész védelmen viszi át a labdát, a kapu előtt egy méterrel leadja Korodynak, a ki a biztosnak látszó goalt elhibázza. A 11-ik perczben lövi Schlosser a hetedik goalt. Öt perczczel később esik a fővárosiak egyetlen goalja Schönfeld révén. A 23-ik perczben F.T.C. kornert rúg, de Schlosser fejese a kapu mellé jut. Valamivel később a Főv. T. C. is kornert ér el, Schönfeld szép fejesét azonban Fritz elfogja. A zöld-fehérek viszont-támadása a nyolczadik goalt eredményezi. A 32-ik és 34-ik percz meghozza Schlosser révén a nap két legszebb goalját.Az utolsó perczben változatosság kedvéért öngoalból esik az F. T. C. tizenegyedik goalja.
    Bíró: Izsó László (B. T. C.).

    Az Újság 1909 június 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 17:25
    FTC.-FŐV. TC. 11 : 1

    (Millenáris p.). A zöld-fehérek utolsó bajnoki mérkőzése váratla­nul nagy gólzáport zuditott, a fő­városiak hálójába. Bajnokcsapatunk játékán nem igen lát­szott meg, hogy a szezon végén vagyunk, bár az ellenfél ab­szolút, rossz játéka munkájukat nagyon megkönnyítette. A Föv. TC.-nak tavaszi szereplése azt látszik igazolni, hogy az őszi szezonban elért kiváló eredményeik csupán a véletlen művei voltak. Múlt vasárnapi vergődésük igazán szánalmas volt. Mert a 11:1 mellett a Ferencváros csatárai még lazsál­tak s akárhány tiszta helyzetet a fölényes győzelem tudatá­ban nem is igyekeztek kihasználni. A mérkőzés különben csak addig volt mérkőzés, amig FTC. 3:0-ra vezetett. Ettől kezdve Főv. TC. teljesen összeroppant s már az alatt a né­hány perc alatt, ami még a félidőből hátra volt, újabb 2 gólt kapnak be. Félidő: 5 :0.
    A második félidőben FTC. teljes fölényben van s a csapatját, folyton változtató Főv. TC.-nak még hat gólt rúg, amit a Főv. TC. Schönfeld révén egygyel viszonoz. Csapatok: FTC: Fritz—Weinber, Manglitz—Kutschera, Bródy, Ha­lász—Gerstl, Weisz, Korody, Schlosser, Szeitler.
    Főv. TC.: Herner—Rauch, Nemetz—Schönfeld, Jergencz, Weisz— Maly, Roóz II., Gorupp, Fekete, Nagyhegyi.
    Bíró: Izsó László (BTC.).

    Nemzeti Sport 1909 június 19.