magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Fővárosi TC 3 : 1 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.15, 19:44
    Ferenczvárosi T. C—Fővárosi T. C. 3:1.

    (Margitszigeti pálya.) Elejétől végig az F. T. C. volt állandó fölényben, azonban a Fővárosiak védelme kitünően működött mindaddig, mig az erős iramtól ki­fáradva, vissza nem esett. A győztes csapatnak főereje a fedezetsor volt. Bródy és Weinber remekelt. A csatár­sorban kitűnő volt Korody, a ki különösen akkor, a mikor Weisz-el helyet cserélt, produkált elsőrangut. A Főv. T. C.-ban kitűnő volt Beimel, a ki egyszersmind a mezőny legjobb embere volt; hogy a zöld-fehérek csatársorának játéka nem volt eredményesebb, csak bravuros védésén mulott. Igen jó volt Schönfeld, Rooz I. és Ma!y, mig a reprezentatív Weisz formáján alul játszott. A tartalék­nak beállított ifjúsági játékos, Pach, jól állta meg helyét és a Főv. T. C. egyetlen goalját is ő rúgta.
    Főv. T. C. választja a széllel kedvező oldalt. F. T. C. rögtön támad. Már a 2-ik perczben Schlosser lövése a kapufára pattan, Főv. T. C. erélyesen védekezik és Schönfeld az utolsó pillanatban korner árán ment. Szeidler lerohan, lövését Beimel védi, majd ugyancsak Szeidler ideális czenterét az erős iramban befutó Weisz két mé­terről a kapu fölé rugja. Korody kirohanását Beimel korner árán menti. Majd Főv. T. C. támad és Maly be­adását Manglitz kornerra rugja. Pach—Salamon táma­dásait Rumbold akasztja meg, majd F. T. C. nyomul fel, Szeidler beadását Nemetz korner árán menti, majd Weinber hosszu lövése is kornert eredményez. F. T. C. a fél­idő hátralevő részében erélyesen támad.
    Félidő 0 : 0.
    A második félidőben az F. T. C. teljesen uralja a helyzetet. A 15. p.-ben Rusz miatt tizenegyeshez jut F. T. C., melyet Schlosser goallá értékesít, azonban a 16-ik perczben megítélt ujabb tizenegyest a remekül helyezkedő Beimel kornerre menti. A 22-ik p.-ben Rusz hosszu lövése Weiszhez kerül, a ki a labdát Pach-hoz továbbítja ; Pach lövését Fritz kirohanással, majd rávetésscl védi, de későn, mert ugy ő, mint Paoh elesnek és a labda vígan az üresen hagyott goalba gurul. Erre F. T. C. óriási iramba kezd; Szeidler remek lövését Beimel bravurosan védi, majd Rooz lerohanását Manglitz akasztja meg. A 36-ik percz­ben Szeidler beadása Nemetz révén Korodvhoz kerül, a ki védhetetlen goalt rug. Korody támadását Nemetz kornerre rugja. A 40-ik perczben a labda Korody—Weisz remek összjátékából Weinber révén Jergcnz testéről a goalba megy. Weisz (Főv. T. C.) lövése kornert eredményez.
    Schubert M. Ferencz (M. U. E.) közmegelégedésre bíráskodott.

    Az Úság 1908 december 9.