magyarfutball.hu

Hungary - Lithuania 2 : 0 20:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Litvánia 2023
  2. Magyarország - Litvánia 2023
  3. Magyarország - Litvánia 2023
  4. Magyarország - Litvánia 2023
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.29 (7 szavazat)

játékvezető: 2.71 (7 szavazat)

hangulat: 3.86 (7 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 0 (2)
  2. 2 : 1 (1)
  3. 4 : 0 (1)
  4. 5 : 0 (1)
Európa-bajnokság 2024 selejtező, 3. forduló
980. official national team match
referee : Nobre António (Portugália)
attendance:
  1. nso.hu: 58.269
Sold out!
  1. 32' Varga Barnabás 1 - 0
    sárga lap 39' Uzéla Karolis
    sárga lap 50' Tutyškinas Artemijus
    54' Orbán Willi sárga lap
    sárga lap 57' Jankauskas Eligijus
    83' Sallai Roland 2 - 0
    89' Szoboszlai Dominik sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.21, 21:22
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.21, 10:18 (szerk.: 2023.06.21, 10:47)
    Edgaras Jankauskas: A magyar csapat nagy nyomás alá helyezett minket, és voltak nehézségeink is, de láttam pozitívumokat... Látható volt a különbség, Magyarország világ legjobbjait is legyőzheti. Marco Rossi több helyen is belenyúlt a kezdőcsapatába, de ez nem okozott meglepetést, tudtuk, hogy sokat szeretnének majd támadni. Ugyanakkor nem vagyunk hozzászokva ekkora nyomáshoz... Élveztem az ellenfél játékát, magas színvonalon játszották, elit játékosokkal. Ők voltak a jobbak.

    Marco Rossi: A csoportelsőség egyelőre semmit sem számít, hiszen még csak három meccset játszottunk le. Minden meccs nagyon nehéz, de ez így van jól, mindig száz százalékot kell nyújtanunk. Ami a mai meccset illeti: azt kértem a játékosaimtól, lőjenek sokat kapura, ezt a tanácsomat meg is fogadták. Ez Podgoricában, Montenegró ellen hiányzott, ma nem. Két gólt szereztünk, de ott volt például Szoboszlai kapufája is. Gratulálok Varga Barnának az első válogatott góljához. De ez nem csak arról szól, hogy kit választok épp a pályán, hanem hogy miért választom, miért így akarom játszatni. Minden egyes alkalommal olyan ez, mintha egy záróvizsga lenne, hogy ha nem nyerünk minden mérkőzésen, akkor az edző egy idióta. Én ezt elfogadom. Utólag persze már könnyű mondani, hogy bejött a húzásom, de valahányszor kerethirdetést tartok, folyamatosan kapom az üzeneteket Messengeren, látom a közösségi médiában szereplő kommenteket, miért így állítom fel a csapatot, miért ezeket a játékosokat hívom be… aztán, ha beválik egy meglepetésember, megkapom, hogy szerencsém volt. Az a helyzet, hogy egyszer-kétszer lehet szerencsém, de amikor ennyiszer bejön az ember húzása, akkor azért lehet felvetődik, hogy csak többet értünk mi edzők a labdarúgáshoz, mint a hentes, vagy a youtuber… Nincs igazam? Azt kell mondjam, a srácok többé-kevésbé, de inkább mindent úgy csináltak, ahogy elterveztük. A második félidőben egy picit talán fáradtak voltunk és próbáltuk őrizni a labdát, anélkül, hogy tempót változtattunk volna, a sebességet felgyorsítottuk volna, és túlságosan hátul játszottunk. Hogy ha fáradt vagy, és azt akarod, hogy ne legyen labda, akkor azt az ellenfél térfelén kell megtenni, a kapujához közel, nem a sajáton. Ezt leszámítva szerintem jól festettünk a pályán. Feszülten éltem meg az egész mérkőzést. Amikor csak eggyel vezetsz, akkor még bárhogy elsülhet a dolog, ráadásul a játékvezetés miatt is idegeskedtem. A következő évnek ebben a részében már megkezdődik az Európa-bajnokság. Hogyha mi már most azt gondoljuk, hogy fáradtak leszünk majd júniusban, minek akarunk kijutni az Eb-re? Ha azért harcolok, hogy kijussunk, akkor júniusban fittnek kell lennünk minden egyes évben. Én labdarúgó voltam és bár nem tudom azt mondani, hogy olyan jó lettem volna, de amit mondhatok, hogy amikor fáradt az ember, akkor jól kell gondolkodni.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-magyarorszag-a-vilag-legjobbjait-is-legyozheti-ertekelt-a-litvan-kapitany-2963473
    https://ulloi129.hu/2023/06/21/rossi-azert-lehet-felvetodik-hogy-csak-tobbet-ertunk-mi-edzok-a-labdarugashoz-mint-a-hentes-vagy-a-youtuber/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.21, 10:16 (szerk.: 2023.06.21, 21:21)
    Két meccs, gyenge játék, mégis 4 pont. Jó játékkal a szerbek is meglehetnek.

    Gyenge meccs volt, de a győzelem megérdemelt.
    Ki lehet jutni ebből a csoportból, de ilyen keserves meccsekre lehet még számítani.
    Szerbek egyenlítettek a 97. percben Bulgáriában.

    Ja és csoportelsőként megyünk neki a következő idény első felében játszandó rangadónak.Ilyen jó EB selejtező körünk az én életemben még nem volt. Igaz nem vagyok matuzsálem, de tini sem.

    Varga Barnabásnak jár a gratuláció.
    A csapat meg most nem érzi a csíít,ez jól látszik.
    A szerbek megtették azt a szívességet hogy ők legyenek az igazi ellenfelünk,ha már magunkat legyőzzük.
    Litvánia ritka súlytalan volt.

    Szoboszlait sajnálom kicsit: amitől beidegelt, hogy nem törhetett a legvégén kapura - az a gól, ha belövi, nagy slusszpoén lett volna egy **** meccs végén (és nemcsak számára).
    Sallai (nagy) góljának viszont nagyon örülök, neki már nagyon nagy szüksége volt erre.

    Sajnos egyet kell értenem azokkal, akik szerint Szobinak nem való még a kapitányi cím, túl éretlen hozzá a viselkedése. Nagyon alibi játékot játszott kb. a meccs 80%-ban, aztán meg a hisztizése sem tetszett, amikor nem kapott meg egy szabadrúgást, ami szerinte járt volna. A sárga lapja is felelőtlenség volt. El kéne valakinek beszélgetnie a fejével, mert ebből csak baj lesz.

    Az itt szidott Szalainak volt "mindössze" egy hatalmas szerelése, amikor az egyik litván kivételesen egyedül tört a kapunkra, valamint ő adta a kulcsfontosságú első gólunknál a gólpasszt....

    Rossi biztos kiadta az utasítást: átlövés, átlövés és átlövés! Volt is vagy harminc. A harmincadik bejött. De komoly csapat ellen ez komolytalan. Feladat őszre: hogyan kerüljünk a védelem mögé a széleken? A sok durrogtatás meg a pontrúgások helyett. Kezdem ZTE meccsen érezni magam, ahol a fél meccs azzal telik, hogy nézem, amint Gergényi pontrúgni vagy pontdobni sétál (itt a Szoboszlai csinálja ugyanezt). A többiek meg utánozták a Tajti-fél bombákat, csak itt túl nagy volt a stadion ahhoz, hogy ki tudják bikázni a ladbát a stadionból.

    "GUSZTUSTALAN VOLT EZ A JÁTÉK. Túlzásba vitték a labda hátra vitelét"
    Ezt úgy hívják hogy LABDATARTÁS. Aminek döncinél valóban nincs sok értelme, de vezetésnél valójában VÉDEKEZÉSI STRATÉGIA. Ezért láthatta mindanki az első felesben a 20+ lövést, az erős nyomást, addig, amig meg nem szereztük a vezetést. Utána VÉDEKEZTÜNK úgy, hogy tét nélküli, biztonságos passzokkal tartottuk magunknál a lasztit. Ugye ha nálunk van a laszti, az ellenfél nem tud támadni. Ez egyébként a spanyol tikitaka esszenciája.

    A montenegrói és ez a meccs is rendben volt. A kötelezőt hozta a válogatott, néha nem túl szép játékkal, de nem is ez a lényeg. 10-20 éve már elvéreztünk volna jó eséllyel ebben a csoportban, most pedig kapott gól nélkül vezetjük. Ugyan van hátra még egypár mérkőzés, de egyértelmű, hogy az első két hely a miénk és a szerbeké, a sorrend csak a kérdés.
    Ami szórakoztató az a rendre feltűnő fikázók és magukat "szurkolónak" tartók serege. Ma sem az volt a lényeg, hogy momentuma nem volt az ellenfélnek. Nem, ma Szoboszlai volt sz.., szombaton meg az egész csapatnak az MB2-ben lett volna a helye. Olyan még sosem volt, hogy egy csapat nem játszott topformában. Az angol válogatottat is tuti behintették a 0-4 óta sóval... JA, NEM!
    Teljesen egyértelmű, hogy bárhogy játszik a válogatott pár megkeseredett lúzernek úgysem lesz jó. Nem baj, a rinyálásotok megédesíti a sikereket. Mert egyre több van belőlük bármit csináltok. Hajrá Magyarok!

    Nekem tetszik, ahogy Rossi mester sakkozik. Mint egy fizikaprofesszor a garázsban. Hónapokon át íródik tele a kockásfüzet, aztán van 90 perc. Annak is stimmelnie kell, ahogy selejtezünk, és azt is látni kell, ahogy majd ott szereplünk, ha kijutunk. De az egész dolog kulcsa Orban Willy. Holnap veszek egy Orban mezt. Ilyen szintű katona 100 éve nem volt a magyar válogatottban.

    Nekem nagyon tetszett a válogatott játéka, leszámítva a helyzetkihasználást. A reális eredmény 5,6-0 lenne. Az egész csapat jól játszott. Ha néhány dolgot ki kellene emelni, akkor az egyrészről az, hogy Varga Barnabás szerintem sokkal magabiztosabban mozog, helyezkedik mint Ádám Martin. Ha a Fradiban tud egy fix kezdőcsatár lenni és a tegnapi teljesítményét állandósítani vele számolnék kezdőként, Martinnal pedig csak csereként.
    Gazdag sem volt rossz de ha egy játékost említeni kéne őt jelölném meg "leggyengébbnek" de még egyszer mondom mindenki jól nyomta.
    Kerkez óriási nem értem a fikagépeket. Kb. ennyi! Hajrá Magyarok!

    Kerkez? A csávó már most is zseniálisan osztogatja befelé a lasztikat szélről, de szerintem pár év múlva a gyerek ott lesz a legjobbak között ezen a téren Európában. Mondjuk kell mögé Szalai biztosítani, de amott baloldalon szerintem szélen jók vagyunk, és jobbak leszünk. Jobbszél az valóban kérdéses.

    Na, ez a játék-gyorsaság, passz-gyorsaság már kezd hasonlítani arra amit már régóta vártam a válogatottól. Többek között ez különbözteti meg az NB1 és a nemzetközi foci színvonalát. Pontosságban, összeszokottságban, kreativitásban van hová fejlődnünk, de jó úton haladunk. Lenne egy javaslatom is: a kispályás focit, futsallt kellene többször gyakoroltatni a játékosokkal, és akkor jöhet a barcás egyérintős foci smiley.

    Sokszor kézilabdára emlékeztetett a játék. Felállt védelem ellen középen járatták a labdát, aztán kis passzokkal megindultak. Van ebben kakaó, csak még rá kell gyurni. A Sallai gól eszméletlen nagy volt. Ahogy Szoboszlai szabadrúgása is

    Jó ránézni a tabellára, még ha nem is az összes meccs után vagyunk! 3 meccs +5, kapott gól nélkül. Ez az ami most fontos! Voltak itt hibák, de hol nem? Ha körbenézek a többi selejtező csoportban, voltak bakik azért más csapatoknál is, míg mi csak egy 0-0 -ás döntetlent „sirathatunk”. Igen lesz itt még feladat, de van Rossi mesternek lehetősége, van miből meríteni, amikor felkészül a többi meccsre az ellenfelekből, lesz lehetősége variálni. Tovább fogunk jutni a csoportból és ahogy írta a CB „Minden meccsnap ünnepnap!” Óriási tisztelet nekik és minden kilátogató szurkoló társamnak!
    Más: Sokan zrikálnak egy-egy embert a válogatottban, sokat követelnek Szoboszlaitól pl.! Szálljatok magatokba, ők nagyon fiatalok, ha van gyereketek és hibázik türelemmel és biztatással neveled nem? Sokáig ők lesznek a magyar nemzeti 11. Bízzunk bennük biztassuk őket, önbizalmat adjunk nekik! A kisebb gyerekeink velük akarnak majd focizni, hozzájuk akarnak hasonlítani. Én büszke vagyok rájuk a hibáikkal együtt!!!
    RIA RIA
    M

    Varga Barnabás igazi formája így kezdőként mutatkozott meg igazán. Kár, hogy ez a csávó nem most 21-23 éves, mert akkor egész kiemelkedő külföldi karrier várt volna rá. Sokkal jobban és magabiztosabban mozgott és a fejjátéka, helyezkedése fényévekkel jobb mint Ádám Martiné. Ha a Fradiban hozza ugyanazokat a számokat, mint a Paksban és tud állandó kezdő lenni akkor szerintem a következő évre meg is van a fix kezdő csatárunk, Ádám jöhet cserének és reméljük Németh Andris felépül, a német gyerek elmegy Hamburgból (mert volt ilyen a szerződésében elvileg ha nem jutnak fel elmehet a klubbtól) és beépítik szépen

    Látszott, hogy már be v.tál b.va, ha szerinted minden rendben volt mindkét meccsen Szobi játékával!, (hogy a kulcspasszok hiányát már ne is említsem, csak az "előre" játékot!)
    Sztem továbbra is inkább az volt a gáz, hogy sokan inkább Ádám Martint és Nagy Ádit vették elő, amikor, előbbinél előrejáték-, passzok nélkül nehéz a csatár élete, Nagy Ádi pedig (a kapufáját kivéve) végre újra a hasznos játékát hozta, minthogy a média és az önjelölt szakértők fogaskereke alá merjenek kerülni.
    Akik az Atletivel együtt biztos most és ezen két játéka alapján csapnának le rá akármennyi lóvéért!
    Mert a széteső érzésű csapat játék továbbra is a 1.helyen a celebünk miatt realizálódott, aki hiába rúg 5 meccsenként 1 bombagólt, (némiképp javult) hozzáállása, cselei-, kulcspasszai hiánya (lehet jobb, ha nem cselez, mert nincs róla visszatámadás stb.) miatt igenis sokszor inkább -1 a csapatunk számára.
    Ekkora sztártól és úgyis mint CSK-tól ez -talán- nem csak nekem és néhány más nem szakértőnek volt sokszor kevés, sokszor kimondottan kontraproduktív.
    Ha nagyon pozitív akarok lenni, volt már rosszabb is, ezt ezzel az ajándék ellenféllel most megúsztuk!
    Varga góljához Szalai Attila kulcspassza mellett a 60.000 magyar stressz faktora sem ártott...!
    Gratula, Rossinak és a csapatnak az eredményért!, szerbek ellen meglátjuk!
    Hajrá MAGYAROK!

    szerintem a szerzo(cselcsabi) arra gondolt, h neha Rossi eltekinthetne a harom vedos rendszertol, mint pl az ilyen Litvanok, Bolgarok, de olyan szitukban, mint amikor gol kell lasd anno Albanok, jatszhatnak 2 belsovedovel, es lehetne ket gyors szelsotamado egy egy szelen. Kerkez meg johetne fel a madodik hullamban. Nagyon nem kellene tartani a vedoink ennek a rendszerbe valo hozzaszoktatasahoz, a klubjaikban is ebben jatszanak. Nem mondom, h ez legyen az alap, de nem kellene csak egy rendszerre alapozni.
    -
    Cselcsabi, Schon es Csoboth egy poszt, mindketto balszelen erzi jol magat. Csoboth tukorszelso, balrol szeret befele torni, Schon egy klasszikus balszelso, o nagyon nem erzi a jobb tukorszelsot.
    De reszeben egyetertek veled, h bizonyos meccseken hasznalnam, ahol a vedelmunk nincs akkora nyomas alatt, mint mondjuk egy top valogatott ellen. Nalam Csoboth bal es Sallai jobbszelso.
    -
    Csobothra kivancsi lettem volna ezen a meccsen, lett volna terulete. Kar hogy nem allt be, pl Gazdag helyett lett volna tobb olyan szitu, ahol Csoboth gyorsasagaval jobban jartunk volna vele.

    A litvánok elleni hazai mérkőzésünk megmutatta, hogy Podgoricában a gyeplőt indokolatlanul nagyon visszafogta Rossi mester. A két mérkőzés merőben különbözött egymástól. Bár igaz, hogy a litvánok gyengék voltak, de a gyengeségüket nem tudtuk klasszis módjára kihasználni. Őszre formába jön a csapat, mert 2-3 nehéz mérkőzés még hátra van.

    Hát én még most is neheztelek kissé Varga Barnabásra. Szerintem miatta lett ez a meccs ilyen szenvedős az eredményt tekintve. Nem látok bele a fejébe, lehet izgult, lehet túlságosan akart, nem tudom. Egyszer átvette a labdát az ellenfél tizenhatosán belül, volt ideje megnézni a kaput, majd fölé-mellé...A mai felgyorsult futballban rendkívül ritka, hogy egy játékos az ellenfél tizenhatosán belül így egyedül maradjon. Aztán meg az ötösről bombázta a labdát a lelátóra. Ekkora helyzetekben még a kaput sem eltalálni...

    Varga a legjobb magyar center ma.
    Ezen nincs mit vitatkozni.
    Sokan mondják naívan,hogy kihagyta a helyzeteit. Mindenki hibázik még egy Mbappé vagy Keane is.
    De ahogy arra a labdára ráment és bevágta
    az klasszis.
    S az a fejes amivel indította Gazdagot
    azt is csak egy vérbeli csatár tudja megtenni.

    Ha valakinek ennyire a szemellenző ráragad a buksijára, hogy Vargát szapulja, akkor mondja már meg, hogy pl. Gazdag vagy Ádám mit csinált? Szoboszlai pedig túlképzeli magát.. lehet, hogy magyar földön Ő a következő Puskás, de a világban még nem tett le semmit az asztalra (egy nyamvadt német bajnoki címe sincs..).. Olyan volt tegnap, mintha nem lett volna kedve játszani, amikor elkezdett a lelátóról a fütty szórványosan hallatszani, akkor is volt az a csínybe adott labdája, amiből aztán az ellenfél a legveszélyesebb támadását vezethette... akkor ott Orbán blokkolt bele, aztán rögtön le is ordította Szoboszlai fejét.. Ugyanis ezt már Lipcsében is előadta, nem is egyszer. Egy kicsit túl van sztárolva. Sőt. Megkockáztatom, hogy néha hasonlóságot vélek felfedezni Szoboszlai és Ryan Mmaee játékában... a "flegmanizmus" részében. És ez nem jó a jövőre nézve.

    Egy harmatgyenge litván csapattal grundfoci az első félidőben egy olyan góllal, amit két védő is benézett, aztán a másodikban ugyanaz a szenvedés, tili-toli, néha malaccal, hogy nem kaptunk gólt a bénázó csatáraiktól is. Ennyi ez, Szobikám. Balerinák mozognak úgy, mint te a körömpasszaiddal. Az egyetlen erényed egyelőre a kiváló rúgótechnikád. Játékszervezésben ész nem sok.

    Whoscored és Sofascore értékelése alapján is a meccs embere Dominik Szoboszlai, mindkét helyen a legjobb értékeléssel.
    A fikázóknak info smiley)))

    Kedvelem Szoboszlait, de ez a tegnapi műsor, amit a meccsen lenyomott... Nem a lefujaskor kell toporzékolni, hogy mehetett volna a kapura, erre volt 90 perced kedves Dominik. Egész meccsen a biroval volt elfoglalva. Hacsak annak az időnek a felét a focira fordítja, akkor simán gólt szerez.

    Mindenki látta, hogy nem életük meccsei voltak ezek, elég szezonvégi volt a játék, de hoztunk 4 pontot kapott gól nélkül és vezetjük a csoportot.
    Erre jön a szerencsétlen és arról regél, hogy hibáztak a védőik, kihagytuk a helyzeteket és amúgyis szerencsénk volt, hogy nem rúgtak gólt. Mindeközben a litván lapok leckéről, sima vereségről, esélytelen litván csapatról írnak.

    Messze nem vagyunk még olyan jók (ha leszünk egyáltalán), mint amennyit megint kezd elhinni a média. Kicsit megint át akarjuk ugrani a fejlődés időszakát, mintha ne szenvedhetnénk vagy akár kaphatnánk ki nálunk gyengébbektől is, és még akkor sincs tragédia, hisz bakker minden meccsen 2 csapat van a pályán lásd épp a bolgár-szerbet. A szurkerek is kezdik elhinni, hogy egy ilyen litván csapatot szárnyalva, lüktető tempóval kéne megverni. Csak ugye nagyon nehéz lüktetni amikor a litvánok tömörülnek, épp azzal élnek, amivel mi nehezítjük a legnagyobbak életét is. Nekünk nincsenek cselgépeink akik levesznek egykét embert, csak ez a labdabiztos tilitoli marad, amiben talán megtaláljuk a rést a pajzson. Pont mint amit ellenünk is játszanak a nagyok. Ez a kezdeményezős játék igazi hely nélkül mindenkinek feladja a leckét, a mi csapatunk sem ezekben a szitukban fog tündökölni, de legalább behúztuk, és továbbra sem kaptunk gólt, ezek nagy dolgok ám.

    Dibusz 6 (nem volt sok vedeni valoja, de labbal nagyon biztosan jatszotta meg a labdakat)
    Botka 5(tul sokat vallalt, lodozot, centerben mozgott)
    Orban 7(Nagy tanar)
    Szalai 6(ma hiba nelkul, golpassz)
    Sallai 7(idegen poszt jol megoldva, fontos gol)
    Nagy 6(tette a dolgat, ott volt mindenhol, hiba nelkul)
    Styles 6(csapat motorja volt)
    Kerkez 6(elsoben tobb aktivitas, tobb centerezes)
    Szoboszlai 7(MOM)
    Gazdag 5(nem az igazi, ha Szoboszlai mellette van, egy csapat egy tizes)
    Varga 7(jobban tetszett, mint Adam, kellett a gol)
    Lang 5(mintha a palyan sem lett volna)
    Kleinheisler 5(egy jo labdaszerzes, de vakvilagba rugott labdak)
    Adam 0(ertekelhetetlen volt)
    Barath 0(tul keveset volt fent)

    Szerintem is Styles volt a motor, nagyságrendekkel jobb volt, mint Montenegró ellen, nálam ő volt a legjobb.

    Hangozzék el ebben a topikban, hogy a meccs végére előkerült Szalai Ádám, mint kiderült, a középső karéjon nézte a meccset a CB felett, odament az első sorba (vagy már ott volt, hirtelen mindenki odafordult), és őt éltették. A legvégére a CB is észrevette, hogy ő van ott (kék póló, vajszínű nadrág), és mentek az énekek.

    "3. Tétmeccsen hátulról "támadva" szórakozik az ellenfél bedobásra készülő játékosával (legalább szemtől szemben tette volna)."

    Nem volt szép, de kapott egy sárgát. ÉS? Mondj egy játékost, aki soha nem kapott sárgát? Feleslegesen, mert a taktikai faultokat leszámítva, minden sárga felesleges. Ibrahimovic miket csinált? Zidan fejelése? 90-es vb-n, Rijkaard leköpi Völlert, Völler meg odamegy lökdösni őt? Priskin lekönyökli Pepét? Nem azt mondom, hogy jól tette ezt Szoboszlai, mert egy gyerekes faszság volt, sárgát ért-e, azon lehet vitatkozni, de hülyeség volt azt tény. Vitatható sárga lap. Ennyi.

    Összességében simán hoztuk, a litvánoknak volt egy erősebb 10 percük, és jól összerakott kis csapatuk van - nyilván korlátozott képességekkel.

    Néha nálunk döcögött a szekér, és az ilyen meccseken nem ártana hamarabb megrúgni a másodikat, mert ahogy a nagy álmoskönyv írja, egy gólt bármilyen csapat tud szerezni egy sokkal jobb ellen is.

    A sofascore szerint Szoboszlai, Sallai, Orban az első 3. Helyszínen józanul :( nézve a meccset Szoboszlai volt a legjobb, Sílus K-nak szerintem nem nagyon sikerültek a dolgok.

    Sallai most jól eltalálta, de egyébként gyengén játszott, és általában sok rossz lövése van, sok ígéretes helyzetet ront el csemege ill. alibi lövésekkel, rossz döntéseivel.
    Szóval attól, hogy most jól eltalálta, lesz szíves nem elbaszni azt a kevés ígéretes támadást, ami lesz a szerbek ellen, mert sok nem lesz, ahogy a monték ellen sem volt.
    Ádám nálam megbukott, Varga fejjel is jobb, Szalait meg ketten sem teszik ki.
    Styles igyekszik motor lenni, de sok hasznosat nem csinál, akkor inkább Nagy, több labdát szerez, jobban helyezkedik.
    Bolla, Botka, Gazdag: Rossi szerelemgyerekei...

    Alapvetően a két vkp szerepe ebben a rendszerben kettős: az egyik belép a védelembe felvenni a labdákat, a másik pedig előrébb helyezkedik passzopciót nyújtva, ő megkaphatja és felviszi a támadóharmadba ahol aztán leosztja. Védekezésben mindketten próbálják a középpályát lezárni, a kontrákat leütköznj, hogy a védekező harmadba a labda el se jusson és már a középpályán labdaszerzés legyen, lezárni a passzsávokat, zavarni a labdás ellenfelet.
    A mostani meccsen a két szerepkör Styles és Nagy között cserélődött, hol az egyik lépett vissza és hol a másik kapta meg a labdát és vitte fel. Ezzel annyi a baj és a legtöbben azért látják sz@nak Nagy Ádámot, mert ő nem egy kreatív játékos egyszerűen és lassítani is alkalmatlan a játékot mivel örökmozgó. Ebből adódóan az ő “láthatatlanabb” szerepe, a védővonalban a labda felvétele, helyezkedés, passzsávok lezárása, ellenfél zavarása, ezekben tökéletes mivel egy nagyon mozgékony játékos. Emellett rendkívűl labdabiztos is, a labdát fel tudja cipelni a támadóharmadba és a gond itt kezdődik. Nem tud jó passzopciókat találni, nem tudja forgatni a csapatot, ő nem egy jó passzoló és szervező játékos, ezért passzol állandóan hátra és ezért látják rossznak. Nagy Ádám hasznos nagyon azokban amit leírtam de a labdát felcipelni, a játékot lassítani arra alkalmatlan. Styles inkább egy ilyen játékos mert ő is labdabiztos viszont alkalmasabb a támadóharmadba passzokra. Vécseit ezért is mondom ezerszer alkalmasabbnak, mert ő is remekül passzol, a helyezkedése is jó és emellett védekezéshez és leütközéshez a testalkata is nagyon jó. Szóval jelenleg a válogatottban egy Nagy Ádám-Vécsei Bálint a megfelelő opció a feladatokat megosztva, Schafer egészséges állapotában pedig Vécsei-Schafer

    Értékelje a magyar válogatt játékosainak Litvánia elleni teljesítményét!

    Sallai Roland 7.71
    Willi Orbán 7.62
    Varga Barnabás 7.37
    Szalai Attila 7.27
    Dibusz Dénes 7.14
    Szoboszlai Dominik 7.07
    Kerkez Milos 6.96
    Botka Endre 6.54
    Callum Styles 6.43
    Gazdag Dániel 6.35
    Nagy Ádám 6.27
    Kleinhiesler László 5.61
    Ádám Martin 5.16

    Szavazatok száma: 6347

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2963387
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-olvasoinknal-sallai-roland-volt-a-legjobb-a-litvanok-ellen-2963669
     
  4. avatar: fgymat
    2023.06.20, 22:31
    A 89. percben Marco Rossi sárga lapott kapott.
     
  5. avatar: fgymat
    2023.06.19, 06:42
    Két új futballista is csatlakozott a litván válogatott keretéhez a magyarországi Európa-bajnoki selejtező előtt.
    Litvánia szombaton hazai pályán játszott 1-1-s döntetlent, amely mindkét fél első pontját jelentette a csoportban.

    A baltiak szempontjából emeli az értékét, hogy alig negyedóra elteltével, igaz már a vezetés megszerzését követően, emberhátrányban töltötték a mérkőzés jelentős hányadát. A keddi, budapesti selejtezőre azonban nem csak a piros lapot kapó Justas Lasickas (Olimpija Ljubljana), hanem a megsérülő, a bolgár mecsen még a szünet előtt lecserélt Fedor Cernych (AEL Limasszol) is kiesett a pikszisből.

    Edgaras Jankauskas szövetségi kapitány két abszolút újonc fiatallal pótolta hiányzóit: a 20 éves védő, Matijus Remeikis és a még nála is fiatalabb támadó, Armandas Kucis kapott meghívót – kapott tájékoztatást az MLSZ. Előbbi hazája bajnokságából érkezik, utóbbi azonban svédországi légiós – igaz a Kalmar kölcsönjátékosaként az amatőrnek számító harmadosztályú IFK Bergában futballozik jelenleg.

    A litván válogatott kerete:
    kapusok: Edvinas Gertmons (Zalgiris Vilnius), Lukas Paukste (Siauliai), Emilij Zubs (Hapoel Tel-Aviv)

    védők: Linas Klimavicius (FK Panevezys), Edvinas Girdvainis (Zalgiris Kaunas), Kipras Kazukolovs (Zalgiris Vilnius), Artemijus Tutyskinas (LKS Lodz), Pijus Sirvys (FK Panevezys), Rokas Lekiatas (Siauliai), Markas Beneta (FK Panevezys), Matijus Remeikis (FK Panevezys)

    középpályások: Modest Vorobjovs (klub nélkül), Gvidas Gineitis (Torino), Ovidijus Verbickas (Zalgiris Vilnius), Gratas Sirgedas (Zalgiris Kaunas), Eligijus Jankauskas (Siauliai), Daniel Romanovskij (Siauliai), Karolis Uzeela (RFS), Faustas Steponavicius (Tukums 2000), Deividas SeSplaukis (Siauliai), Klaudijs Upstas (FC Hegelmann)

    csatárok: Gytis Paulauskas (KF Egnatia), Armandas Kucis (IFK Berga)

    A kedden 20:45-től kezdődő magyar-litván Eb-selejtezőt az M4 Sporton és az m4sport.hu-n közvetítjük.

    A Montenegróból szintén egy ponttal hazatérő, két meccsen négypontos magyar csapat részéről nem érkezett hír változtatásról.

    A magyar válogatott kerete:
    kapusok: Demjén Patrik (ZTE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)

    védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

    középpályások: Baráth Péter (Ferencvárosi TC), Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich), Ferenczi János (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (Panathinaikos), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Styles Callum (Millwall FC)

    támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Varga Barnabás (Paksi FC)

    https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/06/18/sved-harmadosztalybol-egeszitette-ki-keretet-a-valogatott-kovetkezo-ellenfele
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2023.05.31, 13:30
    Telt ház várja a válogatottat a Puskás Arénában a litvánok ellen! Kedden délutánra az összes belépőjegy gazdára talált a magyar válogatott következő hazai Eb-selejtezőjére, a június 20-i, Litvánia elleni találkozóra.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1663588738016870406