magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Qarabağ FK 1 : 3 20:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 1 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör 2. mérkőzés
referee : del Cerro Carlos (Spanyolország)
attendance:
  1. nso.hu: 18.875
Sold out!
  1. 0 - 1 7' Zoubir Abdellah
    30' Thelander Rasmus sárga lap
    sárga lap 31' Janković Marko
    34' Boli Franck sárga lap
    0 - 2 54' Wadji Ibrahima
    sárga lap 62' Bayramov Toral
    0 - 3 78' Wadji Ibrahima
    84' Botka Endre sárga lap
    sárga lap 84' Sheydayev Ramil
    86' Traoré Adama 1 - 3
    sárga lap 90+1' Leandro Andrade
    sárga lap 90+3' Vešović Marko

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.12, 21:41
    Sztanyiszlav Csercseszov: Ma egy nagyon erős ellenféllel találkoztunk. Elméletben készen álltunk a Karabahra, gyakorlatban nem. Így volt ez a Slovan ellen is, már az első percekben sem szálltunk jól be a meccsbe. Nem lehet elkülöníteni a csapatrészeket, sok felesleges labdavesztésünk volt, ezek után kinyíltunk az ellenfél támadásai előtt. Nem az önbizalom volt a gond, ma egy BL-selejtezőnk volt, a BL-be vágytunk, de az ellenfél is. Ha egy olyan meccsen, mint a mai, motiválni kellene, akkor baj van. A mai vereség után jogos a kritika, nekem azonban nem a kritika a dolgom, hanem hogy megtaláljam, mi volt a hiba. A foci és a félelem nem fér össze. Nem a védelmen, hanem a csapat munkáján ment el a meccs, azt kell kielemezni. A gyors elemzés az, hogy vesztettünk, ma jobb volt a Karabah, megérdemelten nyertek ma. Nekem ezt a meccset is érzelmek nélkül kell elemeznem, sok mindent meg kell beszélnünk, sok dolgom van.

    Gurban Gurbanov: Nagyon nehéz meccs volt, a számok csalókák. Nagyon erős csapat ellen játszottunk, szeretnénk nekik sok sikert kívánni a folytatásra. Nem akarunk a következő lépésre gondolni, most örülünk ennek a győzelemnek. Csercseszovot nagyon tisztelem, nem arról van szó, hogy kiismertem a taktikáját. Nagyon akartunk győzni, emiatt tudtuk megnyerni a meccset. A magyar csapat nagyon erős, ez ma is kiderült. Kady ma nagyon jól játszott, magas elvárásaink vannak felé, de nem ő, hanem az egész csapat hozta a meccset.

    https://ulloi129.hu/2022/08/09/csercseszov-a-mai-vereseg-utan-jogos-a-kritika/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.12, 21:39 (szerk.: 2022.08.19, 10:13)
    Nem azert vagyok szomorú mert kikaptunk hanem azert hogy ilyen jatekkal kaptunk ki ez sajnos nagyon csúnya volt most nagyon szomorú vagyok emiatt de akkor is hajrá Fradi azok a "szurkolók" akik hazamentek a 60. Percben többet ne is jojjetek meccsre

    nem is értem miért kell ennyire elkeseredni ,semmi extra ,egy felforgatott sérülésekkel tarkított védelemmel nem lehetett más a vêgeredmény csak ez, de ettől nem lettünk rosszabbak.csak max az a pech hogy egy sorsdöntô bl meccsen történt pont ez...

    Várható volt, hogy védelem nélkül nem fog menni. Nyilván ezt az edzői stáb tudta, de csak nem fogja meccs előtt világgá kürtölni.
    Wingo - sérült
    Mmae - sérült
    Kovachevic - sérülten játszott
    Knoester - sérülten játszott
    Civic - formándoselo kívül
    Botka - hullámzó teljesítmény
    Thealander - nem kisedzett még normálisan
    Pászka - keveset játszik

    Pontosan feltérképezték a csapatunk gyengéjét, a lassú hátul adogatást, amit gyors letámadásokkal ki is használtak. A baj, hogy Csercsaszov képtelen volt időben belenyúlni a meccsbe, pedig az elejétől érezni lehetett, hogy baj van. Már korábban is látszott, számos meccsen, hogy képtelen taktikát váltani, váltatni a srácokkal. Gyorsítani kéne ilyenkor a játékot sok egyérintős passzal, ami taktikai felkészítésen múlna. Ez nem fog változni. Bármi is lesz az eredményünk, Csercsaszov marad az idény végéig, de szerintem a következő selejtezőket, még ha bajnokok is leszünk, új edzővel fogjuk kezdeni.

    Minden tekintetben egy jobb csapat ment tovább. Ennyi történt.

    Qurbanov egy egyszerű,de zseniális megoldással vert meg minket: a nagy többség,s köztük Csercsemester is úgy gondolta, hogy óvatos első15-20 perc után hajrá.De ők nekünk estek rögtön az elején, idegenben.Megvoltak hozzá a játékosok, TUDTÁK, hogy a közepe nem összeszokott. Lemeccselte, szó szerint. Az ír fijúk sem lesznek zabpehely...ráadásul a brit focitstílust nem nagyon szerettyük . Ez nem rinya, jó lenne az EL, szerintem most arra vagyunk kompatibilisek.

    Nem tudom mi volt itt, (csak gondolom) de ma az történt, hogy egy minden poszton jobb teljesítményt nyújtó, vagyis jobb csapattól kikaptunk.
    Nyilván lehetett volna már a szünetben cserélni, (Töki, Boli, Civic) de valószínűleg akkor sem tudtunk volna ma továbbjutni.
    Gyorsabbak voltak, technikásabbak, fegyelmezettebbek. Jobbak.
    Mi meg sokat hibáztunk.
    Ennyi történt.

    Ma a középpályás védekezésünk gyatra volt. A három azerira két ember jutott, védekezésben és támadásban is hátrányban voltunk. Másrészt nem értem miért locsoljuk agyon a pályát, ha nem tudunk rajta megállni. Évek óta annyit korcsolyázunk mint Katerina Witt fénykorában. Nem lehetne egy szakembert hozni?

    A 6 emberes (3 védő, 3 kp) letámadásukra lett szerintem kitalálva ez a labdakihozatal helyetti felívelgetés, amit nyilván mindig ők fejeltek vissza, viszont ha ott összeszedtük a labdát, lehetett rájuk lendületből menni és a védelmüket (ami náluk is gyenge pont, pláne Medina nélkül) zavarba hozni.

    Akár még jó is lehetett volna, ha, ha hátul nem csinálunk amatőr hibákat, elöl meg nem marad ki minden, mert egyébként szinte tényleg csak ez működött.

    Ezer oka van szerintem ennek a vereségnek, abból csak az egyik a stáb.

    Az is nagy baj, hogy a labdakihozataloknál nem lehet számítani a belső védőinkre, mert rengeteg hibával játszanak, ezért a kozéppályásainknak folyamatosan vissza kell lépni kb a védővonalba a labdákért, de onnan meg nincs tovább mert utána nincs kinek passzolni. Militár Iván sokszor beszél összevissza de ezt most jól látta.

    A felívelgetés a teljes tanácstlanságból fakadt, ahogy kint is.
    Az pedig, hogy belementünk az adok-kapokba, a legnagyobb buziság volt, amit ma tehettünk.
    2 szélső védő ész nélkül fent, Esiti félpályán túl. Folyamat megfutottak minket.
    Rebrov megoldotta, Igor KH-ba visszacsúszik labdakihozatalnal, szélső védők felfutásánál. Amikor Civic ment, Lovre maradt hátul, vagy fordítva. Na meg ilyen rohanásba soha nem mentünk bele. Az első a csapat stabilitása volt mindig. Nemzetközi szinten így lehet csak.
    Borzalmas szakmai hiba a mai meccs is.

    Csercseszov tehet a következőkről:
    1. Kova ad 1 szinte gólpaszt az elején. Dini, bár ott van a röviden, mégsem tudja hárítani.
    2. Toki kétszer szemben a kapussal belelövi gólhelyzetben.
    3. 2 védőnk között az ellenfél szinte a gólvonalról, berobbanva bepöcköli a labdát a kapuba.
    4. Az eredeti belső védő páros sérült.
    Konklúzió: Csercseszov takarodj. Gratulálok a szagértőknek.

    Én nem azt látom, hogy a Quarabag jobb csapat lenne és csak ennyi a magyarázat. Persze, ez a legkönnyebb magyarázat és mennyivel könnyebb ezt mondani, mint azt, hogy például:
    - lemeccselte az edzőjük a miénket, mert bár mindenki tudta, hogy az azeriek minden meccsen a letámadást játsszák, mégsem voltunk felkészültek (Zürichben is az első góljukat ugyanolyan ajándéka kapták, mint tőlünk tegnap kettőt - micsoda meglepetés!)
    - a védőink egy része nem alkalmas vagy nem volt felkészítve erre a szintre
    - számos játékosunk nem tudom, hogy éppen lélekben hol járt, amit az is mutat, hogy a labdaátvételek sem sikerültek, mert ezen a szinten az átvett labda nem pattanhat el 1 - 1,5 méterre, sem a saját térfélen, sem az ellenfél tizenhatosán belül (ami miatt oda a gólhelyzet)

    - a csapat nem volt motivált, amire az nem elfogadható magyarázat, hogy ha a BL csoportkörre valaki nem motivált, akkor nincs is mit tenni

    - miután az ellenfél kapusa leszedte az ötödik 12 méterre beadott labdát is, tovább erőltettük a beadásokat még vagy 15-ször és azt is mindet lehúzta.

    Most hirtelen nincs más ötletem, hogy miért kaptunk ki. Rossz volt nézni. Mondhatni nagyon szar. Legszívesebben én is felálltam volna 0:3-nál, de becsületből végigszenvedtem és szégyelltem magam. Ki lehet esni, de nem így és nem ez ellen a csapat ellen. Így kiesni hazai pályán a Dinamo ellen volt utoljára elfogadható.

    Azért a vezetőség részéről megérne egy mélyelemzést, mit lehetne tanulni a Karabaktól, mert az ellenfél 6 azerivel a kezdőben, kevesebb költségvetésből, gyengébb bajnokságból érkezve, jóval gyorsabb focit játszva, teljesen megérdemelten búcsúztatott minket.

    2 meccs alapján valóban ők voltak a jobbak (első meccsen kb egyszint)
    Kovát most valahogy nem szeretném egy darabig látni, elkepesztő mit művelt az egész meccsen, Dibusz is olyan gólt kap ahova egy kapusnak nem szabad.
    Boli megint nem a jó arcát mutatta, Zakariáson semmi nem múlt harcolt, Adama nagyon jó játékos de nem volt társa.
    Tokmac borzalom. Túlsztárolt, ő játszhat akármilyen szarul akkor sem teszik ki. Nagyon unom hogy már elég régóta hiába vannak ott jó megoldásai, nem oda való, ő egy szélső játékos ahol kitudja használni az erényeit, középen csak pörög forog a labdán, próbál irányítani de nem megy ez neki, egyáltalán nem egy 10-es játékos. Néha vannak jó megoldásai, de már több meccs megy el a forgolódásán.

    Szerintem a legfőbb ok a gyenge védekezésre az volt hogy 1db igazi középpályással állunk ki. Anno Sigér-Haratin párossal stabilabb középpálya volt. Laidouni inkább támadó középpályás aki alig ér vissza védekezni. Esiti vagy Vécsei kevés egyedül. Boli-Toki-Traoré-Zak támadósor teljesen elől marad Laidounival együtt.. így labdavesztésnél esélyünk sem volt... Slovan ellen amikor beállít Vécsi Esiti mellé egyből több labdát szereztünk és stabilabbak lettünk.

    Annyi történt, hogy egy hasonló szintű és hasonló képességekkel rendelkező csapattól kikaptunk hazai pályán.
    Annyi a különbség, hogy ők sorozatban 9., mi pedig sorozatban 4. alkalommal fogunk valamelyik csoportkörben résztvenni.
    Ők hibára tudták kényszeríteni a védőinket és abból gólt szereztek, míg náluk ilyen hiba nem volt.
    Ők a semmiből is betaláltak, mi nem. Gondolok a második gólra és Tokmac ziccerére.
    Míg ők az 5 komolyabb lehetőségeikből 3-szor találtak be, addig mi szintén 5-ből csak 1-szer.

    Amikor nem fetrengtek, a tempójuk kurvára nem az volt, amihez mi szokva vagyunk.
    Előre rugdosott labdák?
    Folyamatosan bohócot csináltak a védőinkből.
    A védőik meg mindenhova odaértek, alig sikerült a szélen megverni őket, az is jobbára csak az utolsó 10 percben.
    A kapusuk meg korlátlan úr volt a 16-oson belül.
    Ha nincs a Kova hiba, meg középpályán lett volna jó teljesítmény nálunk, akkor is vért hugyoztunk volna a továbbjutásért, így viszont sajnos sima lett.

    Tényleg más meccset néztünk smiley Európai top klubok ellen is partiban voltunk, most meg hirtelen ez más szint! Olyan nagy volt a játék tempója, hogy 1 játékos nem sok, annyi nem görcsölt be a meccs alatt. Erőszakosak voltak az Azeriek, letámadtak, de a játék tempója egy fos volt! Statikusan álltak pozícióban a játékosaink, az Azeriek könnyedén tudtak letámadni, és szereztek labdákat, a tizenhatosunk környékén, ezért csináltak bohócot a védőinkből! Mi játszottunk nagyon mereven, ettől tűntek az Azeriek Gyorsnak! Ha átjutottunk, a félpályán és akkor szereztek labdát, azonnal íveltek előre, semmi fantázia nem volt bennük a pressing kívül, amit mi nem tudtunk mozgással ellensúlyozni, én arról beszélek. Sokszor fel se jutott a labda, mert egyhelyben álló játékosok voltak a pályán, így nehéz megverni őket a szélen, pedig ha sikerült azonnal dadogott a védelmük. A középpálya nem volt elég mozgékony tegnap!

    El volt ez taktikázcmva erősen. A VIPben mellettem ült egy-két régi játékos, akik igencsak meglepődtek azon milyen mélyen védekeztünk. Hagytuk őket futni, meg játszani. Ma a játékosok is szarjl játszottak, de ez vastagon edzői hiba volt.

    Gondolom azért védekeztünk mélyebben, mert tudtuk, hogy gyorsak… Ha feljebb vagyunk, akkor megfutnak.

    Majdnem végig 4-2-3-1-es felállásban játszottunk. 52%-os labdabirtoklásunk volt a mindössze 42:15 tiszta játékidejű találkozón, amelyen 21 szabálytalanság (12-19) esett. Mindkét csapat rendkívül pontatlanul (74-74%) és sok hosszú labdával játszott (14.6-17.5%), a mieink passztempója némileg gyorsabb volt (16.7-16.3 p/p). A párharcokat 136-128 arányban hoztuk, az ellenfél térfelén mi 42, a vendégek 27 labdát szereztek (azonban mi kevesebbet szereztünk igazán veszélyes helyen). A fejpárbajok aránya 36-34, a mieink lényegesen több támadópárharcot vállaltak és többet is nyertek (106/45, ill. 69/26) és több és sikeresebb cselt is csináltak (51/26, ill. 30/14). A PPDA nálunk 7.9, a Karabahnál 6.3 volt.

    Hiába támadtunk többet (37 ill. 22+3), ez kevesebb és gyengébb lövésekhez vezetett (12/6, ill. 13/8). Az xG-arányban még kisebb (2.11-2.38) a különbség, az xcG-arány azonban jobban tükrözi a meccs szubjektív képét: 1.66-2.21.


    Így értékeltétek a Karabah elleni teljesítményt.

    Dibusz 5.49
    Traoré 5.43
    Esiti 5.02
    Zachariassen 4.86
    Botka 4.56
    Laidouni 4.38
    Vécsei 4.32
    Boli 4.20
    R. Mmaee 4.16
    Knoester 3.87
    Civic 3.39
    Tokmac 3.19
    Thelander 3.18
    Kovacevic 2.15

    https://ulloi129.hu/2022/08/09/elo-a-karabah-elleni-bl-selejtezorol-2/
    https://ulloi129.hu/2022/08/11/igy-teljesitettunk-a-karabah-ellen-2/
    https://ulloi129.hu/2022/08/15/dibusz-traore-esiti/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.06, 11:22
    A Ferencvárost 15.000 euróra és a következő általa rendezett meccsen “legalább” ezer széket érintő szektorlezárásra ítéli az UEFA Fegyelmi Bizottsága a B-lelátón. A következő meccsen ki kell feszíteni egy “#NoToRacism” (nem a rasszizmusra) feliratot az UEFA logójával. A klubot a következő idegenbeli meccsen eltiltja a vendégszektorba szóló jegyek értékesítéstől, a döntés végrehajtását azonban az UEFA 2 éves próbaidőre felfüggeszti. 50.000 euróra bünteti a klubot ezen kívül a szövetség tűzijáték használatáért, tárgyak bedobásáért, offenzív feliratokért és károkozásért. Kötelezik a klubot, hogy vegye fel a kapcsolatot a Slovannal és rendezze a szurkolók okozta károk után a számlát: ez 20 törött székről szól. Továbbá 14.000 euróra büntetik a klubot a közlekedőfolyosók átjárhatatlansága miatt.

    https://ulloi129.hu/2022/08/05/reszleges-szektorbezarast-kaptunk-a-slovan-elleni-parharc-utan/
    Ezek lesznek a lezárt helyek

    A Qarabag elleni mérkőzésre azok nem tudnak kijönni, akiknek a jegye a B1-es szektorba szól, de nem rendelkeznek a bajnokságra érvényes szezonbérlettel! Tehát a „kizárás” nem érinti a bérletes szurkolókat! Minden érintett, „kizárt” szurkolónkat e-mailben is értesítjük, jegyeiket átfoglaljuk a következő hazai selejtezőre!

    A „kizártak” ingyen jöhetnek a következő hazai nemzetközi mérkőzésre!

    Azoknak, akik kedden a szankció miatt nem lehetnek ott a stadionban, mert a B1 szektorba szól a jegyük, automatikusan átfoglaljuk a helyeiket a negyedik selejtezőkör hazai mérkőzésére, legyen szó akár a BL, akár az EL negyedik köréről. Az érintetteket a klub e-mailben külön is tájékoztatja a részletekről.

    https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/le-kell-zarni-a-b1-szektort-a-keddi-bl-visszavagon