magyarfutball.hu

AS Monaco FC - Ferencvárosi TC 0 : 1 18:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Európa Liga csoportkör 2. forduló
ground : Monaco, Stade Louis II
referee : Eskås Espen (Norvégia)
attendance:
  1. asmonaco.com: -
  2. fradi.hu: -
  3. nso.hu: 3.731
  1. sárga lap 69' Bešić Muhamed
    77' Embolo Breel sárga lap
    0 - 1 80' Vécsei Bálint
    sárga lap 90+4' Traoré Adama

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.16, 21:18
    Philippe Clement: Az első félidőben a játékunk sebessége nem volt elég magas. Az öltözőből visszatérve emeltünk a tempón és nyomtunk, meg is voltak a helyzetek, amiket gólra válthattunk volna, mint például Ismail lövése, amit védett az ellenfél kapusa. A Ferencváros megmutatta, hogy mennyire erős az átmenetekben, így nyertek a Trabzonspor ellen is múlthéten. A hatékonysággal meccset nyerhetsz, anélkül viszont nehéz. Nem voltunk elég jók az ellenfél tizenhatosánál. Nem mondanám, hogy a sorozatterhelés miatt történt ez, a második félidőben sokat domináltunk, nálunk volt a labda és a legjobb lehetőségek előttünk adódtak, de az utolsó mozzanatokban nem voltunk sikeresek. Ahogy korábban is elmondtam már, nagyon kiegyensúlyozott az Európa Liga csoportunk, három bajnokcsapattal. A Ferencváros a Trabzon ellen 70 percig volt emberhátrányban és így nyert! Ma egy döntetlent megérdemeltünk volna, de nem ez lett a vége, még van négy meccsünk, hogy bebiztosítsuk a továbbjutásunkat.

    Sztanyiszlav Csercseszov: Meccsről meccsre haladunk előre, nem tudunk tervezni se győzelemmel, se döntetlennel, se vereséggel, csak felkészülünk. Ma mindössze 16 bevethető játékosunk volt bevethető az UEFA-keretből, ebből négyen voltak védők. Emiatt változtatni sem tudtunk hátul, vannak sérültek és eltiltott is. Így nem tervezhetünk, senki sem tudja, mi lesz a következő mérkőzésen. A dolgunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, a játékosok eddzenek, akarjanak nyerni, reméljük, hogy ezen az úton megyünk tovább. A szurkolóinkról is szeretnék szólni, nagyon sokan itt voltak a stadionban, néha úgy éreztem, mintha mi játszanánk otthon, ez igazon csodás. Egy jó csapat ellen játszottunk idegenben, az első félidő után azt beszéltük, hogy nagyon türelmesnek kell lennünk, mert lehet, hogy a Monaco még energikusabb lesz, egy kis területet is adtunk nekik, de mindig ott voltak a lehetőségeink a kontratámadásokra, a kulcs pedig a csapatszellem volt, a cserék is jól szálltak be, mindenki tudta, hogy mit terveztünk el a mérkőzés előtt. Egy kis szerencsénk is volt a Monaco néhány helyzeténél. Ezek nélkül ezen a szinten nem lehet eredményt elérni, de amit elterveztünk, azt megtettük.

    https://ulloi129.hu/2022/09/15/csercseszov-neha-ugy-ereztem-mintha-mi-jatszanank-otthon/
    https://ulloi129.hu/2022/09/15/clement-nem-voltunk-eleg-jok-az-ellenfel-tizenhatosanal/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.16, 21:17 (szerk.: 2022.09.21, 17:21)
    Hihetetlen, hatalmas eredmény! De jó lenne, ha lenne még egy középső védőnk, Thelander és Kovacevic sérült, ettől tartottam, hogy ott leszünk soványak. Remélem, hogy nem lesz ebből baj. Bár az edzőnk fantasztikus, biztosan van terve minden helyzetre. Ha a Zvezda ellen négy pontot szerzünk, (az sem lesz egyszerű...), biztosan meg lesz a továbbjutás!

    Ismét csak köszönöm, Srácok! Ma megint hatalmas volt a CSAPATUNK!
    Kedves Fradista Barátim! Azt hiszem, eljutottunk arra a pontra, hogy ezeket a győzelmeket nem a szél hordta össze. Még nem feltétlenül vesznek minket komolyan, de lehet, hogy addig jó. Nemzetközi szinten meghatározóak leszünk. A sorsolás után írtam, hogy kb 10 pontot várok, egész jól haladunk.

    Az félelmetes volt mikor a 85. percben harsogott a MI VAGYUNK A FERENCVÁROS. Fantasztikus volt a csapat is és a tábor is.

    első félidőben Theodént idéztem? Ennyire futja Monaco? Aztán a másodikban jöttek rendesen smiley

    Ez volt a játék, kis bajuszos tudta, lesz egy gól. A fejlődés ott látszik, hogy nincs beszari, bármilyen meccset tudunk hozni. S az utolsó 2 EL erre a bizonyíték. A Mester által említett egy lépcsőfok... na , az a BL.

    Óriási, maximális tisztelet mindenkinek, de amit ismét DÉNES produkált, az már egyszerűen beszabehu kategória. Lassan szobrot érdemel. Szerencsés érkezést akik el tudnak indulni haza. Zvezdát a Puskásba kéne leverni.

    Együtt van itt kérem minden! Csapat egytől egyik kiváló küzdenitudással akarattal teli játékosokkal,. Kiválóan csapato, játékot, taktikát összerakó stáb, Idegenben is otthont teremtő szurkolótábor! Büszke vagyok, hogy Fradistának születtem! Ahogy mondani szokták Köszönöm Istenem, hogy FRADISTÁNAK tetemtettél!

    Az elején Traore elleni szabálytalanság ami sárga (le sem fújta), de volt nyújtott lábbal való becsúszás, ami minimum sárga. Ezzel szemben Besic sárgája egy vicc volt, Adame sárgáját meg szerintem ember nem érti

    Szemét volt, minden amit írtál ül és Endi szemből pofán verése is piros normális helyeken. Csak azért nevettem a gólon, hogy ha azt megadja, akkor bukik az tippmixem, így meg nyertem. smiley

    Egyebkent jol vezette a meccset. Vegig nyugodt maradt a legkor, keves szabalytalansag es lap, soha rosszabbat.

    megneznem a lesgolt vonalazva mert az egyetlen kepbol ugy tunt Toki hatrebb is lehetett, de az nalam a VARe. A masik hibaja az volt hogy Botka veletlen, de szabalytalan lekonyokleset nem vette eszre. De soha rosszabbat.

    Amúgy ki volt az a dilettáns aki ezt a csicska Monakót várta a csoport élére?
    Ilyen langyos csapatot már rég láttam.
    Ezeknel a törökök is sokkal jobbak.

    Én attól féltem nagyon a második félidőtől kezdve, hogy az első félidőt végigaludták és ezzel elaltattak minket is és miután ők sebességet váltottak, mi mintha szunyókáltunk volna tovább a másodikban is. Kívülről teljesen más volt a futómennyiség, az intenzitás, a játékosaink élessége, mint a törökök ellen. De szerencsére a stabilitás mellett azért maradt egy-két lehetőség a gólszerzésre is.

    Engem nagyon meglepett, hogy a Monaco nem úgy kezdte az első félidőt, ahogy a másodikat. Azt gondolták, hogy az első félidőt elpötyögik, megnézik, hogy mit tudunk, aztán a másodikban lesimáznak?

    Azért lehetett sejteni, hogy nem vernek szét minket smiley Zvezdát is csak egy tizenegyessel tudták legyőzni, otthon 4 szer játszottak a bajnokságban, két vereség egy döntetlen, egyik vereség sima 4:2, szerintem az edző repül., Az eddigi őszes csoportmeccs közül ez volt a legkönnyebb szerintem. Nyilván oda kellett tenniük magukat a srácoknak, Zvezda ellen jó lenne 4 pont smiley

    Egyébként nincs itt semmi meglepetés, egy kis állam, kis csapatát vertük tükörsimán, ezeknél még a Felcsútnak is több ultrája van.

    Lelkes falusi csapat, 350 millió euróból. a mi költségvetésünk talán 25 millió.

    Azért amit Boli szlalomozott a gól elött az se volt semmi , hatalmas érdemei vannak a gólban

    Az idei a bosszúbaszás éve.Slovan 1-4,4-1,lilák 0-6,6-0,Mohács,Trianon.smiley

    Azert Balint is mekkora utat tett meg. Amikor idekerult egy evig kb palyara sem lepett es mindenki zavarta el. A kenyelmes es az o szempontjabol teljesen ertheto lepes az lett volna ha lelep.

    O megis maradt, megkapta a lehetoseget. Azota valogatott es kesobb legendaval valo meccseken lepett palyara. Most meg eldontotte a francia BL indulo ellen a csoportkoros meccset.

    Minden évben van az európai kupákban, meg kétévente a világversenyeken meglepetéscsapat, aminek az eredményeire felkapod a fejed. Évtizedek óta várom, hogy miért nem lehet az egyszer végre a Fradi, illetve a magyar válogatott. És idén mindkettő egyszerre adatik meg!

    Hajrá, Fradi!
    HAJRÁ, MAGYARORSZÁG!

    Hatalmas eredmény!! Papírforma alapján óriási bravúr, meccsen látottak alapján gyakorlatilag nem is meglepetés! Nagyon jól játszották ezt a meccset a srácok.
    Viszont számomra R.Mmae egy nagyon halvérű játékos... Remélem bekerül a vb-re utazó keretbe, jó játékkal rukkol elő és télen jó pénzért el tudjuk adni. Nekem nem hiányozna... (nem elvéve az érdemeit, amit eddig tett a csapatért)

    Nagyon nagy elemeny volt - Monacoban latni a hogy foci hangulatot varazsol a taborunk - franciakkal voltam - orommel neztek a Fradi tabort - napkozben talalkoztunk fradistakkal az egyik legszebb beach-en - korrektul viselkedtek - nagyon jo erzes volt egyutt lenni

    A helyszínről tartok haza. Semmilyen tiszteletet nem érdemelnek. Komolyan remélem hogy jogi következményei lesznek annak, ahogy bántak velünk. És igen, ezek után rohadtul jól esik elkoszonni tőlük hogy: BONJOUR BUZI FRANCIÁK

    Ami amúgy még külön örömteli, hogy úgy tűnik hogy megvan az a csapategység ami Stöger alatt hiányzott. Dénes is kiemelte ezt a meccs után.
    Egyetlen dolog kapcsán van hiányérzetem, hogy van egy olyan zseni a csapatban mint Marquinhos és neki nincs helye a kezdőben. Egy formában lévő Ryannal egészen parádés lenne Marquinhos, Traore és Tokmac négyes.

    Sokszor hallotuk már " ezen a szinten ha hibázol, azt megbünteti az ellenfél" Na nekünk az volt a szerencsénk tegnap, hogy a hibáinkat nem büntették meg. 4-5 tiszta gólhelyzetet puskáztak el, mi meg nyertünk egy megpattanóval. Kb olyan meccs volt mint amikor kikapunk az nb 1 ben 1 :0 ra a pakstól. Lenéztek minket a milliomos fekete gyerekek. De ez legyen az ő gondjuk. Egy dolog biztos: 2 zakó után a szerbek vért isznak majd ellenünk, és mindenárom győzni akarnak. Na az egy másmilyen meccs lesz.

    A megpattanó labdán kívül nem is volt helyzetünk?? Les gól?? (amin még most is vitatkoznak, mert inkább volt egyvonal, mint les...

    Volt annyi helyzetünk, mint nekik. Nem mondanám azt, hogy x-es meccs volt. Nem azért mondom, mert Fradista vagyok, de mi többet tettünk a győzelemért.

    Tegnap egy nagyon jó, de a meccset kicsit félvállról vevő csapatot veertünk meg kis szerencsével. De ahogy mondani szokták jó csapatnak van szerencséje! A Monaco most kétszer játszik a törökökkel, szerintem oda-vissza verni fogják őket. Ha a zvezda elleni meccseket hozzuk akkor ebből EL kupa-tavasz lehet.

    Érdemes megnézni a gólörömöt. Mindenki a melegítő játékosok nyakában. Micsoda csapategység. Ez a siker egyik-, ha nem a legalapvetőbb összetevője.

    Az első félidőben nem lassúak voltak hanem olyan érzésem volt, hogy nem is akarnak focizni.
    Ráadásul Töki gólja szerintem nem volt les. A végére nagyon visszaálltunk, de akkor sem éreztem hogy elmehet ez a meccs. Gratulálok a csapatnak. Hajrá Fradi!

    a nap, amikor a monaco edzője azt mondja, hogy egy döntetlent megérdemeltek volna smiley

    Gratulálok Bálint!
    Sokan mondják, hogy milyen mákos, mert rosszul találta el, hát nem.
    10-ből 8 játékos fölé bombázta volna, egy talán középmagasan eltalálja és akkor elakad egy védő testében.
    Nem beszélve arról a lehetőségről, amit Ben-Yedder bemutatott az első félidőben, egy hatalmas lufttal.
    Ez a lövés meg bepilinszkázott a lábakon keresztül.
    Még egyszer, szép volt Bálint!

    Nagy eséllyel ha nem érnek bele a védők gól mert nagyon erős lövés volt és a bal szelre tartott a laszti nem középre. Kapus meg nem fogja

    Amugy a monacoi stadion botranyosan leszakadt volt es koszos is - az Ulloi ut ehez kepest luxus

    Némileg kontextualizálva a tegnapi győzelmünket:
    Ez volt az első idegenbeli győzelmünk topligás élcsapat ellen a Kubatov-érában. Ezen idő alatt összességében a második győzelmünk topligás élcsapat ellen (a tavalyi Leverkusen elleni siker után).
    Mindezt úgy, hogy a hazai sztenderd csapatunkkal álltunk fel 4-2-3-1-ben, nem túlbiztosítva a csapatot.
    A meccs nagy részében nem verdeste a háló a hátunkat, ha a Monacónak szerencséje van, akkor egy döntetlenre lettek volna jók tegnap.

    Az az érdekes, hogy az elejétől az volt az érzésem, hogy a franciák kielemezték a játékunkat és tudatosan adják át a területet, hogy ne tudjunk egy gyors kontrával megfirkálni őket. Aztán szép lassan kiderült hogy erről szó sincs, sőt, éppenséggel a mi taktikánk volt a türelmes várakozás a megfelelő helyzetre. Minden szempontból szép volt, fiúk!

    Nekem meg az volt az erzesem, hogy nem igazan erdekli oket ez a meccs. Hogy ez nekunk szolt vagy ugy altalaban az EL-nek, azt nem tudom. De ettol persze meg nagyon komoly bravur a 3 pont.

    Amit a Monaco-n láttam, hogy fizikálisan és technikailag erősek voltak ugyan, de max ennyi jött át abból, hogy top bajnokság, mert sem tempóban, sem taktikailag nem mutattak többet, mint az nb1.

    az NBI-es passztempó átlagban 13.2 passz/perc. Tegnap a Monacóé 17.6 volt.

    Szerintem Lali egyik legjobb meccse volt a Slovan mellett. Remekül játszott ahogy Besis és Kötszer is. Traore és Tokit nagyon fogták de így is akadt helyzetük nagyot mentek tegnap is. Aki egy kicsit kilógott nekem az a halvérű Ryan valahogy nemzetközi meccsen úgy látom lassabb és könnyebben adja meg magát. .illetve Gojak... sebesség és lendület ,passz téren én Marqintost láttam volna szívesebben. Engem Gojak nem győzött meg de a lényeg a győzelem!

    Boli nem először mutatja meg Ryannek csereként mi az hogy élesebbnek lenni ,harcosabbnak , bátrabban játszani. Boli a nemzetközi meccseken sokkal agilisabb mégha nem is pengés játékos ,Bálint gólja előtti szólója amit én Ryan sosem láttam önmagáért beszél. Persze ez csak az én véleményem.

    Talán valahol még szerencse is, hogy nem adták meg, mert így csak a szünet után kezdtek intenzívebben próbálkozni. A szünet után csak kicsivel, a gólunk után persze meg még jobban. Ha az a gól gilt, egyből ránk jöttek volna szerintem.

    A mérkőzés lefújását követően néztem az ellen játékosainak az arcát. Értetlenség és döbbent hitetlenség látszott rajtuk. Egyesek teljes tanácstalansággal álltak, mintha nem fogták volna, hogy tényleg kikaptak.

    A tegnapi találkozón 4-2-3-1-ben játszottunk, 46%-ban volt nálunk a labda (1. félidő: 49%), 79%-kal passzoltunk (Monaco: 83%). Ezúttal is magas volt a hosszú labdák aránya (12.4%) és alacsony a PPDA (29), hisz átadtuk a területeket az ellenfélnek. A passztempónk így nem volt magas (14.9 passz/perc), a hazaiaké jó volt (17.7). A párharcokat vitték a hazaiak (85-102), azért is, mert több támadópárharcot vállaltunk, mint a francia harmadik (77/33, 43% – 58/31, 53%). A fejpárbajokat 13-9-re vitték a rendkívül jó fizikumú franciák. Mi 26-szor (Samy 7, Botka 4, Zachariassen és Knoester 3-3), a hazaiak 17-szer tisztáztak. Mi 6-szor, ők 11-szer szabálytalankodtak csupán, ehhez képest a 2 sárga nem kevés.

    Ezúttal mindössze 11 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Monaco: 29). 6 labdavesztésünkből jutottak el lövésig, nekünk 3-szor sikerült ugyanez. 21 + 3 támadásból nyolc lövésig jutottunk, ebből 3 talált kaput (38 + 2, 11/4). Az xG-arány 0.61 – 1.39 oda, az xcG-arány 0.63 – 0.78.

    Dibusz 5 lövést kellett védjen (0.78), 29 passzából 23 volt pontos, 2-szer jött ki.

    Wingo 64 akciójának 64%-a volt sikeres, 79%-kal passzolt, 16 párharcból 7-et nyert. 14 labdát vesztett, 10-et szerzett, 6 passzt lopott.

    S. Mmmaee 60 akciójának 60%-a volt sikeres, 1 fejese volt (0.05). 81%-kal passzolt, 12 párharcának felét nyerte. 11 labdát vesztett, 11-et szerzett, 8 passzt lopott.

    Knoester 67 akciójának 67%-a volt sikeres. 85%-kal passzolt, 14 párharcból 5-t nyert. 10 labdát vesztett, 3-at szerzett, 4 passzt lopott.

    Botka 54 akciójának 56%-a volt sikeres. 77%-kal passzolt, 15 párharcból 5-t nyert. 8 labdát vesztett, 7-et szerzett, 6 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.03).

    Besic 71 percet játszott, 70 akciójának 63%-a volt sikeres, 80%-kal passzolt, 17 párharcból 7-et nyert meg. 8 labdát vesztett, 12-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Laidouni 85 akciójának 73%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.05). 89%-kal passzolt, 29 párharcból 17-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 12-t szerzett, 2 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.25).

    Traoré 52 akciójának 54%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.05). 79%-kal passzolt, 18 párharcának harmadát nyerte meg. 2 passzt lopott. A gólpasszt ő adta (0.14).

    Zachariassen 92 percet volt a pályán, 40 akciójának 43%-a volt sikeres. 61%-kal passzolt (18/11), 14 párharcból 5-t nyert meg. 1 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Tokmac 65 percet kapott, 41 akciójának 46%-a volt sikeres, 1 (nem lesnek ítélt) lövése volt (0.07). 56%-kal passzolt (18/10), 13 párharcból 7-et nyert meg. 3 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    R. Mmaee is 65 percig volt a pályán, 34 akciójának 38%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.22). 9 passzából 6 (67%), 21 párharcából 7 volt jó. 1 labdát szerzett.

    Boli 31 percet volt a pályán, 16 akciójának 69%-a (11) volt sikeres. 1 lövése volt (0.03). Mind a 4 passza, 9 párharcából 7 (!) volt sikeres. A gól előtt övé volt a második gólpassz.

    Gojak is 31 percet játszott, 15 párharcának kétharmada (10) volt sikeres, 9 passzából 8. 4 párharcból 1-et nyert. 1 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Vécsei 25 percet kapott, 15 akciójának 60%-a (9) volt sikeres, 1 lövése (0.14) győztes gól lett. 8 passzából 6 (75%), 3 párharcából 2 volt sikeres. 5 labdát vesztett, 1-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Esiti 5 percet játszott, 5 akciójából 1 volt jó. 2 párharcát elvesztette, 1 labdát vesztett, 1 passzt lopott.

    Szerdán nagy reményekkel, izgatottan indultunk el szervezett buszos utazás keretében a Monaco – Ferencváros EL-csoportmérkőzésre. A több, mint 1200 kilométeres, 18 órás út senkinek nem szegte kedvét, a három megtöltött buszon meglepetésemre sok 7-8 éves forma kissrác, és nő is velünk tartott. A napfelkelte már a tenger közelében ért minket, gyönyörű napsütésben haladtunk el a Riviéra olasz, majd francia kisvárosai mellett.

    Még a buszon hallottuk a friss híreket, miszerint az Európai Parlament állásfoglalása alapján Magyarországon nem demokrácia. Nemsokára ízelítőt kaptunk abból, hogy ezzel szemben milyen is az igazi, fejlett, befogadó nyugati demokrácia. A busz a rendőrök utasítása alapján Franciaország területén, a stadiontól 1, a városközponttól körülbelül 3,5 km-re rakott le minket. Gondoltuk nem baj, egy kis séta sosem árt, pláne ha ilyen páratlan a kilátás.

    A városállam határára érve aztán eddig korábban sosem tapasztalt vegzálás, nemzetiségi alapú megkülönböztetés, megalázás vette kezdetét a helyi rendőrség által:

    – A városhoz érve rendőrök állták utunk, akik a “Where are you from?” – “Hungary” párbeszéd után kijelentették, hogy magyar állampolgárok a meccs kezdetéig NEM léphetnek be Monaco belterületére. Magyarázat nem volt, mindössze annyi, hogy felsőbb utasítás… A 200 méterre lévő gyorsétteremig sem engedtek elmenni senkit. Csak emlékeztetőül: Európai Unió [bár Monaco nem tagja az EU-nak, de gyakorlatilag annak tekinthető], 2022, 18 órás utazás után. Végül öcsémmel kerülőúton, árkon-bokron lopakodva jutottunk be a városba, minden utcán másfelé fordulva, melynek végén rendőrt láttunk. Maga a város gyönyörű volt, a kaszinó, a vár, a Forma 1-es pálya nyomvonala, a kikötő és a mélykék tenger páratlan látványt nyújt.

    – A közös gyülekező pontra érve több társunk beszámolt arról, hogy a vendéglátóhelyeken nem engedték őket leülni, fogyasztani, egy ilyen esetnek saját magam is fültanúja voltam.

    – A stadionba való belépés során a tűző napon, gépkarabéllyal felszerelt rohamrendőrök sorfala között kellett körülbelül másfél órát sorban állnunk, mire a kettő pénztáros átváltotta 800 ember voucherét jegyre.

    – Kipakoltatták a kistáskákból a gyógyszereket, öngyújtókat, stb…

    – A belépésnél szájkosár nélküli, nagytestű kutyákkal vizsgáltak át, egyesével mindenkit.

    – A belépőkapuhoz érve minden testtájékra kiterjedő, alapos motozást követően még a cipőnket is le kellett vennünk, egy megalázó procedúra során.

    Még szerencse, hogy egy napra sikerült a fejletlen, keleti diktatúrából kiszabadulni, hogy egy ennyire jó, befogadó és fejlett demokrácia vendégszeretetét élvezhessük. A legnagyobb örömet természetesen a csapat szerezte, a csodálatos győzelem mindenért kárpótolt. A fentiek kapcsán pedig továbbra is az a költői kérdés, hogy magyar szurkolóként, EU-s állampolgárként miért kezelnek terroristaként egy másik, gyakorlatilag EU-s tagállamban?

    Sz.M.

    Velünk semmi olyan dolog nem történt, ami miatt rossz szájízzel jöttünk volna el.
    Magyar rendszámos kocsival mentünk, sehol sem állítottak meg minket, pedig több rendőrrel is találkoztunk, beszéltünk.Szabadon kocsikáztunk a városba ki-be (kicsit eltévedtünk).
    A gyülekező helyen pedig néhány szurkolótársam volt az inkább, aki nem illendően viselkedett. Hiába szólt előre a Monsters, vagy H. Ádám.

    Stadionba való beléptetés valóban hosszadalmas volt. Jegyeket név szerint ellenőrizték, gondolom voltak rossz tapasztalataik. Szájkosár nélküli kutyák? Egy drogkereső volt csak, szelíd - meg lehetett simogatni, nem kötözködtek miatta pl.

    Átvizsgálás max. a cipő levétele miatt lehetett furcsa - semmi extrát nem csináltak. Az, hogy sok mindent nem engedtek bevinni, valóban gáz volt - de le lehetett adni csomagmegörzőbe.
    Meccs után közvetlenül szabadon mászkáltunk a városban mindenféle atrocitás nélkül. Nem akadályoztak minket a rendőrök a szabad elvonulásban.

    Bár abban a szurkolótársaink mellett vagyok, hogy ez a fajta "ellenőrzés" azért elég erős. De mint a másik topicban említettem, az olasz kollégáik leadhatták a drótot arról, hogy egy repülőgépen egy Fradistákból álló csoport olyan rumlit csinált és olyan műsort csapott, hogy rájuk hívták a yardot...olaszban meg tudtommal egyébként sem puhapöcs rendőrök vannak, Monacoban meg pláne...

    Annyival kiegészíteném, hogy a belépésnél engem megfordítottak, a rendőrnek háttal álltam, éreztem, hogy kinyitja a táskám (semmi kérés, hogy “open it”), kivesz belőle valamit. Hátranéztem, mit látok: a bankjegyeket pörgeti át, nincs-e köztük valami. Mire rám szól, hogy forduljak vissza. Na ez volt a megalázó. Mint egy rabosítás.
    Utána érezte, hogy van még valami a táskámban (szivacsos füldugó), levette, elkezdte kirázni (!), mire kiesett a forgalmim. Persze háttal álltam, csak azt látom, hogy repül el. Nem szólt volna, én kértem, hogy hadd vegyem már fel. De ha nem veszem észre, azóta is keresném, mit érdekli a parasztot.
    A hangnemről és az egész procedúra hosszáról (már a második csapat végzett, amikor én végeztem, pedig csak egy szimpla övtáska és Fradi sál volt nálam) nem is beszélve.
    Nyilván, az egész nem szólt másról, mint hogy éreztessék, ki az úr a háznál. Köze nem volt a biztonsághoz (a dolog szépsége, hogy a kezemen lévő csősálat észre sem vette, bármi lehetett volna alatta).

    Az összes mosdó be volt zárva. 10kor kivezettek minket a hercegsegbol a francia partra és mondták 5ig nem mehetünk vissza. Ott van 2 étterem ott ehetünk ihatunk, ja igen, csak nem szolgáltak ki. Aztán kora délután igen, emelt áron, romlott és feltehetően szándékosan odaegetett kaját. 3 asztal volt, egynél ültek franciák, de a kiszolgáló személyzet aki szatyorban adta át az ételt mutatott a földre (Nőnek) hogy oda üljön ott megeheti. Mikor megkerdeztuk miért bánnak így velünk a válasz az volt mert magyarok vagyunk.
    Semmi köze az ivasnak vagy izmozasnak ehhez. Én a rendőrökkel beszéltem, ők azt mondták nem értenek egyet ezzel az egésszel de felsőbb utasitasra cselekednek.

    Dibusz 9.11
    Laidouni 8.56
    Vécsei 8.51
    Traoré 8.19
    S. Mmaee 7.92
    Besic 7.90
    Tokmac 7.80
    Botka 7.74
    Knoester 7.74
    Wingo 7.62
    Boli 7.61
    Zachariassen 7.41
    R. Mmaee 6.98
    Gojak 6.83

    https://ulloi129.hu/2022/09/15/elo-a-monaco-elleni-europa-liga-meccsrol/
    https://ulloi129.hu/2022/09/16/igy-teljesitettunk-a-monaco-ellen/
    https://ulloi129.hu/2022/09/17/izelitot-kaptunk-abbol-hogy-milyen-is-az-igazi-fejlett-befogado-nyugati-demokracia/
    https://ulloi129.hu/2022/09/19/civic-r-mmaee-s-mmaee-es-dibusz-laidouni-vecsei/