magyarfutball.hu

MUE - 33 FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1903, 4. forduló
ground : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 21:45
    A csömöri-uti versenypályán bajnoki mérkőzés volt a 33. Futball Klubja és a Magyar Úszó-Egyesület között. Az eredmény az első félidőben egy gól a zérus ellen az Úszók javára, a második félidőben pedig két gól egy ellen ugyancsak az Úszók javára. A végső eredmény 3:1 a Magyar Úszó Egyesület javára.

    Budapesti Hírlap 1903 február 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 21:17
    Magyar Úszó-Egyesület I. 3:1 eredmény­nyel győz a »33« F. C. I. ellen.

    A millenáris versenypályán a Magyar Úszó-Egyesület mérkőzött csekélyszámú közönség jelen­létében a »33« F. C.-al, melyet reális küzdelem után legyőzött. A »33«-ások veresége csak azo- kat lepte meg, kik a »33 «-asok csapatának hanyatlását, melyet az elkedvetlenedés és a training hiány idézett elő, nem észlelték s a múlt vasárnapi csapatban a Slavia-verő lelkes és kitűnő kondiczióban volt őszi legénységet látták. Eltekintve attól, hogy ezen csapat 3 leg­kiválóbb játékosa nem szerepelt a M. U. E. ellen, egyrészt a tagok betegeskedése, másrészt a training-hiány az egész csapatot teljesen kondiczión kívül helyezte, úgy hogy a M. U. E folyton javuló csapatával szembeni mérkőzésen le kellett mondani a győzelem reményéről.
    A csapatban ezúttal is kiváltak azok, kik utóbbi időben egyéni tudásukkal domináltak, de az önzetlenség és együttérzés nem lévén vérük­ben, az összjátékot megbontották, úgy hogy az a csapat, mely híres volt összjátékáról, mindent produkált vasárnap, csak nem tervszerűen keresz­tülvitt támadást. A M. U. E. csapatáról öröm­mel jegyezzük fel, hogy a régi jő formáját kezdi visszanyerni s csapatában szereplő új erőket a lelkesedés és nem a hiúság — mely megbontója volt a csapat fegyelmének — vezérli sikeres működésükben.
    A match lefolyását a következőkben foglal­hatjuk egybe :
    Az úszóké a helyválasztás előnyös joga s széllel hátban támadnak, csatársoruk szépen viszi már a labdát, az ellenfél kapuja előtt azonban játékuk erélytelenné válik. A »33«-asok is támadáshoz jutnak néhányszor s ők már sok­kal veszedelmesebbek a kapu előtt, a mit a javukra megítélt számos sarokrúgás is igazol. Tíz perczczel a lefütyülés előtt a »33«-asok lanyha játéka következtében Csermák berúgja a M. U. E. javára az első goalt, a melyet Lill kivédeni nem tud. A második félidőben a »33«-asok a szél segítségével állandó ostrom alá fogják az ellenfél kapuját, úgy hogy az úszók át sem igen tudnak kerülni a középvonalon. Min­den jel arra vall, hogy ez a félidő a »33-asoké, a kiegyenlítő goal azonban nehezen és későre esik, a csatársor tervtelen, össze vissza játéka s az ellenfél szívós védekezése miatt. Végre Koch E. szépen középre adja a labdát, Holics kapus kirohan, csakhogy összeütközik Fehéry hátvédő­vel s miközben kölcsönösen akadályozzák egy­mást a cselekvésben, Spitz középső csatár berúgja a labdát a kapuba. A »33»-asok ezután is állan­dóan támadnak és végleges diadaluk már-már kétségtelennek látszik, a mikor Gillemot meg­botlik Halmay lábában s kificzamítja térdkalácsát. Csapatja még így megfogyva is támad egy ideig, majd azonban a M. U. E. kerekedik felül s mivel a »33«-asok védelme nemcsak gyönge, de elbizakodott is, Csermák berúgja mihamar a második goalt is. A félidő vége felé egy »33«-as a 11-es vonalon belül kezével érintvén a labdát, a biró szabad rúgást ítélt meg, mire Halmay berúgta a harmadik goalt is. Az első félidőben ugyanilyen szabad rúgást sikerült Lillnek ki­védenie.
    Biró: Stobbe Ferencz volt.

    Sport-Világ 1903 február 22.