magyarfutball.hu

MAC - UTE 1 : 3 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.08, 20:41
    Bayer Jenő vagy Rezső lépett pályára?
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.08, 18:14 (szerk.: 2016.12.08, 18:15)
    UTE.—MAC. 3:1. A múlt szezonban 1:1.

    Óriási meglepetésre súlyos vereséget szenvedett a MAC. a népszigeti pályán az idén óriásit fejlődött UTE.-től. A vereség fő oka Oláh indiszpoziciója volt, kit ezúttal, különösen a második félidőben, a balszerencse üldözött, ami annyira idegessé tette, hogy később nem bízván magában, a mezőnybe ment játszani, mig őt a kapuban Kelemen helyettesítette. Az eredmény egyébként a két csapat rendes erőviszonyául el nem fogadható. A MAC. az első félidőben erős főlénynyel játszott s igazán csak Vince terjengős játékán múlott, hogy több gólt nem lőtt, bár meg kell adni neki azt, hogy a MAC. egyetlen gólját bravúrosan lőtte be. A csatársorban főleg Vangel agilis játéka tűnt ki, mig a fedezetsorban Bayer végzett jó munkát. A győztes csapatban főleg a csatársor jobb oldala, különösen Prácser érdemel említést, de jó volt a fedezetsor és Molnár F. hátvéd is.

    A két csapat a következő volt:

    UTE.: Schwarc—Molnár F.,Achner—Barcsay, Szabó, Fandl—Prácser, Novák, Petz, Molnár II., Fejér.
    MAC.: Oláh—Kelemen, Veres—Meleghy, Mészáros K., Bayer—Medgyessy, Mészáros Gy.,Vince,Vangel,Borbás.

    Félidő 1:1.

    Biró: Hajós Alfréd (BTC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1905. november 05.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.08, 18:08 (szerk.: 2016.12.08, 18:15)
    U T. E. — M. A. C. 3 : 1.
    Október 29.

    Szép számú néző jelent meg a népszigeti pályán, hogy a vasárnapi mérkőzések legérdekesebbikének, az U. T. E. — M A. C. találkozásának tanúja lehessen. A mindvégig izgalmas és erős, általában fair küzdelem az U. T. E. jól megérdemelt győzelmével végződött. Pedig a játék elején a M. A. C. hatalmas tempót diktált s az első tiz percben mutatott játéka alapján biztos nyerőnek látszott. Csakis ellenfele szívósságának tudható be az ellenkező eredmény, mert az újpestiek bírták a M. A. C. tempóját, de a második félidőben az általuk vezetett fokozottabb iramot a sárga-kékek nem mindig akceptálták. A győztes csapatban ezúttal a fedezetsor dominált. A Barcsay—Szabó—Fandl triász mindvégig gyors és hasznos munkát végzett és különösen nagy szolgálatot tett a nem éppen kifogástalanul dolgozó csatársornak, melyben csak Novák játéka tetszett. Fejér, Molnár II. és Prácsernek rossz napja lehetett, mig Petz jó játékát érthetetlen önzésével rontotta el. Volt azonban a mérkőzésnek egy kis ideje, — a M. A. C. goaljától a kiegyenlítő goalig — mely alatt oly szép összjátékkal, hatalmas lövőképességgel és elszánt küzdelmével gyönyörködtette a csatársor a közönséget, hogy ez, az általában gyöngébb játékukért megbocsáthatott nekik. A védelem lelke, Molnár I. nagystylü játékával ezúttal is remekelt, Aschner jól helyettesítette Rozmant, mig a kaput védő Feketének aránylag kevés dolga akadt. A M. A. C. csapata a szokott jó volt s tán taktikája volt a gyönge. A csatársorban Borbás kivételével mindenki jó volt, főleg Vincze és Vangel szép lövései keltettek feltűnést. A fedezetsor szürke, de hasznos munkát végzett, mig a védelemben az erélyes Veres mellett Kelemen vált ki; különben is jobbnak tartjuk Höfflénél. Oláh a kapuban nyugodt védelmével sokat mentett, igaz, hogy egy goalt feltarthatott volna, a másik kettő azonban védhetetlen volt. A mérkőzést Hajós Alfréd (B. T. C ) szigorúan vezette.

    Pont három órakor, következő összeállításban kezdték a játékot a csapatok:
    U. T. E.: Fekete—Molnár I., Aschner—Barcsay, Szabó, Fandl—Prácser, Novák, Petz, Molnár II. Fejér.
    M. A. C. : Oláh—Veres, Kelemen—Meleghy, Mészáros, Bayer—Medgyesy, Vincze,- Mészáros, Vangel, Borbás.

    Az athlétáké a kezdés joga, de az első támadást Újpest vezeti. Gyors egymásutánban két kornert és egy szigorított szabadrugást ér el. Csakhamar M. A. C. támad hatalmas irammal leszorítja a lila-fehéreket. Vangel és Vincze szép lövései elkerülik a kaput. De már a 9-ik perczben Medgyessy leadásából Vincze gyönyörű goalt lő; meglepetésszerü shoot, védésről szó sem lehetett. Kezdés után Újpest szebbnél-szebb támadásokat produkál; a csatárok erős lövéseit Oláh védi, de legnagyobb része a sárga-kékek játékosairól pattan vissza, kik ugyancsak erősen védekeznek. Kelemen faultja révén megítélt szigorított rúgás sem hoz eredményt. Végre Novák egy baloldalról jövő labdát vagy 15 méterről oly óriás erővel lő a kapura, hogy az a védeni készülő Oláh-t magával rántja. Újabb felállás után a M. A. C. támad és az U. T. E. egyik játékosának handse miatt 11-es büntetőrugáshoz jut, melyet a jól helyezkedő újpesti kapus kivéd. A M. A. C. helyzetét is kétségessé teszi Petz, majd Novák kiszökése, de Kelemen egy-egy gáncscsal mindig ment. Félidő 1:1.

    A második félidőt Újpest vezeti, két szabadrúgását és Petz éles lövését kivédik. A 12-ik perczben Novák kiszökik, Kelemen utána, de nem éri el, helyezett lövését Oláh lábbal kísérli védeni, de az lábáról a goalba jut. Kezdés után Újpest ismét támad. Egy kornert is elér, mig a 20-ik perczben Novák egy védhetetlen lövéssel a 3-ik goalt szerzi meg csapatának. Ezután Oláh helyet cserél Kelemennel, de ez sem változtatott a mérlegen. A játék vége felé M. A. C. még egyszer támadásba megy át, de Medgyessy lövései, sem egyetlen kornere nem hozott újabb eredményt.


    Sport-Világ, 1905. november 05.
     
  4. avatar: heimo
    2016.12.08, 17:54
    A Népszigeten nagy közönség nézte végig a Magyar Atlétikai Klub és az Újpesti Torna-Egyesület bajnoki mérkőzését. Az első félidőben Vincze szép lövéssel megszerezte az atléták egyetlen gólját. Az újpestiek Novák révén kiegyenlítették az eredményt és ugyancsak Novák által még két gólhoz jutottak. Eredmény tehát három gól egy ellen az Újpesti Torna- Egyesület javára. Délelőtt az egyesületek második csapatai mérkőztek a szövetségi díjért. Eredmény négy gól zérus ellen a Magyar Atlétikai Klub második csapata javára.


    Budapesti Hírlap, 1905. október 30.
     
  5. avatar: heimo
    2016.12.08, 17:48 (szerk.: 2016.12.08, 17:48)
    Újpesten az Újpesti T. E. szenzációs győzelmet aratott a Magyar Atlétikai Klub csapatán. A M. A. K. a mérkőzés első perceiben pompásan összejátszott s mindenki az U. T. E. nagyarányú vereségére volt elkészülve. Az első goal után, melyet Vincze gyönyörű szép shoottal szerzett meg a M. A. K.-nak, az U. T. E. is megemberelte magát s kezdetben a M. A. K.-hoz hasonló stílusban, később pedig fölénnyel játszott, A kiegyenlitö-goal is gyönyörű lövés eredménye volt. Félidő 1:1. A második félidőben az U. T. E. Novák csatárja révén két goal lő. Az elsőt, a M. A. K. kapuvédje hibázta el, a második védhetetlen volt. A M. A. K. csapatában jót játszott a középső három csatár és a fedezetsor, mig a hátvédek inkább durvaságukkal tűntek ki. Az U. T. E. csatárai pompásan lőnek; összjátékuk azonban kifogás alá esik. A védelem, főleg pedig a két hátvéd kiváló.


    Pesti Napló, 1905. október 30.