magyarfutball.hu

MAC - UTE 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 29. forduló
referee : Ujváry Ödön
attendance:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 23:14
    UTE: Knoll— Fogl II., Fogl III.— Kelecsényi, Raubach­, Szim­on, Paulus, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.
    MAC: Fehér— Janicsár, Szaffka— Lenz, Fodor, Kocsis­—Rácz, Bodnár, Omelka, Zsáry, Levente.

    Nemzeti Sport, 1921. május 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 23:12 (szerk.: 2022.03.18, 09:24)
    UTE -MAC 2:2 (0:0)

    Margit­sziget
    Bíró: Ujváry Ödön

    A mérkőzés ugy indult, hogy az uj­pestiek játszva nyerik meg a mérkő­zést, de éppen ez a megsemmisítő fölény érzete ragadtatta könnyelmű és kényelmes játékra az UTE csapa­tát. A MAC az első félidőben, az el­lenfél kapuját messze elkerülő lövé­sektől eltekintve, alig jutott szóhoz. Teljesen az UTE dominálta a hely­zetet, de nagy fölénye ellenére sem tudott pozitív eredményt elérni. A második félidőben teljesen egyen­ranguak voltak az ellenfelek és csak a kék-sárgák hihetetlen rossz taktikája okozta, hogy a javukra 2 : 0 arányban álló mérkőzést, hajszál híján el nem veszítették. Az első gólt Bod­nár fejese révén a MAC érte el egy kapu előtti kavarodásból, miután elő­zőén Vogl II. könnyelműen durva hibát követett el. Közvetlenül a gól után Vogl II. a tizenhatos vonalon hendset vétett, amit a biró nem mi­nősített szándékosnak.

    Sorozotos MAC támadás után Zsárynak, a MAC balösszekötőjének sikerült a kék-sárgák második gólját megszerezni. Az UTE támadásai Priboj révén nyertek eredményes befejezést, látszólagos kezelés után, annak elle­nére, hogy faultolták, keresztül verekedte magát az ellenfél védelmén és a hatos vonalról védhetetlen gólt lőtt. Pribojt a bíró, mert az ellenfél egy játékosának minden ok nélkül pofont ígért, kiállította. Priboj kiállítása egy­általán nem éreztette hatását az uj­pesti csapatra, amely talán még lelke­sebben játszott. A második félidő 33-ik percében, egy szabadrugás után a MAC kapu előtt nagy kavarodás támadt, amelynek végeredményeképen a labda Lenz lábáról a MAC kapujába perdült. Ezután mindkét csapat meg­feszített erővel küzdött a győztes gól megszerzéséért, de hiába. A 45-dik percben egy labda a MAC kapuvonalán gurult végig, a labda részben benn is volt a kapuban, de nem egész terje­delmével és ezért nem volt gólnak megítélhető.
    Az UTE csapatában Vogl II egy sulyos hibától eltekintve, amelyből csapata kárára az első gól esett, szo­kott jó formáját játszotta ki. A fede­zetsorban Kelecsenyi jobbhalf játéka keltett kellemes feltűnést, mig a csa­társorban egyedül Kósa elégített ki. Pauluszon erősen meglátszott a tré­ninghiány. Knoll betegen is jól védett. A kapott gólokért nem okolható. A MAC csapatában a közvetlen véde­lem feladatának magaslatán állott. A halfsor erősen megérezte Weiner hiányát, helyettese Kocsis, igen gyen­gén játszott. A csatársorban az ujra beállitott Zsáry erőteljes és szívós játékával tűnt ki.

    Sporthirlap, 1921. május 30.