magyarfutball.hu

MAC - UTE 7 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 14. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.12.14, 21:04 (szerk.: 2016.12.14, 21:05)
    MAC.—UTE. 7:0.

    Ez a gólarány az UTE.-nek az MTK.-val szemben elért 0:1 arányú eredménye után bizonyos meglepetés, annál is inkább, mert a MAC. csapata nem volt teljes. Hiányzott Borbás, Niessner és Sípos. Borbás ez alkalommal pihent, mig Niessner az előző vasárnap szenvedett erős sérülés miatt nem tudott kiállani. Sípos betegsége miatt volt kénytelen távolmaradni. Petz mint balösszekötő elég jól megállotta helyét, csak egy nagy hibája volt, hogy tulsoká tartotta magánál a labdát, aminek gyakori következménye lett, hogy azt elvették tőle. Veres helyett, ki a kapuban állott, Sárossy (Egelmayer) játszott hátvédet, s játéka igen szép reményekre jogosít. Gyors, erélyes, a labda-technikája is elég jó, csak a helyezkedésekre kell ügyelnie s meg kell szoknia, hogy a labdát voléból vegye s ne várja meg, mig a földről felpattan. Vangel ezúttal mint balszélső produkált elsőrangú játékot. A védelemben legjobb ember Bayer volt, ki már rég nem játszott ilyen magas nívón. Az UTE. csapata az első félidőben igen szépen játszott s különösen a védelem dolgozott jól Kazár kapussal az élén. A második félidőben azonban, mikor a MAC. szaporította góljait, hihetetlen durva játékot produkáltak s többek között Kelement annyira megrugták, hogy kénytelen volt Veressel helyet cserélni, ki büntetésből aztán egy gólt is rúgott. Az UTE. játékosai egyébként jó anyagot képviselnek s valamivel helyesebb sportszellem mellett még jó eredményekre hivatottak.

    MAC.: Veres — Oláh, Sárossy - Meleghy, Hildebrand, Bayer - Medgyessy, Krempelsz, Kelemen, Petz, Vangel.

    Kis közönség jelenlétében kezdődött a játék a Margitszigeti pályán. A kezdés után mindjárt a MAC. támad és erősen szorongatja ellenfelét. Az 5-ik percben már Kelemen, gyönyörű labdavitel után a két hátvéd között kifut és teljesen szabadon lövésre kerül, a biró azonban offside miatt lefütyül. Az első gól a 12. percben esik, miután Vangel Petztől támogatva lefut és centerét Kelemen kapásból a gólba lövi. A MAC. tovább is támad s az UTE. alig kerül át a félvonalon. A második gólt a MAC., miután Meleghy-t a büntető területen, épen lövésen lévén, kézzel meglökik, 11-es révén Kelemen lövi. A második félidőben a MAC. folytatja támadását és a két szélsőtől támogatva még 5 gólt lő, köztük egyet Kelemen 35 m.-ről, melyet a kapus, nagyon előre állván, nem tud elérni, s az a felső kapufa alatt a hálóba surran. Veres mint kapuvéd nem mutathatta be ebeli képességét, mert lövést egyetlen egyszer sem kellett védenie. Biró : Horváth Ferenc (FTC.).


    Nemzeti Sport, 1907. május 05.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.14, 20:48
    M.A.C. — U.T.E. bajnoki mérkőzése.

    Az U.T.E. energikus csapata a M.A.C.-al való eddigi találkozása alkalmival mindig olyan játékot produkált, hogy a margitszigeti csapatnak állandóan egyik legveszélyesebb ellenfele volt. Három utolsó találkozásuk nagyon szoros eredményekre vezetett. Így 1905. őszén az U.T.E. 3:1-re, míg a múlt év tavaszán és őszén a M.A.C. győzött mindkétszer ugyancsak 3:1 arányban. A mostani küzdelem az U.T.E. 0:1-es mérkőzését véve alapul, melyet a M.T.K. erős csapata ellen ért el, nagyon várakozásteljessé teszi a M.A.C.-al való küzdelmét, mely a margitszigeti pályán vasárnap d. u. fél 5 órakor fog lefolyni. Előtte a II. csapatok mérkőznek a szövetségi díjért. A mérkőzés training-jeggyel tekinthető meg.


    Pesti Hírlap, 1907. április 28.

    Magyar Athletikai Club 7 : 0 győz Újpesti Torna Egyesület ellen. Az Újpesti Torna Egyesület múlt vasárnapi eredménye után és látva, hogy a M.A.C. tartalékokkal fog játszani, senki sem várta a nagy goal-arányu győzelmet. A M.A.C. azonban ismét bizonyságát adta magas classzisának és Borbás, Niessner, Veres és Sipos helyett játszó Medgyessy, Petz, Eglmayer és Veres II. annak, hogy bármikor méltón foglalhatnák helyet az első csapatban. Meglepő szép volt a csatársor játéka, a melynek kombinációi kitünően sikerültek. Vangel rendkívül gyors balszélsőnek bizonyult. Petznek volt néhány szép lövése. A támadások előkészítésében a nagymester Kelemen volt, akinek mintaszerű labdaadogatása élvezetes látványt nyújtott. Igen jó partnere volt Krempels, akinek különös jó napja volt a labdavivés és adogatás terén, lövései azonban bizonytalanok voltak. Jobbszélsőt Medgyessy játszott. Gyorsasága, ügyessége, elhatározottsága őt a football-játékra praedesztinálja, kár hogy oly ritkán szerepel. A védelem a szokott jó volt. Az uj hátvéd, Eglmayer és a kapus, Veres II., sokat igérö tehetségek. Az U.T.E. csapata energikusan, fürgén játszott, de classzisa távol áll az ellenfelétől.

    Biró Horváth Ferenc volt.


    Pesti Hírlap, 1907. április 30.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.14, 20:36
    Holnap a Magyar Atlétikai Klub az Újpesti TE. csapatával játszik. Bár az U.T.E. múlt vasárnapon meglepő jó formát mutatott s a M.T.K. csak nagy küzdelem árán tudta legyőzni, a M.A.K.-bal szemben győzelemre egyáltalán nem számíthat. A match egyébként a margitszigeti sporttelepen lesz.


    Pesti Napló, 1907. április 28.

    A margitszigeti pályán a Magyar Atlétikai Klub szaporította nagy goalarányu győzelmeinek számát, amennyiben 7:0-al nyert az elmúlt héten jó formát mutatott Újpesti Torna Egyesület ellen. A M.A.K., habár Niessner és Borbás nélkül játszott, mindvégig óriási fölényben volt, úgy hogy ellenfele csak az utolsó három percben jutott támadáshoz. Pedig Újpest védelme nem rossz, de nagy hátránya az erőszakos játékmodor. Az első félidőben két goalt rúgott a M.A.K., a másodikat büntető rúgásból. Szünet után még nagyobb fölénynyel játszottak az atléták és U. T. E. jól védő kapusa újabb öt goalt volt kénytelen kapujába beengedni. A kissé erőszakos játékot Horváth Ferenc (F.T.K.) vezette.

    A második csapatok szövetségi dij mérkőzés helyett, U.T.E. lemondván, barátságos matchet játszottak, melyet 2:0 aránynyal az U.T.E. nyert meg.


    Pesti Napló, 1907. április 30.