magyarfutball.hu

MAC - Typographia 14 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.09, 18:30
    Magyar Athletikai Club -— Typographia S. C. 14 : 0.

    (Margitszigeti pálya.) A fenti eredmény után szinte fölösleges kiemelnünk, hogy a M. A. C. két heti rövid pihenője után, az ördöngős Gillemot mester trainingje mellett ismét visszanyerte tavaszi kitűnő formáját. Szól az különösen a csatársorról, a melyikben Borbás és Kelemen elismerésreméltó szépen játszott, mig a fedezet- és hátvédsornak még erősen javulnia kell. A goalban Sipos helyett Rajágh játszott, a kinek azonban szerencséjére semmi dolga sem volt.
    A Typographiáról ezúttal kevés dicséreteset mondhatunk ; az első goalok után szinte feladták a játékot. A védelem kissé nyersen, de az első félidőben még elég jól játszott, a kapuvéd azonban minden kritikán aluli volt.
    A játék részletes lefolyásáról kevés a beszámolni valónk. A M. A. C. mindvégig óriási fölénynyel játszott, a mit a kornerarány is — 10: 1 az atléták javára — eléggé igazol. Az első goalt kornerből Borbás rúgja (5-ik percz). Niessner a másodikat (14. p.), Kelemen a fél pályán lerohanva a harmadikat (20. p.), Vangel a negyediket (23. p.), Borbás az ötödiket (34. p.) és Vangel bravúros egyéni játékkal a hatodikat (41. p.).
    Félidő 6:0.
    Szünet után két perczczel Meleghy tachbedobását Krempels goallá értékesíti. A 16-ik perezben Schubert M. Ferencz (M. U. E.) biró Kelement (M. A. C.) és Krauszt (T. S. C.) a játékból kiállítja, mig Hildebrandot a M. A. C. csapatának kapitánya készteti a játék abbahagyására. Az utolsó félórában tehát M. A. C. kilencz és a T. S. C. tiz emberrel játszik. Az atléták szédületes iramot dik­tálva, szinte lélekzethez sem engedik jutni ellenfelüket. Krempels tizenegyesből (23. p.) a nyolezadik goalt rúgja, mig a 25. és 28. perezben Krempels, a 30. és 32. perczben Vangel, a 35. perczben Meleghy és a 37. perczben Krem­pels további hat goalt rugnak.

    Az Újság 1907 május 8.