magyarfutball.hu

Typographia - MAC 1 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.21, 18:25
    Magyar Atlétikai Club—Typographia S. C. 1:1.

    (Millenáris pálya.) A szezon legnagyobb meglepe­tése. Az utolsó helyen álló Typographia eldöntetlen eredményt csikart ki a könnyelműen játszó bajnokjelölt M. A. C.-tól. A Typographia ezuttal olyan lelkesedéssel játszott, főleg a második félidőben, hogy a M. A. C. csak az utolsó perczekben volt képes a kiegyenlítő goalt rugni.
    A Typographia védelme elsőrangut produkált, Orsolyák kapuvéd a legerősebb lövéseket is olyan bravurral védte, hogy a M. A. C. nem tudott eredményt elérni. A két Geiser (hátvédek) is elsőrangu erő. Labdaszedéseik és rugásaik biztosak. A fedezetsor és egyuttal a mezőny legjobb embere Kanyaurek volt. Könnyen szerelte le a M. A. C. minden támadását és helyezkedése is kiváló. A csatársor kapkodó játékot folytatott és néhány szép támadást, a legprimitívebb módon rontott el, mind a mellett egyénileg elég jó technikával rendelkeznek.
    A M. A. C. Vangel és Feketeházy I. helyén tartalé­kokkal állt ki. Az egész csapat elbizakodva ment a küz­delembe és csak akkor kezdett komolyabban, teljes erőből dolgozni, mikor a mérkőzés már-már elveszettnek látszott. A csatársorban Borbás abszolute nem tudott boldogulni, a mi főként a nyomdászcsapat halfsorának érdeme.
    Különben az atléták egész csatársora — meglepetve a Typographia kitűnő védelmén — minden kombináczió nélkül dolgozott, A védelem kissé erőszakosan játszott, a mi a T. S. C.-ot is hasonlóra ösztönözte. A csapat leg­jobb embere Oláh volt.
    Typographia kezd, de M. A. C. rögtön visszaszorítja és a hetedik perczben Orsolyák kornerre menti Medgyessy éles lövését. A tizennegyedik és tizenhetedik perczben Onody, illetve Krempels lövését Orsolyák gyönyörűen menti. A következő perczben T. S. C. középcsatára ki­szökik. helyezett labdával védhetetlon goalt rughatna, gyenge lövését azonban Abafi fogja. A huszonharmadik és harminczharmadik perczben a Typographia két kornert ér el. A további játék alatt a M. A. C. támad, de ered­ményt nem képes elérni.
    Félidő 0 : 0. Kornerarány 2:1 a Typographia javára.
    A második félidő a M. A. C. erős támadásával kez­dődik. A nyolczadik perczben kornert ér el, továbbra is veszélyesen támad, azonban Orsolyák mindent ment. A tizennyolczadik perczben Wurfer, a nyomdászcsapat jobbszélsóje lerohan és a czenterezett labdát T. S. C. középcsatára goallá értékesíti. A M. A. C. most már nagy erőfeszítéssel támad, Typographia védelme azonban kifogástalanul működik. A 23., 27. és 34-ik perczben kornereket ér el a M. A. C. és a negyvenkettedik perczben Krempels lesben állva goalt rug, a mit a bíró megítél. A hátralévő időben a Typographia támad és két kornert ér el. Biró Szüsz Hugó (M. T. KJ.

    Az Újság 1909 március 12.