magyarfutball.hu

MAC - Typographia 4 : 0 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.11, 18:52
    MAC.—Typ. SC. 4:0. (2 : 0.)

    A margitszigeti pá­lyán találkozott a két csapat s a mérkőzés a MAC. könnyű győzelmét hozta meg. MAC. állandó főlényben volt, bár a második félidőben Typ. gyönge hátszéllel segitve meglehe­tősen támadott, de a csatársor rendszertelen játéka miatt, positiv eredményt nem tudott elérni. A csatársor legjobb embere, Mand!, már a mérkőzés 5. percében harcképtelenné vált egy Majorral történt összeütközés folytán s mindvégig csak a statiszta szerepét töltötte be. Typ. legjobb embere Kanyauszrek volt, a két hátvéd és a kapus is jó munkát vég­zett. MAC.-nál Fodor középfedezet játéka tűnt ki, aki hama­rosan a legjobbak közé fog kerülni. A csatársorban Vangel játszott Kelemen helyett igen jól, egyáltalán a csatársor a mezőnyben szép játékot produkált, a kapu előtt azonban so­kat elrontottak.
    Első félidőben MAC. kapja a kedvező oldalt s már a 3-ik percben a vezető gólt rugja, a 10. percben pedig Borbás beadásából Duda II. a második gólt szerzi meg.
    A második félidőben változatosabb a játék, Typ. tá­madásai azonban nem veszélyesek, mig a MAC. ujabb két gólt ér el. Biró: Zoltán Béla (NSC.)

    Nemzeti Sport 1908 december 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.11, 18:48
    Magyar Athietikai Club—Typographia S. C. 4:0.

    (Margitszigeti pálya.) A M. A. C. két tartalékkal^ a kapuban Abafyval, a baloldali hátvéd helyén pedig Fecbttel játszott, míg Kelemen közópesatár Vangelnek engedte át helyét. A csapat »gyengéje« a hátvédsor volt, a kitűnő fedezetek azonban a backek helyett is sikeresen dolgoztak. A sokoldalú Vangel uj posztján is becsülettel állta meg helyét; a M. A. C. legjobb embere egyébként Fodor középfedezet volt, azonban két partnere Meleghy és Román is kitűnően állta meg a helyét. Borbás dr. természetesen ismét főtámasza volt csatártársainak.
    A Typographia talán szerencsésebben végez, ha leg­jobb csatára, a balszélső Mandi már az ötödik perczben Majorral összeütközve, annyira meg nem sérül, hogy az egész mérkőzés folyamán statisztálni volt kénytelen. A csatársor Mandl támogatása nélkül akczióképtelen volt. A védelem nagyszerűen dolgozott. Kanyaurek fedezet, a két hátvéd, de főként a baloldali és Orsolyák kapuvéd figyelemreméltó szépen és lelkesen játszott.
    Az első félidőben a M. A. C. nagy főlényben játszik, annyival inkább, mert a megsérült Mandl öt percz után, ba a játékból nem is áll ki, megsérült lába miatt labdához nyulni sem bir. A sárga-kékek két goalt rugnak az első negyvenöt perczben, mig a T. S. C. egyetlen nagyon veszélyes támadását Abafy szépen menti.
    Félidő 2 : 0.
    Szünet után már változatosabb a játék, azonban Typographia csonka csatársora nem bir érvényesülni, míg a M. A. C. ujabb két goallal biztosítja magának a győzel­met. Zoltán Béla (N. S. C.) igen jó biró volt.

    Az Újság 1908 december 8.