magyarfutball.hu

UTE - MAC 0 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1908/1909
attendance:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.07, 20:05
    M. A. C.—Ujpesti T. E. 1 : 0.

    (Népszigeti pálya.) Szokatlanul nagy érdeklődés kísérte a két csapat küzdelmét, a mely a fenti szenzáoziós eredménynyel végződött. A mérkőzés folyamán egyformán erősnek bizonyult a két ellenfél, és a M. A. C. csak a má­sodik félidő 35. perczében tudta a maga javára eldönteni a matchet, A M. A. C. csapatában kitűnt a válogatóbizottság jelöltje : Krempels, a ki egyszersmind a mezőny legjobb embere volt. Kívüle igen szép formát mutatott Borbás, Oláh, Makó és Sipos. Az U. T. E. csapatában Ludwig kitűnő játéka keltett nagy meglepetést, és teg­napi játéka után a válogatott játékosok sorában volna helye. Kazár védése elsőrangu volt, szintugy jó volt Fandl és Bucsek.
    A mérkőzés az első félidőben nagyon változatos volt. M. A. G. kezd és Krempels révén azonnal támad. U. T. E. Imre révén jut támadáshoz, de Sipos Bucsek lövését szépen védi. Borbás lefut, beadását azonban Krempels a goal mellé rugja. lnne lerohanását Major gáncscsal akasztja meg. (17. p.). Borbás vezet támadást, czenterezését Kelemen továbbítja, de Kazár rávetéssel gyö­nyörűen ment. (2ő.p.). Feketeházy lerohan s beadását Duda II. a goal mellé rugja. (36. p.). Ludwig előreadott labdáját Bucsek a kapu fölé rugja, majd Lányi lövése folgalkoztatja Sípost. A félidő további részében U. T. E. állandóan támad s egy igen kritikus helyzetben csak Makó erélyes közbelépése szabadítja meg a goaltól a M. A. C. kapuját.
    Félidő 0 : 0.
    A második félidőben az U. T. E. visszaesik és csak Kazár és Ludwig védik önfeláldozóan az U. T. E. kapuját. Bucsek révén az U. T. E. is támad és Surmick lövését Sipos védi. A 25. és 29. perczben két kornert ér el a M. A. C.; mindkettőt Kazár szépen védi. A 35 perczben ismét kornert ér el a M. A. C., a melyből Kelemen lesben állva goalt lő, mely a győzelmet jelenti. U. T. E. ugyan erélyesen támad, állandóan védekezésre szorítja a M. A. C.-ot, de korneren és szabadrugáson kívül más eredményt elérni nem tud. Bakó Gyula (B. E. A. C.) nem a tőle megszokott éleslátással vezette a mérkőzést.

    Az 1újság 1908 október 20.