magyarfutball.hu

MAC - UTE 2 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
attendance:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.11, 19:35
    M. A. C.—U. T. E. 2:1.

    (Margitszigeti pálya.) Már az első pillanatok után kitűnt, hogy az Újpesti Torna-Egylet csak elkeseredett küzdelem után fogja az elsőosztályban való benmaradását jelenthető győzelmet ellenfelének átengedni. Izga­tott, kapkodó játék, rendszertelen s hiábavaló, czéltalan ide-oda futkosás az újpestiek részéről jellemezte a mér­kőzés első negyedóráját, a melylyel szemben a sárga-­kékek nyugodt, észszerű, határozott és tartalmas passz-játéka már akkor az atléták javára látszott eldönteni a fontos match mérlegét. A M. A. C. második — az újpestiek által jogtalannak vélt — goalja után U. T. E. ismét visszaesett régi hibájába: a durvaságba, a mi a szabadrúgásuk egész sorát vonta maga után. Ehhez járult míg az Újpestről átrándult vérmes publikum csataorditásnak is beillő lelkesitése. a mi szinte egymás­nak zúdította az ellenfeleket. Az izgatottság ugyanis a M. A. C. játékosokra is átragadt, a kik közül Kelemen egy őt ért, látszólag szándékos inzultust rögtönös tettlegességgel torolt meg, mire a biró kiállította. Közben Oláhnak megrándult a lába s így a M. A.\'C. a match legnagyobb részében kilencz emberrel játszott. Annak daczára igen jó játékot produkált, sőt az ellenfél számbeli fölénye láthatólag lelkesítő hatással volt az atlétákra. Különösen szembetűnő volt ez a mérkőzés vége felé,sőt a mikor az U. T. E. nagy fölénybe került és szinte perczről-perczre várható volt a kiegyenlítés, a M. A. C. csüggedést nem ismerő erőfeszítéssel biztosította magá­nak a győzelmet.
    A győztes csapat legjobb emberei Ónody, Feketeházy II. és Sipos voltak. Különösen utóbbi volt elemében, a ki a kapura irányított labdák egész tömegét tette ártal­matlanná, Igen jó volt a match legnagyobb részében hátvédet játszó Krempels. Kelemen süvitő lövéseivel vonta magára a figyelmet. Az U. T. E.-ben Kazár, Fürst és Surmik végeztek jó munkát. A M. A. C. Feketeházy I., az U. T. E. Molnár I. és Kuschner nélkül játszott.
    M. A. C. gyenge szél ellen játszva, rögtön támad és a közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt megeredt eső által kissé felázott talajon biztosan mozogva, a 19-ik perczben Vranák hibájából megszerzi a vezető goált.Öt perczczel későbben Medgvessv szökteti Feketeházy II.-öt, közben egy U. T. E. és M. A. C. játékos össze­ütközvén, az újpesti játékosok a játék megállítását reklamálják, a mi azonban nem történhetik meg, miután a M. A. C. tiszta goalhelyzetben volt és igy a Feketenázy II. által Onodyhoz juttatott labdát utóbbi könnyen akapuba juttatja.
    Félidő 2:0.
    A második félidőben U. T. E. nagy fölényben van és az atléták csak lerohanásokkal próbálkoznak. Az U. T. E. egyetlen goalja a 27-ik perczben esett, a mikor a Surmik által gyengén a kapu felé gurított labda Medgyessy lábáról a hálóba perdült. Bíró: Benedek Aladár

    Az Újság 1911 március 21.