magyarfutball.hu

III. Kerület - Vasas 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 21:47 (szerk.: 2022.02.27, 11:31)
    III. ker. TVE - Vasas 1:0 (0:0)

    Határ utcai pálya, 3.000 néző
    Bíró: Schil­ler Gyula

    A Vivók csapatának végre sikerült megtörni a balsikert. Ha tudás dolgában nem is multa felül ellenfelét, lelkesedésben és a teljes szívvel való küzdésben messze tulszárnyalta a vendégcsapatot. A játék, ha nem is volt nivós, eléggé élénk és változatos lefolyásu volt. Az első félidőben a Vasasok kombinációs játékkal uralták a helyzetet, de szünet után elerőtlenedve, a Vívók lelkes játéka deffezívára szorította őket. A szezont olyan szép stílusos és lendületes játékkal kezdő Vasasokat mintha kicserélték volna. Játékuk fáradt, üres és léleknélküli volt.

    A Vivók az első félidőben félénk óvatossággal ügyeltek kapujokra, a szünet után azonban a sikeres ellenálláson felbuzdulva, támadásokba fogtak, amelyeknek sikere rendkí­vüli lelkesedésre ösztökélte a csapat tagjait. A kapuban uj játékos debütált Korein személyé­ben, aki néhány bravuros védésével ízlelítőt adott talentumából. Kiválóan funkcionált a két hátvéd, akiknek nagyrészük volt abban, hogy az első fél­időt gól nélkül sikerült a Vívóknak meguszniok, a fedezetsorban Totis kiváló játéka és Kleber agi­litása érdeme! dicséretet. Kellemes feltűnést keltett a balhalf helyén szereplő Hegyi III jó játéka. A csatársorról nem mondhatunk sok jót. Rendszerte­lenül és kapkodva dolgozó belső csatárok, gyors, de minden technika nélkül játszó szélsők. Á beteg Hőnich 11 helyén az ifjusági Kunst szerepelt, sok igyekezette!. Szabó csak a II. félidőben elégített ki, Stark nehezen illeszkedik be a középcsatár szerepébe. Schrott sokat ugrál értéktelenül, mig Schwarc tudása nem áll arányban gyorsaságával. A Vasa­sok kapuját Nyerges bizonytalanul védte. Lénye­gesen visszament formájában Zatykó. a halfok közül Sípos tűnt ki gyenge játékával. A csatársor unottan és léleknélkül játszott. Az első félidőben néhány szép támadást vezetett az ellenfél kapu­jáig, de ebben ki is merült minden tevékenysé­gük. Jellinek és Katzer vezették a támadásokat.

    Az első félidőben a Vasasok sűrün támadnak, mig a Vivók csak szórványosan jutnak át ellen- felük térfelébe és Jellinek szép lövését, Korein nehezen védi. Szünet után a Vivók is gyakrabban támadnak. A 13-ik percben Tótis szabadrugását Nyerges kiejti és a résen álló Schrott a labdát a gólba lövi. A gól felvillanyozza a Vívókat, akik lelkes támadásokkal most már uralják a helyze­tet és csupán a szerencse menti meg a Vasasok hálóját a további góloktól.

    Sporthirlap, 1920. március 29.