magyarfutball.hu

Vasas Danubius Hotels - III. Kerület FC 0 : 3* 19:00 * megállapított eredmény

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: fgymat
  2020.03.26, 13:55
  „Az MLSZ fellebbviteli bizottsága az augusztus 29-én lejátszott Vasas Labdarúgó Kft.—Kerület FC Kft. PNB mérkőzés eredménye ellen benyújtott óvás ügyében az MLSZ fegyelmi bizottságának a szeptember 23-án kelt határozatát helybenhagyta.” A bizottság tehát a III. Kerület óvását megalapozottnak találta, a mérkőzés eredményét megsemmisítette, a három pontot 3-0-ás gól- különbséggel az óbudaiak javára ítélte. A Vasas fellebbezését elutasította.

  Nemzeti Sport
  1998.10.10
   
 2. avatar: fgymat
  2020.03.26, 13:54
  A Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség - a III. Kerület FC és az MLSZ kérésére - elküldte az 1998. augusztus 25-én lejátszott Logrones-Vasas labdarúgó-mérkőzés jegyzőkönyvét, s a spanyol szövetség munkatársai egyben faxon közölték: a találkozót náluk hivatalosan bejelentették, a szövetség jóváhagyta, engedélyezte a megrendezését és kijelölte a játékvezetőket is. És ekkor az MLSZ pénteki fegyelmi bizottsági ülésén gyakorlatilag minden eldőlt - mert mi ez, ha nem hivatalos barátságos mérkőzés?
  Ezt a kérdést tették fel a III. Kerület FC képviselői is, akik szeptember 3-án azért óvták meg a hazaiak 6-0-ás győzelmével végződött Vasas-III. Kerület találkozót, mert azon jogtalanul lépett pályára Aranyos Imre, akit a fentebb említett Logrones-Vasas mérkőzésen állítottak ki. A Vasas azzal védekezett, hogy a találkozó nem volt hivatalos mérkőzés, csak be- mutató-jellegű edzés, ezért a klub nem vétett a szabályok ellen. A kiállítás tényét a Vasas is elismerte, a hivatalos játékvezetői jegyzőkönyvben is szerepelt, hogy a szabálytalankodó Aranyos „mutogatott, fintorgott'’, megsértette a játékvezetőt, ezért jutott a kiállítás sorsára. A futballista sportszerűtlen magaviseletéért megkapta büntetését a fegyelmi bizottságtól - három nemzetközi barátságos mérkőzésen nem szerepelhet -, ám alighanem ez érdekli a legkevésbé a csapat labdarúgóit. Őket ugyanis „kollektiven” megbüntették, a Vasas-III. Kerület FC mérkőzés eredményét megsemmisítették, és a három pontot 3-0-ás gólkülönbséggel az óbudaiak javára írták.
  Mint arról már régebben beszámoltunk, a fegyelmi bizottság első ülését elnapolták, és mindkét klub szakértők bevonását kérte annak eldöntésére: van-e különbség a bemutató jellegű edzőmérkőzés és a hivatalos találkozó között, ha igen, akkor hol a kettő közti határ,
  és hogyan rendelkezik erről a nemzetközi labdarúgó szövetség? Nos, mivel a spanyol szövetség gyakorlatilag hivatalos mérkőzésnek ismerte el a Logrones-Vasas meccset, a szakértőnek felkért dr. Kiss Ferenc sem tért ki szakértői véleményében arra a kérdésre, hogy „...hol a határ edzés és mérkőzés között?”, ám a FIFA erre vonatkozó szabályát mégis ismertette dr. Kőszegi Géza, a fegyelmi bizottság elnöke, és a szabályból arra lehetett következtetni: a FIFA nem tesz különbséget a mérkőzések között, számára - mint mondta - „...a klubok közötti mérkőzés olyan találkozó, amelyen két egyesület vesz részt. ”
  Nos, ebbe a mondatba (is) „kapaszkodott bele” a III. Kerület FC, amelynek jogásza, dr. D. Horváth László a beadványában kifejtette, hogy az angyalföldiek valótlanságot állítottak akkor, amikor kijelentették: nem állítottak ki jegyzőkönyvet a mérkőzésről. Az óbudaiak szerint a Vasas elfeledkezett arról a szabályról, amely kimondja: a kiállított labdarúgó játékjogát azonnal felfüggesztik, éj azt csak a legközelebbi fegyelmi tárgyaláson adhatja vissza a fegyelmi bizottság. Ezt egyébként az is bizonyítja, hogy azt a Maczó Miklóst is leültették a kispadra, akinek a kiállításáról elismerte a Vasas, hogy az hivatalos mérkőzésen történt.
  A Vasast képviselő dr. Búza János ügyvéd és Illovszky Rudolf szakosztályigazgató meglepve hallgatta a spanyol szövetség által küldött anyag tartalmát, sőt, mint kiderült: nem tudtak annak megérkezéséről. A jogász kijelentette, hogy a csapatvezető nem írta alá a jegyzőkönyvet, nem felel meg a valóságnak, hogy csak három játékost cserélt be Logrones - mert a jegyzőkönyvben ez állt szerinte „...valakinek érdeke lehetett meghamisítani a jegyzőkönyvet”.
  Erre a felvetésre dr. Kőszegi Géza megmutatta a jegyzőkönyvet, amelyet a mérkőzés előtt töltöttek ki a csapatok és Gellei Imre edző, valamint Mónos Tamás csapatkapitány írt alá. Illovszky Rudolf ekkor elővette azokat a jegyzőkönyveket, amelyeket a korábbi három, általa is elismert hivatalos mérkőzésről kapott, s ezek formai
  lag pontosan megegyeztek az MLSZ birtokában lévő jegyzőkönyvvel... Dr. Búza János fenntartotta a korábbi véleményét, hogy a mérkőzés nem volt hivatalos, mert „...ha az lett volna, akkor a Vasas nem vállalta volna a játékot”, Illovszky Rudolf pedig elmesélte a mérkőzés lekötésének körülményét, és kijelentette: semmiféle megállapodást nem írtak alá arról, hogy ez hivatalos találkozó, azért nem felelősek, hogy a „hátuk mögött”, a tudtuk nélkül a menedzser bejelentette a találkozót. (Megjegyzendő; a FIFA-licences menedzserek nem kockáztatják a megélhetésüket azzal, hogy olyan mérkőzést szerveznek, amelyet nem jelentenek be, amelyre nem kémek játékvezetőket. Azt sem lehet kockáztatni, hogy sérülés esetén nincs nyoma az adott találkozónak, hiszen a biztosító nem fizet...)
  Miközben az óbudaiak egy-egy közbevetéssel azt próbálták érzékeltetni, hogy a Logrones-Vasas találkozó hivatalos mérkőzés volt - mondván: „„.azt nevezhetjük edzőmérkőzésnek, amelyen támadásvariációkat gyakorolnak, amelyen megállítják a rosszul sikerült akciókat és újból indítják, ám a Vasas meccsén szó sem volt erről..." -, addig dr. Búza János már azt javasolta: játsszák le újból a mérkőzést, hiszen annak idején a Ferencváros-Veszprém találkozót is újrajátszották...
  Az óbudaiaknak, persze, eszük ágában sem volt beleegyezni az újrajátszásba, azért sem, mert egyre biztosabbak voltak az igazukban, s a fegyelmi bizottság határozata a reményeiket igazolta. A bizottság ugyanis megállapította, hogy a III. Kerület FC óvása megalapozott, ezért helyt ad annak. A mérkőzés eredményét megsemmisíti, a három pontot 3-0-ás gólkülönbséggel a III. Kerület FC javára írja. Aranyos Imrét három barátságos nemzetközi mérkőzésről tiltotta el, a Vasas sportszervezetét írásbeli figyelmeztetésben részesíti, a vétkes csapat vezetője, Illovszky Rudolf ellen az eljárást megszünteti.
  Simon Gábornak, a III. Kerület technikai vezetőjének az egyik szeme sírt a határozathozatal után: „Boldog vagyok, hogy megkaptuk a három pontot, ám nagyon sajnálom, hogy éppen a Vasas ellenében jutottunk hozzá.- mondta a Vasas egykori technikai vezetője, míg Illovszky Rudolf - akinek az élete szinte teljesen összeforrt a Vasassal - megtörtén nyilatkozott a tárgyalás után: „Szomorú vagyok, hogy a játékosok bűnhődnek, akik becsületesen küzdve, a futballpályán győzték le az óbudaiakat. Ok nem tehetnek semmiről. Természetesen fellebbezünk, és abban bízunk, hogy a pályán dől el a pontok sorsa. Jó lenne, ha a Vasas-ügy kapcsán megvizsgálnák ennek a szabálynak a helyességét.

  Nemzeti Sport
  1998.09.26.
   
 3. avatar: fgymat
  2020.03.26, 13:53
  Óv a III. Kerület FC
  Mint lapunkban már megírtuk: megóvja a Vasas DH elleni, múlt szombaton lejátszott, és 6-0-ra elvesztett professzionális labdarúgó bajnoki mérkőzését a 11
  Aranyos a földön - a Vasas a padlón?
  III. Kerület FC. Az óbudaiak klubtitkára, Tanárki Tamás kedden éjszaka beszélt telefonon Konsztandinosz Moka- lisz ügyvezető igazgatóval, aki azt mondta, amennyiben jogilag megalapozott az óvás, akkor meg kell tenni.
  Márpedig az óvás megalapozottnak tűnik.
  A Labdarúgás szabálykönyvének ide vonatkozó passzusai szerint ugyanis a Vasas balhátvédje, Aranyos Imre jogosulatlanul szerepelt a Vasas DH-III. Kerület FC bajnoki mérkőzésen.
  „A sportszervezetek nemzetközi és hazai mérkőzései” címet viselő fejezet 6. pontja arról rendelkezik, hogy „...a nemzetközi mérkőzésen (akár külföldön, akár itthon történt) kiállított labdarúgó játékjogát a kiállítás azonnal felfüggeszti az illetékes fegyelmi bizottság legközelebbi tárgyalásáig, amelyen a játékos idézés nélkül köteles megjelenni. ”
  Aranyos Imrét a múlt hét szerdán barátságos, nemzetközi mérkőzésen, a Logrones-Vasas találkozón állították ki. A játékos azonban nem jelent meg a hétvégi forduló előtti, pénteki fegyelmi tárgyaláson - vélhetően nem tudta, hogy meg kell jelennie, de nem is neki kell tudnia -, és a keddi ülésen sem volt ott. Aranyos a szombati bajnoki mérkőzésen viszont pályára lépett és gólt is szerzett (ez az ügy szempontjából mellékes), ám a szabály értelmében jogosulatlanul játszott, ezért a III. Kerület FC megóvja a mérkőzést.
  A szabály szerint „...a külföldről történő visszaérkezéstől, illetve a belföldi nemzetközi mérkőzés, torna befejezésétől számított 8 napon belül a csapatvezetőnek (...) írásos jelentést kell adni az MLSZ-nek, amennyiben rendkívüli esemény történt. ”
  Ezzel még nem késtek el a Vasas vezetői, hiszen a nyolc nap még nem járt le, és Aranyos kiállítását (mint rendkívüli eseményt) bejelenthetik a szövetségnek. A Vasas vezetői hibáztak, mert nem vették figyelembe, hogy a Spanyolországban kiállított labdarúgó a fegyelmi bizottság határozathozataláig nem léphet pályára.
  A sors furcsa fintora, hogy a Vasas gyakorlatilag jobban jár, ha a III. Kerület FC óv, mintha a szövetség hivatalból jár el az ügyben. Ha ugyanis a Kerület FC óvását helyben hagyja a fegyelmi bi
  Samsung Magyar Kupa
  Győzelem - Aranyos nélkül...
  11. csoport
  Kék SE-Vasas Danubius Hotels 0-3 (0-2)
  Kék, 600 néző. V: Farkas. Kék SE: Simon T. (Kiss) - Petró, Teremy, Simon Antal (Simon Attila) - Kormány, Katona, Fogarasi, Méhész, Molnár - Kamarás (Joszip), Somogyi. Edző: Brekk János. Vasas: Végh - Mónos, Her
  czeg, Tóth, Gricajuk - Tari, Zombori, Nyerges, Sallai - Koltai, Pál (Vitok). Edző: Gellei Imre. G: Nyerges, Mónos, Koltai.
  Az elején több helyzetet is kihagytak a hazaiak, a fővárosiak fokozatosan átvették az irányítást és a huszadik percben a vezetést is megszerezték. A hazaiak, amíg bír
  ták erővel, jól helytálltak, ám az öt osztállyal magasabban jegyzett Vasas csak annyit adott ki magából, amennyi a biztos győzelemhez kellett.
  Jó: Simon T., Fogarasi, ill. Mónos, Tóth, Nyerges.

  KUPASORSOLÁS. A
  Samsung Magyar Kupa következő fordulójának sorsolá
  Torgyán József: "Hí
  I „...a Ferencváros nem kisajátítható” «
  ( Ilin okoskodó* ? I - feltételekkel
  zottság - és itt citálható az idevonatkozó rendelkezés: „...a mérkőzés eredménye megtámadható óvással, ha egy játékos vagy cserejátékos jogosulatlanul szerepel”), akkor - és itt idézni szükséges a szabály betűit - „...a mérkőzés pályán elért eredményét törölni kell és a 3 bajnoki pontot 3-0-ás gólkülönbséggel a vétlen csapat javára kell írni. ”
  A szabály úgy folytatódik, hogy a vétlen csapat négygólos, vagy annál nagyobb különbségű győzelme esetén ezzel a gólkülönbséggel kell a mérkőzést a vétlen csapat javára írni, ám jelen esetben a vétlen csapat, a Kerület nemhogy négy góllal nem nyert, hanem hattal kikapott.
  Az óvás elfogadása esetén a Vasastól levonnak három pontot, gólkülönbsége kilenccel romlik, míg a Kerület kap három pontot és gólkülönbsége kilenccel javul.
  Ha viszont hivatalból jár el az MLSZ („...jogosulatlan játék esetén, amennyiben óvást nem nyújtanak be, az illetékes és hatáskörrel rendelkező labdarúgószövetség - az elévülési időn belül és legkésőbb a bajnokság befejezése utáni nyolcadik napig - hivatalból jár el.”), akkor négy pontot vonnak le a Vasastól.
  A szabály szerint: „A játékjogosultsággal nem rendelkező labdarúgó sport- szervezetének évi összeredményéből azon mérkőzések után, amelyeken a labdarúgó jogosulatlanul szerepelt, a megszerzett bajnoki pontjait, plusz mérkőzésenként egy-egy büntetőpontot kell levonni. A játékos és a vétkes személyek ellen az illetékes hatáskörrel rendelkező szövetségnek a tudomásra jutástól számított 180 napig lehet fegyelmi eljárást elrendelni. ”
  Aranyos Imre egy mérkőzésen játszott jogosulatlanul, ezen a Vasas három pontot szerzett, tehát a büntetőponttal együtt négy ponttól fosztanák meg az angyalföldi csapatot, s a Kerület FC is rosszabbul járna, hiszen számára 6-0-ás vereséggel írnák jóvá a mérkőzés eredményét.
  Ha három pontot vonnának le a Vasastól, a jelenleg 12 ponttal a negyedik helyen álló piros-kék együttes a 10. helyre esne vissza. Sovány vigasz, hogy a piros-kékek eggyel kevesebb mérkőzést játszottak.

  Nemzeti Sport
  1998.09.03.
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2019.02.16, 11:43
  Az MTI nem jelzi Tordai lapját.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2019.02.16, 11:43
  Budapest, 1998. augusztus 29., szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 6. fordulójában:

  Vasas Danubius Hotels - III. Kerület FC 6-0 (2-0)
  Fáy utca, 2000 néző, V: Megyebíró

  gólszerző: Váczi (33., 43.), Hámori (56.), Pál (61.), Farkasházy (90.), Aranyos (92.)
  sárga lap: Váczi (45.), illetve Metzger (19. és 36.), Vincze G. (77.)
  piros lap: Metzger (36.)
  csere: Galaschek helyett Zombori (80.), Hámori helyett Sowunmi (90.), illetve Sibaya helyett Schultz (a szünetben), Vittitoe helyett Johnson (56.), Kun helyett Filó (64.)
  jók: Váczi, Aranyos, Szilveszter, Hámori, Pál, illetve Lendvay

  Vasas:
  Végh - Mónos, Geress, Tóth, Aranyos - Farkasházy, Galaschek, Váczi, Szilveszter - Hámori, Pál

  III. Kerület FC:
  Lippai - Gáspár, Vincze G., Metzger - Lendvay, Kovács N., Tordai, Kun, Sibaya - Vittitoe, Wukovics

  Rögtön a házigazda Vasas lépett fel kezdeményezőleg. A 7. percben Aranyos labdájával Pál húzott kapura, balról kisodródva eleresztett lövése csak alig szállt fölé. Negyedóra elteltével a másik oldalon egy eladott labdával Wukovics ugorhatott ki, és az ellenfél két játékosán túljutva 11 méterről az elé kivetődő Véghet találta el. A 23. percben Váczi az egész védelmet kicselezte, ügyesen kiugratta a bal oldalon Pált, az éles szögből leadott, erőtlen lövés után azonban a gólvonal elől kivágták a labdát.

  A 28. percben a teljesen üresen álló Szilveszter 18 méterről a kapu fölé bombázott. Öt perccel később góllá érett a Vasas fölénye: Váczi 18 méterről, középről csavart egy szabadrúgást a kapu bal felső sarkába (1-0). Három perc múlva Metzger vágta fel Váczit, és második sárga lapja után a pirosat is megkapta. A 40. percben Mónos távoli lövését követően Lippai csak ujjheggyel tolta a labdát a léc fölé. A 43. percben Farkasházy futott el a jobb oldalon, beadását Váczi gond nélkül kezelte le, és lőtte 10 méterről a Kerület kapujának jobb oldalába (2-0).

  Az ellentámadás jelentette a vendégek második veszélyes akcióját, ám Kovács lövését Végh vetődve fogta.

  A második játékrészben még az első félidőbelinél is jobban beszorult a Kerület. Előbb Váczi cselsorozatai ígértek Vasas-gólt, de a házigazdák csak egy hatalmas kapushibából tudták növelni előnyüket.

  Az 56. percben Lippai a büntetőterületről kifutva az alapvonalnál rálépett a labdára, talán azt hitte, hogy az kint van. A rátámadó Hámori azonban elvette tőle a játékszert, és nagyon nehéz szögből jobbról a kapuba csavart (3-0). A 61. percben a Kerület védőiről lecsorgó labdát Pál középről, kevéssel a tizenhatoson kívülről egyből a vendégek kapujának jobb alsó sarkába lőtte (4-0).

  Hat perccel később Lendvay kevéssel a keresztléc fölé szálló szabadrúgása a ritka kerületi lehetőségek egyike volt. Kisebb helyzetek után a 82. percben Farkasházy lapos lövését kellett Lippainak a jobb sarok előtt hárítania.

  A 90. percben a Kerület védőinek zavarodottságát kihasználva Farkasházy középen lecsapott a labdára, és 17 méterről a Lippai által üresen hagyott kapuba lőtt (5-0). A lefújás előtti pillanatokban Sowunmi húzott el a jobb oldalon, lapos beadásába a védők még beleértek, de végül az érkező Aranyos a hálóba pofozta a labdát (6-0).

  A Vasas a biztos vezetés ellenére sem állt le, és végig teljesen beszorította emberhátrányban játszó ellenfelét. Jobb összpontosítás esetén Váczi és társai akár még több gólt is szerezhettek volna.