magyarfutball.hu

Budapesti TC - UTE 2 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 19. forduló
referee : Fehéry Ákos
attendance:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 19:17 (szerk.: 2022.02.25, 13:02)
    BTC — UTE 2:0 (2:0)

    Hungária-uti pálya, 5000 néző
    Biró: Fehéry Ákos

    Vasárnapra nem juthatván nagy pályához, szombaton játszotta le bajnoki meccset a két csapat. Mérkőzésükhöz, s hétköznapot tekintve, rekordszámba menő nagy publikum jelent meg, amely erős játékot, kemény küzdelmet várt, de várakozá­sában csalódott, mert a mérkőzés nagy részében szintelen, érdektelen játékban volt része.

    A mérkőzést a BTC nyerte meg annak ellenére, hagy semmivel sem volt jobb ellenfelénél. A sze­rencse azonban, amelynek mindenkor különös szerep jut a futballban, két szép kornerrugást követő gól képében segítségére jött a piros-fehé­reknek s két értékes ponthoz juttatta őket. A mér­kőzés képe egyenrangu csapatok küzdelmét, mu­tatta, mely a csatárok kapu előtti határozatlansága és fogyatékos lövöképessége alapján a legigaz­ságosabb eredményt akkor hozta volna, ha gól nélkül végződik: érdekes, hogy az egész mérkő­zés folyamán a kapusoknak egyetlen komolyabb védeni valójuk sem volt. A BTC kapujában Stier bizonytalan játékával csak ujólag igazolta, hogy egyike a leggyengébb első osztályu kapuvédőknek. Kőszegi és Gruber, ha nem is produkáltak kimagaslót, megbízható hátvédeknek bizonyultak. A csapat legjobb része, a Kanyaurek—Szabó—Kertész összeállításu halfsor volt, mely szinte tömte labdákkal csatársorát, amellett azonban a védelemben is kivette a maga részét: közülük is ki kell emelnünk Kanyaurek játékát, mely öt a mezőny legjobb emberévé avatta. A csatársor erősen megérezte Hajdu, Dobó és Horváth hiányát, akik nélkül egészséges akciót csak a legritkább esetben láttunk tőle: egyedül Szánthó és Schwenk nyujtott elfogadhatót, Kollár azonban tulkényelmesen játszva két gyönyörűen irányított korner rugásán kivül nem produkált egyebet.

    Az UTE kapujában Knollnak nem igen akadt dolga, de kevés munkáját is sok fölösleges pózzal és nála szokatlan bizonytalansággal végezte. A Vogel testvérek között ezúttal a kisebbik volt a jobbik, bár a jobboldali sem csinált hibákat. A fedezetsor legjobb embere egészen váratlanul Baubach volt, aki végig állta az iramot. Milosovits határozottan gyenge volt s Szimon sem állott fel­adata magaslatán. A csatársor alaposan megérezte Priboj hiányát, akinek helyén Király valósággal kerékkötője volt a támadásoknak. A Szidon— Schaller balszárny jól mozgott, de a jobbszárny nem mutatott semmit.

    Az UTE első gólját az első félidő 28. percében Kollár szép korneréből Schwenk lőtte. A második gól öngól következménye, amennyiben Kollár ujabb kornerrugása a 37. percben Vogel fejéről jut az UTE kapujába.

    A második félidő egyetlen feljegyzésre érdemes eseménye, hogy Vogel II a 25. percben előre megy a csatársorba, de eredményt ő sem tud elérni.

    Sporthirlap, 1920. március 8.