magyarfutball.hu

UTE - Budapesti TC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 22. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. nela: 2.700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.27, 22:41
    Nagy fölénye ellenére is csak öngóllal győz az UTE

    UTE-BTC 1 : 0 (1:0)
    .
    UTE-pálya. Biró: Gerő.
    UTE: Augusztinovics — Fogl II., Fogl III. — Kelecsényi, Jeszmás, Király — Paulusz, Limbeck, Priboj, Csontos, Grossmann.
    BTC: Palcsek — Horváth IV., Gruber — Borsányi, Buknitz II., Jalovetzky — Haja, Horváth III., Bukunitz I., Kertész Kirschenbaum.

    Az első félidő
    szép játék, nagyszerű UTE-támadások jegyében folyik. A BTC alig négyszer-ötször veszélyeztet. A belsők azonban rendre hibáznak. Priboj és Csontos a lövéseknek egész légióját küldi messze kapu fölé vagy mellé. Egészséges kapura menő lövéseket csak Jeszmás és Paulusz ereszt meg. A BTC részéről csak Buknitz I. és Horváth III. ad nehezebb dolgot Augusztinovicsnak. Már-már úgy látszik, hogy a félidő gól nélkül telik el, midőn a 39. percben Paulusz ledolgozza magát a kornervonalig és élesen centerez. A labdára hárman futnak rá: Palcsek, Borsányi és Priboj. A Priboj által zavart, menteni akaró
    Borsányi elesik és esés közben a labda az ő lábáról a vetődő Palcsek combját horzsolva a gólba jut. öngól! 1:0!
    A második félidő pár percig még élvezetes. Gruber azonban, aki már a gólnál is offszájdot reklamált, többször kritizálja Gerő ítéleteit, mire kiállítják. Ugyanakkor Jalovetzky összefut Paulusszal, aki megsérül és kénytelen szintén kiállni. Az ezeket követő izgatott hangulatban Kertész egy megjegyzést tesz a bíróra, amit az sértőnek talál magára és őt is kiállítja. Ettől a perctől fogva a játék egészen ellaposodik. Az UTE kedvetlenül, csatársora szárnyaszegetten játszik. Támadásai erőtlenek, az elszántan és lelkesen küzdő BTC-védelem mindent paríroz. Sőt néha három csatárral — igaz, hogy egyéni akciókkal — támadásba megy át. A két Fogl azonban helyén van. Kirschenbaum egyszer tiszta gólhelyzetbe kerül, de ront. Ugy hogy a sivár félidőnek két eredménytelen UTE- korner az összes pozitív eredménye.

    Nemzeti Sport, 1925. április 6.