magyarfutball.hu

Kispesti AC - Terézvárosi TC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.19, 20:04 (szerk.: 2022.02.20, 11:07)
    Kispesti AC — TTC 2:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya
    Biró: Nyul Dezső

    A kispesti csapat szerencsésen startolt a baj­nokság első fordulójában. A csapat játéka a leg­szebb reményekre jogosítja fel a KAC híveit, akik a februári kora délutánon nagy számban keresték fel az üllői-uti sporttelepet. A téli pihenő előnyére vált a csapat kondíciójának és tegnap meglepő frissen és temperamentummal játszották végig a mérkőzést. Az első félidőben a TTC egyenlő erejű ellenfélnek bizonyult, szünet után azonban, a hát­szél ellenére, a kispestiek voltak a többet támadó fél. A csatársor játékáról nem mondhatunk érdem­leges bírálatot, mert a csatársor egyik krekjét,.Jeszmást, az első félidő közepén a biró kiállította és ezáltal a csonkává vált csatársor nem fejthette ki teljes képességeit.

    A halfsorban Blasnik agilis támadó játéka érde­mel dicséretet, míg a két szélső half, Budai és Stallmach, inkább a védelemben tűntek ki. A vé­delem hiányosan állott fel, mert Varga betegsége miatt Amsel állott a kapuban, akinek nem akadt különösebb dolga. A hátvédek közül Krebs volt a jobbik.

    A TTC három tartalékkal állott ki a mérkőzésre és ezzel eleve csökkentek győzelmi kilátásai. A csapat mai teljesítménye a lentiek figyelembe vé­telével eléggé akceptabilisnek mondható és ha Fortuna bőkezűbben jutalmazza fáradozásaikat, sikerülhetett volna egy értékes ponttal javitanuói nem tulságosan biztonságos helyzetükön. Kopácsi a kapuban feltűnő bizonytalanul védett, a Hegyit helyettesitő Kovács, a veszélyes Jenny—Eisenhoffer szárny mellett elég jól látta el feladatát. Fried balhátvéd volt a csapat legjobb embere,akinek hatalmas felszabadító rugásai és biztos szerelései nagy hasznára volt csapatának. A halfsor Paukovits kiállításával elvesztette egyik legjobb emberét.

    Rajna gyenge játékot produkált. A csatársorban Maly és Procenkó irányították a támadásokat, az ifjúsági Sohr a balszélen biztató erőnek ígérkezik. Bornstein, bár agilisen dolgozott, még nem fitt kondíciójában. A csatársor nagyon megérezte Recht hiányát, továbbá azt, hogy Neumann kény­telen volt Paukovits kiállítása után a fedezetsorba visszavonulni.

    A mérkőzés első részében változatos a játék. Mindkét csapat csatársorának számos kedvező helyzete nyilik gól elérésére, de a védelmek mind­két oldalon éberen őrködnek.
    Az első gólt a 41. percben éri el a KAC Eisenhoffer révén, aki Kopácsi hibáját kihasználva meg­szerezte a vezetést.

    Szünet után a TTC vehemens támadásokba kezd. Maly lövése a kapufáról pattan vissza a balszélső lábai elé, aki szabadon állva a labdát a KAC kapuja mellé lövi. Ez volt a TTC csatársorának egyetlen komoly támadása, amely után a csapat visszaesett és a KAC döntő fölénybe került. A 20.percben Jenny beadását a középen sorba elhibáz­zák és a labdára futó Blasnik 15 méterről lapos lövéssel bebiztosítja csapatának győzelmét. A játék vége felé a biró, Rajnát a TTC fedezetét kiállítja. A KAC támadásaival fejeződik be a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1920. február 16.