magyarfutball.hu

Kispesti AC - Terézvárosi TC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 21:30 (szerk.: 2022.03.29, 15:24)
    Kispesti AC — TTC 1:1 (1:1)

    Sárkány-utca
    Biró: Hertzka Pál

    A KAC immár harmadik mérkőzését játszotta döntetlenül és a szerény pontszerzéssel mindjobban biztosítja az első osztályban való bennmaradását. A mai eredmény hü kifejezője a két csapat közti erőviszonynak.Mindketten a legteljesebb összeállításban szerepeltek ée közös gyengéjük volt a csatárok tehetetlensége. A védelem ezzel ellentétben tudása legjavát nyujtotta. A KAC kapujának biztos őre volt a kipróbált Biri, aki a ritkán esett lövéseket biztosan fogta. Michalik hátvéd volt a mezőny legjobb embere. Leszerelési akciói pompásan sikerültek. A fedezetsorból kiemelkedett Sándor centerhalf játéka. A csatárok közül csak Norik és Müller mutatott időnként valamit, összjátéknak nyoma sem volt.

    A TTC csapatban Füleki kapus volt az aki jól megállta a helyét. A hátvédek közül Fried, a halfok közül Palkovics érdemel említést. A csatárok közül csak a Maly—Recht jobbszárny tudott veszélyes helyzeteket teremteni,, de ezeket a belső csatárok kihasználatlanul hagyták.

    A TTC támadása vezeti be a játékot; s már a 8-ik percben a KAC öngólt vét olyanképpen, hogy Maly éles centerezését Jurcsó a saját kapujának irányítja. A meglepett Biri nem tudja. elfogni a labdát. Éppen ilyen szerencsétlenül esik a kiegyenlítő gól is. Fried hendset vét, a megítélt 11-est Michalek belövi.
    A második félidőben a KAC állandóan támad, de a kapu előtt a csatárok felmondják a szolgálatot.

    Sporthirlap, 1922. március 20.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 14:30
    Sárkány-utca. Bíró: Hertzka.

    Erős, változatos játék, mely az erőviszonyoknak és várakozásnak megfelelően eldöntetlenül végződött. A TTC, bár a támadásból nem vette ki oly nagymértékben részét, egy árnyalattal talán jobb volt ellenfelénél, amennyiben támadásai veszélyesebbek voltak. A csatársoruk lövő képessége azonban — góljuk öngól volt — nagyon gyenge lábon áll, csak rutinban állnak a KAC támadó játékosainak tudása fölött.
    Az I félidőben a KAC-nak jut a kezdés, mégis a TTC ragadja magához a támadások irányítását. A Recht—Maly jobbszárny veszélyes támadásokat vezet. A 8. percben Recht szökteti Malyt, aki lefut és kapura lő. Biri a labdára veti magát, de ugyanakkor Jurcsó, parírozni akarván a lövést, saját kapujába küldi a labdát. A KAC erősen küzd a kiegyenlítésért s némi fölénybe kerül. Eredményt csak a 40. p.-ben vezetett támadásával ér el, amikor Fried 11-est vét, amelyet Mihalek góllá értékesít. Az utolsó percekben a TTC majdnem gólt ér el, de Maly beadásából Recht lövését Biri elvetéssel szépen védi.
    A II. félidő általában KAC fölény jegyében folyik le, csak az utolsó 5 percet uralja teljes TTC-támadás. A KAC-nak több alkalma nyílik góllövésre, de csatársora tudománya a kapu előtt felmondja a szolgálatot. Koszorú fejese, Nórik lövése mellé megy. Gersch 5—6 méternyire a kaputól megszerzi a földön fekvő kapustól a labdát, de lövés helyett addig táncol, míg az elhelyezkedett védelem elhárítja a közeli lövést. A KAC két kornert csikar ki. Koszorú üresen állva kapja a szépen rúgott labdát, de vár, míg a kapus odaugrik és belérugja. Ezután már a KAC nem jut szóhoz. A tömörült KAC-védelem résen van s a mérkőzés eldöntetlen marad.
    A KAC-ban Biri, bár néhányszor szépen védett, bizonytalan volt. A hátvédek közül Mihalek agilis, biztos volt. A halfsorban Sándor mellett Raix volt jó. A csatársor tehetetlen játékosokból áll. Még Nórik mutatott a legtöbbet.
    A TTC-ben Füleky kapus bizonytalan. Jók voltak a hátvédek, különösen Fried. A halfsorban sokat dolgozott Palkovits, Győry kissé kényelmes. A csatársor szépen, megértőén dolgozik, amit Recht azzal gátol meg, hogy túlsókáig tartja magánál a labdát.

    KAC : Biri—Jurcsó, Mihalek—Raix, Sándor, Eberhardt—Nórik, Koszorú, Gresch, Dudás, Müller.
    TTC: Füleki—Kovács, Fried—Győri, Friedmann, Palkovits—Maly, Recht, Csutorás, Höflinger, Weninger.

    Nemzeti Sport, 1922.03.20.