magyarfutball.hu

Vasas - Budapesti AK 1 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 15. forduló
referee : Filkorn Lajos
attendance:
  1. Sporthírlap: 300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.17, 21:47 (szerk.: 2022.02.18, 10:14)
    BAK — VASAS 1:1 (0:0)

    Bíró: Fillkorn Lajos
    Hungária-ut, 300 néző

    Rendkívül erős iramú, durva játék, amelyben a játékosok izgatottságát az erélytelen biró és a lehetetlenül sovén közönség a végsőkig fokozta. A Vasas-játékosok kíméletlen játékmodora nem
    vé lt a bírónál megfelelő elbírálásra és a játékosok könnyebben gondolkozó része ezt igyekezett is kihasználni. A Vasasoknál főleg Weisz, Plesch és Gottlieb tűnt ki durvaságával, mig Rákos is azt csinált, amit akart, a BAK-ban a középfedezetet játszó Kertész IV. feledkezett meg gyakran magáró!. A csapat többi játékosa feltétlenül elismerést érdemel, mert megőrizte nyugalmát.
    A játék különben nem állott magas színvonalon; a BAK öt, a Vasasok két tartalékkal játszott. Általában nagyon szürkén szerepel mindkét táma­dósor, csupán a védelemnek játéka felelt meg. A BAK-nal külön meg kell említeni a játék teljesen rendszertelen voltát és az egyénileg jó erőkből álló csapat egyedül ebben a körülményben keresheti sikertelenségének okát. A két back Szendrő és Müller mellett Donáth jobbszélső is jól szere­pelt de a többiek rontottak, ahol csak lehetett.

    A Vasasok csapatának mai játéka éppen ugy, mint viselkedése kritikán aluli volt. Egyedül a védelem játszott néha megfelelően.

    Eredménytelen mezőnyjátékkal és durvaságokkal füszerezett félidő után, amelyben egyik csapat sem volt fölényben, a játék második részében a Vasa­sok jutnák az első gólhoz Hímmel révén a 22.percben. A BAK erre összeszedi magát, sorozatos támadásokat vezdecember 22.et és egy alkalommal Donáth hosszu labdája Nyerges elnézéséből a hálóba ke­rült. (33. perc.)

    Sporthirlap, 1919. december 22