magyarfutball.hu

Budapesti AK - Vasas 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: seamandarin
  2022.03.09, 23:05 (szerk.: 2022.03.15, 15:36)
  BAK — Vasasok 0:0

  Hungária-uti pálya
  Biró : Horváth János

  Két olyan csapat került össze ezen a mérkőzésen, a mely az őszi szezon folyamán egyaránt nagy vérvesztesé­geket szenvedett. Kettőjük között a BAK volt a pechesebb, mert már a szezon elején veszítette el csaknem a teljes csapatát; mig a Vasasok csak a szezon második felében veszí­tette el nehány jó emberét.

  A mai mérkőzésen ez alapon a Vasasok győzelme volt várható, a BAK azonban lelkes és odaadó játék­kal meg tudta akadályozni a Vasas csapat eredményességét. Ez a leg­jobb bizonyítvány a hűtlen játékosok helyébe került fiatalabb generáció számára.

  A mérkőzésen általában a Vasasok mutattak jobb játékot; csapatuk is egységesebb volt. Ennélfogva ők vol­tak a játék nagyobb részében a tá­madók; a BAK viszont teljes gőzzel védekezett s a gólhelyzeteket már csirájában rontotta el. Néhány táma­dásuk még sikerrel is kecsegtette őket; a Vasas védelem azonban szo­kott jó formáját játszotta ki, s jgy a játéknak gól nélkül kellett végződnie.
  Ha ez az erőviszonyokat talán nem is fejezi ki híven, azonban, amennyivel egységesebben tudott fel­lépni a Vasas csapat, annál gyorsabb és találékonyabb volt a BAK. Mind­két fél egy-egy tartalékkal állt fel. A játék első felében a Vasasok van­nak fölényben. A BAK-nak is van azonban néhány veszélyes táma­dása, ezeket azonban a Vasas védelem leszereli. A II. félidő elején is a Vasasok támadnak, a félidő végén azonban lábrakapnak a BAK csatárok is és halfsoruktól támogatva erősen veszélyeztetik a Vasas kaput.

  A Vasasokban kitünően dolgozott a védelem, élén Zatykóvál; nagy­szerűen támogatta a csatársort az egész halfsor, a csatársorban azon­ban egyedül Rákosi játszotta ki szo­kott formáját. Az ő irányítását part­nerei nem tudták követni.

  A BAK-ban Klojber kapus nagy­ szerű munkát végzett: kitűnő volt kívüle Szabó, a támadásban pedig Fröhlich.

  Sporthirlap, 1920. december 9.