magyarfutball.hu

Vasas - Budapesti AK 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 24. forduló
referee : Fiedler Konrád
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 00:08 (szerk.: 2022.03.16, 12:39)
    Vasas: Nyerges— Zatykó, Stengl— Makovy Gottleb, Tury— Katzer, Koff­­ler, Rákosi, Jellinek, Himmer.
    BAK: Mayer— Müller, Forika— Erb­­stein, Szabó I., Klein—Fröhlich, Okos, Szabó, Donáth, Strasser.­

    Nemzeti Sport, 1921. április 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 00:00 (szerk.: 2022.03.16, 16:23)
    BAK — Vasas 1:1 (1:0)

    Hungária-ut, 2000 néző
    Biró: Fiedler Konrád

    A győzelem minden áron való megszerzése és igy a kiesés vesze­delmétől való megszabadulás remé­nye ébren tartotta az erőt a Szentmiklóssy helyén tartalékkal felállított Vasas csapatában, amely talán csak azért nem vivta ki a sokat jelentő győzelmet, mert a játékosok kissé iz­gatottan indultak a küzdelembe. A Vasasok a játékidő háromnegyed ré­szében döntő fölényben voltak és Mayernek a BAK kapujában sokszor nyílt alkalma közbelépni. Tűzzel telí­tett és lelkes volt a Vasasok küz­delme és mégis tartalmatlan volt maga a játék. Az egyetlen Jellinek volt a csatársorban az, aki helylyel közzel fel tudta hívni technikai tudá­sára a nézők figyelmét. Partnerei frissen mozogtak ugyan, de megértés híján kárbaveszett minden fáradozá­suk. Jól dolgoztak a védelemben a hátvédpár, különösen a biztos rugásu Zatykó és a halfsorban Turi.

    A BAK komplett felállításában sem tudott szóhoz jutni. Erőtlen tá­madások, a technikái készültség hiá­nya, szánalmas vergődés karakteri- zilták általában a BAK játékát. A közvetlen védelem azonban jól sze­relt és ebben különös dicséret illeti Müllert — de ennél aztán nem is nyujtott többet a csapat. Ily körülmé­nyek közt a mérkőzés tartalmatlan volta mellett még nivótlan is volt és az egyhanguságot legfeljebb a szabad­rugások sorozatos láncolata tarkította a második félidőben. Ez a körülmény arra indította a második félidő kö­zepe táján a mérkőzést vezető bírót, hogy a játékosokat maga köré cso­portosítva, figyelmeztesse őket arra, hogy a legkisebb szabálytalanságot azonnali kiállítással fogja megtorolni. Erre szükség is volt, mert közvetle­nül megelőzően Rákosi a Vasasok középcsatára oly vehemensen futott össze Mayer kapussal, hogy az őszszefejelés után a kapust véres fejjel kellett orvosi segitség igénybevétele végett kivinni. Tiz percig tartott, amig ujra a kapuba állhatott.

    Az első gólt a második félidőben a BAK érte el tizenegyesből Gottlieb kezelése miatt, Okos révén. A BAK nem sokáig örülhetett a vezető gól­nak, mert négy percre rá a Vasasok már kiegyenlítettek. Katzer centerezte a labdát, amelyet Mayer ugyan elfo­gott, de a kezéből kisikló labdát Jel­linek a hálóba irányította.

    Sporthirlap, 1921. április 25.