magyarfutball.hu

Vasas - III. Kerület 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.18, 21:17 (szerk.: 2022.02.19, 10:58)
    Vas- és Fémmunkások — III. ker. TVE. 1:0 (1:0)

    Népszigeti pálya
    Biró: Békés Mór

    Gyenge sportot nyujtott a két csapat találkozása. Mindkét csapat több tartalékkal állott fel. így a Vasasok csapatában Rákossi játszott balhátvédet, mig az ö helyén Himmler szerepelt gyengén. A közvetlen védelem hibátlanul látta el feladatát. A fedezetek közül Bánás volt a legjobb, mig a repre­zentatív jelölt, Weisz játéka semmi biztatóval nem szolgált a jövőbeli válogatott mérkőzésre. Ajánla­tos volna a halfsor eme pontján katasztrófával fenyegető veszélyt még idejekorán elhárítani. A csatársorban csupán a Jellinek Katzer-szárny elégitett ki. Szabó gólképtelen és helyenként indoko­latlanul durva is. A Vivók csapata is teljesen fel­forgatva állt fel. Harrer jobbhátvéd helyén Huszár II. gyengén játszott. Á csapat legjobb embere Stark volt. A fedezetek közül Csáki az első fél­időben középcsatárt játszott és a Schrott helyén játszó ifjúsági Mayherrel feltartóztatta a csatársor egységes munkáját. Breuer II. és Hönich elfogad­hatóan, de Breuer I. annál gyengébben játszott.

    A Vívók kezdenek és azonnal támadólag lépnek fel. Hönich II. szép leadását a középen nem tud­ják folytatni. Közel husz percnyi játék után a Vasasok frontba jutnak Jellinek révén. A 30. perc­ben Szabó jó helyzetből hibáz. A 37. percben Gottlieb szép, hosszan előrefejelt labdájából Rucskai váratlan hosszu lövése, a rosszul helyezkedő ka­pus hibájából a gólba jut. A gól után a Vivók visszaesnek és a Vasasok támadásával fejeződik be a félidő.

    A második félidőben sem változik a helyzet képe. A félidő elején a Vivók vannak frontban, Hönich II. szép beadását Szabó kapásból a kapus kezébe továbbitja. A játék ellaposodik, irama is alább hagy és nagyobbára középjáték folyik. A Vasasok a csatársoruk legjobb centerét Katzert elhanyagolják, pedig ha ritkán labda jut hozzá, abból szép támadásokat intéz az ellenfél kapuja ellen. Stark foultja miatt szabadrugás veszélyeztet, majd ismét Hönich II. vezeti támadásra a Vivók csatársorát. A 40. percben szépen beadott labdáját Mayherr közvetlen közelről a kapu fölé lövi. A 43. percben Hönich I. hosszu labdáját védi Firits, majd közvetlen a befejezés előtt a Vivók vehe­mens támadása kapufa-lövést eredményez.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 29.