magyarfutball.hu

Vasas - MAC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 8. forduló
referee : Ujváry Ödön
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.06, 23:20 (szerk.: 2022.03.08, 11:54)
    Vas- és fémmunkások SC — MAC 1:0 (0:0)

    Üllöl-utl pálya, 2000 néző
    Bíró: Ujvári Ödön

    Afféle se meleg, se hideg nem érdekes, de nem is tulságosan unalmas volt a mérkő­zés, amelyet a MAC egyetlen gólképes csatá­rának Simonnak a lesántulása döntött el a Vasasok javára. Furcsa a Vasasok csapata. Csupa jó technikáju játékosa van, a lelkese­désük is gyakran tulcsap a forrponton s még sem igazi, mutatós, eredményes futball, amit játszik. Az a baja, hogy valósággal kottára megy nála minden. Mintha fényesen betanult ütemre dolgozna a csapat, dróton rángatva, de invenció, ötlet nélkül. Minden adott hely­zetben holtbiztosán ugyanazt csinálják ez emberei, roppant megkönnyítve vele az ellen­fél helyzetét. A MAC intelligens védelme például már tíz perc multán tisztában volt a Vasas csatársor taktikájával, Sztratégiai tudományának vajmi kevés fogásával s pom­pás alkalmazkodásával s a primitiv támadáshoz illeszkedő helyezkedéssel már csirájában meg­fojtotta a Vasasok átlátszó kombinációit.

    A meccset tehát a kezdetlegesebb tech­nikával de inteligensebben játszó MAC-nak kellett volna megnyerni, ha a szerencse nem pártol a Vasasokhoz, Simon jobbösszekötő a 10 percben lesántult s a II félidőben már ki sem jött s pályára, s hogy a baj ne járjon egyedül Zsári center és Lederer balszélső a várakozás ellenére olyan kirívóan gyöngén játszottak, hogy egyenesen megbénították az atléta együttes működését. Hiába dolgozott mögöttük Kocsis centerhalf helyettük is hiába adta ki minden erejét a védelemben Szafka és Konecsny, a vereséget nem lehetett elhá­rítani. Pedig a MAC halfsora és védelme majdnem kifogástalan volt s mindeneseire sokkaI jobb mint a Vasasoké, amelyben Zatykó megsem közeliti nagyszerű formáját. Gotlieb centerhalf sem tetszett. Ingerlékeny és heveskedő volt. A II. félidő derekán ok nélkül ki is állt. Tűrhető formát mutatott ellenben a mindig hü Jellinek, okosan játszott, de kissé mintha lomhán mozgott volna a kis Szentmiklóasy a balösszekötőben. A Vasas csapat­nak egyébként szemre Reiner jobbhalf volt a legjobb embere, de még őt is hosszakkal előzte meg Kocsis, a MAC halfsorában.

    A győztes gól a II félidő 15 percében esett Hímmel balszélső lőtte ádáz ostrom után. A gólt követő 20 perc volt különben a mérkőzés legszebb, legizgalmasabb része. Elviharzása után megint az a langyos játék következett, a mely a meccset végig jellemezte.

    Sporthirlap, 1920. október 25.