magyarfutball.hu

Vasas - MAC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 8. forduló
referee : Iváncsics Mihály
attendance:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 21:57 (szerk.: 2022.04.07, 08:55)
    Vasas: Nyerges— Zatykó, Stengl— Klein, Gottlieb, Kelchen— Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklósi, Himmer
    MAC: Fehér— Szaffka, Plohl— Lenz,Kocsis, Weiner— Barabás, Omelka, Krempels, Bencze, Boldog.

    Nemzeti Sport, 1922. november 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 21:54 (szerk.: 2022.04.07, 08:55)
    Vas- és fémmunkások — MAC 2:0 (1:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Iváncsics Mihály

    A komplett felállításban szereplő Vasasok csapata mai játékával csak ismét megerősítette a róla táplált jó véleményt. Azt a futballt játszotta a Vasasok csapata, amelyet szakkifeje-zéssel „igazi futballnak" nevezünk. Erő, lendület, s amellett technikai készültség és határozottság jellemezte játékukat, amely csak azért nem volt gólokban még eredményesebb, mert a MAC elszántan védekezett és ráment mindent labdára. Különösen emeli a Vasasok hétröl-hétre konstatált teljesitményének értékét az a körülmény, hogy a csapat nagyszerű formája im- már állandó jellegű.
    A csapatnak minden része kiválóan játszott, s ezért csak Zatykót emeljük ki, aki ma formájának tetőpontján van a szerelésben, rugásban egyaránt.

    Mai ellenfele, a MAC ezuttal abban mutatott javuló formát, hogy a védelem erélyesebb játékot produkált és ezáltal sokszor hiusította meg a Vasas csatárok góllövésre irányuló törekvését. Sajnos a védekezés erélyessége néha a sportszerűség rovására ment, mert annak például nem szabad előfordulnia, hogy Szaffka ugy megrugja Szentmiklóssit, hogy az csak mások támogatásával tudja elhagyni a pályát. Ebből az erélyes közbelépésből nem kérünk.

    A csapat lelke különben az ismét régi formáját visszanyerő Fehér kapus voit„ aki egymásután tette ártalmatlanná a Vasas csatárok bombascerü lövéseit. Az ő érdeme, hogy csapata nem szenvedett sulyosabb vereséget. Fehér kiválósága azonban — sajnos , — csak passzive tud használni csapatának, megnyerni nem tudja a mérkőzést. Az atléták csatársora pedig ma is éppen olyan rossz, mint volt. Hellyel-közzel sikerült ugyan kombinativ játékkal az ellenfél kapujának közelébe jutniok, itt azonban teljesen csődöt mondott a belső csatárok tudománya, akik technikai készültség, áttöröképesség és lövőképesség hiányában nem tudják a helyzeteket kihasználni.

    | A mérkőzést ugy kezdte a MAC, mtntha eddigi eredménytelen szerepléséért akarná híveit kiengesztelni. A mérkőzésnek ebben a részében a MAC a kapue lőtti helyzetek megteremtésében határozottan jobb volt, mint a Vasas, de persze közel sem tudott olyan veszélyes lenni, mint ellenfele. Később eltűnt a MAC lelkesedése, s azontul a Vasasok dominálták a helyzetet. A 20. p.-ben a hátvédek hibájából Takács és Jellinek jó helyzethez jutnak; Takács átadja Jellinek- nek a labdát, amelyet az kiszökve védhetlen gólba lőtt. Fehér — ez volt egyetlen hibája a mérkőzésen — meg sem kísérelte, hogy az egyedül támadó Jellineket kifutással megzavarja. A Jellinek elfautolása miatt a 16-os vonalon megítélt szabadrugást, amelyet Zatykó lőtt élesen, Fehér védi. Majd Katzer leadásából Szentmiklóssi által fejelt labdát is Fehér fogja. Takács, majd Jellinek lövése is Fehér biztos martaléka. A MAC részéről csak az I. félidő végén megy Barabás éles lövése a Vasas kapura, amelyet Nyerges ment.

    A második félidőt pihenő nélkül kezdik. A Vasas csapat az erős szél ellen is folytatja támadásait, mig a MAC a kedvező hátszelet nem tudja előnyösen kihasználni. A sorozatos támadások eredménye a 21. percben Takács gólja. Utána tízre apad a MAC játékosok száma, mert Weiner Gottlieb csunya belépése nyomán megsérül és kiáll. A Vasas támadásai ezután erósbödnek; a hangulat erősen izzóvá lesz s a biró kénytelen a MAC-ból Boldogot egy faultja miatt kiállítani.

    Sporthirlap, 1922. november 6.