magyarfutball.hu

MAC - Vasas 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 25. forduló
referee : Ujváry Ödön
attendance:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 22:12 (szerk.: 2022.03.17, 09:15)
    MAC - VASAS 2:1 (0:0)

    Üllői-ut
    Bíró: Ujváry

    Favoritként mentek a Vasasok ebbe a mérkőzésbe, de a szerencse most sem állott melléjük. Mezőnyben körülbelül­ egyforma képességű volt a két csapat és csak a MAC-csatársor nagyobb gólképes­sége döntötte el a mérkőzés sorsát. A Vasas-csatárok gólképtelenségét bizo­nyítja az a körülmény is, hogy a mérkő­zésnek mind a három gólját a MAC rugta, a Vasasok egyetlen gólját ugyanis Szaffka rugta a saját hálójába. Az első félidőben a Vasas, a másodikban a MAC volt a többet támadó fél.

    A győztes csapat még­­ mindig nem árul el mindenáron való győzni­ akarást, de ami a lelkes játékot illeti,­­ a legutóbbi mérkőzéseihez képest lényeges javulást mutat, Fehér a kapuban jól dolgozott, csak a kifutásokhoz nincs érzéke, a gólt is ilyen helyzetben kapta. A hátvédpár tiszta helyzetben jó volt, de ha „me eg“ volt, hamar elvesztette a fejét. A fede­zetsor és egyuttal a mezőny kimagas­lóan legjobb embere volt Weiner, agili­tása páratlan. Fodor már a második fél­idő elején teljesen kifulladt. Lenz jó volt. Fodor és Simon gyenge játéka a csapat gerincét tette akcióképtelenné és jórészt ez volt az oka annak, hogy a Vasas sok veszélyes helyzetet teremtett a MAC kapu előtt. A MAC-csatársorban a Rácz–Bodnár-pár energikus győzni­­akarással telített játéka megbűvölte a Vasas-védelmet. Szalay gólján kívül nem sokat produkált. Levente pontos cente­reivel tűnt föl.

    A Vasasoknál Nyerges nem csinált hi­bát. Stengl pompásan játszott. Sungi azonnban még nem üti meg az elsőcsapat­­beli­ mértéket. A halfsorban Gottlieb volt a legjobb. Turi néha tulzottan kihasz­nálta testi erejét. A csatársor kivétel nélkül jó technikáju emberekből áll, akik nagyon szépen viszik a labdát, de gólt csinálni nem tudnak.

    Vasas kezd és néhány ­­veszélyes helyze­tet teremt az ellenfél kapuja előtt. Az első negyedóra kupastílusban folyik le. Látszik, hogy mindkét csapat tisztában van az eredmény fontosságával, Rákosi kétszer biztos helyzetben hibáz. A 40. percben Bodnár nehéz helyzetből a ka­pura lő, magas.­­ A második félidőben veszélyes MAC-támadás után már a 2. percben Fehér csak cornerre tudja védeni, Rákosi éles lövését. A 6- percben Jancsár kétszer elhibázza a labdát, Fehér kifut, de Hímmel előtte élesen beadja a labdát, amely Szaffka lábáról a hálóba pattan; (1:0). A MAC-csatársor mindig energi­­kusabban dolgozik. A 11. percben Fehér szépen védi Katzer veszélyes lövését. A 13. percben a Bodnár—Rácz-szárny táma­dásaiból a kifutó Nyerges mellett Szalay­­hoz jut a labda, aki a közben a kapuba befutó hat Vasas játékos mellett élesen a gólba lövi; (1:1). Bodnár több veszélyes lövése a kapu mellett süvít el. A 29. perc­ben azonban Bodnár élesen kapufát lő és a visszapattanó labdát ugyanő védhetetle­nül a hálóba lövi. A Vasas felforgatja csa­társorát, Katzer balszélsőnak megy, két­ségbeesetten támad, de eredményt elérni már nem tud.

    Vasas: Nyerges— Stengl, Sungi— Turi, Gottlieb, Makovi— Katzer, Koffler, Rá­kosi, Jellinek, Hímmel.
    MAC: Feh­ér—­ Jancsár, Szaffka— Lenz, Fodor, W­einer— Rácz, Bodnár, Simon, Szalay, Levente.

    Nemzeti Sport, 1921. május 9.