magyarfutball.hu

MAC - Vasas 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 15. forduló
referee : Kiss Tivadar
attendance:
 1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: seamandarin
  2022.04.13, 18:03 (szerk.: 2022.04.14, 10:31)
  Vas és Fémmunkások SC — MAC 1:0 (0:0)

  Margitsziget, 2000 néző
  Bíró: Kiss Tivadar

  A kitűnő talajon lefolyt mérkőzésnek egész menete, a Vasasok nagy fölényét mutatta. Állandóan támadásban volt, kivételével a második félidő első és utolsó perceinek, a mikor MAC frontba jött anélkül azonban, hogy eredményt tudott volna elérni. Nagy technikai és taktikai fölényét azonban a Vasasok sem tudták kellő arányban érvényre emelni s ebben főképpen a MAC védelménnk volt rész. A MAC csatársora siralmas együttest mutatott be a összteljesítménye alatta maradt s másodosztályu nívónak is.

  A fair mérkőzés energikus Vasas támadással kezdődik s a 11. percben Fehér, Jellinek támadását csak kifutással tudja menteni. A Vasasok állandóan támadnak, de messziről irányított lövéseik nem veszélyesek. A legtöbb támadást Katzer és Jellinek vezetik, de eredményt nem tudnak szerezni. A második félidőben a MAC hevesen támad s a 7. percben Rácz kornerét csak a jól helyezkedő Takács menti. Lassankint azonban a Vasasok ismét fölénybe kerülnek. A 17. percben Király szabadrugásával Takács lefut és közvetlen közelről védhetetlenül lövi a Vasasok győztes gólját. A gól után a MAC erősen támad, de három kornerné! egyéb eredményt nem tud elérni. Közbén a fáradt Plohl helyet cserél Jancsárral.

  A Vasasok védelme biztosan szerelte a MAC csatárok erélytelen támadását. Nyergesnek nem akadt komoly védeni valója. A halfok között Tomecsko volt a legjobb, míg a csatársorban a Katzer—Takács—Jellinek jobbszárny játszott szépen. Szentmiklóssy kissé szürkén dolgozott, Himmer csak az első félidőben volt jó.

  A MAC-ban Fehér minden védhetőt védett, Jancsár ugy a védelemben, mint később a támadásban elsőrangut nyújtott. A csapat többi játékosa, Plohl kivételével, még, a szokottnál is gyengébben játszott. Áll ez különösen Zsin II-re. Rácz még mindig nem heverte ki a mult héten szenvedett sérülését.

  Kiss Tivadar bíró nem állt mindig a helyzet magaslatán. Különösen az offszide helyzetek megítélésében tanusított feltűnő indiszpoziciót.

  Vasas: Nyerges— Stengel, Király— Krajcsovics, Tomecskó, Kelheim— Katzer—Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
  MAC: Fehér— Jancsár, Szaffka— Lenz, Kocsis, Omelka— Rácz, Zsin II, Plohl, Szalay, Boldog.

  Sporthirlap, 1923. május 19.