magyarfutball.hu

MAC - Vasas 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 15. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
meccstörténelem
  1. 1923.03.18 MAC - Vasas 0-1
  2. 1922.11.05 Vasas - MAC 2-0
  3. 1922.05.28 MAC - Vasas 0-1
  4. 1921.10.09 Vasas - MAC 0-2
  5. 1921.05.08 MAC - Vasas 2-1
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.13, 18:03 (szerk.: 2022.04.14, 10:31)
    Vas és Fémmunkások SC — MAC 1:0 (0:0)

    Margitsziget, 2000 néző
    Bíró: Kiss Tivadar

    A kitűnő talajon lefolyt mérkőzésnek egész menete, a Vasasok nagy fölényét mutatta. Állandóan támadásban volt, kivételével a második félidő első és utolsó perceinek, a mikor MAC frontba jött anélkül azonban, hogy eredményt tudott volna elérni. Nagy technikai és taktikai fölényét azonban a Vasasok sem tudták kellő arányban érvényre emelni s ebben főképpen a MAC védelménnk volt rész. A MAC csatársora siralmas együttest mutatott be a összteljesítménye alatta maradt s másodosztályu nívónak is.

    A fair mérkőzés energikus Vasas támadással kezdődik s a 11. percben Fehér, Jellinek támadását csak kifutással tudja menteni. A Vasasok állandóan támadnak, de messziről irányított lövéseik nem veszélyesek. A legtöbb támadást Katzer és Jellinek vezetik, de eredményt nem tudnak szerezni. A második félidőben a MAC hevesen támad s a 7. percben Rácz kornerét csak a jól helyezkedő Takács menti. Lassankint azonban a Vasasok ismét fölénybe kerülnek. A 17. percben Király szabadrugásával Takács lefut és közvetlen közelről védhetetlenül lövi a Vasasok győztes gólját. A gól után a MAC erősen támad, de három kornerné! egyéb eredményt nem tud elérni. Közbén a fáradt Plohl helyet cserél Jancsárral.

    A Vasasok védelme biztosan szerelte a MAC csatárok erélytelen támadását. Nyergesnek nem akadt komoly védeni valója. A halfok között Tomecsko volt a legjobb, míg a csatársorban a Katzer—Takács—Jellinek jobbszárny játszott szépen. Szentmiklóssy kissé szürkén dolgozott, Himmer csak az első félidőben volt jó.

    A MAC-ban Fehér minden védhetőt védett, Jancsár ugy a védelemben, mint később a támadásban elsőrangut nyújtott. A csapat többi játékosa, Plohl kivételével, még, a szokottnál is gyengébben játszott. Áll ez különösen Zsin II-re. Rácz még mindig nem heverte ki a mult héten szenvedett sérülését.

    Kiss Tivadar bíró nem állt mindig a helyzet magaslatán. Különösen az offszide helyzetek megítélésében tanusított feltűnő indiszpoziciót.

    Vasas: Nyerges— Stengel, Király— Krajcsovics, Tomecskó, Kelheim— Katzer—Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    MAC: Fehér— Jancsár, Szaffka— Lenz, Kocsis, Omelka— Rácz, Zsin II, Plohl, Szalay, Boldog.

    Sporthirlap, 1923. május 19.