magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Ferenczvárosi TC 3 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.25, 23:59 (szerk.: 2021.09.26, 15:01)
    F. T. C. — Főv. T. C. 3:3.

    Az őszi bajnoki mérkőzések legnagyobb szenzácziója. A Főv. T. C. a jobb csapatok közül egyedül a M. A. C. csapata ellenében tudott valahogy győzni, a M. T. K. 5:0, az Ujp. T. E pedig 7: 1 arányban verte. Ily körülmények mellett semmi esélye sem lehetett a győzelemhez s mégis — a mint a mérkőzés szenzácziós lefolyása is mutatta — csekély híja, hogy le nem verte az idei bajnokságban veretlen Ferenczvárosi T. C.-ot. A szenzácziós eredmény okát kutatva, egy­részt a F. T. C fáradt és rendszertelen já­tékában, másrészt a Főv. T. C. nagy lelke­sedésében és meglepő formajavulásában találjuk. A Főv. T. C. csapata leszokott az egyéni játékról s a match folyamán oly szép összjátékot produkált, hogy a csapat egy­szerre a legjobbak közé emelkedett. A Főv. T. C.-nak eddig az volt a baja, hogy kiváló egyéni játékosai irtóztak az összjátéktól; s ime, az összjáték elsajátitása csodát művelt s a Főv. T.C. oly fölénnyel játszott, hogy a győzelmet is méltán kiérdemelte. A Ferencz­városi T.C. mentségére szolgál, hogy játékosai a szerdai B.T.C. matchek fáradalmait még érezték lábaikban s különösen a csatársor — melynek törekvéseit egyrészt az önzőén játszó Weisz hiúsította meg — kedvetlenül, lanyhán működött. A F. T. C. három goal­ját jobb klasszisu kapus kivédhette volna, a Főv. T. C.-ét azonban semmiesetre sem. Megjegyezzük még, hogy a Főv. T. C. két tartalékkal szerepelt a komplett F. T. C. ellen.

    A F. T. C. kezdi a játékot és rövid ideig erősen szorongatja a Fővárosiak poziczióját. A 17-ik perczben Braun lefut és a középre adott labdát Korody a goalba továbbítja Felállás után a Fővárosiak támadnak és egymásután 3 kornerrugást érnek el, de eredmény nél­kül ; Roóz éles lövését a kapus nehezen védi és az ezután keletkező kapu előtti kavarodásból a Fővárosiak megszerzik Rusz révén a kiegyenlítő goalt. A Ferencz­városiak Pákay révén támadnak és a szépen keresztül­vitt labdát Weisz magasan a goal fölé rúgja, Braun által rúgott korner veszedelembe hozza a Fővárosiak kapuját. A Fővárosiak a sikeres védelem után a Ferencz­városiak goalja elé terelik a küzdelmet és hosszú táma­dás után Roóz a 35-ik perczben védhetetlen lövéssel megszerzi a második goalt. A félidő további részében a Fővárosiak támadnak, de további eredmény nélkül.

    Első félidő 2:1 a Fővárosiak javára.

    A második félidőben a Ferenczvárosiak veszik át a támadó szerepet s már a 6-ik perczben kornert rúgnak, melyből kifolyólag a Fővárosiak öngoalja által kiegyenlitő goalhoz jutnak. A Ferenczvárosiak továbbra is támadnak, Szentey által a középre rúgott labdát Roóz keríti magához és áttörve a védelmet, a 13-ik perczben éles lövéssel megszerzi a Fővárosiak harmadik goalját. Ferenczváros erősen támad, Pákay lövését a kapus kornerre védi, mig Weisz a biztosnak látszó goalt elhibázza s a helyett, hogy a labdát a szabadon álló Korodynak adná, a goal fölé rúgja. Braun egyedül fut le a labdával, de rushét utolsó pillanatban leszerelik. Közben a Fővárosiak csatársora támad, de a zöld­fehérek megakadályozták, hogy további eredményt el­érjenek. A Fővárosi goal előtti küzdelem hevében az egyik védőjátékos kézzel üti le a labdát, miáltal a biró büntetőrugást ítél. A labdát Weisz rúgja, de eredmény­telenül. Közvetlen utána Weisz belövi hosszú támadás befejezéséül a kiegyenlítő goalt

    Schuberth Ernő (M.U.E.) a mindvégig erős és fair játékot jól vezette.

    Sport-Világ, 1905. november 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.25, 23:36 (szerk.: 2021.09.26, 14:57)
    Ferenczvárosi Torna-Club — Fővárosi Torna-Club 3:3 eldöntetlen.
    Erzsébet királyné-uti pálya

    Az a nagyszámú közönség, mely vasárnap délután az Amerikai-uti pá­lyába jött, aligha hitte volna, hogy olyan szenzácziós eredménynyel végződő izgalmas küzdelem fog ott lefolyni. A Fővárosi T. C. két tartalékkal (Bucsek nélkül a goalban és Szednicsek középcsatár nélkül) játszott és erélyes tüzes támadásával zavarba hozta a fehér-zöldeket. A fővárosiak tegnapi játéka határozott klasszisról tesz bizonyságot és nagy dicsérettel szólhatunk a két hátvéd és Roóz remek játékáról.

    A Ferenczvárosi T. C. teljes első csapatával állt ki és bár minden erejét kifejtette, eldöntetlennél jobb ered­ményt nem volt képes elérni, sőt kiegyenlítő goalját is csak az utolsó perczekben rúgta,
    Az első 45 perczben a Fővárosi T. C. volt fölényben. F. T. C. kezd, rövid ideig erősen szorongatja a fővárosiak goalját, majd a középre terelődik át a játék. Braun le­rohan, középre adja a labdát és Kórody a Ferenczvárosiak vezető goalját rúgja (17. percz). A Fővárosiak erős táma­dással válaszolnak és rövid egymásutánban három kor­nert érnek el, mig Rusz a 25-ik perczben a kiegyenlítő goalt adja be. Főv. T. C. továbbra is offenzivában marad és Roóz révén (35. percz) megszerzi a második goalt. A hátralevő időben a fehér-zöldek vannak frontban.

    Half time 2:1 a Főv. T. C. javára.

    A második félidőben Ferenczváros fölénye nyil­vánvaló, mig ellenfele elbizakodottan játszik. F. T. C. korner után csakhamar kiegyenlíti az eredményt, de Roóz kicselezve a F. T. C. védelmét, brilliáns rúgással a fővárosiak harmadik goalját nyeri meg. A fehér-zöldek elkeseredetten dolgoznak a kiegyenlítő goalért, de több kornernél más eredményt egyelőre nem érnek el. Fő­városi T. C. is többször átkerül, de támadásai nem veszé­lyesek. A ferenezvárosiaknak megitélt tizenegyes szabad­rúgást Weisz elhibázza, mig négy perczczel a játék be­fejezése előtt Weisz a kiegyenlítő goalt rúgja.

    Schubert Ernő (51. U. E.) kitűnő biró volt.

    Az Újság, 1905. november 6.