magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Fővárosi TC 6 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.01, 21:18
    FTC.—FŐV. TC. 6:2.

    E két csapat bemutató mérkőzésén a soroksári-uti pályán, jó benyomást tett. a közön­ség előtt fair játékával. A FTC. volt a jobb. a Főv. TC. a lelkesebb. Teljes igyekezetével védekezett a FTC. jó formába levő csapata ellen. Első félidőt szép eredménynyel 2:1 vesztette el, mig a II. félidőben már a FTC. állandó folytonos támadással dominálja a helyzetet. A két csapat őszszeállitásainál uj neveket találunk. A FTC. a csatársorát alakította át, ugy látszik sikeresen. Kóródy a centerben elég leleményesnek ígérkezik. A védelemben Weinber—Fischer uj erők és biztos technikájú játékosok, csak kezeikkel egy kissé túlbuzgók. A Főv. TC. csapatából hiányoznak a fegyelmezet­len játékosok, még csak Szentey játékmodorát kell elítélnünk, melylyel egy büntető rúgást is szerzett csapatának. A csapa­tok összeállítása a következő volt: FTC.smileyobronyi—Weinber. Rumbold—Gorszky, Bródy, Fischer—Weisz, Pákay,
    Kóródy, Schlosser, Kovács. Főv. TC.: Pauer—-Rauch, Szentey-—Jergencz, Schönfeld. Hajek—Klingenberg, Kis, Steiner. Nebenzahl, Müller.

    Nemzeti Sport 1906 szeptember 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.01, 21:12
    Ferenezvárosi T. C. győz 6:2 a Fővárosi T. C. ellen.
    (Soroksári-utczai pálya.) A Ferenezvárosi Torna-Club a Slavia ellen szerepelt csapatjával állt ki, de a tegnapi gyengébb ellenféllel szemben korántsem játszott oly szépen, sem olyan lelke­sen, mint a csehek ellen. Rumbold, Gorszky, Bródy és Schlosser azonban egyénenként pompás játékot produkáltak.
    A Fővárosi Torna-Club a következőképpen reorganizálta csapatát:
    Pauer — Rauch, Szentey — Jávor, Schön­feld, Müller — Klingenberg, Kiss, Steiner, Heiek,Nebenzahl.
    A hátvédek megbízhatatlanok, a mellett Szen­tey alattomosan durva. Legjobb a fedezetsor volt, mely az első 45 perczben igazán szépen támo­gatta a csatárokat. A csatársorban is jó anyag van, mert gyorsak, elszántak, de labdatechnikájuk egyelőre nincsen.
    Fővárosi T. C. kezd tiz emberrel, a tizen­egyedik csak húsz perez elmúltával áll be. Eleinte változatosan folyik a játék és az első negyedórá­ban mindkét kapuvédnek két-két könnyű labdát kell védenie. A fővárosiak két eredménytelen kornere után Szentey gáncsa miatt tizenegyeshez jut­nak a zöld-fehérek, melyet Schlosser a vezető goallá értékesít (18. p.). A Fővárosi T. C. ügyesen keresztülvitt támadással, a labdát pompásan sa­rokba helyezve hét perczczel későbben kiegyenlít. A ferenezvárosiak most már valamivé! sűrűbben támadnak és csakhamar ismét övék a vezetés, miután Kórody a Főv. T. C. üresen hagyott hapujába a második goalt rúgja. (34. p.) F. T. C. a további idő folyamán kornert rúg. Félidő 2 : 1 Ferenezvárosi T. C. javára.
    A második perczben már fölényben van a Ferenczvárosi T. C. és ellenfele nagyritkán csak egy-egy lerohanással közelíti meg a zöld-fehérek kapuját. Kovács középreadott labdáját rossz he­lyezkedéssel védi a Főv. T. C. kapusa, mire Korody a harmadik goalt lövi (2 p.). A fővárosiak eredménytelen kornere után ismét Fer. T. C. jut offenzivába, Weisz nagy erővel rúgja a labdát, mely Pauer kezéből a hálóba esik (6 p.). A 13-ik perczben Schlosser ügyes rúgása a Fer. T._ C. immár ötödik goalját eredményezi, melyet a zöld-fehérek kornere követ. Rumbold hátvéd a félvonalról ma­gas ivben rúgja vissza a labdát egyenesen a goalba, melyet az alacsony kapuvéd nem birt elérni (27 p.). A hátvéd goalját természetesen megtapsol­ják. F. T. C. újabb kornere után a fővárosiak is offenzivába lépnek, F. T. C. védelme hibáz és a középcsatár süvítő lövéssel a Főv, T. C. máso­dik, védhetetlen goalját rúgja (36 p.). A zöld­fehérek rokozzák az iramot, de már késő, mert az elkeseredetten védekező fővárosiak már csak két kornert hibáznak. Biró Langfelder Ferencz (U. T. E.) volt.

    Az Újság 1906 szeptember 17.