magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Ferenczvárosi TC 1 : 7

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.06, 22:09
    Fer.TC. — FŐV.TC. 7 : 1

    A Soroksári-uti pályán mérkőzött a két csapat a mult vasárnap. A FTC. elejétől végig lelkesen és fö­lényesen játszott. A csapat játékosai, úgy látszik, megszív­lelték utasításainkat, hosszú adogató játékmodoruk jól be­vált s a csatárok lövései is gyorsak és biztosak voltak. A csa­társor nehéz munkát végzett a Főv. TC. kíméletlen védelme ellen, mert a biró a durva ráugrásokat nem torolta meg kellő erélylyel. A csatársorban Ecker szenvedte meg legelőször Müller találkozásait, már a 10. perctől kezdve sérülten játszta végig a mérkőzést. Később Braun—Gorszkyt tették harcképtelenné. Javuló formát mutatott Kórody. A fedezet­sorban Weisz kiváló játékával három gólt szerzett csapatá­nak. A Főv. TC.-tól, legutóbbi szereplése után többet vár­tunk. Főbaja a csapatnak, hogy nem fegyelmezett és nem fair. A csapatban csak a védelem I. osztályu, a támadás rendszertelen. Egyetlen góljukat Dobronyi, a kapus figyel­metlenségéből érték el, mert a Schönfeld által beadott gyenge labda a kezéből esett be a kapuba. Félidő : 4: 0. A mérkőzés alatt a biró 2 tizenegyes rúgást itél, melyekből a FTC. csak egyet értékesít. FTC. még két gólt lőtt, melyeket azon­ban a biró nem adott meg. Biró Langfelder Ferenc (UTE.) volt.

    Nemzeti Sport 1907 május 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.06, 22:04
    Ferenczvárosi T. C. — Fővárosi T. C. 7:1.

    (Soroksári-utczai pálya.) F. T. C. csapata a mult vasárnapi kitűnő összeállításban játszott s főként a fedezetsora volt igen jó. A Fővárosi T. C.-ban a védelem tűnt ki, mig a csatársor, ha továbbra is önzőén és összjáték nélkül dolgozik, aligha fog boldogulni. A játék durva, nagyon erő­szakos volt. A miket Korodi és Müller müveit,minden jobbérzésü embert felháborított.
    Eleinte változatosan, erős iramban folyik a játék, mig F. T. C. szabadrugáshoz jut, melyet Braun goallá értékesít (12 p.). A 25. és 26-ik perczben Weisz shotjai akadnak meg Főv. T. C. hálójában, mig a negyedik goalt Korodi rúgja(33 p.). Roóz hirtelen lefutással megszerzi a fő­városiak egyetlen goalját. (42 p.)
    Félidő 4:1.
    Szünet után három perczczel ismét megakad a labda Főv. T. C. goaljában, mig a hatodik goalt tizenegyesből Weisz rúgja (19 p.). A 27-ik percz­ben Schlosser a hetedik goalt lövi, mig újabb tizenegyesét F. T. C. magasán a kapu fölé lövi.Biró Langfelder Ferencz (U. T. E.) volt, a kieleinte nem elég szigorral bíráskodott, a második 45 perczben pedig már a nem szándékos szabály­talanságokat is büntető rúgással sújtotta.

    Az Újság 1907 április 30.