magyarfutball.hu

Kecskeméti TE - Ferencvárosi TC 2 : 0 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.05.15, 12:01 (szerk.: 2023.05.26, 13:44)
    Ezt a hozzáállást elfogadom az utolsó fordulóban, ha azzal a Vidi kiesését segítjük.
    Amúgy jók ezek a tétnélküli meccsek, lehet nézegetni kit kell nyáron sürgősen elpasszolni. Amit a Közlegény letesz az asztalra fél éve, az kritikán aluli, remélem nem esik ki a Leeds

    Lehet itt csókolgatni magunkat...meg is érdemeljük szerintem.Bajnoki cím,EL,tök ok.De van a keretnek 6-8 tagja,gyakorlatilag mind külföldi,aki akkor sem volt képes fél évig a kezdő közelébe kerülni,amikor szinte mindenki sérült volt.Ilyen játékosok tartogatása,mi célt szolgál?

    Azonban azt sem lehet nehéz megérteni, hogy egy megnyert bajnokság után, tele sérültekkel, a további sérülések miatt talán óvatosabb játékosokkal, az ellenfélnél kevésbé motiváltan, egy szar pályán (nem kifogás) nem lehet mindig szépen és eredményesen játszani.

    mák ,hogy már tét nélküli volt ez a párharc.
    ezek akkor is elvertek volna minket ,ha ezen múlott volna a bajnoki cím.

    jó pár dolog engem is aggasztott azért annak ( pl. a lila Zeke oldalán miért nem tudtunk simán átmenni, és becselezni magunkat - minőségileg jobbak vagyunk, több kaput eltaláló lövés hiányzott, miért rúgtunk pontosabban a szabadokat stb... ) de lépjünk tovább bajnokok vagyunk de ahhoz méltón illik is aztán focizni még ha nem mindig nyerünk. Hajrá Fradi !

    Divat Csercsét ekézni, de Abena 2. meccsünk bsassza derékba a felesleges 2 sárgájával a 60 és 70 perc között, Bogdán egy gyors indítást se próbált meg amikor az összes védőjük fenn van a kapunknál, a gyors embereink meg mehetnének Más, a nikicser nevű hogy a fenébe játszott 5 nb1-es sárgával? Baráthot is megtalálják sokan, miközben Gojak egy kalap szart se ért egész meccsen. Mmaee meg már meg se kell említeni és ma Márki is nagyon halovány volt. 6os osztályzatot senki sem ért e szerintem és 5-öst is max ketten. Hajrá Fradi!!

    Lehet szidni a bírót, meg a Kecskemét időnként alattomos játékát, van is benne igazság, de ez szerintem elfedi a lényeget, azt, hogy a keret túlnyomó többsége egy középszerű zsoldos, akár külföldi, akár magyar, akiknek fogalmuk nincs arról mi a Fradizmus, mert ha lenne, akkor nem köpnék szembe a szurkolóikat az ilyen hozzáállással mint a tegnapi vagy tavasszal többször is. Azért nem jutnak el soha (1-2 kivételtől eltekintve) egy komolyabb ligába, mert az ilyen hozzáállás után páros lábbal rúgnák ki őket. És sajnos Csercse is fogalmatlan a Fradizmussal kapcsolatban, mert különben nem lenne megsértődve és nem nyilatkozna ilyen ostobaságokat.

    Kell a minőség, de én most elsősorban a karakterre koncentrálnék Hajnal helyében az igazolásoknál.. Az tavasszal sokadszor nem volt vezér a csapatban. Samy, Besic és Laidouni hiányában nincs, aki hajtsa, tüzelje a többieket. Még Botkán látszott, hogy szétveti az ideg ettől a szartól és próbálja pörgetni a többieket, de ő egyedül kevés és nem is vezér alkat. Talán Lisztes egyszer majd az lehet, ő mindig a kellő vagánysággal száll be (sőt, néha ez át is megy durvaságba, de nyilván majd letisztul a játéka).

    Szabó csapatában feltörekvő, sikerre éhes játékosok vannak, egészséges egyvelegben idősebbekkel. Ha ezt a csapatot most szétszedik, akkor kakukk nekik.
    Viszont fiatalokat inkább Szabóra bíznám, tud motiválni. Ha ezek a srácok nem gatyába rottyantva, ugyanígy játszanak a konfettiben, akkor az egész csapatot szétkapják. éppen ezért előszerződést ajánlanék 2-3 játékosuknak. Most.
    Katona és a többi fiatal is együtt fog készülni a felnőtt kerettel. Az első edzőtáborban fog eldőlni, ki hova kerül.

    Újak? már sokszor írtam, írtunk neveket. erre jöttek innen-onnan totál mások.
    Sok poszt kérdéses, sőt, az egész gerince a csapatnak meg van roppanva.

    Nem az a legfrusztrálóbb, hogy kikap a csapat! Éltünk meg jóval mélyebb pillanatokat is, de... Azért az látszik, hogy ilyen kerettel 18 válogatott labdarúgó, csak momentumai vannak a srácoknak, folyamatos jó játék tavasszal még nem volt! Csercse fel van háborodva a meccs után, ha ezért felkérdezik. Sokadik alkalommal látom tavasszal, hogy nem a képességeken múlik, és ez idegesít! 11 játékos van a pályán, nem egy csapat.

    Már meccs elején látszodott hogy itt ma nem vágunk vissza nekik.Jobban pörögtek nekik még volt céljuk nekünk max a visszavágás de arra nem volt esèlyünk.Tegnap irtam elèg ègő hogy egyszer sem tudtuk őket legyőzni ezt ma is tartom de ezért érezzék magukatszarul a játékosok meg a szakmai stàb(bár nem fogják).Egy pár játékoson látszik hogy már nincs motivációja itt és csak ugy elfocizgat.Vhogy úgy érzem hogy kicsit megtorpantunk a fejlődésben az igazolások sem jöttek be nagyon .Legalább 3-4 játékos kéne akik egyből erősitést jelentenének és nem kell beépitgetni fél évig.

    Nagyjából várható volt. Néztem a Leeds-Newcastle meccset. A hazai játékosok úgy állították meg a csatárokat, mint a Kecsó védők, a mi primadonnáinkat, keményen odaléptek, R.Maaee, mint egy kisbaba. Berke úgy vezette a meccset, ahogy a kupákban fogják. Az edzőnk meg bunkó volt, ahogy beszélt. Neki a bajnoki cím volt fontos, nekünk meg a visszavágás. A játékosok egy részét az akarat hiány a miatt, venném elő, egyes játékosok minősítése a stáb dolga. A kiállítás után nyugodtan kapcsoltam a hoki VB-re. Azért nem voolt nagy szám, ezzel a kerettel a bajnokság, a Kecskemétnek meg gratulálok, komolyan vették és úgy is játszottak!

    Lehet itt beszélni a motiváció hiányáról,de az a legfájóbb hogy a tavaszi meccseink nagyrésze nézhetetlen és akaratgyenge játékkal párosult. Talán a debreceni meccsünk volt ami kimondottan jól játszva sikerült nyerni.

    A fiatal hazai játékosok másodszor is eltángálták a 40 milliós keretünket. Nem lenne ez akkora gond, ha hősiesen védekezve két kontragóllal kikapunk, de ezzel a játékkal, azért nem néz ki túl jól. Nagyon gyenge a védekezésünk. Szerintem se Abena, se Knoester nem hoz extrát. Egyik se egy Blazic.

    okoskodunk, de nem tudjuk, hogy ez a tavaszi forma micsoda. volt ez már fogva edzőre, sérültekre, motivációhiányra, fáradtságra, bundázásra, meg ezek elegyére. a bl-selejtezők során okosabbak leszünk, addig stratégiai nyugalom.

    ps1: baráth: voltak laidounis, abszolút biztató megindulásai, agresszív labdaszerzései, nem világos, miért éppen ő jött le.
    ps2: abena: az első gólnál három védőnk vesztett párharcot 4 másodpercen belül, ne kenjük egyedül rá. ráadásul az első sárgás faultjából a kecsó percenként követett el többet.

    Megnyertük az EL-csoportot és a bajnokságot, ezért maximális gratuláció. De ez tavasz, nemzetközistől, bajnokságostúl és legfőképpen hozzáállásból egy nagy kuka. Aki ezt merik kritizálni, azokat attól félnek ( többek közt magam is), hogy ilyen mentalitású játékosokkal hogy fogunk rápörögni a nyáron a nemzetközire újra. Van kétely, remélem alaptalan.

    Kedves mester, nem csak Ön van, de vannak nézők és szurkolók, akik azért mennek ki a meccsre, hogy a csapatot jó játékkal lássák győzni. Ha ez Önnek smafu akkor legyen szíves keressen új csapatot magának. Eddig odavoltak a szurkoló táborért most meg szarnak rá? Furcsa felfogás és ráadásul nem sportemberi, mert minden sportoló nyerni szeretne. Ha csak a pénzért játszanak akkor el kell küldeni őket. Szép-szép a bajnoki cím, de kicsit keser-édes

    Nem zavarna, hogy az ilyen mezei focit játszó csapatokra nincs biztos ellenszerünk, mint a Paks, Kecskemét Iváncsa. Fosni rá. Igaz azok az ellenfelek a nemzetköziben akikkel szemben eredményesen játszottunk, azok ezeket porrá zúznák. Ami zavar az a kilátástalan meddő játék, a sablonosan bekapott gólok ismétlődései ,ezek képességhiányokra utalnak. Ha ezen nem tudunk idejében változtatni lealkonyulóban lesznek a sikereink. Ezért aggódom és bírálom érzelemdúsan a produkcióinkat még időben.

    Az Európa Liga Csoportgyözelmet sem adták ingyen ugye??.
    Az is meglett.
    Nem fikázni kell a csapatot.
    Ma ennyi volt benne.
    Azért a Bíró ténykedés is hagy kívánni valót maga után.
    Az első félidőt a Kecskemét hogy hogy lehozta sárga lap nélkül??.
    Lehet hogy nem ezen múlt de azért Kecskeméti oldalon is lehetett volna piros lap.
    Azért ez undorító hogy a Fradi ellen mindent meg lehet tenni!!!!.

    Ilyet egy Fradi szurkoló nem ír le. Ti melyik meccset néztétek?? Az első félidőben rommá rúgták Mmaee-t, szándékos ütés Zekétől Marquinhos és Lisztes ellen...stb Nem szoktam nagyon bírózni, de ez a legalja volt.

    Ugy latom a kommentekbol, hogy megszuletett a verdikt:
    Ha nem lepegetnek oda, akkor Csercse taktikajat kivaloan alkalmazva, lelkesen focizva, helyzetek garmadajat kidolgozva szebbnel szebb golokat love es hatul magabiztosan vedekezve bucira vertuk volna oket.
    De sajnos odalepegettek, igy borult minden. Lapozzunk.

    A motiváltság tekintetében teljesen igaza van. Fogjuk fel úgy, hogy kölcsön kenyér visszajár. Múlt héten megnyerték nekünk a bajnokságot, most mi segítettünk nekik a nemzetközi induláshoz.
    Az utolsó mondataiban nagy igazságot mondott. Túl sokan gondolják azt az NB1-ben, hogy a Fradi legyőzéséért több pont jár, vagy automatikus bentmaradást és. Pedig rájöhetnének már, hogy kár beáldozni az egész szezont azért az egy-két meccsért.

    Tavaszi vesszőfutásunk okai (zárójelben a játékos statja, amikor legalább 30 percet játszott a bajnokin). Kisvárda meccs óta 5 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség.
    Laidouni távozása (8-1-0)
    Besic sérülése (11-2-0)
    Samy Mmaee sérülése (10-2-1, Kisvárda meccs után 2-1-0)
    Civic sérülése (12-3-2, Kisvárda elleni meccs után 4-1-1)
    Tokmac sérülése (9-2-2, Kisvárda elleni meccs után 3-1-1)
    Pászka sérülése (13-2-2, Kisvárda elleni meccs után 5-1-1)

    1. Laidouni és Besic távolléte egyértelmű, sőt az őket helyettesítő Vécsei is kiesett.

    2. A Kisvárda elleni meccs után a Puskás, a ZTE, a Paks és a Kecskemét elleni vereségnél Tokmac játszott csereként Pakson sérülése után 33 percet, Civic 70-et Zalaegerszegen hullafáradtan és le is sérült. A Honvéd, Vasas, Újpest, Kisvárda és a Debrecen elleni győztes meccsen pályán voltak Sammy Mmaee, Civic, Pászka, Tokmac négyesből legalább ketten minimum egy félidőt.

    Összességében tehát kijelenthető, hogy ezen hat kulcsjátékos kiesése volt leginkább hatással a teljesítményünkre, a helyettesítők nem tudták őket pótolni, az új igazolások sajnos nem váltak be.

    Muszáj lenne középső védőt és védekező középpályást hozni, mert Besic és Sammy Mmaee kiesésével kezdődtek az igazi gondok a védekezésben (Laidouni távozását még elviseltük volna tavasszal), amit tetézett Tokmac kiesése és az, hogy a balhátvédjeink is kidőltek.

    Eredményes volt:
    Nincs komolyabb sérültünk, Baráth is, Isten segedelmével életben maradt.
    Zavaros tekintetű Vágó (drogot kaptak?) 2 centivel arrébb fejel, akkor halántékon találja.
    Láttuk kik tűntek el a mezőnyben, márpedig a keretünk változni fog.
    Traore játékán dolgozni kell.

    Nem játszottunk jól? - Nem.
    Féltek a sérüléstől a fiúk? - Igen.
    Jogosan? - Igen.
    Bajnokok vagyunk?
    IGEN!

    Az év elején voltak célok kitűzve, volt amit túl is teljesítettek (EL csoportgyőzelem), volt amit alul (kupa) és volt, amit fordulókkal a vége előtt teljesítettek (bajnokság). Szerintem elmondható, hogy megdolgoztak a pénzükért. Az meg, hogy nem akarják 3 teljesen érdektelen meccsen kockáztatni a jövő évi célok elérését szerintem normális.

    Ha folyton felrúgnak, átteszem a pozíciómat a 16-os környékére és rugdossanak ott!
    Meg amikor harmadjára alámrúgnak, nekimegyek egy "közös" sárgáért az ellenfélnek, azután rizikózzon....
    Szóval undorító volt, de közlegény se nagyon tett ellene semmit...

    Lisztes elfut jobb szélen, felrúgják, szabad a Kecskemétnek.
    Erre épült Szabó taktikája

    Azonnal faultoltak, ha elléptünk, sárga lapok elmaradtak. Igen kellettek volna pontosabb átlövések, jobban elvégzett szabadrúgások, és Banó-Szabót a 20. percben kellett volna földre vinni, és utána addig, amíg apuka nem csitítja le a lila csapatát, mert az egyetlen játékosa, akit félt.

    Az igazság az, hogy ha nem lilában vannak és nem ellenünk teszik, akkor amit a kecske csinált, az profi letámadás volt. S végig is bírták. Az elején azt hittem alábbhagy majd náluk, de nem.

    Túl a szakmai és presztízs szempontokon, amik azért nem elhanyagolhatóak, tegnap éppen egy olyan ellenfél volt, aki ellen felszívhattuk volna magunkat némileg, mivel egy vereség és egy döntetlen volt eddig ellenük a szezonban, az is cél lenne, hogy emeljük a nézőszámot a hazai meccseken. Csercseszov is csodálkozott és szóvá is tette korábban, hogy miért nincs kint több szurkoló, miért csak a dózsa ellen, vagy egy-egy BL-selejtezőn, vagy EL-csoportmeccsen van telt ház. Ilyen játékkal soha nem lesz telt ház egy Kecskemét ellen, de szinte senki ellen sem itthon. A futball a szurkolókról is szól, ki kell szolgálni őket, mert nélkülük nem létezik igazi profi futball csapat. Ezért is kellene jól játszani, vagy legalább megpróbálkozni vele minden bajnoki meccsen is.

    A roppant gyengén sikerült szombati találkozón Abena kiállításáig 4-2-3-1-es felállásban játszottunk, 60%-ban birtokoltuk a labdát, 87%-kal passzoltunk, a mélytalajú pályán 10% volt a hosszú labdák aránya és alacsony, 14.6-os a passztempó (Kecskemét: 81%, 20%, 12.2). A párharcokat 113-111 arányban hoztuk, azonban mindössze 15 labdát szereztünk az ellenfél térfelén, a hazaiak több, mint kétszer ennyit: 34-et. 4 eladott labdánkból lett lövés, mi egyszer jutottunk így lövésig.

    A mindössze 21 támadásunkból 7 lövés lett, 2 talált kaput (Kecskemét 31+2 / 10 / 5), az xG-mutató 0.18 – 1.07, az xcG 0.11 – 1.38 volt oda. 75 támadópárharcunkból 29-et nyertünk meg (39%), a Kecskemétnél ez a mutató 68/24, 35%. A védekezőpárharcaink 65%-át nyertük, a fejpárbajok aránya 23-19 ide. 28-szor kellett tisztáznunk (Knoester 7, Botka és Pászka 5-5). Berke 18 szabálytalanságunk után 6+1 sárgát adott, a hazaiaknál ez a mutató 19/2. A két csapat PPDA-ja hasonló volt (6.4 és 6.2).

    Bogdán 5 lövésből (1.38) két gólt kapott, 18 passzából 16 volt pontos, kétszer jött ki.

    Botka 72 akciójának 68%-a sikerült, 77%-kal passzolt, 20 párharcból 11-et nyert meg. 14 labdát vesztett, 11-et szerzett, 4 passzt lopott. 2 lövést készített elő.

    Abena kiállításáig 74 percet volt a pályán, 76 akciójának 78%-a volt sikeres, 94%-kal passzolt, 20 párharcból 11-et nyert. 5 labdát vesztett, 8-at szerzett, 1 passzt lopott,

    Knoester 102 akciójának 77%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 17 párharcból 10-et nyert. 11 labdát vesztett, 13-at szerzett, 8 passzt lopott.

    Gojak 54 akciójának kétharmada volt sikeres, 2 lövése volt (0.13). 86%-kal passzolt, 18 párharcból 10-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 8-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Baráth 47 percet kapott, 28 akciójának háromnegyede sikeres volt, 17 passzából 15 (88%), 9 párharcból 6. 3 labdát vesztett, 5-öt szerzett, 2 passzt lopott.

    Zachariassen 59 percet volt a pályán, 29 akciójának 45%-a volt sikeres, 11 passzából 8. 13 párharcból 4-et nyert meg. 4 labdát szerzett, 4 passzt lopott.

    Marquinhos 49 akciójának 51%-a volt sikeres, 19 passzából 17 (89%). 24 párharcból 8. 4 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Owusu 59 percet kapott, 29 akciójának 38%-a volt sikeres. 2 lövése volt (0.05). Mind a hat passza pontos volt, 12 párharcból 3-at nyert meg. 3 labdát szerzett.

    R. Mmaee 50 akciójának 46%-a volt sikeres, 2 lövése volt, 15 passzából 13 (87%) volt pontos, 24 párharcból 8-at nyert. 1 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.05).

    Esiti 49 percet kapott, 47 akciójának 68%-a volt sikeres, 23 passzából 23 volt pontos, 15 párharcból 9-et nyert. 0 labdát adott el, 7-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Lisztes 37 percet volt a pályán, 36 akciójának 56%-a volt sikeres, 12 passzából 98. 20(!) párharcának felét nyerte meg, 8 cseléből 4 volt jó. 1 labdát szerzett.

    Traoré is 37 percet kapott, 21 akciójának 76%-a volt sikeres, mind a 13 passza pontos volt, 6 párharcból 2-t nyert. 1 labdát vesztett, 1-et szerzett.

    Kecskemét – Fradi:

    Bogdán 4.20
    Lisztes 4.00
    Marquinhos 3.97
    Botka 3.90
    Baráth 3.83
    Pászka 3.76
    Traoré 3.68
    Esiti 3.63
    Knoester 3.63
    Owusu 3.49
    Gojak 3.36
    Zachariassen 3.34
    R. Mmaee 2.90
    Abena 2.44

    https://ulloi129.hu/2023/05/13/elo-a-kecskemet-elleni-bajnokirol-3/
    https://ulloi129.hu/2023/05/17/igy-teljesitettunk-a-kecskemet-ellen-3/
    https://ulloi129.hu/2023/05/26/bogdan-lisztes-marquinhos-es-paszka-traore-marquinhos/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.05.05, 12:05
    Biztossá vált, hogy a Paks után az FTC ellen is telt ház, 4950 néző lesz majd a Széktói Stadionban. Csütörtökön az összes belépő gazdára talált, így a jegyértékesítés lezárult a találkozóra.

    2023.05.04
    https://www.kecskemetite.hu/hirek/archivum/minden-jegy-elkelt-az-ftc-elleni-meccsre