magyarfutball.hu

fénykép helye
nemzetiség
Magyarország
életkor
21 éves
poszt
csatár
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Debreceni VSC
2018 -
Ferencvárosi TC (kölcsönben)
2023. február 14 -
eredmények / elismerések
Magyar bajnok
2022/2023
fénykép helye
Baráth Péter génjeiben örökölte a labdarúgás szeretetét, hiszen nagyapja és édesapja is futballozott, így nem volt számára kérdés, hogy ő is ezt a sportágat választja. Szervezett keretek között Gyulaházán, Kisvárdán ismerkedett a labdarúgás alapjaival, majd Gyarmati András invitálását elfogadva, 2016-ban a Debreceni Labdarúgó Akadémia, Joó Zsolt által irányított U16-os együttesében folytatta pályafutását.

Debreceni VSC, 2018-

A fiatal játékos egyenletesen fejlődött, korosztályos csapataiban húzóembernek számított, az edzésmunkájára soha nem volt panasz, a mérkőzéseken mindig megpróbálta kihozni magából a maximumot. Azt, hogy a pálya mely részén érzi jól magát, arról egy 2017-es interjúban úgy nyilatkozott: „A pálya minden részén jól érzem magam, de a támadó középpályás poszt áll igazán közel hozzám, szeretek részt venni a támadásokban, kapura lőni, természetesen a védőfeladatomról sem feledkezek meg”. Stabil, jó teljesítményére felfigyeltek a szövetségi edzők, rendszeresen behívták az utánpótlás válogatottakba. Részt vett az U17-es nemzeti csapattal a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, mindhárom találkozón (Románia, Litvánia, Szerbia) pályára lépett. Az utolsó találkozón góljának köszönhetően jutott be a válogatott az Európa-bajnokság elitkörébe.

A 2019/2020-as NB I-es szezonban Herczeg András lehetőséget adott Baráthnak a bizonyításra, az élvonalban hét alkalommal léphetett pályára. Kondás Elemér is bizalmat szavazott a tehetséges, 18 éves játékosnak, a Merkantil Bank Liga 2020-2021-es versenykiírásában három mérkőzésen kapott szerepet. Péter jó teljesítménnyel hálálta meg mestere bizalmát, sőt, a Szeged ellen megszerezte első bajnoki találatát, majd a Fáy utcában a góljának köszönhetően hozott el egy pontot a Loki a Vasas otthonából.

A DVSC középpályása technikailag képzett labdarúgó, jól lát a pályán, jó lövő erővel bír, az egy az egyes szituációkat jól oldja meg, a kapu előtt sem jön zavarba. Kiváló testi adottságokkal rendelkezik, egy komplex futballista, természetesen korántsem kész játékos, van még hová fejlődnie. A sikereket helyén tudja kezelni, a hibákból tanul, elhivatott a labdarúgás iránt. Végtelenül szerény fiatalember, nem reklamál, nem színészkedik a pályán, csendben teszi a dolgát, maximálisan az adott feladatra koncentrál. Emberileg is csak jókat lehet elmondani Péterről, nagyon tisztelettudó, jól kijön társaival.
Bár már két és fél éve bemutatkoztam az NB I-ben, az első teljes idényemet az előző egy évben (2021/2022) játszottam. Sokat lehettem a pályán, ezt tartottam a legfontosabbnak, ez teljesült is. Szerepeltem – kényszerből – belső védőként is, de aztán feljebb kerültem, s védekező középpályásként kaptam lehetőséget. A legjobban viszont akkor éreztem magam, amikor nyolcas pozícióban futballozhattam, vagyis védekező és támadó szerepkörben is játszottam. Egyre jobban ment a játék, és nem lehet más tervem a jövőre nézve sem, mint hogy stabilan játsszak és egyre meghatározóbb szerepet töltsek be a Lokiban.2


Ferencvárosi TC, 2023-, kölcsönben

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.05.24, 11:02
  Engem nem győzött meg, hiányzik belőle a tűz, a bátorság, a na majd èn megmutatom, ami pl. Lisztesben meg van.
  Kicsit túl jó fiú egyelőre nekem.Lehetősèget kapott, valamit azért villanthatott volna, taktikailag viszont biztos fegyelmezett, azt láttam nála, de egyènileg többet várnèk tőle.Szerencsèje volt, mert a posztján 4-en is sèrültek, szerintem semmit nem játszott volna, ha egészségesek a többiek.

  Nála esetemben az volt a probléma, hogy itt az oldalon a kölcsönvétele előtt rendesen fel volt hype-olva, hogy Magyarország legtehetségesebb középpályása és hogy milyen mákunk van, hogy ide tudtuk hozni, stb. Talán arra a vonatra kár volt felülnöm. Amúgy nincs vele gondom, de a híre előtte jár rendesen.

  Az nem lehet, hogy ez a gyerek szóról szóra betartja a taktikai utasításokat? Divat szidni őt, de valamiért csak itt van nálunk, meg a válogatott keretben.

  Inkább úgy fogalmaznék, hogy Rossi a posztján benne lát lehetőséget, hogy a jövőben a válogatott meghatározó játékosa lehet.

  https://ulloi129.hu/2023/05/23/barath-ugy-erzem-kezdek-magamra-talalni/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2023.03.05, 21:24
  A Ferencvároshoz való igazolása kapcsán:
  Gyorsan reagáltak Hajnalék a kialakult helyzetre. Ettől függetlenül ez az igazolás bőven túlmutat a frissen kialakult lyukas poszt kitöltésén. Ha jól alakul Baráth itteni karrierje, akkor nyerünk egy újabb magyar válogatott játékost, aki ha az eddigi tempóban tud fejlődni nálunk is, akkor messze juthat.

  Aissát egy az egyben a képességeit tekintve a mi szintünkön kb. lehetetlen pótolni. Viszont leigazolhatjuk azt a játékost, aki két-három év múlva hasonló szintre érhet. Baráth ez a játékos.

  Évek óta azon sírunk, hogy miért nem tudunk valaki magyart szerződtetni, aki a tippelt külföldiek helyett legalább egy alap szintet tud hozni. Most hoztunk magyart, sikerült, amilyet sikerült. Meglátjuk. Én nem várok sokat, és nem is különösebben szimpatikus a fiú. Félek, hogy ilyen Katona effektus lesz ez. Meg volt pár éve az a csatár, a nevére se emlékszem, most is valamelyik nb1-es csapatban van. Nem volt szörnyű, csak épp semmire se volt jó.

  A Debrecenben jól nyomta, remélem nálunk is megállja a helyét. Az mindenesetre becsülendő, hogy megpróbálja, pedig nyilván tudja, hogy kurva nehéz dolga lesz. Hajrá, üdv itt!

  Mondjuk ez a srác a lokiban is csak csere volt mostanában.

  El akarták adni, külföldre, aztán hozzánk. Elsősorban a sérülés elkerülése miatt nem kezdett, meg nyilván azért sem ha tudták, h február közepén lép. Mást kellett beépíteni.
  Mert amúgy nem hinném, h egy friss válogatott korábbi alapembert kiszorítaná Varga Józsi papa, meg a világhíres Manrique.

  ő a legtehetségesebb magyar középpályás itthon. Ha még ő sem válik be, akkor gáz van.

  Nem lesz nepszeru amit irok, de nekem a debrecenieknel nem tetszett a jateka. A tehetseg ott van, de sokszor durva es alattomos volt. Nagyon remelem hogy levetkozi. A bizalmat termeszetesen megkapja

  A magyar bajnokságba bőven jó már most is sőt , nemzetköz nyilván más kávéház de azzal neki most nyárig úgysem kell törődnie.

  A legtehetségesebb magyar középpályás itthon. Ha ő sem válik be, akkor tényleg el lehet felejteni a magyar fiatalokat egy darabig. Kurvára bízom a srácban! Jó kicsiben, gyorsan dönt, jól forgatja a játékot és felér a kapu elé is. Erősödnie kell még, taktikailag fejlődnie kell és persze mindig ott a buktató, hogy ez a Ferencváros. Itt nyomás van, elvárás van, célok vannak és posztriválisok. Nem mindenki bírja ezt el. Ja és végre fehér, magyar játékos!

  Szép összefoglaló. Talán még annyival ki lehet egészíteni, hogy a kialakult helyzet miatt könnyen a szűk rotációban találhatja magát. Értelmes, szorgalmas, nagy munkabírású srác, meg fog bírkózni a nyomással.

  https://ulloi129.hu/2023/02/14/barath-a-fradiban/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2022.03.17, 17:42
  A Válogatottba való bekerülése kapcsán:
  Az biztos vele nem a sebességet akarja növelni.

  Érdemtelen behívó,hiába a mi játékosunk. Volt most 1-2 jó meccse,de közel se válogatott szinten játszik.

  Bármelyik holland,belga,francia első osztályban játszó fiatal jobb nála a posztján és azok nem is válogatott játékosok.

  Középső középpályások (Baráthot most soroljuk ide):

  Varga (miénk), Baráth, Papp, Vass, Vécsei, Katona, Kocsis, Csongvai, Hidi, Cseke, Radics, Szendrei.

  Nem azt mondom, hogy Baráth kiemelkedik közülük, de ott van az élmezőnyben.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140