magyarfutball.hu

fénykép helye
nemzetiség
Magyarország
életkor
20 éves
poszt
csatár
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Debreceni VSC
2018 -
eredmények / elismerések
?
fénykép helye
Baráth Péter génjeiben örökölte a labdarúgás szeretetét, hiszen nagyapja és édesapja is futballozott, így nem volt számára kérdés, hogy ő is ezt a sportágat választja. Szervezett keretek között Gyulaházán, Kisvárdán ismerkedett a labdarúgás alapjaival, majd Gyarmati András invitálását elfogadva, 2016-ban a Debreceni Labdarúgó Akadémia, Joó Zsolt által irányított U16-os együttesében folytatta pályafutását.

Debreceni VSC, 2018-

A fiatal játékos egyenletesen fejlődött, korosztályos csapataiban húzóembernek számított, az edzésmunkájára soha nem volt panasz, a mérkőzéseken mindig megpróbálta kihozni magából a maximumot. Azt, hogy a pálya mely részén érzi jól magát, arról egy 2017-es interjúban úgy nyilatkozott: „A pálya minden részén jól érzem magam, de a támadó középpályás poszt áll igazán közel hozzám, szeretek részt venni a támadásokban, kapura lőni, természetesen a védőfeladatomról sem feledkezek meg”. Stabil, jó teljesítményére felfigyeltek a szövetségi edzők, rendszeresen behívták az utánpótlás válogatottakba. Részt vett az U17-es nemzeti csapattal a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, mindhárom találkozón (Románia, Litvánia, Szerbia) pályára lépett. Az utolsó találkozón góljának köszönhetően jutott be a válogatott az Európa-bajnokság elitkörébe.

A 2019/2020-as NB I-es szezonban Herczeg András lehetőséget adott Baráthnak a bizonyításra, az élvonalban hét alkalommal léphetett pályára. Kondás Elemér is bizalmat szavazott a tehetséges, 18 éves játékosnak, a Merkantil Bank Liga 2020-2021-es versenykiírásában három mérkőzésen kapott szerepet. Péter jó teljesítménnyel hálálta meg mestere bizalmát, sőt, a Szeged ellen megszerezte első bajnoki találatát, majd a Fáy utcában a góljának köszönhetően hozott el egy pontot a Loki a Vasas otthonából.

A DVSC középpályása technikailag képzett labdarúgó, jól lát a pályán, jó lövő erővel bír, az egy az egyes szituációkat jól oldja meg, a kapu előtt sem jön zavarba. Kiváló testi adottságokkal rendelkezik, egy komplex futballista, természetesen korántsem kész játékos, van még hová fejlődnie. A sikereket helyén tudja kezelni, a hibákból tanul, elhivatott a labdarúgás iránt. Végtelenül szerény fiatalember, nem reklamál, nem színészkedik a pályán, csendben teszi a dolgát, maximálisan az adott feladatra koncentrál. Emberileg is csak jókat lehet elmondani Péterről, nagyon tisztelettudó, jól kijön társaival.
Bár már két és fél éve bemutatkoztam az NB I-ben, az első teljes idényemet az előző egy évben (2021/2022) játszottam. Sokat lehettem a pályán, ezt tartottam a legfontosabbnak, ez teljesült is. Szerepeltem – kényszerből – belső védőként is, de aztán feljebb kerültem, s védekező középpályásként kaptam lehetőséget. A legjobban viszont akkor éreztem magam, amikor nyolcas pozícióban futballozhattam, vagyis védekező és támadó szerepkörben is játszottam. Egyre jobban ment a játék, és nem lehet más tervem a jövőre nézve sem, mint hogy stabilan játsszak és egyre meghatározóbb szerepet töltsek be a Lokiban.2
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.03.17, 17:42
  A Válogatottba való bekerülése kapcsán:
  Az biztos vele nem a sebességet akarja növelni.

  Érdemtelen behívó,hiába a mi játékosunk. Volt most 1-2 jó meccse,de közel se válogatott szinten játszik.

  Bármelyik holland,belga,francia első osztályban játszó fiatal jobb nála a posztján és azok nem is válogatott játékosok.

  Középső középpályások (Baráthot most soroljuk ide):

  Varga (miénk), Baráth, Papp, Vass, Vécsei, Katona, Kocsis, Csongvai, Hidi, Cseke, Radics, Szendrei.

  Nem azt mondom, hogy Baráth kiemelkedik közülük, de ott van az élmezőnyben.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140