magyarfutball.hu

ŠK Slovan Bratislava - Ferencvárosi TC 1 : 4 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 5 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör 2. mérkőzés
helyszín : Pozsony, Národný futbalový štadión
játékvezető : Di Bello Marco (Olaszország)
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. skslovan.com: -
  3. nso.hu: 21.500
  1. sárga lap 4' Laïdouni Aïssa
    0 - 1 20' Boli Franck
    27' De Marco Vernon sárga lap
    0 - 2 31' Zachariassen Kristoffer
    52' Kankava Jaba sárga lap
    sárga lap 55' Zachariassen Kristoffer
    55' Kucka Juraj sárga lap
    sárga lap 57' Traoré Adama
    70' De Marco Vernon 1 - 2
    84' Šaponjić Ivan sárga lap
    1 - 3 89' Traoré Adama
    1 - 4 90+5' Laïdouni Aïssa

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.29, 18:17 (szerk.: 2022.07.29, 18:17)
    Sztanyiszlav Csercseszov: Ahogy korábban is elmondtam, lehet, hogy a szurkolók sokat gondoltak a 30 évvel ezelőtti párharcra, de mi teljes egészében a mostani meccsekre koncentráltunk. Ami akkor történt, az történelem, de örülök, hogy revansot tudtunk venni és együtt tudtunk örülni a szurkolóinkkal. Megfelelő felkészülésre, elemzésre van szükség és arra, hogy mindent végrehajtsunk a pályán, amit megbeszéltünk. A Slovan indult jobb helyzetből, de tudtam, hogy jó csapatot irányítok és képesek leszünk megfordítani a párharcot. Azt szerencsére nem tudtam, hogy a Bajnokok Ligájában sosem sikerült még fordítani, amikor hazai pályán kikapott a csapat, ha tudtam volna, az egy újabb pszichés gond lett volna (nevet). Eddig így volt, most már nincs így. Jó meccset láthattunk, további sok sikert kívánok a kollégámnak, bízom benne, hogy a Slovan szurkolói továbbra is támogatni fogják. Az első meccs után minden játékossal külön beszéltünk, Franck esetében is elmondtam, hogy nyugodjon meg, gólt fog lőni, ez így is lett. Nem minden sikerült úgy, ahogy elterveztük, de nagyrészt az történt, amit szerettünk volna. Az sosem szerencsés, ha a harmadik – negyedik percben egy védekező középpályás sárga lapot kap, a szünetben is váltottunk pár szót Aissával, mondtam neki, hogy próbáljon nyugodt lenni, ne menjen bele ilyen keményen a párharcokba, a végén pedig megérdemelte a gólt. Az nyilvánvaló, ha egy alapembert kényszerű okból le kell cserélni, gondot okoz, Medvedevé ilyen volt, ezután szisztémát is kellett váltaniuk. Hogy ért-e lapot és milyet az ütközés, azt nem tisztem eldönteni, nem vagyok játékvezető. Hogy ez a győzelem mit jelent a klubnak, a szurkolóknak, a csapatnak, azt nem lehet szétválasztani, mindenkinek ugyanazt jelenti. Fontos lépés volt a csoportkör felé, de pár nap múlva újabb fontos meccs vár ránk, amire koncentrálnunk kell. A következő ellenfelünk is erős csapat, egy megfigyelőnk ott is volt Svájcban.

    Vladimír Weiss: Nehéz mérkőzés volt, kellemetlen végeredménnyel. Sajnos az érzelmeim uralkodtak rajtam, nem az eszem, így rosszul cseréltem, rosszul döntöttem. A Ferencváros nagyon jól használta ki a helyzeteit, a gólok vagy hibákból vagy jó akciókból esnek, a szerencsétlen döntésem következménye is volt. Két cserét a hosszabbításra tartottam, arra számítottam, de ez nem jött össze. Medvedev szerencsétlen esete nem tett hozzá a jókedvünkhöz, nem tudom pontosan, hogy milyen állapotban van, valószínűleg enyhe agyrázkódást szenvedett el. A 4-2-3-1-es rendszert választottam, ami nem volt rossz döntés, jól tudtunk letámadni vele. A szünetben próbáltam lelkesíteni a csapatot, úgy láttam, hogy a Ferencvárosban már nincs meg az erő. Szomorúak vagyunk, de tovább kell lépnünk, jön az Olympiakosz. Saját magamra haragszom, nem sikerült, amit elterveztem. Mélyen játszottunk, nem voltunk elég aktívak támadásban, nem sikerült ez a meccs. Tudtuk, hogy a Ferencváros jobb támadásban, mint védekezésben, mi pedig a védekezésre fókuszáltunk, nagy kockázatot vállaltak, 2-1-nél bíztam abban, hogy sikerül visszavennünk az előnyt, de a vége tragikus lett.

    https://ulloi129.hu/2022/07/27/csercseszov-tudtam-hogy-jo-csapatot-iranyitok-es-kepesek-leszunk-megforditani-a-parharcot/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.29, 18:16 (szerk.: 2022.08.02, 21:35)
    kemények voltunk ma, fantasztikus volt. Néha fogtam a fejem, mert féltem a kiállítástól.
    Mégis a tótoknál a patkány Kucka kiállítása maradt el. Csak sárgát kapott érte, pedig egyértelműen törlesztett és rúgás el is találta a Zachit. Ha van VAR tutira kiállítják!

    Ez volt így a legjobb, hogy egy hétig azt hitték, hogy. Persze 2-3 napig azért szar volt, de cserébe most sokáig lesz jó kedvem.

    Akik ott voltak a Csapattal a pokolba ,mindenkinek Big respect nélkülük nem hiszem ,hogy sikerült volna.Múlt héten a szívet hiányoltam ,ma megkaptam Köszönjük!!!!

    Aissa gólja nálam máris klasszikus smiley.

    Ideje lesz itt pár embernek megkövetni ZAKIT.8 tüdeje van basszátok meg.Megnézném a mai futóteljesítményét15km biztos volt.És még a 95.-ben úgy sprintelt,mint valami etióp a 5000m végén.

    Ha őszinték vagyunk, Weiss és Medvedev sérülése egyáltalán nem jött nekünk rosszul, de bőven megérdemelt a különbség is, a Slovan tuti felülteljesítette az xG-jét ma issmiley Jobbulást mindkét szimpatikus úriembernek innen is, hátha kapunk ezért valami fair play díjat.

    Ilyen formán, hogy szinte bl győzelemként ünnepelték a 2-1-et a tótok a grupiban, elég csattanós lett a válasz is, a vége is, és az egésznek az íve is.
    - a meccs előtt már elhitték, hogy jobbak
    - a meccs előtt már elhitték, hogy esélyesebbek a továbbjutásra
    - amikor ma szépítettek, elhitték, higy ma is lemeccselnek minket

    Egy kis magyar sajtószemle:
    Origo: Óriási bosszú a 30 évvel ezelőtti szlovák terrorért: a Fradi fantasztikus játékkal kiütötte a Slovant!
    HVG: 4-1-re verte a Slovant a Ferencváros
    Mandiner: 30 év után sikerült a méltó visszavágás: ezúttal a Fradi nyert Pozsonyban, és jutott tovább!
    Telex: Nagy bravúrral 4:1-re nyert a Fradi Pozsonyban, továbbjutott a BL-ben
    PestiSrácok:A Fradi csodálatos játékkal vette be egykori koronázóvárosunkat és jutott tovább a BL-ben!!! – Slovan-Ferencváros 1-4 (0-2)
    444: ...
    888: Nemes bosszút állt a Fradi a 30 évvel ezelőtti vereségért
    24hu:Harminc év után visszavágott a Fradi a Slovannak
    Nso:Hol van már 1992? Most a Ferencváros nyert 4–1-re Pozsonyban!

    Megfordult a fejemben, hogy Lajost le kellene hozni a félidőben, mert ki fogja pirosozni magát. Aztán elvetettem, mondván, ki jönne be, Vécsei? Látva Bálót, nem lett volna akkora tragédia. smiley Egyébként le a kalappal a mostanában jogosan sokat ekézett Lai előtt, hogy ezt a ~90 percet így megoldotta. Lehet jót tenne neki, ha sárgával kezdene minden meccset, mert ma pont annyit focizott, ami jól áll neki.

    Azt hiszem 30 év múlva ebbe a videót ugyanúgy könnyes szemmel, felálló szőrrel fogjuk nézni, mint a grasshoppers ellenit.

    Szimbolikus győzelem volt, az eredmény, a helyszín (még ha már ez nem is az a stadion), de főleg a játék képe alapján. Végre valahára mi voltunk a keményebbek és ők picsogtak. Mindig mindenhol ezt szeretném látni, nem a bíróra nézünk boci szemekkel, hogy bántanak minket, hanem odabaszunk keményen, harcosan. Gyönyörű volt.

    Az volt a kulcs,( az egyik) hogy az első félidő közepére végre, rendre odaértünk a párharcokra. Nem hiányoztak azok az utolsó ütemek, és nem is fújtak le mindent ellenünk, ráadásul még nekik is fájtak jobban ezek a találkozások.

    Vécsei a 3. gól előtt 3-szor szerezte vissza a labdát...Ez legalább annyira az ő érdeme, mint aki belőtte a végén!.smiley S az volt az igazi kegyelemdöfés, ott lélekben ősszezuhantak a tótok.:P

    A slovan szépítő gólja után 5 percig azt hittem megindulnak.
    De megnyugodtam, mikor láttam, hogy nem. El kezdtek passzolgatni, mint akik a hosszabbításra játszanak...
    A meccs elején látszott Weiss arcán a félelem. Na az mindent elárult...

    Hinnye, utolsó kamerából látszik, ez a Lajos tudatosan tette bele a külsőt. BIMMBAMM

    Azért az is jó érzés volt, hogy a 3. és 4. gólunknál a teljes csapat + kispad egymás nyakában. smiley))

    tényleg csapat lett megint.

    Egészen parádé a negyedik gól előtt, ahogy a pár perccel azelőtt beállt Holman kocog vissza “üldözve” a támadóinkat… smiley hihetetlen kislány az…

    Nagy húzás volt Boli helyére Vécseit behozni - Bassey helyett -, egyúttal Laidounit előrébb tolni. Jól működött.

    Hát baszki én eddig is imádtam ezt a csapatot, de megnézve az öltözői ünneplést, ahogy kiabálják, hogy Fradi, meg Ria-Ria Hungária ezek a zsoldosok, az megindító! C S A P A T!

    HAJRÁ FRADI!!!!

    Akivel most senki nem foglalkozik,de az egyik legjobb közreműködő volt,az a játékvezető.Az elején kiszúrta,hogy a mieink kissé túl vannak pörögve,megtette a szükséges intézkedéseket,és utána gond nélkül lement a meccs.Így is lehet.

    Az öreg Weiss képét nézzétek meg közvetlenül Traoré gólja után. Az az év döbbenete, amit egy ember ábrázatára kicsalhat egy gól...

    Ez a Weiss egy úriember. Valahogy nem azt tolja, hogy "sors" vagy hogy "a játékosok nem hajtották végre az utasításokat" vagy hogy "ilyen egyéni hibákat nem lehet elkövetni egy játékosnak" felvállalja a hibát.
    Pedig szerintem ez nem rajta múlott. Elfogytak darabra, de annyira, hogy a saját, nyilvánvalóan játékra alkalmatlan, sérült fiát és Holmant is (akinek a hátára pupnak kellett ez a meccs) is be kellett hoznia.

    Bátran kijelentem, ez volt életem egyik legnagyobb Fradi-meccs élménye. 37 éves vagyok, sok "érdekes" meccsen voltam anno, de ehhez a maihoz fogható nem sok volt. Sőt. Erősen kutakodom az agyamban, mi lenne a mai katarzishoz hasonló. Talán '96 Grasshoppers. De, az sem. Mert ma egyik nagyon komoly adósságot adtunk vissza, kamatostul! 30 éve vártam erre, szerintem sokakkal egyetemben.

    Én csak fotel szurkoló vagyok, de mikor Boli helyére bejött Vécsei aggódtam hogy a kontráink helyett a védekezés lesz jellemző, és picit úgy érzem hogy ebből jött a szlovák gól. De a végén sokkal jobban bírtuk fizikailag a meccset illetve a Slovan támadásban nagyon kevés volt. Várok még arra hogy Tokmac is jobban magára találjon és Laidouni kevesebbet dobálja magát

    Nem,rosszul érzed !
    A szlovák gól Civic hibájából jött .Flegmán kirúgta szögletre.
    Na de a ma este az ünneplésé,nem az elemzésé,azt majd megteszik a vezetők.
    Szép volt FIÚK,büszkék lehetünk rátok !
    Hajrá Ferencváros !!!

    Nem Vécseivel volt gondom hanem azzal ahogy megváltozott a csere után a rendszerünk. Addig a szlovákok sokkal mélyebben védekeztek, félve a kontrától mert elől volt Boli is. De utána feljebb tudták tolni a védekezést, hamarabb le tudtak támadni minket és ebből jött Civic hibája is. De összességében nem vagyok elégedetlen és nem akarok csak kritizálni. De Csercse az első meccsen is a cserékkel rontotta el

    Civic hibája figyelmetlenség volt. meg a szögletnél az is, hogy Botka lemaradt. Vécseitől indult a harmadik gól is, rendkívül fontosak voltak a megnyert párharcai és labdaszerzései.

    Zaki fejese zseniális. Az egy dolog, hogy beleér egy lecsúszott lövésbe, de érdemes megnézni a mozdulatot, tudatosan, nagy erővel kapura irányította ezt a bivalyerős labdát. Volt kb. kevesebb, mint fél másodperce lereagálni..

    Az utóbbi időben több dolog is kiderült, de a tegnap este ezen erősített.

    1. Sammy egyre jobb és jobb. Amíg Blazic volt a védelem vezetője, mintha nem lett volna annyi önbizalma. Mást játszik Mihánál, ő csúszik-mászik, míg Blazic inkább az elegánsabb megoldások híve volt, de jót tesz neki a bizalom. És amit sprintelt Laidouni góljánál, az hihetetlen.

    2. Knoester hihetetlen pali. Észre sem lehetett venni, hogy a páylán van, a többiek igyekeztek nagyon, hogy ne hozzák őt nehéz helyzetbe, de 23 évesen egy ilyen meccset hiba nélkül, sallang- és hibamentesen végigjátszani, az arra utal, h nagyon jó lesz ő is.

    3. Civic mindig nagy kedvenc volt, annak ellenére, hogy néha hajmeresztő dolgokat tud csinálni, de ha koncentrált, mestere a beadásoknak és Bolival nagyon érzik egymást. Nem véletlen, hogy ő rúgja a szabadrúgásokat is.

    4. Esiti és Laidouni párosa óriási. Haratin távozása után érezhető volt egy hatalmas űr, de Esiti úgy néz ki, tudja pótolni. Laidouni meg extra.

    5. Tokmac-nak nem megy igazán, egyelőre szürke, de rengeteget melózik és lesz ez még jobb is.

    6. Boli egy jó edző kezei között óriási értéke a csapatnak. Néha link, hisztis, kicsit kapkod és ideges, de a komoly meccseken odateszi magát és csúszik-mászik, idegesíti az ellenfél védőit. Ez a küzdeniakarás hozta többek között anno a Kijev ellen a gólt, és most is a találatot.

    7. Traoré hozzáállását jól mutatta, hogy a gólja után leborult a gyepre hálát adni. Extraklasszis, gyors, technikás, csapatjátékos és eszméletlenül jól lő.

    8. A végére hagytam a legnagyobb kedvencet a hozzáállása miatt. Zachariassen nem a legtechnikásabb játékosunk, de a tavaszi idényt folytatva, most megmutatja, miért volt a Rosenborg csk-ja. Tanítani kéne az alázatot, amivel ő áll a játékhoz és ő is eszméletlen melót nyom a góljai mellett.

    A 4. gól felét én odaadnám Sammynak. Látszik, hogy Laiduni nem gondolja komolyan ezt az utolsó kontrát, míg meg nem látja Sammyt aki egy utolsó perces sprinttel nagyon komolyan megnyitja neki a pályát. Amikor pedig megérkezik jobbról Zaki, akkor jut el oda fejben, hogy ez itt egy gólhelyzet is lehet.

    Azzal tisztában volt mindenki, hogy magyar viszonylatban, kiemelkedő, kiváló képességű játékosaink vannak. Az nem bizonyosodott még be tegnapig, hogy ez mit érhet nemzetközi szinten. Abban is voltak kétségeink, hogy tud e a csapat megfelelően akarni, hajtani, csapatként működni, illetve, hogy Csercseszov mit ér a nemzetközi megméretésben? Azt hiszem sokakban benne volt ez a bizonytalanság. Tegnap minden kétségünkre megnyugtató választ kaptunk. Megalkuvást nem tűrő, kíméletlen játékot produkáltunk, az elején megmutattuk a Slovannak, hogy most komoly foci jön, nem a budapesti tingli- tangli. Kiemelem Laidounit, akit a harmadik perces sárgájával el is parentáltam, hogy idő előtt fogja befejezni a meccset, ehhez képest rendkívül fegyelmezetten, alázattal játszott ezután. A Slovant nem is értettem, antifocit játszott még 0:2 után is, végig be voltak tojva, mintha csak a nagyobb vereség elkerülése lett volna a céljuk.

    Annak külön örülök, hogy a Tábor is inkább most a szurkolással volt elfoglalva és nem a szlovákozással. Persze durrant egy-két dal, nyilván ennek helye is van egy bizonyos mértékig.
    Összességében ezt a párharcot lehozni úgy, hogy volt egy kis pirózgatás, 5-6 berepülő pohár, meg néhány dalocska... Szerintem olcsón megúsztuk.

    A tegnapi meccsen 4-2-3-1-es felállásban játszottunk, a taktikai hadrend annyiban változott az egy héttel ezelőttihez képest, hogy a két szélső – Traoré és Zachariassen – a vonal mellett helyezkedett el, gyakorlatilag “ráduplázva” a szélsővédőinkre. A labdabirtoklásunk jóval alacsonyabb, 51.5%-os volt, a meccstempónk átlagos, Boli góljáig pörögtünk igazán magas fordulatszámon (19 passz/perc), utána kiugratásokkal, kontrákkal próbáltunk operálni, hogy gyors játékosaink megfuthassák a Slovan elég öregecske védelmét. Ugyanannyi lövésünk volt, mint egy hete (14), azonban több, mint kétszer annyiszor találtunk kaput (egy hete 3 a kapufákon kívül, most 7). A Slovan azonban jóval kevesebbszer jutott lövésig (7 a 11 helyett) és még kevesebbszer talált kaput (1 az 5 helyett [és 1 kapufa is volt]). A mieink 28 + 6 támadást vezettek, a hazaiak 24 + 2-t (egy hete 50 ill. 15 + 3), az xG-arány 1.25-0.5, míg az xcG-arány 2.11-0.11 volt ide. A kapu előtt voltunk jóval hatékonyabbak és a beadásaink voltak pontosabbak (most 19/8, akkor 22/5). A Slovan a 60-75. perc közti időszakot nagyon megpörgette (20 passz/perc felett), de ez is kevés volt az üdvösségükhöz.

    A gólok után sokkal támadóbban fellépni kényszerülő Slovan több labdát szerzett a térfelünkön (20-27, ez egy hete 30-27 volt ide). A párharcokat “vitték”, 96-90-re, ebben benne volt az olasz bíró játékfelfogása is (szabálytalanságok: 14-7 ide). Négy labdavesztésünk vezetett lövéshez (Botka 2, Esiti és Knoester 1-1), a másik oldalon ez a szám 11. Esiti 15, Samy 14, Civic 12, Knoester 9, Traoré 8, Vécsei (mindössze fél óra alatt) 7 labdát szerzett, saját térfélen Knoester 6, Traoré 5, Toki 4 labdát vesztett. A párharcokban Esiti (28, 57%), Laidouni (18, 56%), Traoré (17, 59%) és a csere Vécsei (8, 63%) emelendő ki mindenképpen, de a teljes védelem is párharcerős volt, Botka Endi kivételével (19, 26%).

    A letámadásunk a múlthetihez hasonlóan nagyon intenzív volt (6 PPDA, akkor 5.3), míg a Slovan most sem támadott le komolyabban (19.1 PPDA, egy hete 16.7). A hosszú labdákban az jelentette a különbséget, hogy most a pozsonyiak sem erőltették azokat (8.2 és 7.4% most, 6.9 és 16.8% egy hete). Fontos különbség, hogy míg mi lényegesen közelebbről lőttünk átlagosan (17.5 a 21.2 helyett), a Pozsony távolabbról, mint akkor (21.9 a 20.9 helyett).


    Így értékeltétek a Slovan elleni teljesítményt.

    Zachariassen 8.89
    Laidouni 8.61
    Traoré 8.35
    S. Mmaee 8.29
    Knoester 8.12
    Boli 8.10
    Esiti 8.06
    Vécsei 8.02
    Botka 7.95
    Civic 7.83
    Tokmac 7.54
    Dibusz 7.24

    https://ulloi129.hu/2022/07/27/elo-a-slovan-elleni-bl-selejtezorol-2/
    https://ulloi129.hu/2022/07/28/igy-teljesitettunk-a-slovan-ellen-2/
    https://ulloi129.hu/2022/08/01/zachariassen-laidouni-traore/