magyarfutball.hu

Újpest FC - MTK Budapest 0 : 4 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2020.11.01, 18:34
    A beteg Predrag Rogant, a második csapat vezetőedzője, Mundi Viktor helyettesítette.
     
  2. avatar: fgymat
    2020.11.01, 14:39 (szerk.: 2020.11.01, 15:28)
    Az MTK Budapest nem járult hozzá az Újpest FC halasztási kérelméhez, így vasárnap megtartják a két együttes NB I-es bajnokiját. A lila-fehéreknél ismét felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés, jelen állás szerint pedig egy kezdőcsapatnyi egészséges játékosuk sem maradt az első keretben.
    Az Újpest a hivatalos honlapján számolt be a városi rivális döntéséről, mint a lila-fehér klub írja, „Az MTK vezetősége egy nap haladékot kért, hogy átgondolják, és végül a nemleges válasz mellett döntöttek, így nincs más hátra, mint kiállunk. A vírus és a sérülések igencsak megfogyatkozott csapatunk – jelenleg a pályát sem tudná az NB I-es kerettel megtölteni – az ifikkel kiegészítve lép pályára. Fiaink egy hete Predrag Rogan vezetőedző és a szakmai stáb fizikai jelenléte nélkül készülnek, a felkészülésben az U19-es és az NB III-as együttesünk szakmai stábja segít nekik.”

    Mint arról beszámoltunk, az Újpest már a szerdai, Dunaújváros elleni Magyar Kupa-mérkőzésen is csak tartalékosan tudott kiállni, a szakmai stáb egy része, köztük Predrag Rogan is hiányzott a kispadról. A klubnál csütörtökön és pénteken újabb teszteket végeztek, s ezekből kiderült, a fertőzés a gárda nagy részét elérte, még olyan játékosokat is, akik már másfél hónapja átestek a betegségen és azóta visszatértek a kerethez.

    Az MTK – szintén a saját honlapján – közleményt adott ki a döntés hátteréről, ebben arról írnak a Hungária körútiak, hogy saját csapatukból is kezdőcsapatnyi játékos hiányozhat sérülés és betegségek miatt.

    „Az Újpest FC halasztási kérelmét azért nincs módunk elfogadni, mert a sűrű versenynaptár szinte lehetetlenné teszi az elhalasztott meccs mindkét klub számára egyenlő feltételek melletti pótlását, hiszen erre egyrészt a válogatott szünetek kínálnak esélyt, azonban keretünkben több felnőtt és U21-es válogatott van (a legutóbbi válogatott szünetben nyolc játékosunknak érkezett meghívó), így akkor sem lenne lehetőségünk pótolni a mérkőzést, míg az esetlegesen szóba jöhető további játéknapok esetén sincs garancia arra, hogy az új időpontban nem klubunkat éri hátrány egy mostani döntés miatt” – írja közleményében az MTK.

    https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-az-mtk-nem-egyezett-bele-a-halasztasba-ifikkel-jatszik-vasarnap-az-ujpest-2792469