magyarfutball.hu

portré: Lencse László
© mlsz.hu, 2014
alias
Lencse Laci
Lesley Snipes
Lencse Maci Laci
nemzetiség
Magyarország
életkor
35 éves
poszt
csatár
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
MTK Budapest FC
2007 - 2010. január 25
Videoton FC
2010. január 26 - 2014
Kecskeméti TE (kölcsönben)
2011. augusztus 31 - 2012. június 14
Hapoel Ironi Kirjat Schmona (kölcsönben)
2012. július 30 - ?
Asteras Tripolis (kölcsönben)
? - 2013. június 30
Puskás Akadémia FC
2013. augusztus 21 - 2017. június 16
Újpest FC (kölcsönben)
2016. február 9 - 2016
MTK Budapest
2016. június 16 - 2020. december 29
Gyirmót FC Győr
2020. december 29 - 2022. január 6
Szombathelyi Haladás
2022. január 6 -
eredmények / elismerések
?
Lencse László 2016
2016-ban az Újpest játékosaként
Lencse az agárdi Sándor Károly Akadémia neveltje.Az 1988. június 2-án, Győrben született csatár első klubja az ETO volt, de a 2003-2004-es szezonban például a Gyirmót serdülőcsapatában játszott. Egy szezon után igazolt az MTK-hoz, ahol 2004-től a Sándor Károly Akadémián pallérozódott, végigjárta az utánpótlás-csapatok szamárlétráját. Első jelentős sikere, hogy 18 évesen, a kiemelt U19-es bajnokság gólkirálya lett.

MTK Budapest FC, 2007-2010

2007 augusztusában, Hrepka Ádám külföldre igazolása miatt került fel a felnőttkeretbe, szinte azonnal, augusztus 10-én a DVTK (2-2) ellen debütált az élvonalban. A 2007-08-as idényben három élvonalbeli mérkőzésen jutott szóhoz és csapatával megnyerte a magyar bajnokságot.2006 óta tagja a különböző korosztályos válogatottaknak. Előbb az U19-es csapatban, majd az Egervári Sándor által irányított U21-es gárdában szerepelt.
...

Videoton FC, 2010-2014

2010-ben igazolt a Videotonhoz, ahol Mezey Györgynél egy idő után beverekedte magát a csapatba, majd Paulo Sousa és José Gomes érkezése után már nem számoltak vele, ezért többször is kölcsönben szerepelt.
Kecskeméti kölcsönadása után a nyáron visszatért a Videotonhoz Lencse László, de az már az első tétmeccseken látszott, hogy a futballista nem játszik komoly szerepet a szakvezetés elképzeléseiben.
Csak a szépre emlékezem… Bajnok lettem, voltak kiváló meccseink, az Üllői úti Fradi elleni 5-0-t soha nem fogom elfelejteni. Ha csak ez az egy meccsem van a Vidiben, már akkor megérte volna Fehérvárra igazolnom. Később a szakmai stáb úgy döntött, hogy nem férek bele az elképzeléseikbe, ezt el kellett fogadnom.2


Kecskeméti TE, 2011-2012, kölcsönben

Lencse László 15 góljával a szezon legeredményesebb játékosa volt a KTE színeiben, ám az őt kikölcsönző Videoton a szezon végeztével visszarendelte Kecskemétről.
...

Hapoel Ironi Kirjat Schmona, 2012, kölcsönben

...
Sokat gondolkodtam, hogy mihez kezdjek és végül arra jutottam, el kell jönnöm Izraelből. A klubnak és nekem is ez volt a legjobb megoldás. Az utóbbi időszakban már nem tudtam tiszta fejjel a futballra koncentrálni. A családom nagyon féltett bennünket, én pedig a párom miatt aggódtam.1


Asteras Tripolis, 2013, kölcsönben

...

Puskás Akadémia FC, 2013-2017,

Több puhatolózás is akadt, de komolyabb szintig csak a Diósgyőr, a Beitar és persze a Puskás Akadémia érdeklődése jutott el. A Diósgyőrnek magyar szinten egy jelentősebb összeget kellett volna kifizetnie értem a Videotonnak, de mivel van egy keret, amiből egy szezonban állítólag gazdálkodik a klub, és ezt nem akarták túllépni, így a béremben már nem tudtunk megegyezni.
Nem az anyagiak döntöttek a Puskás Akadémia mellett, fontos volt, hogy a két klub meg tudott egyezni rólam, én pedig azt gondolom, olyan döntést hoztam, ami a jövőmet illetően a legjobb választás.2

...
Azt gondolom, kivettem a részemet a feljutásból. Tavaly nyáron volt több lehetőségem külföldről, de itt maradtam, úgy döntöttem, hogy segítek a csapatnak az NB I-be visszajutni, úgy gondolom, meg is tettem ezt. De valaki úgy gondolta, nem tettem eleget, ezért kellett, hogy elváljanak az útjaink. Pontosan nem tudom az okokat, hogy miért kellett eljönnöm. Amikor visszamentem nyár elején, már akkor hallottam, hogy több csapat szeretne leigazolni és hogy az edzőnk megadta az engedélyt a tárgyalásokhoz, én nem tudtam semmit. Akkor tudatta velem az edző, hogy nem számolnak velem, és hogy elmehetek. Elfogadtam a döntést, de csak ismételni tudom magamat, én is kezdeményeztem volna a váltást.4


Újpest FC, 2016, kölcsönben

...

MTK Budapest, 2017-2020

...

Gyirmót FC Győr, 2020-2022

...

Szombathelyi Haladás, 2022-

Már nyáron felmerült a nevem a Haladásnál, ám akkor még maradtam Gyirmóton. Ősszel viszont sajnos kevesebbet játszottam az NB I-ben. Most télen pedig újra felmerült a nevem Szombathelyen - és fel is vették velem a kapcsolatot. Jólesett, hogy nagyon ragaszkodtak hozzám a Halinál, kitartóak voltak és mindenképpen szerették volna, hogy Szombathelyre szerződjek - ez is sokat nyomott latba a döntésemben.
Komoly céljaim vannak - aki végignézi NB II-es pályafutásomat, láthatja, hogy mindig feljutottam aktuàlis csapatommal.5
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.12.29, 19:10
    Gyirmótra való igazolása kapcsán:
    Sokkal tehetségesebbnek tűnt "tizenévesen", mint amire végül vitte is. Egy szétvarrott "örök tehetség", aki igazából egyáltalán nem lehet elégedett, büszke pedig még annyira sem, ha a pályafutása szóba kerül. Talán neki is fejet kellett volna cserélni egy holland, vagy belga fiatallal...

    Na ő aztán kimaxolta... Sehol a világon nem kapott volna ennyi bizalmat. Világ életében max másodosztályú játékos volt (a képességei alapján) A teljesítménye alapján pedig még az sem.

    Pontosság kedvéért 3 és fél év után hagyja el az MTK-t és összesen az akadémiai évekkel együtt volt 9 évet az MTK játékosa.
    Egyébként ő is azok táborát erősíti, akiben sokkal több volt, mint amit elért.... ha csak néhány ezek közül az eltékozolt tehetségek közül sikeres lett volna, egész máshol tartana a magyar foci.

    A pontosság kedvéért. Összes felmenője győri, talán hazatért.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2802343
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.09, 17:22 (szerk.: 2018.02.07, 12:38)
    Lencse ebben a fostartály nb1-ben kifejezetten jó csatár, aki már külföldön is egész jól megállta a helyét.

    Kvalitásai alapján Lencse az egyik legjobb támadó az NB I-ben, de akarati és motivációs problémái lehetnek. Amennyiben ezen képes változtatni, az UTE meghatározó tagja lehet! Lázok képességei alapján akár válogatott is lehetne, de Ő már nem képes megváltozni, nincs benne meg az a plusz, ami ahhoz kellene, hogy kihozza magából a legjobbat.Ő is korán eltékozolta a tehetségét, de erről nem csak a játékos tehet!

    Ő az a játékos a nem sok közül akit bármilyen színű mezben elnézek, remélem sőt tuti jó lesz Újpesten.

    Lencse szerintem az egyik legjobb képességű csatár MO-n, személyesen is ismerem nála inkább a mentalitással voltak vannak gondok, de Vignjevic tuti gatyába tudja rázni

    Lázok + Lencse = 0 + 0
    Az előbbit szabdlistára tette a Vasas, nem a Videoton vagy a Fityisz hanem a Vasas.
    Az utóbbi évek óta vergődik a Puskásban.
    Nézzük meg a gólmutatóikat, meg az Angelovét is.

    Szerintem Rodi is tudja ezek csak max. kiegészítő emberek lehetnek, még a macedonból lehet valaki , mert egy fiatal játékos.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018155
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2482747