magyarfutball.hu

portré: Kanta József
© mlsz.hu 2013
alias
Józsika
A magyar Wesley Sneijder
"Kantata"
"Fanta József"
"Kanca József"
Kanta Zsozé
nemzetiség
Magyarország
életkor
40 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Bodajk FC
2002 - 2004
MTK Budapest FC
2004 - 2021
eredmények / elismerések
Magyar bajnok (MTK Budapest FC 2007-2008)
Magyar Szuperkupa-győztes (MTK Budapest FC 2008)

edző

pályafutás
MTK Budapest II
2021 - 2022. május
MTK Budapest (asszisztens edző)
2022. május -
eredmények / elismerések
?
Kanta József 2015
2015-ben az MTK játékosaként

Bodajk FC, 2002-2004

...

MTK, 2004-2021

2004. augusztus 7-én már az NBI-ben is szerepet kaphatott. Az MTK Sopron elleni bajnoki nyitómérkőzésén bátyjával, Kanta Szabolccsal együtt mutatkozott be a magyar élvonalban, amelyen a 26. percben szabadrúgásból szerezte meg a vezetést. A találkozó 3–0-ás győzelemmel zárult. A bemutatkozó szezon Kantát, az Illés Béla vezette csapat támadósorának egyik meghatározó játékosává tette. Első élvonalbeli szezonjában 27 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 8 gólt szerzett, a csapattal bronzérmes lett.

A következő szezon során többször is kiemelkedő, gólerős játékot nyújtó Kanta 24 mérkőzésen szerzett 18 találatával a góllövőlista harmadik helyén végzett, a csapat azonban a gyengébb tavaszi idénynek köszönhetően lecsúszott a dobogóról. A számára sikeres bajnoki évadot követően a szurkolók az Év Játékosának választották, majd a Magyar Labdarúgó-szövetség az év felfedezettjének – a magyar labdarúgó-bajnokság legjobb 21 éven aluli játékosának – járó Puskás Ferenc-díjjal jutalmazta.

A 2006/07-es bajnoki szezonban az aranyéremért folytatott harcot az MTK Kanta vezérletével. Az MTK a második helyen zárt. Kanta pályafutásának egyik legeredményesebb bajnoki évadját zárta, 27 mérkőzésen 16 gólt szerzett, az MTK házi gólkirálya és a góllövőlista bronzérmese lett. Bemutatkozhatott a válogatottban is, amelynek szerelését ezidáig háromszor ölthette magára.
...
Amikor csúcsformában voltam, bajnoki címet ünnepeltünk 2008-ban, akkor tudom, hogy volt kereslet irántam. Sajnos közbejött az a bizonyos súlyos térdsérülésem, ami miatt két évre kiestem a játékból.1

A későbbiekben több súlyosabb sérülés is hátráltatta, sőt 2011-ben az első osztálytól való búcsút is meg kellett érnie az MTK-val, de sportemberi nagyságát jól példázza, nem hagyta el több kecsegtető ajánlat ellenére sem a klubot a bajban, az ő vezetésével jutott vissza az NBI-be az MTK, miközben kupadöntőig menetelt a csapat kivívva a nemzetközi kupaszereplés jogát!
A kiesést nehezebben éltem meg, mint a sérülést. Bár utána sokáig nem ment úgy, ahogy szerettem volna, és igazán csak 2012-ben éreztem, hogy kezdek hasonlítani a régi önmagamra.1

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.29, 18:09 (szerk.: 2021.04.29, 18:11)
  Sérülékeny volt. Sokkal több is lehetett volna benne. Mindenesetre öregszem, mert Kantára mint fiatal tehetségre is már emlékszem.

  Látott a pályán és technikás játékos volt. Talán,ha fizikailag erősebb és futásban egy picit gyorsabb talán többre vihette volna. Különben élmény volt nézni a játékát,kívánok neki minden jót a jövőbeni életéhez.

  Több volt benne a tehetsége alapján, mint három felnőtt válogatottság, és egész pályafutását egy magyar csapatban lenyomni. De neki ennyi elég volt. Kicsit olyan Illés Béla sztori, bár Illés nála is sokkal jobb/tehetségesebb játékos volt.

  sérülékenyebb volt mint Illés, ebben sajnos ennyi volt, de becsülendő, hogy sokszor visszatért és a hűsége is

  Egy legenda! Brutálisan a legjobb rúgótechnikája van még mindig az NB1-ben. Bognár Gyuri mondta, hogy nála Kanta még mindig kezdő lenne a Paksban.

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2823099
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.10.15, 12:21
  Kanta egészen zseniális játékos, de tényleg - abban a sportágban, amit itthon űznek (foci). A futballhoz sajnos könnyűsúlyú, illetve nincs hozzászokva olyan gyors döntésekhez és cselekvésekhez, amit a nemzetközi színtér megkíván. Ha jól emlékszem, 2 kapitány is kipróbálta, de az biztos, hogy egyiknél sem ragadt meg.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2369881