magyarfutball.hu

Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 1 : 0 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  2. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  3. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  4. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  5. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  6. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  7. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  8. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  9. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  10. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  11. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
  12. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2018
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (2 szavazat)

játékvezető: 3.5 (2 szavazat)

hangulat: 2 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 3 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.21, 13:04 (szerk.: 2018.10.23, 11:58)
    Tudom nem szabad bundázni, ezért csak annyit írok: ez kamu. Visszajátszva néztem, csak sétáltak a fiaink, mily meglepő. Egy darabig nem nézek Ftadi foci meccset. Lehet rosszul játszani, de hajtani akkor is kell. Itt semmi sem volt. KAMU

    Néztem a Vargát a Bölét, a Lovrét, mindegyik szart az egészre. 60 évesen már láttam egy pár bunda meccset, hidd el ez is.... na hagyjuk.

    Az a szörnyű, hogy annyira nem csináltunk semmit, hogy még csak szituk sem voltak, ami kétes lehetett volna.

    Nehezen írom le,de Solymosi elég korrekten fújt...

    Volt egy két eset, amit talán nem egyenlően fújt le, de alapjában véve a 11-es szitut nem nézve, igazad van. Majd holnap megnézzük, hogy hányast ért ez az NSO-nál.
    Ha a vidi elleni meccs bírója 8-st kapott úgy hogy akár pirosat is adhatott volna, akkor Solymosinak a 10-es jár. Erre ezt kell hogy írjam.

    Ennyit tudtunk Lanza nélkül.Semmi kreativitás,semmi ötletesség.És néhány ember kifejezetten gyenge volt...

    Nem tudok semmit sem biztosan, honnan is tudhatnék, de ha egy csapat játékosai hátrányban a kiesőjelölt ellenében a vége előtt pár perccel oly lagymatagon labdázgatnak a félpályán, mintha májusi babazsúron lennének a kertben arra vigyázva nehogy a vattacukros asztalt felborítsák. Ottan valami nagyon bűzlik. Ötlet nélkül is lehet küzdeni, hajtani. Valaki írta még sárgát sem kaptunk oly elánnal vetettük magunkat a csatába ...

    Ha nem tudják,hogy mit is kellene csinálni,akkor merre fussanak?Akkor egy megoldás van,felívelni a labdákat,és valahogy begyötörni egy gólt.Azt nem mondom,hogy elégedett vagyok az intenzitással,mert egyáltalán nem vagyok.De nem azért kaptunk ki,mert egyáltalán nem akartunk,hanem mert elképzelésünk sem volt,mit is csináljunk ellenünk.A kapuralövések meg...

    Mentek is,bár nem 100%-on,ez igaz.Ez 50-60 % volt,kis jóindulattal!De az elsődleges baj az volt,hogy sem mentálisan,sem fizikailag nem éreztem őket frissnek.És ez érthetetlen.Oké,hogy válogatott,meg minden,de ennél akkor is több kellene.Szerintem ez edzői hiba,ahogy Dollnál is az volt.És mintha a csapat sem lenne olyan egységes...

    Egyébként szerintem pontosabb úgy fogalmazni, hogy magunkat meccseltük le. Pontos lövések nélkül játszottuk le a mai mérkőzést, ennyin múlt, meg persze egy szemfüles (és mázlista) találaton a részükről.

    Azért Lovrét leküldeném vasárnap reggel a pályára, és péntek estig a beadásokat gyakoroltatnám vele! Ha nem látom, nem hiszem el, hogy ma minden(!) beadása az első védőig jutott el! Röhej!

    Engem az aggaszt leginkább, hogy visszagondolva a meccseinken kidolgozott gólhelyzeteink nincsenek. Góljaink beadások utáni kavarodásokból, átlövésekből voltak, esetleg Petrjak kiugrásaiból. Ki emlékszik kidolgozott gólhelyzetre?

    A tények: öt hiányzóval a kezdőből ,borzalmas játékkal kikaptunk egy malac góllal 1-0-ra idegenben egy ellenszenves csapattól.
    A bajnokság harmadánál vezetjük a tabellátt 4 ponttal.
    Kiderült,hogy a kiegészitő emberek többnyire nem jelentenek megoldást,ezen változatatni kéne télen,ahogy az igazolásaink minőségén is.Meg kellene viszgálni,miért van annyi sérült,és miért tart ilyen hosszú ideig a rehabilitációjuk.Szerintem nem ártana egy új kapusedző sem.Szerintem nem történt tragédia,vígan meg lehet a 3.csillag.

    A csapatjáték nyilván nem hiba nélküli. De ma sem előre, sem hátra nem volt játékunk. Egyénileg pedig... néhányan nyugodtan felköphetnének.

    Nem Kochról kaptuk a gólt, és nem neki kellett volna gólt lőni. Petrjákot rendre eltemették, és Solymosi nem adott lapokat érte. Bőle semmit nem mutatott, és sajnos Böde, akit nagyon vártunk és kedvelünk nem tudott élni a helyzeteivel.

    Nem varrnám Dini nyakába a gólt. Hol a fenében kellett volna tartózkodnia? Ilyenkor egy kapusnak ki kell jönnie a kapuból egy esetleges előreívelés miatt. Inkább bosszankodjunk azon, hogy 1. szarok voltunk, 2. minden nevenincs játékos ellenünk lövi élete gólját,. 3. nekem gyanús, hogy a felcsút pont minket, a videotont, és a honvédot győzte le, a többiek ellen pedig szenvedett.

    Vagy azért mert Bőle esetleg tényleg ennyit tud, Daninak annyi, megöregedett, Varga egy fogalmatlan eszetlen játékos, Lovre elfelejtett focizni, Finn és Matyi tragikomikus hiba. Ennél tényleg még az is jobb ha azzal vigasztalja magát valaki hogy ezt a meccset oda kellett adni.

    Rodriguez beállt írányítóként, 15 percre, amikor elkezdtük felrugdusni a labdákat. Volt egy jó passza, ami les volt. Mit vártál tőle? Hogy a középkörből becselezi magát az 5-ősre?

    Nem kell öngyilkosnak lenni. Biztos volt hogy lesz vereségünk. Puskás ügyesen lehozta a meccset. Ez a csapat nem bírja el most Lanzafame hiányát, ennyi. Böde, Finnbogason páros elöl életképtelen. Megvan a téli házi, reméljük Rebrov kapcsolatrendszere jobb, és hozunk egy támadót

    Nincs játékunk. Nem tudjuk kihozni a labdát. A szél nulla, középen mínusz. Danit kár szidni, hogy a kevésből is tudott rontani, de az az igazság, hogy egy kövér hentes levette. Biztos nagy edző ez a sivatagi ukrán, csak szarik bele.

    Hát gyerekkorában egy ilyen gólért picsánrúgást kapott volna a kapus a csapattársaitól.

    A két kapufa se rajta múlott.

    Ötlettelenség a köbön. Beküldjük a másik benga csatárt, tök egyértelmű lenne, hogy beadásokra játsszunk, ehelyett egy-két szar beadástól eltekintve szörnyen rossz kis passzos játék irányító nélkül.

    Szegény Varga Rolandnak látványosan nincs önbizalma. Remeg a lába, mint a nyárfalevél. 0-24-ben pszichológusra lenne szüksége. Egy válogatott játékos, többször inkább ellép a labdától, átlépi azt, csak nehogy hozzá kelljen érnie. Ha pedig nem tudta elkerülni hogy labdához érjen, akkor kivezette a partvonalon túlra.
    Persze a többiek sem voltak jobbak. Siralmasan sablonos ez a labdajáratás, majd a végén a betuszkolt beadás.

    Lovrét kedvelem, de idegösszeomlást kaptam, amikor átveszi a labdát és jobbal visszateszi. És újra. És megint.

    Könyörgöm...válogatott játékosok,hogy a faszba tudják az előttük álldogáló védőt 10-8-szor telibe rúgni?Hogy a faszba lehet sorozatban olyan szögleteket rúgni,amit az ötös közelebbi sarkáról fejel ki az ott álló 160 cm-s védő?A brazil nem tud passzolni,elpattog tőle a labda,a németet folyamatosan elnyomják,az izlandi lefogja saját magát,az argentín meg be van szarva.És ma még az ukrán is lepkefing volt.Lovrét,Vargát,Bőlét hagyjuk,mert katasztrófák voltak.Ja és kaptunk egy gólt 60-ról.

    Lovrére én azért nem tudok annyira haragudni,mert ennyit tud azon a poszton.Küzd,lelkes,néha hasznos,néha ne,de ha nem is megy neki,az legalább zavarja.Vargát nem zavarja.Pont beleszarik.

    Hosszabb ideig volt vagy jelenleg is sérült Balu, Frimpong, Otigba, Botka, Varga,Moutari, Nando, Matyi és azt sem tudjuk Georgijeviccel mi van.. És ehhez jön Roli, Bőle és mások botrányos formája hetek óta..

    Abban már egészen biztosan jobb Rebrov Dollnál, hogy kimondta: Ő is felelős a hibákért.

    Tegnap átgondolva a mérközést, finoman fogalmazva nem láttam értékelhető teljesítményt Rolitól, Lukitól, Leótól, Spirótól és Geritől. Elgondolkodtató. Egy légiós, a többi nem.
    A többiek sem győztek meg, de bennük legalább pislákolt valami. Kevesebb hibával játszottak, mint a felsoroltak. Spirót le is kapta Rebrov, de a többit nem tudta volna hasonlóra cserélni.
    Gond még nincs, valószínűleg nem fogunk másnak így leadni pontokat, hiszen a többi csapat nem "ennyire kedvenc".
    Meggyógyulnak a sérültek, összeállunk, jó lesz ez. Télen igazolunk nem huszadrangú játékosokat, legalább is remélem, hogy Rebrov kérését teljesítik, nem a ZS opció lesz a nyerő.
    Hajrá Fradiii.

    az is tetszett a nyilatkozatban, hogy nem probalta mosdatni sem Dibuszt, sem a tobbi jatekost azzal, hogy magara vallalja helyettuk a felelosseget.
    mondjuk a magam reszerol fogalmam sincs, hogy mit tehetett volna meg rebrov, azon kivul, hogy talan korabban behozhatta volna matyit, hatha o hozza tud tenni valamit. felkuldte a rendelkezesere allo legjobb kezdot. nem o tehet rola, hogy ezeknek a fele palyaalkalmatlan...

    Tök felesleges vészharangot kongatni, nem lehet mindig minden meccset megnyerni, akkor is mi vagyunk a bajnokság legjobb csapata. A sok hiányzó ellenére tegnap is mi voltunk a jobb csapat, de nem voltunk annyival jobbak, hogy Dibusz hibáját és a kihagyott helyzeteket is ellensúlyozni tudjuk. Van ilyen.

    Szerintem sok összetevőből áll ez a tegnapi vereség:
    - A keret egy részének a minősége, és a kezdő között óriási a szakadék tudásban
    - Rebrov még nem tudta a keretet, a taktikájához szabni
    - Egyszerre egy rakat hiányzó (Botka, Otigba, Frimpi, Heister, Nando, Amadou, Lanza) akiknek nagy része jó eséllyel kezdett volna
    - Mentálisan nem pörögtünk fel a meccsre

    Annyira nem vagyunk erőssek, hogy ennek ellenére ne csússzon hiba a gépezetbe. Ilyen meccsek előfordulnak egy jó csapat szezonyjában is, de a tanulságokat le kell szűrni. Ettől még lehet bajnoknak lenni (sőt, kell is), de ahhoz erősíteni kell elsősorban, másrészt kellő türelem kell Rebrov felé.

    Hat nem tudom. Egy Dibusz hibabol kaptunk golt, ezen Otigba, Frimpong nem segit. Szar volt a vedelem, de nem ok kaptak golokat, hanem elorefele voltunk szarok. Elol pedig egy szem Lanzafame volt a kulonbseg (mert Heister sem tesz hozza sokat elorefele), Siger es Spiro jatszott eddig is meg Bole, Petrjak es Varga.
    Szoval van Lanzafame meg egy szar kozepes szintelen szagtalan csapat. No Lanza, no party. Sokak altal utalt Lanza miatt vezetjuk a tabellat es uszta meg eddig Rebrov. O olyan nekunk, mint a Molnak Lazovics volt.
    A tobbiek lyukas garazst sem ernek egy zart vedekezes ellen. Az ilyenek ellen a Leonardo, Paintsil szintu cselgepek a megoldas, akik le tudnak fordulni, meg tudjak bontani a vedekezest es akkor nyilik res a szelsoknek, csataroknak.

    Nemzetkoziben meg, amikor jobban ervenyesulhetnek a kontraink, Lovre es Heister keves lesz a ket szelen, amikor nyomas ala helyeznek minket. Naluk stabilabb bekkek kellenek.

    Nem tudom felfogni ,hogy tudunk ennyire rosszul játszani. Lovre is véletlenül tud csak beadni,Varga nulla mint, ahogy Bőle is.

    Éjjel néztem meg a meccset, de még úgyis sikerült megjegyeznem, hogy legalább 5 alkalommal találta el Bödét, Vargát vagy Finngit a beadása, de mivel véletlen volt, ezért nyilván nem számít. smiley
    Annyival azért meg lehetne nyerni néhány meccset, nem?

    Éjszaka megnéztem a meccs ismétlését. Tudom, sok a sérült meg az eltiltott játékosunk, de ha egy kiesés ellen menekülő csapat több gólhelyzetet is kialakítva megver bennünket, akkor nagyon túlértékeljük a játékosainkat ! Rebrovnál sem működik az egy az egy elleni játék csakúgy mint Dollnál ! "Tili-toli ide-oda" az megy, de kicselezni 1-2 ellenfelet és ezzel létszámfölényt kialakítani úgy látszik, ez "főbenjáró bűn" vagy talán erre képtelenek a játékosaink ? Az ösztönös megérzéseimre hivatkozva továbbra is az a véleményem, hogy az edzőcsere akkor ér majd valamit, ha "játékos csere" is lesz, persze, én megfordítottam volna: először játékos jöjjön. Több évtizedes tapasztalat van már mögöttünk az edzőcseréket illetően, de nem akarjuk megérteni, hogy az "edzőcsere" nem jelenti minden esetben a megoldást... Jönnek a "jobbnál jobb" ötletek - mint amit Várhidi is képvisel -, hogy ilyen eredményeket magyar edző is tud produkálni (Lipcsei Peti), mint a külföldi. Ha poénkodni akarok akkor azt mondom, hogy igen, vereséget bármikor... De hol vannak a jó magyar játékosaink ? Jogos még mindig "Böde pápáról" beszélni ? Nagyon szívesen megtenném, de nem tudom...smiley

    Aludva egyet a tortentekre, azt erzem, hogy leginkabb mentalis baj volt. Nem ugy mentunk bele a meccsbe ahogy kell. Es valljuk meg Lanza nelkul ez a csapat ki van herelve. Dobusz kapitalis hibaja meg remelem az utolso tole. Bode szegeny annyira gorcsolt, hogy ha ket meccset jatszik egymas utan akkor sem lo golt. Ilyen a nemzetkozi meccseken is. Semmi meglepi nem volt ebben. Bizzunk a lilakban, hogy nem kapnak ki a stadion avaton... Nekunk most nagyon szenvedos idoszak jon alighanem. Serultek eltiltottak visszaterese uj lenduletet adhat.

    Mar a bemelegitesnel keptelenek voltak a fiuk eltalalni a kaput. Vargan mar akkor latszott, hogy ideges. Beadasokra jatszunk egy olyan felallassal, ahol Leo-n kivul mas nem tud beadni.

    Szerintem a kp közepe volt a leggyengébb tegnap. Spiro nem tud előre játszani, Sigér megy, hajt, jól passzol, de fejben nagyon lassú. Ketten együtt borzalmasak. Előttük nem volt iranyító. Roli szélső, Petya szélső, Luki meg nem tudom micsoda. Az összes felívelt labda, amit visszafejeltek mind az övék lett a 16-osuk előterében. Egy labdát sem tudtunk összeszedni.

    Vedd le a mezt!
    Kurva gyenge!
    Adjuk el Dibuszt!
    Oda a bajnokság!
    Ez tuti bunda volt!
    Beleszólt a politika!
    Rebrov, takarodj!
    Dani, irány a nyugdíj!
    Gondolom, mindenki magára ismer egy-egy (vagy több) mondat erejéig, amit általában az első elkeseredettségében sikerült kimondania, de talán a többségünk már meg is bánta az elhangzottakat. Ezért most próbáljunk kicsit lehiggadva értékelni, nem közvetlen a felcsúti vereség hatása alatt.
    Lanzafame és Heister eltiltás, Frimpong, Otigba, Gorriarán, Botka és Amadou sérülés miatt nem játszhatott, ami már magában félelmetes, ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy a sérültjeink átlagban több hónapja harcképtelenek, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ennek mi lehet az oka, anélkül, hogy összeesküvés elméleteket gyártanánk, idézzük ide inkább „Occam borotváját” mely nagyjából arról szól, hogy próbáljunk mindig a legegyszerűbb megoldást megtalálni. Ha ennyi sérültünk van, plusz ott van még Rui Pedró, a láthatatlan szerb és az argentin állandó padozása, akkor már tényleg szeretnénk valami sötét erőt elképzelni az események mögött, most azonban továbbra is higgadtak maradunk. A sérüléséket bontsuk két részre.
    A. A sérülések indokolatlan nagy száma.
    B. A sérülések indokolatlan hosszú tartama.
    Ehhez még hozzájön a vezetőség szokása, miszerint soha nem hozzák nyilvánosságra kinek mi a baja, így a közönségnek sajnos tényleg nem marad más, csak a tippelgetés és az összeesküvés gyártása. Occam miatt azonban egyszerűsítsünk kicsit! Vizsgáljuk meg, ki hogy sérült meg, mert ha a meccs elején, edzésen vagy még a bemelegítéskor történt a baleset, akkor az egyértelműen szakmai hiba, ha a meccsen egy-egy szerelés vagy becsúszás után, az meg annak a következménye, hogy szétrúgnak minket. (Igen, ez túlzás, de most egyszerűsítek). Frimpong: Lencse rossz szerelési kísérlete után a rosszul ért talajt. Majd egy hónap után visszatért, de újra eltűnt. Otibga: fáradásos törés egy Videoton meccs után, ahol Juhász több akciója után maradt a földön. Botka: krónikus csípőbaj, amit gyaníthatóan már magával hozott a Honvédtól, plusz ehhez hozzájött, hogy minden meccsen kapott legalább egy-két bodicseket, illetve –ha jól emlékszem- Ikenne-King eltörte az arccsontját. Gorriarán: őt is minden meccsen szétrúgták, egyszer kiállították egy elszenvedett fault után, egyszer meg besárgázták. A sárgulás után ráadásul le is kellett cserélni. Itt tényleg nehéz nem összeesküvést sejteni, de kérem, őrizzük meg a nyugalmunkat! Amadou ágyéksérülése talány, bár ő is kapott rendesen az itt eltöltött másfél éve alatt. A szerb még edzőmeccsen sem játszik, a portugál igen, de ő még ott sem képes maradandót alkotni. Az argentin ugyan beszállogat, de max 10-15 percre, ami érthetetlen.
    A többségük több hónapja sérült, ami viszont azért érhetetlen, mert külföldön a legtöbb sérülés max 1 hónapig tart, utána máris teljes erővel látjuk őket újra a pályán.
    Ezek után persze nem csoda, hogy Danit újra a kezdőben láthattuk, gyanítom, utoljára a csapatban. Hónapok óta arról írok, hogy miért nem kéne már őt játszatni és miért nagyszerű Lanzafame új posztja és játéka. Talán most már elcsendesülnek azok, akik a győzelmek után is állandóan azért fanyalogtak, hogy Dani miért nem kezd. Hát ezért. Nézzük kicsit a játékát. Az első félidőben a szokásos alapfelállásunk volt, csak Lanza helyén Dani játszott. És amíg Lanzafame a középcsatár posztjáról rendre visszalépett labdákért (tehát közeledett a labda felé), hogy összjátékot kezdeményezzen és így hozza játékba a három támadónkat, addig Dani mindig távolodott a labdáktól és a beadásra, ráívelésre várva támadta a tizenhatost. Ez ugyebár a Doll-féle focink volt, ezért az egyszerű szurkolónak nosztalgikus érzése volt az első 45 percben, mikor a szokásos kilátástalan, ötlettelen, kézilabdaszerű állandó körbepasszolás zajlott a pályán, rengeteg technikai hibával. Pont az a kapocs hiányzott a csapatból, amivel össze lehetne kötni a védőket a támadókkal. Leó túlságosan hátul játszott, Sigér és Szpirovszki alkalmatlan az előre passzra, Koch-ot nézni is rossz volt, annyi gyenge volt, míg Lovrencsics visszacsöppent a tavalyi Varga-Lovrencsics tengely fantáziátlan homályába. Az én kezdőm így nézett volna ki: Dibusz; Csernik-Takács-Blazics-Lovrencsics; Leó-Szpirovszki; Petryak-Bőle-Varga; Rodriguez.
    Rebrov valamiért Daninak szavazott bizalmas, sőt le sem cserélte, gyaníthatóan azért, mert Dani az öltözőben vezér lehet, illetve a csapat nagyon akarhatta a jelenlétét a pályán. Ez volt az első hibája az ukrán mesterünknek. A második az, hogy három (3!) formációban is játszatta a csapatok, de úgy tűnt nem mindegyiket oktatta le kellő alapossággal. Pedig a második félidőben remekül nyúlt bele a meccsbe, behozta az izlandi langalétát a teljesen dekoncentrált (és feltűnően lassú) Bőle helyére és átálltunk a tradiocionális brit 442-re, ami a három belső védővel játszó állami csapat ellen jó ötletnek tűnt. Volt hozzá két szélsőnk, és két belső, támadásban teljesen impotens középpályásunk. (Róluk már írtam korábban, hogy addig nem baj, míg a támadásunk olyan gyors, amióta az a Rebrov-éra alatt kialakult, értsd, a megszerzett labdát 10 másodpercen belül az ellenfél 16-osán belülre juttatjuk.) Most azonban felállt védelem volt, sőt a kapott gól után még jobban hátrébb léptek, így a szélről bevágott labdák sokkal hatékonyabbnak tűntek, mint az első félidős „buzulás”. Az egész meccsen nagyjából 3-4 háromszögelésünk volt, érdekes, hogy ezek után mindig helyzet alakult ki, mégsem erőlettük őket többet. A 442 lényege itt nagyjából az lett volna, hogy a feljebb lépő két szélső védő (a második félidő második felében már Leó van a balbunkó!), odaér a szélső középpályás mögé és beadás alakít ki elmozgással, ami a két középcsatár mellé odaért a másik szélső középpályás is, így alakítva ki helyzeteket, emberfölényt. Ez annyira nem ment, hogy többször is keresztlabdákkal próbálkoztunk a beadás helyett, vagy a két belső középpályást hoztuk kellemetlen helyzetben, mikor nekik ebben a szisztémában kizárólag a labda visszaszerzésére kellene csak koncentrálniuk. Rebrov lépett is, Leó helyet cserélt a teljesen értékelhetetlen Koch-hal, és bejött Rodriguez, így átálltunk a gyémánt alakú 442-re., végre egy irányítóval a csapatban, jöttek is a helyzetek, de kicsit olyan érzésem volt a lelátón, hogy reggelig sem lőttünk volna gólt.
    Rendkívül gyengén játszottunk tegnap, nincs mentség, de még így is lőttünk három kapufát és alakítottunk ki rengeteg helyzetet, illetve Petryak kapáslövése is közel volt. Kevés értékelhető momentumunk volt, ennél kevesebb csak a szerencsénk volt tegnap. Dibusz hibázott, de nem szabad bántani, mivel így is védett 1-2 nagyot, valamint kiegyensúlyozottan jól véd egész évben. Lábbal tovább is nagyon gyenge, de ezt már régóta tudjuk róla.
    Reméljük nem lesz még egy meccs, mikor 7 játékost kell nélkülöznünk, akik közül szinte mindegyik kezdő lehetne, de az figyelmeztető jel, hogy nincs B-csapatunk, illetve az, hogy a fiatal magyarjaink még ilyenkor sem férnek be a csapatba.
    És még valami: Az a szurkoló, aki nem a csapatát hajtja végig, hanem az utolsó fél órában gúnyosan kineveti egy-egy jó labdaérintés után, az nem szurkoló, hanem csürhe. Szégyellje magát mindenki, aki a bajban lévő csapatot nem űzi, hajtja előre, hanem kiröhögi és megalázza. Arra ott van a meccsen kívüli időszak, ott bármikor elmondhatja véleményét, kifütyülheti a játékosokat meccs után, a nyílt edzésen, leírhatja a véleményét a közösségi médiában. De a bajban ott kell állni a csapat mögött. Mindegy, hogy zsoldosnak, bérencnek vagy kutyaütőnek látja őket (olykor jogosan), ez itt a Ferencváros, nem egy mezei kiscsapat.
    HAJRÁ FRADI!

    kép
    Az idei rekordot jelentő 59:33 tiszta játékidő alatt a mieink 63%-ban birtokolták a labdát és 677-szer passzoltak, 84.5% pontossággal (a Felcsút 315-ször, 71%-os pontossággal). A párharcok 57%-át megnyertük és 20-szor lőttünk kapura – igaz, Danilovitynak csak négyszer kellett védenie. Az ellenfél 9-szer próbálkozott, ebből három találta el a kaput, közte Hegedűs 60 méteres szabadrúgása…

    Érdekes, hogy a legnagyobb (80%) labdabirtoklásunk a gól körüli időszakban volt, a második félidőben ez folyamatosan csökkent – ahogy egyre inkább gyömöszöltük a labdát a tizenhatosra.

    A meccs legjobb InStat-indexét Lovrencsics Gergő hozta össze (273), őt a gólszerző Hegedűs (265), Danilovity (251), Sigér (250) és Koch (245) követi.

    A passzrajzon is látszik, hogy a labdajáratás leginkább hátul, Dibusz-Lovrencsics, Blazic, Leo-Koch és Szpirovszki és Sigér közt zajlott, ezek teszik ki a passzok 53%-át. A hátra és oldalpasszok az összes passz 58%-át tették ki, a támadóharmadba az összes passz 17.5%-a érkezett. A 677 passznál 2015 nyara óta egyszer sem passzoltunk többször.

    Sokat támadtunk, a 20 kísérletből 12 a 49 – szezonrekordot jelentő – támadásunkból jött, a többi pedig pontrúgásokból. A négy szögletünkből kettő vezetett lövéshez, 40 beadásunkból 13 volt jó (32.5 %) – ez is szezonrekord. A támadópárharcok 53%-át megnyertük.

    A hazaiak mindössze 15 (13+2 kontra) támadást vezettek, 9-ből 3 jó beadásuk volt és a támadópárharcaik 41%-át nyerték.

    A mieink által kidolgozott helyzetek várható gól értéke 2.13 volt (ez a harmadik legjobb a szezonban a DVTK és a Kisvárda meccs után), a hazaiaknál ez 0.75 volt. A legnagyobb helyzet Varga Roland előtt adódott (0.45, 9. perc), őt Finnbogason (0.24, 67.) és Böde (0.21, 36.) követi. Az ellenfélnél Urblik előtt adódott a legnagyobb ziccer (0.26.), őt Mioc követi (0.14, 10.)

    Ami a gólszerzési kísérleteink minőségét illeti, Danilovity várható kapott gólértéke (xcG) 1.3 volt. A legnagyobb védést Finnbogason fejesénél kellett bemutatnia (0.47, 79.), ezt Böde első félidei fejese (0.38, 19.), és Finnbogason lövése követi (0.26, 67.). Dibusz xCG-je 0.17 volt, Mioc 10. perces lövése hozta a legnagyobb védését (0.15), a bekapott gólhoz hasonló kísérletek 2%-a hoz gólt átlagosan…

    Dibusz nem hibázott nagyobbat az elmúlt három szezonban, mint most szombaton: alacsonyabb várható kapott gólértékből (xcG) 2015 nyara óta nem kapott gólt az NBI-ben (azon kívül csak a Tirana ellen – de abban aligha ő a hibás). 93%-kal passzolt, egyszer jött ki a kapujából, 9-szer adtuk neki haza a labdát.

    Lovrencsics 109 akciójából 65% jó, három lövéséből egy találta el a kaput (0.07 xG), 4 lövést készített elő, 2 szólója volt. 74%-kal passzolt, 4 cseléből 3 volt jó, 17 párharcból 7-et nyert. Hat passzt lopott le. 12 beadásából 3 volt jó. 19-szer vesztette el a labdát, 14-szer szerezte vissza.

    Blazic 119 akciójából 79% volt jó, 90%-kal passzolt. 14 párharcból hetet nyert. Egy lövése nem talált kaput, egy lövést pedig előkészített. 10-szer vesztette el a labdát (ötször a saját térfelén), 18-szor szerezte vissza.

    Leandro 117 akciójából 82% volt jó. 89%-kal passzolt, 18 párharcból 11-et nyert meg. 7 beadásából 3 volt pontos, három cseléből kettő, öt átadást lopott le. Két gólszerzési kísérletet készített elő.

    Koch 143 (!) akciójának 74%-a volt jó. 86%-kal passzolt, 33(!) párharcából 17-et megnyert. Két sikeres csele volt, 4 beadásából egy volt jó, 16 elvesztett labdája mellett 22-szer szerezte vissza azt. Egy lövést készített elő.

    Sigér 97 akciójának 73%-a jó volt. 84%-kal passzolt, 20 párharcból 9-et nyert. 9-szer vesztette el a labdát, 14-szer szerezte vissza.

    Szpirovszki 76 perc alatt 58 akciót mutatott be, ezek 72%-a vol jó. Mindössze 40-szer passzolt, de 98%-os pontossággal. 12 párharcból 4-et nyert, 3-szor vesztette el a labdát, 2-szer szerezte vissza. Egy lövése volt (0.03), két kísérletet előkészített.

    Varga 50 akciójának 56%-a volt sikeres. 72%-kal passzolt. Három lövéséből egy találta el a kaput (0.53). 7 beadásából 5 volt pontos, 3 cseléből 2. Négy lövést készített elő. Hatszor ért labdába a tizenhatoson belül.

    Bőle az első félidő 47 perce alatt 25 akciót mutatott be, 40%-os sikerességgel. 1 lövése volt.

    Petrjak 81 akciójának 63%-a volt sikeres. 77%-kal passzolt, 9 cseléből 6 volt jó. 22 párharcból 12-t megnyert. Két kísérletből egyszer kaput talált (0.24 xG), 5 beadásából 1 volt jó. 1 lövést készített elő. Öt szólója és 5 tizenhatoson belüli labdaérintése volt.

    Böde 44 akciójának 45%-a volt sikeres. 11-ből 8 jó passza volt(73%). 25 párharcból 11-et nyert meg. 5-ször lőtt kapura, egyszer találta el (0.69 xG). Egy lövést készített elő, 7-szer jutott el hozzá a labda a tizenhatoson belül.

    Finnbogason a második félidő 49 perce alatt 35 akciót mutatott be, 49%-kal. 7 passzából csak egy volt rossz, két sikeres csele volt. 17 párharcóból 9-et nyert meg. Öt lövéséből kettő késztette Danilovityot védésre (0.58xG). Egy lövést készített elő, négyszer ért labdához a tizenhatoson belül.

    Rodríguez a pályán töltött 20 perc alatt 13 akciót mutatott be, 77%-kal. 11 passzából 9 volt jó. Egy lövést készített elő.

    https://ulloi129.hu/2018/10/20/elo-a-felcsut-elleni-bajnokirol-7/
    https://ulloi129.hu/2018/10/22/igy-teljesitettunk-a-felcsut-ellen-6/