magyarfutball.hu

portré: Radó András
© mlsz.hu
alias
Radó Bandi
Badó Randi
"Esőember"
Rainman
Banderas
MaRADÓna
Fradó
Spájzlakó
nemzetiség
Magyarország
életkor
30 éves
poszt
csatár
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Szombathelyi Haladás
2011. július 01 - 2015. július 13
Ferencvárosi TC
2015. július 13 - 2017. július 3
Puskás Akadémia FC
2017. július 3 - 2019. június
Zalaegerszegi TE FC
2019. július 3 - 2020. június 30
Vasas FC
2020. július 20 -
eredmények / elismerések
Magyar bajnok
2016
Magyar Kupagyőztes
2016, 2017
Magyar Szuperkupa győztes
2016
Radó András 2016
2016-ban a Ferencváros játékosaként
A labdarúgást a Lombard Pápánál kezdte, egészen 15 éves koráig a Veszprém megyei egyesületnél fejlődött. 2008-ban azonban a Szombathelyi Haladáshoz igazolt, ahol három év után, mindössze 18 esztendősen már be is mutatkozhatott az élvonalban.

Szombathelyi Haladás, 2011-2015

Gyorsaságával, robbanékonyságával és agilis mozgásával azonnal felhívta magára a figyelmet, első idényében 12 mérkőzésen játszott, két gólt lőtt, emellett nyolc gólpasszt is kiosztott.
Fejlődése töretlen maradt, a 2012/13-as szezonban már végig alapember volt a Haliban. Huszonhét mérkőzésen játszott – ebből 26-szor kezdett -, hét góljával és hét gólpasszával pedig már 19 évesen az NB I egyik kiemelkedő támadója volt.
A 2012/2013-as szezonban az MLSZ szezonzáró gáláján, az év felfedezettjének választották.
Éreztem, hogy jó szezont futottam. A tavaszi szezonomra vagyok büszkébb, már csak azért is, mert ősszel hosszú ideig sérült voltam. A tavalyi bajnokság óta rengeteget fejlődtem, ebben sokat segített, hogy felvettem az első osztály ritmusát. Legjobban a pécsi meccsem sikerült, ahol először dupláztam az élvonalban. De az újpesti és a Pápa elleni bajnokin is jól ment a futballt, gólt is szereztem, ráadásul mindhárom mérkőzésen a végén találtam be, akkor, amikor az ellenfél már nem nagyon tud válaszolni.1

A nyári szünet folyamán a Haladás visszautasította a Videoton 150 milliós (500 ezer euró) ajánlatát a játékjogáért.
Az igazi berobbanás azonban a következő évben várt rá. Szinte nem volt olyan forduló, amelyben ne kellett volna kiemelni a fiatal játékos teljesítményét. Tizennégy góljával és tizenegy aszisztjával hatodik helyhez segítette a Haladást. A szombathelyieknél házi gólkirály lett, de összesítésben sem kellett szégyenkeznie, hiszen a bajnokság negyedik legjobb góllövője volt. Ebben az évben a Hivatásos Labdarúgók Szervezete az NB I legjobb 21 éven aluli labdarúgójának választotta.

Egy sérülés miatt tavaly ősszel egy ideig nem sikerült folytatnia remek menetelését, de tavasszal bebizonyította, hogy tudása cseppet sem kopott meg. A bajnokság utolsó harmadára visszanyerte korábbi remek formáját, rúgott hat gólt, adott négy gólpasszt, ezzel hatalmas segítséget nyújtott a Haladásnak, hogy bennmaradjon az élvonalban.

Radó az U19-es és az U21-es válogatottnak is tagja volt, sőt, már a felnőtt nemzeti csapat keretébe is meghívták.

Ferencvárosi TC, 2015-2017

...
Ha valaki egy másik csapatba igazol, akkor az elején mindig nehezebb, így az természetes volt, hogy nekem is meg kellett szoknom a Ferencváros közegét. Ismertem a csapatból pár embert, és mindenki azon volt, hogy be tudjak illeszkedni, sokat segítettek, de szerencsére ezzel nem is akadt gond. Másfél év alatt sok mindent megéltem, és úgy érzem, hogy minden szempontból jobb játékos lettem. Persze, ettől függetlenül még mindenben van hova fejlődnöm, és azon is dolgozom, hogy jobb játékossá váljak. Hiszek ebben, úgy érzem, jó úton járok.3

2015 nyarán érkezett a Ferencvároshoz a Szombathelyi Haladás csapatától. Első ferencvárosi szezonjában rögtön Magyar Kupát, és bajnoki címet nyert a csapattal. A bajnoki aranyhoz huszonöt mérkőzésen hat góllal járult hozzá.

Szintén tagja volt a tavalyi szezonban Magyar Kupát nyert csapatnak. Összesen ötvenkét mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros színeiben, ezeken nyolc gólt szerzett, és öt gólpasszt is kiosztott.
Talán mondanom sem kell, kicsit sem bántam meg, hogy két éve a Ferencvároshoz szerződtem, sőt büszke vagyok arra, hogy a klubhoz tartoztam. Egyértelműen jobb játékos lettem, bajnokként, kétszeres kupagyőztesként távozom, a sikerekből én is kivettem a részem. Sajnos többször voltam sérült, a váltásban a több játéklehetőség jelentette a legfőbb ösztönzést. Látszik, hogy Felcsúton jó csapat épül, abban bízom, hogy a tabella első felében végzünk.5


Puskás Akadémia FC, 2017-2019

...

Zalaegerszegi TE FC, 2019-2020

...

Vasas FC, 2020-

 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.07.21, 09:58
    Vasashoz való igazolása kapcsán:
    Elmegy oda ez a sztárocska, ahol a kezdő támadó több akciógólt szerzett fél év alatt, mint ő egész évben. Ha nem ő lövi a tiziket akkor jó ha 6-7 gólt szerez. smiley De gondolom a fizetése hatalmas lesz. Remélem nem jut fel a Vasas és beszívja aki odaigazol.

    Csak 1 kérdés: miért csodálkozunk, hogy itt tart a magyar foci? 100 játékosból kb. 2-3 csinálná másképp, mint Radó...

    Ősszel lesz Radó 27 éves és ez már az ötödik klubja. Úgy tűnik mindig"feljebb" törekszik mármint pénzben. Gondolom a Vassasban megkapja az öt millát vagy még többet is. Ezzel hogy másodosztályba igazolt a válogatottról nem is álmodhat.

    Végre volt egy jó idénye az élvonalban Zalaegerszegen, erre elmegy az nb 2 be...Nem semmi pénzeket fizethetnek a Vasasnál. Annyi pozitívum, hogy az nb1 csapatainak a fele a kutyát nem érdekli, legalább vannak tűrhető játékosok a második vonalban is.

    Én tudtam, hogy nem marad, köszönet neki, amit a ZTE-ért tett. Amúgy azzal, hogy az Nb2-be igazolt kissé beárazta magát. Ha maradt volna és fut egy jó szezont még a ZTE-ben, akkor sokkal jobb helyekre, jobb pénzért el tudott volna menni....

    Radót a "koncepció" fogta meg!...akkor pénzről szó sem volt!smiley) Rúgott 33 meccsen 13 gólt, felét tizenegyesből és el is alélt magától!

    33 meccsen 7akciogollal nem neveznem golerosnek.
    Teny,h golkiraly,de ez a tobbiek es a rendszer hibaja.
    Szerintem 17gol/33meccs aranyokat nezve ki se kene osztani.

    Radó a minap még válogatott meghívóról álmodozott, viszont Rossi kijelentette, hogy a második vonalból nem hív be senkit. Számára és a ZTE-nek is jobb lett volna, ha marad, de nyilván a pénz döntött. És az a legszebb az egészben, hogy ezért nem is lehet elítélni...

    Ahogy a ZTE szárnyalt a bajnokság utolsó szakaszában üde színfoltja volt a sokszor nézhetetlen bajnokságunknak.Gólra törően és gyorsan játszották át a pálya középső részét.Ami szembetűnő volt a Radó játékában a nagyon gyenge helyzetfelismerés.Szinte legtöbbször a tuti helyzeteket el önzőzött és nagyon rossz döntéseket hozott.Kapura veszélytelen volt a lövései harmat gyengére sikerültek.

    Nem kedvelem r.a. de meg tudom érteni.27 éves, 22-24 évesen megbukott a Fradiban tehát a magyar élcsapatra alkalmatlan.Aztán volt két alsóközepes éve Felcsúton.Most volt egy jónak mondható de semmiképpen nem kiemelkedő éve egy alsóközepes mb1-es csapatban.A gólkirályság semmit sem jelent mert a 7 akciógól még hazai szinten sem kiemelkedő,de nem is a gólok száma a fontos.A fő gond az hogy r.a. mezőnymunkája,egészpályás összjátéka mb1-es szinten épphogy a gyenge fölött van.Tehát r.a. belátta hogy itthon már nem lesz belőle sztár,mert 27 évesen már fejlődni nem fog az biztos.Így aztán érthető hogy csak és kizárólag a pénz alapján döntött.Ez a szomorú igazság. r.a. a leggyengébb felvidéki csapatban sem lenne alaptag a gyenge erőnléte és ócska mentalitása miatt.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2773725
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.03, 15:24
    Puskás Akadémiába való igazolása kapcsán:
    Nagy reményekkel vártuk őt két éve és valljuk be sok emlékezeteset nem tett. Sajnálom mert azt hittem jobb játékos. Szerintem lassú és nem tud cselezni. Ez egy szélső/támadó játékosnál kifejezetten hátrányos. Sok sikert neki!

    Ok, tényleg nem mutatott sokat, én megnéztem volna kölcsönben valahol, de annyira nem sírok, hogy elmegy.

    Szerintem egyébként Bandival még Szombathelyen kezdődtek a gondok a komoly sérülésével,felépülése után persze mindenki a korábbi formát várta tőle ,de nem sikerült pláne hamar vitte a Fradi is .Itt meg egész más a játék.A Fradinak támadnia kell beszorítva ellenfelét,míg a Szombathely kontrákra ezen belül is Radóra épített,ami persze be is vált náluk. Nálunk nem volt annyi helye megindulni mint ott,meg ugye a sérülés.
    Nem ő az első és nem is az utolsó vidéki gólvágó aki megég a fővárosban. Az utóbbira több a példa mint az előbbire.
    Ez van.Sok sikert kívánok a továbbiakban ,persze azért nem ellenünk.

    Azért ebben legnagyobb része Dollnak volt,aki igazából sosem akarta beépíteni a csapatba.

    Amikor idejött, tudta hozni magát, gólokat lőtt, majd k 2x volt kezdő, amikor nem tudott villogni, kikerült, majd megsèrült.onnantól már nem hozott eredmènyt.puskásban lesz lehetősège.kár.

    Én nem mindenki vagyok, de a srác körül (1.) nem kis felhajtás volt ami sejtetett valamit; (2.) gyorsnak hittük; (3.) jól cselezőnek hittük; (4.) gólerősnek hittük - és én még mindig el tudom hinni róla ezeket. Ha nem is egy CR7/Suarez szintű csatár (de ilyenről ne is álmodjunk), nálunk kiforrhatta volna magát jobban. És még mindig baromi fiatal.

    19-20 évesen az kiváló teljesítmény volt mindenki azt várta hogy egy bajnokesélyes csapatban még többet tud szerezni aztán ez valamiért nem jött ki belőle vagy azért mert legtöbbször nem a posztján játszott + edzőfüggő is meg ő nem tudta hozni az elvárhatót, mindenkinek volt ebben hibája szerintem.

    Mi a posztja?
    Csak azért kérdezem, mert jobbszélsőben szar volt, centerként szar volt, árnyékékként szar volt.

    Azért már hetekkel ez előtt lehetett tudni,hogy a két klub megegyezett
    és nem csoda,hogy Radónak az utolsó meccse olyan volt,amilyen
    volt.Szerintem Doll direkt játszatta,hogy bizonyítsa milyen gyenge,de
    abba a tudatba játszani,hogy most dől el,hogy maradhatok,vagy mennem
    kell,nagyon nehéz bizonyítani.

    Sokat vártam tőle, de megmondom őszintén két dologról marad emlékezetes:
    Az egyik a Debrecennek akasztott bombája, a másik meg, hogy megszivattuk a dózsát.
    Sokat volt sérült is, de ezt a statisztikát kb a "képzetlen" Anulu is hozta, ráadásul fél év alatt...
    Sok sikert Andris! Csak ne ellenünksmiley

    Azért ne felejtsük el hogy került hozzánk,mehetett volna a lilákhoz
    is,de Ő bennünket választott.Így utólag minden bizonnyal jobban járt volna,ha Újpestre igazol.

    No akkor ez már eldőlt...Ment a süketelés hogy Bandi nem akart menni a Fradit választotta...pár nap múlva meg már alá is írt.

    Szerintem a kêpesègeivel nem volt problèma,hanem egyrèszt sokat volt sèrült,másrèszt megnèztem volna árnyèkèkkènt úgy hogy 4-5 meccsen folyamatosan kezd.Sajnálom,hogy így alakult,ebben sokkal több volt.

    Azért volt bizalom, Újpest ellen volt vagy 4-5 Ziccere is egyet sem lőtt be, hiányzott belőle az ami nekünk kell, egy olyan gyilkos csatár aki 3 helyzetből kettőt legalább belő, bár Priskinben sem látom ezt. Vasas ellen is egyedül vitte a térfél közepén a labdát elgurítja a védő mellet és fut mint a gép, simán lefutotta volna, egyszerűbb volt keresztbe futni és várni a faultot. fizikálisan sem volt megfelelő, nézd meg
    Gorriarán sem nagyobb mégis ütközik mint állat.

    Azért sok sikert neki , de nem ellenünk.

    http://ulloi129.hu/2017/07/03/koszonjuk-bandi/#more-148341
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.13, 19:47 (szerk.: 2020.07.21, 10:00)
    A Fradiba való igazolása kapcsán:
    Üdv a házban, András! Kösd fel a gatyát és bizonyítsd, hogy nem véletlenül gondoljuk sokan rólad azt, amit kevés játékosról kis hazánkban.
    Az óriási különbség köztünk és a lilák között, hogy ott esélye sem lett volna a nemzetközi szereplésre még 2 évig. Szerintem ez döntött. Meg persze Orosz kitűnően taktikázott a háttérben.
    Ami a csapat javát szolgálja, hogy mi nem messiásként várjuk, mint a lilák tették. Itt a gépezet egy fontos alkotó eleme lehet, ha ő is úgy akarja.
    Szerintem Orosz mosolya mögött ezúttal a városszélieknek szóló fricska is ott volt.

    Késtél 1 évet Radó fiam.

    Én biztos voltam nem jön ide, mert itt a legnehezebb bekerülnie.
    Erről irtam is, ezért elnézést kérek tőle.
    Vállalja a harcot, kell majd szerintem fél év míg felhozzák.

    Meglátjuk mi van benne, elméletileg a gyorsasága, mozgékonysága nagyon jól jöhet nekünk, így még nagyobb hatákonysággal tudunk kontrázni.
    Még hátra és középre kéne egy-egy ember és akkor megvagyunk.

    Radónak sok sikert !!

    Esik az eső. Fradista mit leső? Radó beeső? Be.

    Csak halkan mondom,hogy Sz.helyről malacot sem vennék...eddig onnan jött egy besúgó,meg 3,aki bár ne jött volna...

    Másik topicban írtam, hogy ha nem jön Radó és elmegy gyáván a lilákhoz, mert ott könnyebben lesz helye a csapatban, akkor megérdemli a páros lábas hátba rúgást.
    Na viszont ha a lilákat miattunk csücsültette le, akkor jár neki a keksz! smiley)
    Ja és kezdeményezem az aréna gyepének alá szivacsozását, nehogy megüsse magát a lelkem! smiley)

    Tavaly nagyon akartuk, most nem annyira de itt van,ha igaz. Magyar, fiatal, gyors, akart is jönni. Ügyes, lesz sok pontrúgás, abban jók vagyunk.
    Mindenki örülhet aki kedveli azért, aki nem az meg azért, mert lehet bosszankodni.smiley

    Nem ő a pénzéhes dög elsősorban, hanem az Illés-Halmai páros. András már rég óta ide akart jönni, csak eddig nem engedték. Nem véletlenül játszott ő tavasszal motiválatlanul a Haladásban. Ezzel is segítette, hogy a vezetés belássa: jobb eladni most akár kevesebbért is azt, aki amúgy sem akar már ott játszani, mint másfél év múlva ingyen elengedni.

    orosz paliék ezt már tavaly lebiznicelték kifizettünk nekik egy kis lóvét Ugraiért meg Bosnyákért, Bosnyák is meg Ugrai is visszament és az "áruk" még Radóba is beszámít, mi ez, ha nem részletfizetés smiley

    22 évesen mennyit fog még fejlődni Radó? Ugraival-Harasztival kapcsolatban a minap leugattak engem itt, hogy azok már életükben nem fognak fejlődni. S akkor Radó?

    Mert nőni már nem sokat fog.

    Amit a szezon végén csinált, az nekem már elég.
    Utolsó 6 meccsen 5 gól 3 gólpassz.
    Gyakorlatilag ő tartotta bent a Halit.

    Izmosodni lehet 21 év után is, nálunk ezzel sose volt baj (Somaliát és Varga Rolit is kikupáltuk), a csibészsége megvan, hogy jó legyen ide és sok mindent lehet rá mondani de azt nem hogy ügyetlen, remek igazolás lesz!

    Yesss! Kár, hogy nálunk minden esése után sárga lesz, nem penyálty.

    http://ulloi129.hu/2015/07/13/megszereztuk-radot/