magyarfutball.hu

Debreceni VSC-TEVA - Ferencvárosi TC 2 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (3 szavazat)

játékvezető: 4 (3 szavazat)

hangulat: 2.67 (3 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.12, 14:38
    Még mindig nem látom az átütő erőt és a megalkuvás nélküli tartást a csapatban, 3-8. hely bármelyikén végezhetünk ebben a bajnokságban. Viszont tegnap végre láttam egy magyar szinten jó meccset és Ugrait normálisan játszani. Nincs mese, egyszerűen az MK-nak kell lenni a prioritásnak idén, nem is feltétlenül a nemzetközi porond miatt ( látjuk, hogy az inkább hátráltat) hanem hogy végre nyerjünk már valamit.


    Igenis van tartása a csapatnak, ez tegnap a borzalmas 2. félidei első negyedóra után látszott leginkább. Emellett nagyon is akartak, néha fogcsikorgatva és hibákkal ugyan de nagyon igyekeztek megvalósítani a feladatul kapott taktikát és megnyerni a meccset. Ennyit a vitáról smiley
    A meccs legnagyobb pozitívuma számomra a néha általam is piszkált Ugrai Roland volt. Nem csak a gólja miatt hanem azért mert ezt leszámítva is veszélyes volt - lásd pl. az 51. és a 83. perc eseményeit - csak nem mindig értek oda időben a társak. Emellett most először láttam tőle olyan hibátlan labdaátvételt amilyet a 83. percben. Mondhatjuk azt hogy kezdetnek nem rossz.
    Ami még nagyon tetszett, az Busai rövid vissza-passza volt. Gyakorlatilag fel sem nézett, mégis tudta hogy érkezni fog Lauth és pontosan a lába elé tette a lasztit.
    Ez az amit nem hatodik érzéknek hanem begyakorolt formációnak neveznek smiley


    Amiért sírok az az,hogy a játékunk szerintem egy középcsapaté,nem megfelelő a kondink,és a belső kp-nk irgalmatlan gyenge!Mindezt két mrd-ből sikerült összehozni.


    Akik Dollt mentegetik: vegyünk példának egy játékost akit ismerünk is: Gera Zoli. Tudjuk mire képes, hogyan játszott ő anno az NB1-ben. Láttuk Angliában is, és látjuk most itt.Komolyan mondom Angliában látványosabb volt a játéka, most azokhoz képest mozgássérültek között játszik. Mégse keresi az 1-1-eket, nem "firkál" mint régen, és fele annyira nem hajt a látványra...

    Pontosan azt teszi amit Dollnál megismerhettünk, úgy gondolom profiként tökéletesen alkalmazkodik ahhoz amit az edző kér tőle... Amit rajta látok, azt látom Doll kis elképzelés nélküli játékfelfogásában is. Kockázatot vállalni tilos, passzolgassunk, mindig keressük a biztosat, várjunk ki azt majd lesz valami... Az hogy egy Gera képességű játékosból ennyit tudunk kihozni nálam az is a szakmai stáb elhibázott felfogása, és gyenge teljesítménye...
    Az hogy nincsenek társai arra ne is térjünk ki, szegény nem tudta hova jön akkor még.


    Azt hiszem, hogy nem történt semmi más, csak annyi, hogy egy jobb csapat
    otthonából elhoztunk egy pontot. A csapat a szezon eleje óta javuló
    tendenciát mutat, ezt el kell ismerni. De ez még így is nagyon sovány. A
    helyünkön vagyunk. Jelen pillanatban ez a csapat ebben a formájában az
    5.-8 hely valamelyikére van predesztinálva. Azt gondolom, hogy itt nem
    edzői probléma van. A játék nem lenne annyira rossz, amit a Doll
    játszatni akar, csak nem ezekkel a játékosokkal. Akkor mégis csak rossz?
    Ezek a játékosok rendkívül lassúak, hiányzik a dinamika. Ehhez párosul a
    technikai képzetlenség a játékosok döntő többségénél. Most is látszott,
    főleg amikor a gólokat kaptuk, hogy a Debrecen egyszerűen átrohant
    rajtunk, nem tudtuk felvenni az embereket. A labdákat nem tudtuk
    lekezelni, átvenni, ez mindjárt lelassította az esetleges támadásokat,
    amelyek így hamvában holtak el. A labdát hellyel közzel csak
    keresgéltük. Gyakorlatilag szinte az egész csapatot ki lehetne cserélni,
    mert ezzel a jelenlegi kerettel komolyabb eredményeket még ebben a
    gyenge mennyeiben sem tudunk elérni. Ezek ennyit tudnak. Sajnos. Ettől
    még szétbaszott az ideg a meccs végén!


    Egy jobb csapatot megleptünk jó játékkal, majd szar taktikával átadtuk nekik a vezetést, ergo kiengedtük a megnyert meccset a kezünkből. Szerencse, hogy az egy pontért tudtunk sikerrel futni!


    Lehet, hogy igazad van! Meglepett az első félidei jó játékunk, talán a legjobb volt a Doll éra alatt. De ez akkor is messze van az általam elvártaktól. Én sokkal több potenciált nem látok ebben a társaságban, bármennyire is szeretném!


    Ez a meccs a taktikán ment el. Debrecenben nem lehet 1:0 után visszaállni és kontrákban bízni. A DVSC a pályán sem volt, ilyen gyengén régen nem játszottak ellenünk, mint az első 15 percben. 1:0 után kellett volna még egyet rúgni és úgy fordulni. Ez a 2 pont Doll lelkén szárad.

    Legalább Ugrai végre mutatott valamit, de ez nem javít a helyzeten.

    A mai fociban minimum 3-4 év kell egy bajnokcsapat felépítéséhez még itthon is és nekünk 6-8 év a lemaradásunk a Debrecen, Videoton, Győrhöz képest. Az MTK is előttünk jár. A dobogó, mármint a 3. hely csoda lenne idén.


    Semmi gond nem volt a taktikával. Szépen passzoltunk, tartottuk a labdát. A Debrecen nem jutott lehetőséghez. A semmiből kaptunk egy egyébként el kell ismerni, hogy nagyon szép gólt, és ettől megzavarodtunk, aminek törvényszerű folytatása volt a második gól. Szerencsére a kivégzés helyett, most egyenlítés jött. De ha láttad is a meccset, akkor azt is láthattad, hogy a taktikánk ült.


    Mikor volt a Debrecen a padlón?
    Nem vagyok elégedett a 2-2-vel, mert az első félidő alapján azt vártam, hogy simán behúzzuk 1-0-lal vagy 2-0-lal.
    Fejeltek egy gólt, és megzavarodtunk. Ráadásul a második bombagól előtt asszem Somalia kapitális hibát követett el. Simán benne volt, hogy összeszarjuk magunkat, de nem ez történt. Azzal elégedett vagyok, hogy mentettünk egy pontot, és elvettünk kettőt a Debrecentől.
    De ez nem a taktikán múlott.


    Az elején szerintem a Debrecen nem rosszul játszott, hanem nem hagytuk őket érvényesülni. ( ok-okozat) Nem a taktikán ment el, hanem összeszokási zavarok által előidézett rövidzárlatok miatt.


    Egy valamit nem ártana tisztázni.
    Az idei szezonnal nem az volt a legfőbb probléma, hogy rövid volt a felkészülési időszak, hanem, hogy el lett küldve a keret fele, és jött helyettük ugyanennyi új,
    Ennyi ismeretlen emberből csapat formálni nehéz feladat.
    Én nem akarok még egy ilyen átigazolási szezont. Ehhez az kell ,hogy tényleg csak akkor váljunk meg valakitől, ha szükséges.
    Az NB1-ben egy összeszokott csapat általában legyűr egy jobb képességűekből álló de széthúzó csapatot.

    A másik nagy probléma, hogy a mai focistáinknak fogalma sincs, hogy mi az a Fradi, nem tudják hogy itt mindig győzni kell,

    azt se tudják, hogy ennek a Klubnak azért nem párszáz szurkolója van.

    http://ulloi129.hu/2014/10/26/elo-dvsc-elleni-meccsrol-0-0/#more-109949