magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2023/2024 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Debreceni Vasutas SC 5 48
2022/2023 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Debreceni Vasutas SC 3 54
2021/2022 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Debreceni Vasutas SC 7 39

összes eredmény, részletek »

címer: Debreceni Vasutas SC

Debreceni Vasutas Sport Club

1902. március 12-én a debreceni vagongyár 11 sportot szeretõ tagja, Kabay György és Nánási Vilmos mérnökök vezetésével megalakították az Egyetértés Futball Clubot (EFC), amely a már létezõ Egyetértés Dal és Önképzõ Egyesület keretén belül kezdte el mûködését. Kezdetben csak vasutas tagjai lehettek a klubnak, amely színeként a pirosat és a fehéret választotta, kifejezésre juttatva ezzel a csapat nemzeti elkötelezettségét. Ekkor a játékosok még saját felszereléseikben meccseltek, rendelkeztek egy labdával, de játéktérrel nem, így a barátságos meccseiket többnyire más pályákon rendezték.
Az Egyetértés a keleti kerület munkásainak kiemelt támogatását élvezte, szemben a város vezetõinek áldásával. Ezen városrész teljesen elkülönült a város többi részétõl és az itt élõk is más mentalitásuak voltak mint az eredeti cívis polgárok. A különbség nem csak földrajzilag és a klub szimbolikáiban volt nagy, hanem a tagok vallási és társadalmi rétegzõdésében is. Az Egyetértés tagjai ugyanis hithû katolikusok voltak a város õsreformista polgáraival szemben és a munkásrétegbõl kerültek ki a város elit polgáraival ellentétben. Ennek köszönhetõen a város életében csak háttérszerep jutott a vasutascsapatnak, elfeledve mindenféle támogatást a hatalom akkori tagjaitól. 1911-ben a MÁV Igazgatósága egy területet jelölt ki a Mûhelytelepen, ahol ezek után a labdarúgók rúghatták a bõrt, ezen kis pályát a szurkolók a "Futball-tér" ellnevezéssel illették. 1912 nyarán az Egyetértés FC kilépett az anyaegyesület keretei közül, alapszabályt hoztak létre és megalapították a Debreceni Vasutas Sport Clubot (DVSC). Ettól függetlenül a csapat továbbra is megmaradt gyári csapatként és nem indult el a kiírt kerületi bajnokságokon, maradtak a barátságos meccsek a helyi klubok ellen.

1916-ban jött el a változás szele a klub életében, mert "mint igen jól mobilizálható" csapat indulhattak az MLSZ által kiírt hadibajnokságban. Itt három évig szerepelt a gárda, majd a román megszállás véget vetett a klub éppen csak elinduló hivatalos életének. Az ország tervszerû feldarabolása után a debreceni labdarúgás helyzete teljesen megváltozott a kezdetekhez képest. Kiszakítva a megszokott régiójából a városban és a labdarúgó klubok háza táján is éles változások következtek be. A DVSC 1920-1936 között a körzeti bajnokságokban indult és sikerüket a 7 megszerzett bajnoki cím jelezte. Kiemelkedõ év a csapat életében az 1924/1925 szezon, amikor az országos bajnokság elõdöntõjéig masíroztak, míg a Corinthian Kupa döntõjében a Szeged [melyik csapata?] parancsolt nekik megálljt. A sikeres éveknek az MLSZ vetett véget, bevezették ugyanis a profi ligát, mely hátrányosan érintette a vasutasokat. Mint állami, üzemi csapat nem válhatott profivá, a játékosaik viszont igen, így azokat elszipkázta a frissiben létrehozott helyi Bocskai FC. Ezután tíz évnyi vegetáció következett, a csapat indult ugyan a kerületi bajnokságokban, de számottevõ sikerek elérése nélkül, teljesen amatõr státuszban.
Idõközben (1922) elkészült a csapat saját "stadionja" a Diószegi úton (késõbb Vágóhíd utca), mely a kor igényeinek teljesen megfelelõ létesítmény volt. 1925-ben egy nagyobb változás is bekövetkezett a csapat életében ugyanis a másik helyi vasutas egylet (DMTK) nehéz anyagi körülményeire hivatkozva beolvadt a DVSC csapatába, melynek neve változatlan maradt a színei viszont zöld-fehér-re cserélõdtek.

A vegetációnak a profi liga hanyatlása és a Nemzeti Bajnokság megszervezése vetett véget, melybe a DVSC is bekapcsolódott 1938-ban, amikor is feljutottak az NB/B Keleti csoportjába, mely az akkori másodosztálynak felelt meg. Öt év változatos szereplés után jutottak fel a labdarúgók a legjobbak közé és 1943.VIII.22-én debütáltak a Szegedi VSE vendégeként. A gárda 5 évig megszakítás nélkül szerpelt a legjobbak között (, ha a háború miatti leállást nem vesszük figyelembe), amely fél évtizedben egy megszerzett hetedik hely volt a legjobb eredmény. Az elsõ búcsúra 1948-ban került sor és ettõl kezdve inkább a második vonalban vitézkedtek a fiúk, egy-egy évre megszakítva ezt egy kis NB I-gyel. De nem csak a bajnokságokról szólt ez az idõszak, hiszen a politikának ekkor nagyobb hatalma volt, mint magának a sportnak. Az elsõ komolyabb változás 1937-ben következett be, amikor az idõközben visszakapott színeket ismét le kellett cserélni ezúttal lila-fehér-re, majd 1943-ban fekete-fehér-re, melyet a háború elmúlásáig viseltek. A "békés" évek kezdetén a szinekkel nem volt probléma, a csapat neve viszont nem tetszett az új hatalomnak és elõbb a "Club" szócskát kellett törölni és helyette az Egyesületet használni, majd éppen hogy elkezdték ízlelgetni a szurkolók az új elnevezést egy fél év elteltével az egész csapatot Debreceni Lokomotiv SE-re keresztelték. Ez utóbbinak egy pozitív vonzata is van a jelenkor számára, ekkor kapta ugyanis a csapat a "Loki" becenevet. 1955-ben újabb változás történt a klub életében, ugyanis össze "kellett" vonni a szakszervezeti egyesületeket, így a Vasutast, a Postást és az Elõrét és ebbõl született meg a Debreceni Törekvés, természetesen mindez a központi hatalom felügyelete mellett. A szín és névkavalkádnak az '56-os forradalmi események vetettek véget és kapta vissza a csapat a DVSC nevet és a piros-fehér színösszeállítást.

1956 után a DVSC többnyire a második vonalban harcolt és végzett álltalában a tabella elsõ felében, néha sikerült a felkapaszkodás a legjobbak közé, de oda csak átszállójeggyel érkeztek a piros-fehér focisták, a leghosszabb folyamatos tagság két évig tartott. A mélypont 1967-ben következett be, amikor a csapat kiesett a harmadik vonalba és onnan csak két év elteltével küzdötték vissza magukat. A feljutást követõen tíz év következett a második vonal középmezõnyében, kimagasló eredmények nélkül. Ebben az idõszakban a csapat, pontosabban a város vezetése nem is akart elsõosztályú labdarúgó klubot. Mindent amatõr alapokra akartak helyezni, pénz csak részben csordogált a vasutasokhoz és ismét nem a Loki volt az a debreceni csapat, mely a város és a helyi politikai vezetés kiemelt figyelmét lekötötte. Sõt, a helyi kommunista vezetés egy hármas fúzió révén létrehozta a saját csapatát (DMTE), mely mindenben elõnyt élvezett a DVSC-vel szemben, akiket körön kívül helyeztek és többször kísérletet tettek megszüntetésére, feloszlatására. Kezdetben a Loki szerencséje csak azon múlott, hogy a városi ellenlábas nem tudta magát önerõbõl felküzdeni a második vonalba, így újabb sanszokat kapott a DVSC a bizonyításra. Amikor pedig azonos osztályba kerültek a megyei pártbizottság úgy döntött, legyen verseny a csapatok között. Ezen cselekedetük meglehetõsen humánusnak bizonyult az elõzõ évek hozzáállását ismerve. A hatalom viszont hiába volt a DMTE mögött, 1979-ben a DVSC-nek sikerült kivívnia a feljutást az õsi rivális Nyíregyháza ellen. A Nagyerdei stadionban 30.000 nézõ elõtt sikerült megszakítani az átkot és ismét felkerülni a legjobbak közé.

Az örömbe aztán kisebb üröm is vegyült. Mint ezekben az idõkben annyiszor, a politika ismét közbeszólt és kijelentette, hogy a DVSC nem képes egyedül vállalni az NB I terheit, ezért fúzióra kell lépnie a DMTE csapatával. A megszüntetésrõl ekkor már nem mertek beszélni, a népharag túl nagy lett volna, ezért az üdvözítõbb egyesítési ceremónia maradt, ami elõl viszont már nem volt menekvés. Az új csapat a Debreceni Munkás Vasutas Sport Club (DMVSC)névvel, új címerrel és kék-sárga színekkel lett felvértezve, otthonául pedig a Nagyerdei Stadion lett kijelölve. Az egyesítést örömmel fogadta a helyi sportbizottság, a szurkolók viszont nem kértek az új színekbõl és névbõl, õk továbbra is piros-fehér zászlókkal és "Hajrá Loki!" rigmussal bíztatták a "Vasutast". A kényszerházasság kétségtelenül megosztotta a szurkolókat, de az tény hogy a csapat eddigi legsikeresebb szériája a fúzió tíz éve alatt következett be. Ezen idõ alatt csak két évig szerepelt a klub a második vonalban és a legjobbak között elért 6. hely az addigi legkiválóbb helyezése volt a gárdának. A fúzió alatt kétszer szerepelt a csapat a Közép-Európa Kupában (KK), valamint 1986-ban az Interliga'86 küzdelmeiben nemzetközi megméretettés keretei közepette.

Aztán elérkezett a rendszerváltás ideje és nem lett közös jövõje a a DVSC-DMTE-kettõsnek. A legjobbak között természetesen a színeit és címerét visszakapó vasutasok indulhattak és két szerény esztendõ után két év NB II Keleti csoport következett. A "mélyben" aztán új fejezet kezdõdött a Loki életében. 1993-ban Garamvölgyi Lajos vezetésével és a fiatal titánjainak tehetségével visszajutottak a fiuk a legjobbak közé. A csapat az Oláh Gábor utcai stadionba költözött, mert saját létesítménye teljesen lerobbant és használhatatlan állapotba került. A feljutást követõ évben története legnagyobb sikerét érte el a csapat a megszerzett harmadik hellyel, mely abban az idõben hatalmas szenzációnak volt tekinthetõ, mivel ezt az eredményt többnyire saját nevelésû fiataljaikkal érték el. Közben azért nem volt minden fenékig tejfel, az anyagi biztonság nem volt megfelelõ, gyakran került a perem szélére a bronzcsapat. A MÁV szinte teljesen kiszállt a csapat mögül és már csak névben voltak az egyesület "támogatására", a gyér anyagi lehetõségektõl függetlenül szépen ellavíroztak a zavaros NBI középmezõnyében. 1998-ban elindult a csapat az UEFA Intertoto kupában és négy körig jutott, búcsúztatva közben a német Hansa Rostock csapatát. Az igazi siker a szezon végére jött el a Lokisták számára, ugyanis története során elõször bejutottak a Magyar Kupa fináléjába és ha már ott voltak el is hozták a trófeát a váci stadionból. A történelmi siker ellenére az anyagi helyzet nem stabilizálódott és az önkormányzat valamint a helyi nagy vállalatok siettek a bajban lévõ klub segítségére és közösen hozták létre a Debreceni Futballkezelõ Rt-t, mely rendezte az adósságokat és biztonságos alapokra helyezte a gárda létét.
2001-ben újabb Magyar Kupa-diadal következett és nem sokkal késõbb búcsú az NBI-tõl, igaz ez csak papíron következett be, mert a BKV Elõre visszalépésével gyakorlatilag bennmaradt az elsõ osztályban. 2002-ben fennállásának 100-éves évfordulóját ünnepelte a klub, kissé méltatlan körülmények között egy válogatott(!) meccs keretében. Sikerei szempontjából 2005-ben érte el a csúcsot a csapat. A magyar bajnoki cím begyûjtésével, melyet a következõ két évben is megismételtek. A Magyar Kupa fináléjába is bejutottak háromszor a fiúk, de 2003-ban és 2007-ben egyaránt vesztesen hagyták el a pályát, 2008-ban viszont ismét Debrecenbe vándorolt a kupa. Ebben az évben az MLSZ által létrehozott Ligakupa döntõjébe is bemasírozott a csapat, de ez a cím elúszott a bajnoki cím és a Magyar Kupa oltárán. Természetesen a hazai sikereket nemzetközi fellépések követték, melyek során olyan neves ellenfeleket búcsúztatott a Loki, mint a PAOK Szaloniki, a Hajduk Split, illetve Magyarországra hozta a Girondins Bordeaux, a Manchester United és a Sahtar Donyeck óriásklubjait.

Hancsicsák Tibor, 2008.12.10

szezon értékelés

 1. 2010/2011
  A szezon célkitűzése a tavalyi év sikereinek megismétlése volt, ez azonban semennyire sem teljesült. A szezon érdekessége, hogy a nemzetközi szerepléssel elégedettek lehetnek a Hajdúságban, hisz a Bajnokok Ligája csoportkörbe jutást követően, most az Európa Liga csoportkörbe szerepelhettek, és Ukrajnában valamint „hazai” pályán a Sampdoria ellen is remekül helytálltak.
  Ugyanakkor a hazai bajnokság és kupa sorozatokban nem sikerült megvalósítani a célokat, egyértelműen csalódás a bajnokságban elért 5. helyezés, a „korai” Magyar Kupa búcsú, a Liga Kupában döntőig jutott a társaság, ám ott elvérzett. A legkellemetlenebb következménye a nem várt „gyenge” szereplésnek, pedig az, hogy az évek óta megszokott nemzetközi szereplés idén elmarad.
  A csapat összetételében jelentős változás történt, igaz a szezon szempontjából ezt két részre kell bontani. A nyári felkészülés és a szezon első fele nem hozott nagy változásokat, nem volt számottevő játékos mozgás. Persze óvatosan kell ezzel kapcsolatba fogalmazni, hisz olyan játékosok távoztak, mint Rudolf Gergely, Bodnár László, Szélesi Zoltán, Feczesin Róbert. Az érkezők között, pedig Kabát Péter, Kulcsár Tamás, Farkas Balázs, Dejan Simac-ot lehet említeni. Azt lehet mondani, hogy a szokásos mederben folyt minden.
  A második része a dolgoknak, a tél, amikor is Herczeg András nem hosszabbította meg lejáró szerződését és érkezett helyette Zdenek Scasny, valamint az egész szakmai stáb kicserélődött. Távozott a klubtól Bartha Csaba sportigazgató is és érkezett helyette Dr. Róka Géza. Távozott a csapatkapitány Kiss Zoltán, valamint Laczkó Zsolt és érkezett kapus, középpályás és egy támadó, valamint védő is.
  A Siófok elleni hazai pályán elszenvedett vereséget követően Zdenek Scasny és segítője beadta a lemondását, ezt Szima Gábor és a klub vezetése elfogadta. Ezt követően, rövid időn belül Kondás Elemér lett kinevezve a vezetőedzői posztra.
  A szezon elején, az egyik legfontosabb párharc volt a bolgár bajnok Liteksz Lovecs elleni, amit sikerrel vívott meg a gárda, így bejutott az Európa Liga csoportkörébe. A bajnokságban a Videoton legyőzése volt nagyobb jelentőségű siker. Később, hazai környezetben a Ferencváros elleni győzelem volt hasonló jelentőségű diadal. Fontos meccsek akadtak negatív előjellel is, ilyen volt a Kecskemét elleni vereség a Magyar Kupába hazai környezetben, a Haladás és a Siófok ellen mind hazai, mind idegen környezetben elszenvedett bajnoki vereségek, a Videoton elleni kudarc Székesfehérváron.
  Az egész mezőnyt tekintve a Debrecen jól áll a nézőszámok tekintetében folytatott háborúban, hisz egyedül a Ferencváros arénája vonz több nézőt. Ugyanakkor saját magukhoz képest visszaesés tapasztalható, ha a korábbi átlag nézőszámokat nézzük, ez rögtön szembetűnik. A 2009/2010-es szezonban átlagosan 5000 ember látogatott ki az Oláh Gábor utcai stadionba, míg 2010/2011-es szezonban ez a szám 4466 volt. Ha az egész nb1 átlag nézőszámát vesszük alapul, ami 2777, akkor látszik, hogy nem a DVSC a sereghajtó e tekintetben.

  A DVSC jelenlegi ígéretek alapján 2013-ban költözhet új stadionba, igazából fogalmazhatnánk úgy is, hogy akkor költözhet stadionba, hisz a jelenlegi Oláh Gábor pálya, az egyik legjobban leromlott állapotú létesítmény. Ennek tudatában, illetve a folyamatos ígérgetések miatt, évek óta nem volt komoly változás az Oláh Gábor utcai létesítményben.
  Fontos megemlíteni, hogy megkezdte működését a Debreceni Labdarúgó Akadémia, jelenleg egy osztállyal indult el az ifjú futballista palánták képzése, a jövőben ezzel kapcsolatban, több mint 1 milliárd forintos beruházást fog végrehajtani a DVSC Zrt.
  Burai Tamás /Tomcraft/, 2011.07.05
 2. 2011/2012
  Az elmúlt kb. 10 évben unásig ismételt mondatokat hallhattunk a klub vezetőitől, miszerint a DVSC számára minden évben a bajnoki cím a cél, ugyanakkor a tavalyi szezon eredményének ismeretében én azt hiszem, a legelvakultabb szurkolók se gondolták, hogy most a 2010/2011 szezonra is ez lehet a célkitűzés. Persze, most a vezetők és a szakmai stáb tagjai is inkább a nemzetközi szereplése jogosító hely megszerzését emlegetették.
  Az óvatosság nem véletlen, évek óta először nem sikerült nemzetközi szereplést érő helyen végezni a bajnokságban, önmagában persze nem is az 5. hely volt a probléma, hanem az edzőváltás, az öltözői hangulat és a keretben történő változások. Még az előző szezonban kinevezett Kondás Elemér élete első egészséges és teljes nb1-es szezonjára készült, a nyáron lehetett látni, hogy bátran épít az általa jól ismert helyi nevelésű fiatalokra, ugyanakkor igazolások is történtek, de még se lehetett tudni mi sül ki belőle, főleg a fiatalabb játékosok esetén nehéz egyenletes jó teljesítménnyel kalkulálni, így azt mondom szurkolói szinten komoly várakozás és kíváncsiság előzte meg az idei szezont.
  Nem volt nagy játékos mozgás a csapatnál egy meghatározó játékos távozott, Czvitkovics Péter. Távozott a névrokona Kabát Péter és Mirsad Mijadinoski valamint visszavonult az első osztályú játéktól Komlósi Ádám. Az érkezők oldalán a legfontosabb változás, hogy Mészáros Norbert csatlakozhatott a kerethez és elfoglalhatta helyét a védelemben, a DVSC legkomolyabb erősítését ő jelentette. Persze igazolások is történtek leginkább támadó szellemű játékosok terén, érkezett a francia Selim Bouadla, az észt Zahovaiko és a holland-bosnyák Alisic is. Több játékos kölcsönből tért vissza, így Rezes László, Korhut Mihály és tehetséges fiatal is került az első kerethez, Ferenczi János személyében. Az már nyáron látszott, hogy Kondás Elemérék amit lehet azt házon belül kívánják megoldani, építve a saját nevelésű játékosokra, akikkel már korábban is dolgozott együtt az alsóbb osztályban szereplő fiókcsapatoknál.
  A télen egészen eseménytelenül telt, a zalaegerszegi csapattól érkezett a támadósorba Meye, a szezon második felében történt 1-2 szerződésbontás (Mardare, Zahovaiko, Alisic), de komolyabb változást az őszi eredmények és a tabellán elfoglalt hely nem indokolt. Ludánszki Bence került fel a télen az első kerethez, egy újabb fiatal saját nevelésű tehetséggel bővült a keret.
  A sorsolás furcsa szeszélye következtében már a 3. fordulóban rangadót játszott a csapat, ekkor a Ferencváros látogatott a cívisvárosban és távozott verességgel, nem mellesleg így 3 győzelemmel rajtolt a csapat, aztán a következő hazai találkozón a bajnokság egyértelmű és toronymagas esélyese a bajnok Videoton látogatott Debrecenbe, a vége újabb győzelem, az 5. zsinórban. A sikerek annyira összerázták ezt a gárdát, hogy a folytatás is győzelmek sokaságát hozta az Újpestet nehezen a Diósgyőrt simán verte a Loki hazai környezetben, aztán jött a nagy rangadó az ETO ellen, ami azért is lett nagy rangadó, mert a Videoton várakozáson alul, míg a Győr kicsit azon felül szerepelt és egyértelműen a bajnokság egyik komoly esélyese lett szezon közben. Újabb fontos diadal és 12. meccs is vereség nélkül, már ekkor lehetett sejteni, hogy ott leszünk a dobogó egyik fokán, hogy a legfelsőn az már később vált biztossá, mindenképp ki kell emelni, hogy minden fontos rangadót megnyert a csapat és idegenben is az összes közvetlen riválist sikerült két vállra fektetni.
  Ezek mellet persze be-becsúsztak kellemetlen pontvesztések, főleg hazai pályán a Siófok és a Pápa elleni volt kínos. A csapat végül veretlenül lett bajnok és Magyar Kupa győztes, valamint a Ligakupába is a 4 közé került így az egyik legsikeresebb szezont produkálta. A siker kulcsa, pedig egyértelműen a csapat, az egymásért küzdeni tudás és akarás. Persze, fontos és minőségi erősítés volt Mészáros visszatérése, Novakovic kapus magabiztossága, Adamo Coulibaly gólkirályi címet érő teljesítménye és Selim Bouadla gólpasszai és bombagóljai, valamint Korhut Misi meglepően magabiztos és lendületes játéka.
  A jó szereplés következtében a nézőszámra se lehetett panasz az Oláh Gábor utcában, hazai pályán a Diósgyőr jegyzi a legmagasabb átlagot (7658 néző), de nem panaszkodhat a Debrecen (6900) és a Ferencváros (6049) sem.
  Burai Tamás /Tomcraft/, 2012-06-25
teljes név
Debreceni Vasutas Sport Club
Szurkolók
alias
Loki
DVSC
Debreceni VSC
DMVSC
DVSE
gúnynevek
Konda
Dábrácán
Láki
Parasztok
kapcsolódó csapatok
cím
4032 Debrecen
Nagyerdei park 12.
Hajdú-Bihar megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (52) 535 408
fax. +36 (52) 340 817
e-mail dvscrt@dvsc.hu
alapítás
1902. március 12.
klub színei
piros - fehér
1902 - 1925
zöld - fehér
1925 - ?
piros - fehér
? - 1937
lila - fehér
1937 - 1943
fekete - fehér
1943 - ?
piros - fehér
? - 1979
kék - sárga
1979 - 1989.07.01
piros - fehér
1989.07.01 -
bajnokság (2024/2025)
stadion
 1. Nagyerdei Stadion

  (2014 - )

régi stadionok
 1. Műhelytelepi Pálya

  (1911 - 1922)

 2. Vágóhíd utcai Stadion

  (1922 - 1958)

 3. Régi Nagyerdei Stadion

  (1958 - 1968)

 4. Vágóhíd utcai Stadion

  (1968 - 1979)

 5. Régi Nagyerdei Stadion

  (1979 - 1989)

 6. Vágóhíd utcai Stadion

  (1989 - 1993)

 7. Oláh Gábor utcai Stadion

  (1993 - 2014)

névváltozások
 1. Egyetértés Football Club
  1902 - 1912
 2. Debreczeni Vasutas Sport-Club
  1912 - ?
 3. Debreceni Vasutas Sport Club
  ? - 1948
 4. 1925-ben egyesült a Debreceni MÁV TK csapatával
 5. Debreceni Vasutas Sport Egyesület
  1948 - 1949
 6. 1949-ben beolvadt a Debreceni MÁV Bocskai csapata
 7. Debreceni Lokomotív SK
  1949 - 1955
 8. 1955-ben egyesült a Debreceni Postással
 9. Debreceni Törekvés
  1955 - 1957
 10. Debreceni Vasutas Sport Club
  1957 - 1979
 11. 1967-ben egyesült a Debreceni MTK-val
 12. 1979-ben beolvad a Debreceni MTE csapata
 13. Debreceni Munkás Vasutas Sport Club
  1979 - 1989.07.01
 14. 1989-ben kiválik a Debreceni MTE csapata
 15. Debreceni Vasutas Sport Club
  1989.07.01 - 1995
 16. Debreceni VSC-Epona
  1995 - 1999
 17. Debreceni VSC
  1999 - 2001
 18. Netfórum-Debreceni VSC
  2001. november 1 - 2002
 19. Debreceni VSC
  2002 - 2003
 20. Debreceni VSC-MegaForce
  2003 - 2005
 21. Debreceni Vasutas Sport Club-AVE Ásványvíz
  2005 - 2006
 22. Debreceni Vasutas Sport Club-TEVA
  2006 - 2016. július 31.
 23. Debreceni Vasutas Sport Club
  2016. július 31. -
dicsőséglista
 1. 7-szeres Magyar Bajnok
  2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012, 2014
 2. 6-szoros Magyar Kupa győztes
  1999, 2001, 2008, 2010, 2012, 2013
 3. 5-szörös Szuperkupa győztes
  2005, 2006, 2007, 2009, 2010
 4. BL-csoportkör résztvevője
  2009/2010
 5. EL csoportkör résztvevője
  2010/2011
 6. Közép-Európa Kupa döntős
  1986
 7. Ligakupa-győztes
  2010
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
 1. BalmazFront (1999 -  )
 2. BOYS (2007 -  )
 3. Force Field (1996 -  )
 4. North Side Hooligans (1992 - ?)
 5. Red Front (1991 - ?)
 6. Szívtiprók Ultras Debrecen (1994 -  )
 7. Vadmacskák (1997 -  )
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2021.11.12, 21:20
  Hétfőn délután Debrecen­ben a városi tanács tanács­termében tartotta meg küldöttközgyűlését a Debreceni Munkás Vasutas Sportklub. Szabó Zoltán köszöntötte a megjelenteket. A társadalmi elnök röviden értékelte a klub elmúlt tízéves történe­tét, méltatta az eredménye­ket, ugyanakkor rámutatott a hiányosságokra is. Kiemelte, hogy 1979-ben a DVSC és a DMTE fúziója jó elgondolás volt, hiszen az egyik klub­nak korszerű létesítményei, a másiknak minőségi sportolói voltak. Az egyesület gazdálkodása azonban idővel mégis működésképtelenné vált, mert a bázisvállalati vezetők egy része erőszakodnak tar­totta az egyesítést. A me­gyei "felső" vezetés, nem akart tudomást szerezni ar­ról, hogy egy ilyen nagy egyesület működése és an­nak irányítása magas fokú sportszakmai és gazdálkodási ismereteket igényel. A ren­dezetlen vagyoni állapotok, a hozzá nem értés, az irreális sportszakmai célok, a gyakori vesetőváltások fokozatosan szétzilálták a klubot, amely­ben mindig a labdarúgócsa­pat eredményessége volt a legfontosabb.
  A vita után a DMVSC köz­gyűlése nyílt szavazással, egyhangúlag elfogadta az egyesület június 30-ával tör­ténő szétválását, egyidejűleg július 1-jével a DVSC és a DMTE megalakulását.
  Rövid szünet után két te­remben folytatódott az "ér­tekezlet". Az egyikben a DVSC, a másikban a DMTE tartotta meg alakuló közgyű­lését.
  A DVSC társadalmi elnöke - a 76 küldött nyílt szava­zása alapján - Kovács Gyu­la, a Debreceni MÁV Igaz­gatóság vezetője, ügyvezető elnöke pedig dr. Jakab Sán­dor lett. Természetesen már előtte a DMVSC záróközgyű­lésén döntöttek arról, hogy az egyesület eddigi szakosz­tályai közül a DVSC a lab­darúgó-, a kézilabda-, a röp­labda-, a birkózó-, a kerék­pár-, a súlyemelő-, a vívó- és a természetjáró-szakosztá­lyokat fogja üzemeltetni. A DMTE-hez az atlétikai, a torna-, a teke-, az ökölvívó- és a jégsport-szakosztályok fognak tartozni.
  A DMTE ugyancsak a DMVSC jogutódaként létre­jövő egyesület, melynek közgyűlését Matkó Sándor nyitotta meg. A DVSC ti­zenöt tagú elnökségével szemben itt huszonöt tagú elnökséget választottak. Társa­dalmi elnöknek Kiss Jánost,a Hajdú Megyei Állami Építőipari Vállalat vezérigaz­gató-helyettesét jelölték egy­éves időtartamra. Az ügyvezető elnök és a gazdasági elnökhelyettes feladatköré­nek betöltésére pályázatot írnak ki.
  Az is szóba került, hogy a DMTE egyelőre az említett öt szakosztállyal törődik, de ha igény lesz a labdajáté­kokra, az elnökség megvizs­gálja az újabb szakosztá­lyok létrehozásának lehető­ségeit.
  Az előjelekből úgy tűnik, hogy a szerényebb feltéte­lekkel rendelkező, de ugyan­akkor több és költségesebb szakosztályt működtető DVSC-nek nehezebb dolga lesz a közeljövőben, mint a pazar nagyerdei létesítmé­nyeket birtokoló és kevésbé jelentős szakosztályokat üzemeltető DMTE-nek.

  Népsport, 1989. május 31.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2021.06.22, 18:37 (szerk.: 2021.06.22, 18:42)
  Csak egy Loki van: íme az egységes DVSC brand

  Az egységes DVSC brandjének kialakításáról tartott sajtótájékoztatót klubunk kedden a Nagyerdei Stadionban.

  Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke a tájékoztató kezdetén elmondta, hogy az egységes és újra sikeres DVSC kialakítása egy hosszú folyamat. A kiesés által okozott sokkból sikerült talpra állni azzal, hogy azonnal visszajutott a csapat az NB I-be. Szabó Péter kijelentette, ezzel párhuzamosan elkezdték a szervezeti átalakításokat ahhoz, hogy egy modern, hatékony működésű klub épüljön. Eddig többek között egységesült a labdarúgás és a kézilabda back office részlege, most pedig egy következő lépcsőfokhoz értünk, egy egységes brand kialakításához.

  Ábrók Zsolt ügyvezető elmondta, hogy az egységes DVSC kialakítása elindult, a szervezeti és strukturális kialakítás mellett azonban van egy nagyon fontos terület, ami kiemelt jelentőségű és ami olyan szakértelmet igényel melyet, szerettek volna profi szakemberekre bízni.

  Ez a terület pedig nem más, mint az egységes DVSC brand és brandhez kapcsolódó jelképek, hívószavak, megjelenési formák kialakítása.

  A cél az volt, hogy a DVSC hagyományait és identitását, múltját figyelembe véve, arra építve készüljön el az egységes DVSC brandje. – Nagyon fontos, hogy folyamatosan megújuljunk és lépést tudjunk tartani a kor kihívásaival, valamint egy olyan versenyképes brandet és klubot építsünk, mely komoly piaci szereplőként és komoly professzionális klubként tud megjelenni mind a sportszakmai, mind a gazdasági piacon – szögezte le Ábrók Zsolt.

  Nagyon fontos cél volt még az is, levonva az elmúlt évek tapasztalatait, hogy Debrecen jelenjen meg a brandben, egyértelműsítve azt, amit esetlegesen külföldön a DVSC négy betűje nem tudott megmutatni. A klub szeretné a jövőt illetően egyértelműen pozicionálni a DVSC-t.

  Ezen elvek és elképzelések mentén kérték fel a NAGOO marketingcéget, hogy készítsenek, illetve segítsenek kialakítani a múltra és hagyományokra építkezve egy olyan megújult egységes DVSC brandet, ami megfelel a fent említett céloknak. Hosszú hónapok munkája és egyeztetések egész sora után elkészült az anyag. Az ügyvezető jelezte, úgy gondolja, hogy az anyag maximálisan megfelel elvárásainknak és büszkén mutatjuk be szurkolóinknak, hogyan képzeljük el az egységes DVSC brandjét.
  kép
  A Nagoo képviseletében Kádár Gergely prezentálta az új brandet. A bemutatott címer, egy folyamat részeként a Labdarugó és a Kézilabda Akadémia kötelékében mutatkozik be. Vagyis a két akadémia brandjének egységesítése ezzel elkezdődött.

  A két felnőttcsapat esetében marad a labdarúgásban a háromszög, míg a kézilabdában a kör alakú címer.

  Az is elhangzott, hogy a DVSC egy MÉDIAVÁLLALKOZÁS és tartalomszolgáltató is, mely a legnagyobb közösséget szolgálja ki ami a vidéki Magyarországot illeti. Ez egy hatalmas lehetőség és felelősség is. Jövőben a bemutatott jelképekkel nagyon sok helyen és formában találkozhatnak majd szurkolóink.

  Ilyen kiemelt szimbólum a szárnyaskerék, mellyel önálló LOKI brandként szeretnénk bemutatkozni, mint az látható lesz merchandaising termékeken is, ilyen önálló jelkép még a stadion motívum, a Loki szárnyaskerék 1902 és a DVSC szárnyaskerék 1902.

  2021.06.22
  https://dvsc.hu/csak-egy-loki-van-ime-az-egyseges-dvsc-brand/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2020.10.04, 15:57
  kép
  Debreceni Lokomotív foci klub jelvény 1950-1956-ig ( Rákosi éra ritka jelvénye)

  https://www.vatera.hu/debreceni-lokomotiv-foci-klub-jelveny-1950-1956-ig-rakosi-era-ritka-jelvenye-2962701632.html#opened
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2017.08.10, 18:42
  A kézicsapatnak megcsinálták a #9-es hozzászólásban található címert.
  Kézi sajtótájékoztatóról jövök. Néhány érdekesség.
  ...
  Mivel az új szezonban 30 éves eddigi egyetlen bajnoki címünk és egyben 70 éves a szakosztály, egy második világháború előtti címer került az idei mezekre (de a hivatalos címer megmarad), be is mutatták őket, szerintem k*va jó.
  kép

  Csibu99 - Loki Drukkerkocsma
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140
   
 5. avatar: fgymat
  2016.08.04, 20:10 (szerk.: 2017.05.02, 15:31)
  Változik a klub neve

  A TEVA gyógyszergyártó céggel lejárt a szerződés.

  A DVSC és a TEVA gyógyszergyártó cég között tíz évvel ezelőtt köttetett együttműködési megállapodás, amely alapján a DVSC neve mellé odakerült a TEVA.

  Dr. Róka Géza cégvezető arról tájékoztatta honlapunkat: az idén július 31-ével lejárt szerződést a TEVA nem hosszabbítja meg , tájékoztatásuk szerint azért, mert az anyavállalat nem teszi lehetővé a magyarországi cégeknek, hogy a jövőben sportszponzorációban vegyenek részt. Az így kieső összeg a DVSC költségvetésének stabilitását nem érinti.

  2016.08.04
  https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/valtozik-a-klub-neve
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2016.03.08, 15:29
  A debreceni nézőszámítás:
  A Puskás Akadémia meccs előtt egy exkluzív stadiontúrán vehettünk részt, mely szorosan kapcsolódott két héttel ezelőtti cikkünkhöz. Akkor Krecz Tibor, az MSE Kft. marketingvezetője arra kérte azokat, akik kételkednek a nézőszámok pontosságában, hogy a meccs előtt 45 perccel legyenek ott a főbejáratnál, és megmutatja nekik a rendszer pontos működését.

  A nézőszámokba kizárólag azokat számolják bele, akik vendégnek számítanak, tehát jegyet váltottak, bérlettel rendelkeznek, páholyuk van. Így a biztonsági és kiszolgáló személyzet, illetve természetesen maguk a játékosok és stábtagok sincsenek beleszámolva a véglegesen megadott összesített nézőszámban. Ezen kívül még szintén fontos, hogy a bérleteseket nem számolják bele alapértelmezetten a nézőszámba, csak azokat, akik ott vannak a helyszínen. Tehát nem igaz az a teória sem, hogy azért írnak ki túlzónak tűnő számadatot, mert beleszámolták azokat a bérleteseket is, akik el sem jöttek a mérkőzésre. Ugyanez igaz természetesen a jegyet váltókra is, tehát nem az eladott jegyek számát adják hozzá a nézőszámhoz, hanem akik ténylegesen beléptek valamelyik beléptető kapun. Így amikor a félidő derekán kiírják a kivetítőre a nézőszámot, akkor az a tényleges, valós nézőszám, darabra pontosan annyi fizető néző tartózkodik a stadionban, nincsenek kerekítgetések, szépítgetések.

  http://lokiblog.eu/archives/2016/03/08/a-nagyerdei-stadionban-jartunk/
   
 7. avatar: fgymat
  2014.05.04, 09:05 (szerk.: 2017.07.02, 23:07)
  DMVSC az új debreceni sportegyesület neve

  Debrecen két legnagyobb sportegyesületének, a DVSC-nek és DMTE-nek pénteken délután a városháza nagytermében tartott küldöttgyűlése egyhangúan kimondta a két egyesület fúzióját és az új sportegyesület megalakulását. Az új debreceni sportegyesület neve: Debreceni Munkás Vasutas Sport Club.

  A közgyűlés elnökké Bartha Jánost, ügyvezető elnökké pedig Szombati Andrást választotta meg. Az új sportegyesület 15 szakosztályának több mint 1600 sportolója van.
  A DMVSC szilárd bázisra támaszkodik: a nagy debreceni ipari és mezőgazdasági üzemek támogatását élvezi. A tervek szerint a következő években nagy csarnokot, uszodát, műanyag borítású futópályát akarnak építeni.
  A város NB I-ben került labdarúgócsapata ősztől a nagyerdei stadionban játssza mérkőzéseit.

  Népsport 1979.06.23
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2014/05/1399187095_19790623dmvsc.jpg
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2011.08.08, 10:46
  Stadion: 1902-1911-ig nem volt hivatalos hazai pálya, 1911-tól viszont a Műhelytelepi pályán játszottuk a hazai meccseinket, amit akkoriban "Futball-térnek" nevezett a helyi publikum és média.

  1922-1979 a Vágóhíd utcai stadionban játszottunk, de a nagyobb meccsekre a Nagyerdei stadionban került sor, a Vágóhíd utcai stadiont 1922-ben még Diószegi úti stadionnak hívták, de sajnos azt nem tudom mikor változott meg az utca nece, hiszen hivatalosan csak onnantól Vágóhíd utcai stadion a név.

  1979-1989 ig volt hivatalos hazai pálya a Nagyerdei stadion, de a kisebb meccseket a Vágóhíd utcán rendezték.

  A rendszerváltás után (1989-90) visszaköltöztünk a Vágóhíd utcai stadionba és ott játszottunk 1992-93 as szezonig, a feljutást még ott ünnepeltük, majd 1993-ban átköltöztünk az Oláh Gábor utcai Stadionba így innentől ez az első számú hazai pálya.

  forrás:
  hancsi78 - email
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
   
 13. avatar: fgymat
  2010.11.04, 22:24 (szerk.: 2016.05.24, 16:13)
  Debreceni Munkás Vasutas SC 1902
  cím: Debrecen, Oláh Gábor u. 5,., Sportiroda, 4032
  pálya: Debrecen, Nagyerdei Stadion, 22 700 néző
  szín: kék-sárga

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2014/02/1391261410_dmvsc_sport_zsebkonyv_1980.jpg
  forrás:
  Sport Zsebkönyv 80/81
   
 14. avatar: fgymat
  2010.10.03, 23:03 (szerk.: 2016.05.24, 16:10)
  DEBRECENI VASUTAS SC

  Alapítás: 1902
  Cím: 4034 Debrecen, Vágóhíd u. 10, Sportiroda, telefon: 14-084
  Technikai vezető telefonja: 14-174
  Pálya: ugyanott (Mérkőzéseit játssza: Debrecen, Nagyerdei Stadion, telefon: 15-381, 12.000 néző
  Szín: piros-fehér

  forrás:
  Sport zsebkönyv '74-75
   
 15. avatar: pirospont
  2010.09.13, 19:06 (szerk.: 2017.07.02, 23:08)
  DEBRECENI VASUTAS SPORT CLUB
  Alakulás éve: 1912 /1902/ Elnök: Kabai György /1920/
  Cél: Az összes sportágak művelése és fejlesztése a tagok ily irányú kiképzése és a társas érintkezés fenntartása.
  1912-ben alakult és a MÁV. TESTGYAKORLATOK KÖRÉVEL 1925. február 2- án fuzionált. Az egyesület új címe: Debreceni Lokomotív Sport Kör.
  Alapszabályok láttamozási éve, száma: 92950/1925. Ker.Min.
  Feloszlatva: 92950/1925. VKM. sz leirattal.
  A tárgybeli egyesületnek a belügyminiszter úr nyilvántartásból való törlését rendelte el, mert működését önként beszüntette és tagjai a szakszervezet keretében, fejtenek ki sporttevékenységet. 5641-727/2/1951 BM. számú leirattal.
  Nyilvántartásból törölve: 1951. júl. 1-én.

  HBML. X. 301. 50.

  forrás: http://hbml.archivportal.hu/data/files/143857445.pdf
   
 16. avatar: pirospont
  2010.09.13, 19:05 (szerk.: 2016.05.24, 16:10)
  DEBRECENI TÖREKVÉS SPORT EGYESÜLET
  Alakulás éve: 1947. február 26.
  Elnök: Késes Lajos

  Cél: „Egyesületünk nem régen alakult kezdő és szegény egyesület a város azon területén, hol nagy körzetben egyáltalában semmiféle sportpálya nincs. Körzetükhöz tartozó nagy területen a különféle telepeket együttvéve körülbelül 10.000 ember él elvonva minden sportolási lehetőségektől. Ezeknek nagy része demokratikusan érző és gondolkozó szegény munkásember, akiknek a múltban mindég csak mellőzésben, félrenyomásban volt részük.
  Egyesületünk célja ezeknek az embereknek a fiatalságát közös táborba tömöríteni, a rendszeres sportolási lehetőséget megadni és megmenteni az elkallódástól. Testben és lélekben megerősítve becsületes, egészséges polgárokká nevelni. Debrecen városának és demokratikus hazánknak. Célunk továbbá a közös családias és szeretetteljes érzés kialakítása a megfelelő erkölcsi testi nevelés által önzetlen, igaz, jó magyarok nevelése által a demokratikus szellemű jellem kialakítása.
  Alapszabályok láttamozási éve, száma: nem ismert
  Feloszlatva: nem ismert
  HBML. X. 301. 71.

  forrás: http://hbml.archivportal.hu/data/files/143857445.pdf
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.12, 15:15 (szerk.: 2017.11.10, 19:38)
   
 18. avatar: fgymat
  2010.06.22, 08:45 (szerk.: 2017.07.02, 23:58)
  Debreceni Vasutas Sport Club, Debrecen MÁV műhely. Alakult 1902-ben. Sporttelepe Debrecenben a Diószegi-úton van. 15.000 személy befogadására alkalmas. Működő szakosztályai és igazolt sportolóinak száma: labdarugás 65, birkózás 35, atletika 20, céllövő 20, sportrepülő 29, kerékpáros 50. Díszelnökök: Géncsi Sándor dr. és Korein Emil: elnök: Dér Lajos: szakosztály-vezetők: labdarugás: Kauter Ferenc: atlétika: Csermák István: birkózás: Szűcs János; céllövő: Nagy László: repülő: Jung Sebestyén: kerékpár: Kovács Géza; intézők: Palotás István, aki egyben a csapat edzője is. Az egyesület Kabai György MÁV mérnök kezdeményezésére az ottani "Egyetértés" Dal és Önképző Egyesület égisze alatt alakította meg az „Egyetértés" Futball Clubot, amelyből 1902-ben alakult meg a tulajdonképpeni Debreceni Vasutas Sport Club. Az egyesületben a labdarugó-, birkózó, kerékpáros-, tenisz-, majd a vitorlázó repülőszakosztály alakult meg. A Vasutas Sport Clubban igen élénk sportélet kezdődött és igen szép, számottevő eredményeket értek el. A háború utáni években saját sporttelephez jutott az egyesület, ekkor már 5 éven át kerületi bajnok volt. 1925-ben a Corinthian-díjban második helyezést ért el. Számos külföldi jól sikerült túrái bizonyították eredményes működésüket. Ebben az időben Zempléni Gusztáv dr. és Ivánka Károly voltak a szakosztály vezetői. 1925-ben a Debreecni MÁV Testgyakorlók Köre beolvadt a DVSC-be és ez hatalmas erősödést jelentett a vasutas sportnak. Az amatőr-professzionista szétválasztáskor megalakult Debrecenben a Bocskai FC. Ekkor megbomlottak a DVSC sorai, mert nem kevesebb, mint 9 játékos szerződött el a professzionista Bocskai FC-be, sőt még Zempléni Gusztáv dr. is, mint vezető, átpártolt a Bocskaihoz. Bár a Bocskai FC kétségtelenül ragyogó eredményeket ért el, több évi működés után áthidalhatatlan nehéz anyagi körülmények folytán megszűnt. Ekkor a DVSC vezetősége felajánlotta a szabaddá vált profi játékosoknak, hogy térjenek vissza a DVSC-be. A labdarugósport mellett a többi szakosztály is igen szép eredményeket ért el Némethy Lajos, Bartha Gyula, vitéz Tóth Ferenc és Nagy László vezetése alatt. Az utóbbi években a labdarugó-szakosztálynak három csapata működött Még pedig: I., II., és ifjúsági csapat. Az I. csapat a nemzeti bajnokság II. osztályának Mátyás-csoportjában játszott, illetve játszik, igen szép eredménnyel, a második csapat 1940-41-ben mint a bajnokság I. helyezettje végzett a Keletmagyarországi Labdarugó Alszövetség amatőrbajnokságának I. osztályában. Ifjúsági csapatuk az 1940-41-es bajnoki idényben ugyancsak I. helyet foglalta el a Keletmagyarorszítg ifjúsági labdarugóinak I. osztályában. Birkózói Magyarország szabadfogású bajnokságán váltó- és nehézsúlyban II. helyezést, görög-római fogású bajnokság-ban III. helyezést értek el. A Budapesten rendezett országos ifjúsági bajnoki küzdelmek során I. a II. helyezéssel tértek haza a versenyről. Az egyesület legfiatalabb szakosztálya a repülő-szakosztály, amely már három darab vitorlázógéppel rendelkezik (2 db Tücsök és 1 db Vöcsök-típusú). Azonkívül egy szállító- és egy csörlő-gépkocsijuk is van. Az egyesület a hajdúszoboszlói repülőteret bérelte ki a szakosztály számára, amely jelenleg 36 főből áll. Az elmúlt évben 1307 alkalommal emelkedtek a levegőbe. A repülők résztvesznek a nyári repülőtáborozáson is.

  forrás:
  Pluhár István: Magyarországi sportegyesületek története (1941)
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2010/06/1277189084_dvsc.jpg
   
 19. avatar: fgymat
  2010.06.13, 16:38 (szerk.: 2017.05.02, 15:29)
  A Debreceni VSE rendkívüli elnökségi ülésen döntött afelől, hogy az egyesület a jövőben Debreceni Lokomotív néven játszik .

  forrás:
  Népsport
  1949.02.10.
   
 20. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.01, 09:18 (szerk.: 2014.02.01, 14:40)
   
 21. avatar: fgymat
  2010.05.30, 16:46 (szerk.: 2017.07.02, 23:41)
  A DVSC-ből DVSE lett

  A DVSC a napokban rendkívüli közgyűlést tartott amelyen kimondottákhogy a DVSC a jövőben DVSE (Debreceni Vasutas Sport Egyesület) néven szerepel.

  forrás:
  Népsport 1948.09.23.
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2014/02/1391261983_debrecen_derbi_1948.jpg
   
 22. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.28, 12:28
  Hivatalosan nem hiszem. Ilyen pólóban feszítettek a kupadöntő után.
   
 23. avatar: NNS
  2010.05.28, 12:10
  Ez címer lenne?
   
 24. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.28, 11:46 (szerk.: 2014.02.01, 14:38)
  kép
   
 25. avatar: magyarfutball.hu
   
 26. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.14, 17:44 (szerk.: 2014.02.01, 14:35)
  a címer egy '85-86-os meccsen:
  kép
   
 27. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.01, 19:07 (szerk.: 2014.02.01, 14:34)
  (a pontos színek miatt)
  kép
   
 28. avatar: magyarfutball.hu
   
 29. avatar: Sanyi-Hungaria
  2010.02.08, 19:39 (szerk.: 2017.05.02, 14:51)
  Debreceni Vasutas SC - Debreceni Lokomotív
  158 53 25 80 270 - 399 131
  Alakult 1902-ben, színe piros-fehér. A debreceni MAV gépjavító műhely munkások sport egyesületeként alakultak meg Debreceni Egyetértés néven. A DVSC nevet 1912-ben vette fel. Már alakulása idején volt labdarúgó csapata az egyik legnagyobb múltú kelet-magyarországi egyesületnek. A második világháború előtt szinte végig a másik helyi klub, a nemzetközileg is elismert Bocskai árnyékában játszott és az NB I-be először csak 1943-ba jutott. A következő néven szerepeltek az elsó, osztályban: 1943-1948. Debreceni Vasutas SC, 1949-1950. Debreceni Lokomotív.

  Forrás: Magyarország futball története
   
 30. avatar: magyarfutball.hu
   
 31. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.02, 12:05 (szerk.: 2014.02.01, 14:29)
  kép
   
 32. avatar: magyarfutball.hu
  2009.06.18, 16:09 (szerk.: 2017.05.02, 15:28)
  Mostantól DVSC-TEVA néven fut a debreceni labdarúgócsapat , ám a korábbi mecénás, az AVE Ásványvíz is rajta maradt a mezen. A gyógyszergyártó cég fix két évre állapodott meg a Lokival, de hosszútávra tervez, ahogy a gödöllõi röplabdázóknál és a Vasas vízipóló gárdájánál is. Azonnali konkrét eredményt nem vár el, bár Szima Gábor klubtulajdonos azért immár kötelezõvé tette saját maguk számára a következõ két bajnoki cím megszerzését, a nemzetközi porondot viszont óvatosan kezelendõnek tartja.

  A felek nem tértek ki a szponzoráció összegére, de egyes források szerint a futballcsapat 50 millió forintot kap az első idényben.

  2006-07-18
  forrás:
  http://www.vagy.hu/cikk.php?id=6361
  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20060718iden.html
   
 33. avatar: NNS
  2008.01.06, 19:14 (szerk.: 2017.05.02, 15:28)
  A csapat mostantól DVSC-AVE Ásványvíz néven szerepel tovább

  Ma délután sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a Bartók Kft. AVE elnevezésű ásványvize lesz a Loki új névadó szponzora.
  A Bartók Kft. 1992-ben alakult. Családi vállalkozás, amelynek két tagja, Bartók Arnold és Bartók Barnabás azért döntött a Loki mellet, mert gyerekkoruk óta szimpatizálnak a csapattal. Érdekesség, hogy az ital idén februárban a párizsi AquaExpón Oscar-díjat kapott szénsavas kategóriában. Az AVE-Ásványvíz felirat a Létavértes és az utánpótlás csapataink mezein is szerepel majd. Abban az esetben, ha a Loki kijut a nemzetközi porondra, úgy a cég a selejtező-mérkőzésen is névadó szponzorként támogatja a csapatot. A DVSC vezetői egyébként másfél éves szerződést kötöttek a Bartók Kft.-vel, amely a klub 103 éves történetében a legnagyobb névadó szponzor.

  2005. 03. 04. 13:45
  via:
  http://www.foci.hu/forumtartalom.php?tid=1153&min=11280&max=20