magyarfutball.hu

portré: Szakály Péter
© mlsz.hu
alias
Szakály Peti
Szakály Dénes testvére
Szaki
a Puskás Akadémia Illés Bélája
nemzetiség
Magyarország
életkor
32 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Kaposvári Rákóczi FC
2004 - 2007
Debreceni VSC
2008 - 2017. január
Puskás Akadémia FC
2017. január 31 -
eredmények / elismerések
4-szeres magyar bajnok
(Debreceni VSC 2008-2009, 2009-2010, 2011-2012, 2013-2014)
2-szeres magyar kupagyőztes
(Debreceni VSC 2010, 2012)
Magyar Ligakupa-győztes
(Debreceni VSC 2010)
Magyar Szuperkupa-győztes
(Debreceni VSC 2010)
Szakály Péter 2016
2016-ban a Debrecen játékosaként

Kaposvári Rákóczi FC, 2004-2007

...
Amíg a többi srác Ronaldo, meg Ronaldinho akart lenni, nekem Illés Béla volt az Isten, Prukner Laci ezért is hívott később Bélának. Azon kívül, hogy egyikünk sem igazolt külföldre, más közös vonás nem nagyon van bennünk.2

...

Debreceni VSC, 2008-2017

...
A 2012/2013-as szezonom nem úgy sikerült, ahogy elvártam volna magamtól, vagy ahogy a szurkolók, az edzők és a klubvezetők elvárták volna. Sokat voltam sérült, de nyáron egy jó felkészülésen vettem részt, ami sokat jelentett, igaz, az Európa-liga-selejtezőben még közel sem voltam százszázalékos állapotban. Ezt meg is beszéltük a vezetőkkel, leültem a padra, nem volt bennem semmi sértődöttség. Amikor ismét lehetőséget kaptam, úgy érzem, tudtam vele élni, és sikerült folyamatosan jó teljesítményt nyújtani.1

...
Korábban is szerettem volna eljönni, új kihívásokra vágytam, de nem engedtek el. Tavaly februárban volt egy minden szempontból remek kínai ajánlatom, szinte könyörögtem, hogy elmehessek, azt is megígértem, hogy visszatérek és addig leszek a Debrecen játékosa, ameddig csak akarják. Sajnos mindez hiába volt, ezt követően már nagyon rosszul éreztem magam a klubnál, különböző okok miatt egyre mélyebbre süllyedtünk. Mindig is kötődni fogok Debrecenhez, fantasztikus eredményeket értünk el, szerepelhettem a BL és az EL-főtábláján, négyszeres bajnok vagyok a Lokival, csak a szépre emlékezem, még akkor is, ha a vége nem úgy sikerült, ahogy elterveztem.2


Puskás Akadémia FC, 2017-

Szima Gábor megígérte, hogy télen elenged és beváltotta az ígéretét. Szerencsére volt több külföldi ajánlatom, kerestek Amerikából, Ausztráliából, Kazahsztánból és Ciprusról is. Mivel azonban az év elején kiderült, hogy a feleségem terhes, nem akartam mindenáron külföldre igazolni. Eddig ő hozott rengeteg áldozatot miattam, most pedig rajtam volt a sor. Pintér Attila kiszimatolta, hogy váltás előtt vagyok. Vázolta a terveit, a Puskás Akadémia lehetőségeit és mivel ezek nagyon szimpatikusak voltak, rövid gondolkodási idő után igent mondtam.
Lehet, hogy ezek most nagy szavak, de életem egyik legjobb döntése volt, amikor elfogadtam a Puskás Akadémia ajánlatát. A Debrecen már rég nem az a csapat, amelyről azt mondogatták, hogy az elmúlt tíz év legeredményesebb magyar klubja. 2
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.01.10, 16:45
  A Debrecentől való távozása kapcsán:
  Szakály neve engem is meglepett... a többieké viszont nem. Várható volt, sőt valahol szükségszerű is. Szakály? Talán a fizetéséhez képes nyújtott teljesítménye, talán a hamarosan lejáró szerződése miatt?


  A Vidi ellen látszott, hogy nem bírja ő már ezt a tempót (nagyon lassú és mindig fáj valamije). Szerintem ha el is igazol most egy másik nb1-es csapatba, egy éven belül visszavonul vagy alsóbb osztályba megy.


  Szakály távozása elsőre meglepő, de az az alibi, amit évek óta nyújtott az alapján azt mondom, hogy már rég el kellett volna küldeni.

  Ennek ellenére köszönöm a sok szép emléket, amit tőle kaptam. További sikeres pályafutást, jó egészséget és sok boldogságot!


  Szerintem Szakály inkább megpróbál külföldre menni pénzt keresni (valamelyik "egzotikus" országba). Kb. utolsó lehetősége.

  Sok sikert kívánok neki, azért sok szép pillanatot okozott a szurkolóknak, habár az is igaz, hogy nagyobb tehetségnek indult.


  Én Szakályt sajnálom. Szerintem kell olyan játékos, amelyik tudja tartani-fedezni a labdát, amíg a többi helyezkedik-vakarózik, stb. Ennek Sándor volt a mestere, az utolső éveiben szabályosan nem lehetett elvenni tőle a labdát, -- már ha az elért hozzá persze - minimum egy szabadrúgásra jó volt bármikor. Tudom, a modern foci nem erről szól, de kell némi stabilitás a középpályára. Holman úgy szórja a labdákat (amikor 2-3 védő közé beindul cselekkel), hogy most nem látom, ki csinálja majd a tikitakát... Tőzsér?


  Szakály szegény egy tisztességes búcsúztatást megérdemelne, de az elmúlt 2-3 évben a stílusos csoszogása extrém lassúvá tette. Én voltam az egyik legnagyobb kritikusa szegénynek, de a bajnok csapat tagja, az a bajnok csapat tagja. Sajnos nálunk nem szokás megfelelő módon elköszönni a játékosoktól.

  Hajrá Loki - Drukkerkocsma
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.26, 16:55 (szerk.: 2017.05.11, 16:30)
  Ezt a mentalitást hiányolom már ősidők óta a magyar fociból! Peti az első meccsen pályára sem lépett. A másodikon, amikor Elemér beküldte Ibrahima helyett, sokan fütyültek. Peti azonban összeszedte magát, lőtt 4 gólt és vezéregyénisége lett a csapatnak. Mentálisan és tettekben is. Ez igen! Gratulálok Szakály Petinek és kívánom, hogy a csapat többi tagja is kövesse a csapatkapitány példáját! Sőt Minden magyar játékos tanulhat tőle!

  Én sose fogok eligazodni rajta.Képességei alapján válogatott is lehetne,de tud borzalmasan rosszul is játszani(sajnos a válogatottban inkább ezt láttuk).Ha van kedve,nagyon jól játszik,ha nincs,akkor sétál.Mostanában van kedve..

  forrás:
  http://www.csakfoci.hu/node/146577