magyarfutball.hu

Magyarország - San Marino 8 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Magyarország - San Marino 2010
 2. Magyarország - San Marino 2010
 3. Magyarország - San Marino 2010
 4. Magyarország - San Marino 2010
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
Európa-bajnokság 2012 selejtező
853. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Kaasik Hannes (Észtország)
nézőszámok:
 1. fsgc.sm: -
 2. nso.hu: 6.000
 3. nb1.hu: 8.000
 4. origo.hu: 10.590
 5. Nemzeti Sport: 10.596
 6. mlsz.hu: 11.000
 1. 11' Rudolf Gergely 1 - 0
  18' Szalai Ádám 2 - 0
  25' Rudolf Gergely 3 - 0
  27' Szalai Ádám 4 - 0
  sárga lap 38' Valentini Carlo
  sárga lap 43' Della Valle Alessandro
  48' Szalai Ádám 5 - 0
  60' Koman Vladimir 6 - 0
  89' Dzsudzsák Balázs 7 - 0
  sárga-piros lap 90+2' Valentini Carlo
  90+3' Gera Zoltán (11-es) 8 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.03.27, 15:41
  kép
   
 2. avatar: fgymat
  2013.11.03, 20:49 (szerk.: 2013.11.03, 20:54)
  Szerintem nem is volt:
  kép

  De az oldal alján írják, hogy ez a nem a meccsen viselt mez. Valószínűleg a mezgyártó (német cég, ezért németül) kiadott a meccs után egy ilyen mezt és azért ilyen drága, mert Szalai aláírta.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2013.11.03, 20:07
  150 £-ért illik eredetinek lennie, de én nem emlékszem, hogy valaha is rákerült volna a mezre az aktuális meccs feliratozva(pláne németül).
  kép
  képkép
  forrás:
  http://www.ebay.co.uk/itm/National-Team-Hungary-Szalai-match-issued-player-shirt-XL-/321241654267
   
 4. avatar: NNS
  2011.02.11, 08:58 (szerk.: 2011.02.11, 09:06)
  Legia - Den Haag meccsen is csináltak ilyen panorámát:
  http://legionisci.com/Gigapanorama_Legia_Warszawa-FC_Den_Haag_10_10_10/#view.hlookat=0&view.vlookat=0&view.fov=0.1985

  Igaz, 2 nappal késôbb. Pedig ôk is azt írják, hogy ôk az elsôk...

  Gigapanoramę Legionistów zarejestrowaliśmy 10 października 2010 roku, podczas "meczu, jakiego jeszcze nie było". Naprzeciwko siebie stanęły drużyny piłkarskie Legii Warszawa oraz ADO Den Haag. Cały dochód z tego charytatywnego wydarzenia został przekazany na rzecz jednego z nas - Wojtka "Legii" Wisińskiego.

  Na fotografii o rozmiarach ponad 2 GigaPikseli (101810 x 20206 pikseli) znajdują się wszyscy, którzy zasiedli na trybunach Stadion Wojska Polskiego im. Marszałka Józefa Piłsudskiego. Zdjęcie to stanowi unikalną pamiątkę dla każdego z uczestników październikowego wielkiego kibicowskiego święta.

  Nasze przedsięwzięcie jest pierwszym tego typu w Europie i jednym z pierwszych na świecie, a zaprezentowana Gigapanorama jest największą panoramą na świecie wykonaną podczas imprezy sportowej!
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2010.11.02, 21:12
  Sporteseményen a világon először, olyan több gigapixeles felbontású panorámakép készül a stadionról és a nézőkről, amelyen a drukkerek megkereshetik, és Facebook profiljukon keresztül be is jelölhetik magukat. A cél, hogy minél többen jelöljék meg (tagelés) magukat, így magyarországi sporteseményen készülhet el, a legtöbb tagelést tartalmazó fénykép!

  Teltházas baseball meccs nem számít sporteseménynek?
  http://blog.photoshelter.com/2010/10/friday-shoutouts-buzzerbeaters-and-worthy-praise.html
   
 6. avatar: giornalista
  2010.10.12, 12:49
  jó kis élmény volt, főleg annak a több száz kisiskolásnak, aki most volt életében először futballmeccsen.
   
 7. avatar: Annika
  2010.10.10, 13:24
  Mindez igaz, de valakinek nagyon megéri, hogy meccset rendez ÉS biztosít. A farok csóválja a kutyát!?
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.10, 12:29
  Ha ez és a szóvivő nyilatkozata is igaz, akkor az azt jelenti, hogy legalább 5000-en tiszteletjegyekkel mentek be, mert ha a legolcsóbb, 1500 forintos jegyek árával is számolunk, akkor sem lehetett 5500 fizető nézőnél több a Népstadionban. Vagy valaki hazudik.

  A bevételből még lejön a stadion bérleti díja, és a rendezési költségek is. A másik kapu mögött még mindig megvan a "gyerek szektor", ahova ingyen mennek.
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.10, 11:46
  Akár mennyire is gyenge csapat San Marino,akár mennyire is félamatőrök játszanak náluk,ez a 8-0 akkor is gyönyörű győzelem,szép volt fiúk!


  Fú, majdnem műhiba történt a végén...


  Szép volt! Továbbra is azt mondom, hogy ez a keret támadó, frontális focira alkalmas leginkább (ha már normális védőink nincsennek, támadó középpályások dögivel, most már két megbízható támadóval - akkor több gólt kell rúgni, mint kapni... ha csak a védelmen van a súly, akkor magunkba roskadunk...)! A finnek ellen is hasonló felfogást várok cool wink

  Elek helyett Vadócz, s már jó is lesz az


  Grat srácok! Én még ilyen örömfocit nem láttam egy magyar válogatottól sem! Végre öröm volt válogatott meccset nézni!!! Szép volt fiúk! Hasonlót várok kedden is! Természetesen nem eredmény tekintetében, hanem hozzáállásban, vállalkozó kedvben!


  Én egyébként annak nagyon örülök, hogy végre van egy rendkívül tehetséges, nagy reményű csatárunk, aki nem húsz kilós, elnyomható, ellapítható....


  persze hogy helyén kell kezelni a San Marino elleni sikert. Egyrészt ugye az van a mérleg egyik serpenyőjében, hogy egy 30 000-es lélekszámú miniállam csapata ellen nyertünk, a másik oldalon meg a nyolc rúgott gól. A gólok szépek voltak, a három pont a minimális elvárás volt, de ilyen alapon nyolcat senki sem remélt, tehát gratulálni kell a fiúknak! San Marino-t meg én is megsajnáltam egy kicsit a végére, nekik szerintem a törpeállamok EB-jén komoly esélye lenne Vatikán, Liechtenstein és Andorra ellen.


  Nagy grat, hiszen ez volt a csoportban a legnagyobb különbség. De szeretném kiemelni a San Marinoi válogatottat, akik végig szimpatikusan játszottak. Remek dolog, amikor egy csapat, ha tudja is, hogy a legnagyobb eredmény amit elérhetnek, az a minimális vereség, nem sportszerűtlen, a szabálytalanságaik is max taktikai jellegűek, de sérülés okozása egy pillanatra sincs benne. Külön grat Szalainak, látszik rajta, hogy mennyire akar játszani, bizonyítani.


  Elég nagy volt az arca egy, két játékosunknak gondolok itt elsősorban Rudolfra. Máskor meg egy nagyobb csapattal szemben behuzzák fülük, farkuk ha itt igy viselkednek tegyék azt más csapattal szemben is, mert az már nagyobb önbizalmat sejtet.


  érdekes mert bennem is ez a gondolat fogalmazódott meg.
  szabálytalankodik egy amúgy képességeiket helyén kezelő csapat egyik tagjával szemben, aki az eset után lentmarad, semmibe sem kerül odamenni hozzá egy szorrira.
  a másik amikor habzó szájjal támadna szerencsétlen védőre mert az szabályosan be mert csúszni neki.
  ugyanakkor a hentes fánbommel ellen milyen aprócska lesz majd az arca..


  Nem beszélve arról, mikor a védő pacsizni akart és nem fogadta el. Nagyképű egy bunkó. De maradjon ilyen, és legyen olyan eredményes, mint Ibra! Akkor max gondolatban leköpöm, de elismerem. Így viszont ez a mentalitás undormány!


  Ébresztő már, Pajtás, mit akarsz? Leverjük a spanyolokat? Nem, nem fogod megkapni...azt hiszed, hogy úgy terem a ház, hogy egyből állnak a falak, ott a tető, meg a plazma tv? Beleszülettél a királyságba, azért van arcod, vagy sima hiszti, mert nincs a Fradiból senki benne a válogatottban? Vegyél már vissza...

  Először az alapok. Alap az, hogy megverjük azt, aki mögénk van sorolva. Ez a meccs egy három-nullás magyar meccs volt, ehhez képest nyomtunk egy 8-ast, amit ősidők óta, simagöröngyös-alsónak sem rúgtunk...miért nem lehet picit örülni?

  Osztod az észt, ahelyett, hogy felfognád, holnap sok nemzetközi sportlap azt fogja taglalni, hogy egy magyar edző hogyan tudta felébreszteni a csapatot, amit a puhapöcs kúman nem...

  A gólszerzőink: Szalai 3 (Mainz), Rudolf 2 (Genoa), Koman (Sampdoria), Dzsudzsák (PSV) és Gera (Fulham)...ébresztő, németország Szalairól ír majd, Genoában a sajtó Komanról és Rudolfról fog szólni, Eindhoven Dzsudzsák gólja (és 3 gólpassza) szolgál orgazmust a médiának, Gerát meg továbbra is imádni fogják Londonban...


  Jó volt, 8 gólt még nem élhettem át válogatott meccsen, én nem is fogok egyhamar. smile Az vicces volt, amikor a kijelzőre nem fért fel az 5. gól, igaz utána megoldották. Remélem annyi értelme volt még a meccsnek egy jó kis gálaelőadáson kívül, hogy a finnek ellen picit bátrabban megyünk ki, és elhisszük, hogy egy a moldávnál semmivel sem jobb csaapt ellen lehet esélyünk.
  És a sok nagy szaértő, akik a 2-3 gólos sikert már nagy eredménynek tartották volna (mai NS: Bozsikék) azok picit elgondolkodhatnak, hogy mennyire is értenek a focihoz.


  Én egyedül azt nem értettem, hogy a hollnadok hogy nem szórták meg őket. Ennyire leszarták volna? A svéd kapitány mondjuk azt nyilatkozta, hogy 10 is lehetett volna a javukra, ezért én már úgy álltam hozzá a meccshez, hogy 5 alatt nem lettem volna elégedett.


  Mondjuk én olyat még sosem láttam, hogy bíró visszavon pirosat, de itt megtette


  A meccsről röviden: 7:0-t tippeltem, azt túlteljesítették a srácok, ezért gratula. A győzelem kötelező volt, szerencsére az előadás is prémiumra sikerült.

  A játékról: Királynak és a védelemnek nem akadt sok dolga. Juhász próbált fel-feltűnni elől, de alapvetően ez neki nem feladata. Vermes és Laczkó kilóg a csapatból. Vermest észre sem lehetett venni, pedig most igen könnyű dolga lett volna hogy bizonyítson. Laczkó pedig alapvető szituációkban hibázott nagyokat a helyezkedésével és egy-két megoldásával is. Ez a teljesítmény egy komolyabb csapat ellen semmire sem elég. Középen Elek azt játszotta amit kell. Labdát nem nagyon vittek át rajta, a passzai jók voltak, sok kreativitásra ma nem vállalkozott, egyszerűen játszott, de most erre volt szükség. Komannak több rossz megoldása volt, mint általában szokott lenni, de rajta látszik, hogy magasan kilóg felfelé a csapatból. Ahogy hozzáér a labdához, az szinte gyönyörű. Gera megítélése kétes. Látszik, hogy a társak keresik a labdákkal, és alapvetően jól tartja össze a brigádot, de neki is sok olyan megoldása van, ami inkább hátráltat, mint segít. Dzsudzsáknak így, hogy lett két értelmes csatár társa, lett értelme a játékának is. Ebben a felállásban megkérdőjelezhetetlen a szerepe a csapatban. Egyszerűen zseniális. Szalai gólérzékeny, és mezőnyben is hasznos. Rudolf meg eszméletlen mit tud a labdával.

  Végre azt mondhatom, hogy van a válogatottnak négy olyan támadó kreatív játékosa, akik nemzetközi összehasonlításban is komoly szereplők lehetnek. (Koman, Rudolf, Szalai, Dzsudzsák) Ha közéjük még be lehetne építeni Némethet is a következő egy-két évben, azt mondom szenzációs támadó szekciónk lesz a válogatottban!!!


  Gartula a csapatnak, ha vmilyen erteke van a mai meccsnek az egy nagy onbizalom novelo lehet a Finnek ellen. De ellenuk mar nem jatszhatjuk ezt a taktikat, arra a meccsre kell meg egy labdaszerzo.
  Ti kit vennetek ki az otosbol? Nalam Gera maradna ki. A Szalai-Rudolf kettos jol ossze szokhat, ero-es furgeseg, az mellett, h mind ketto teknikas. a 2 tkp, Dzsudzsak jateka most fog igazan kiteljesedni, h van 2 csatar akinek szorhatja a zsugakat, es abbol az egyik majd nem 2 meter magas, tehat az o helye most egyertelmu. Komanban, most azt a latom, h o az akit igazan a foci edekel, es csak erre koncentral, radasul Geraval ellentetben jatekban van egy eleg eros csapatban.


  bebizonyosodott, h Vanczákra, Laczkóra, Priskinre nincs szükség. Különben gratulálok!


  San Marino ellen védelemre amúgy se lett volna. azt az 5 percet amig náluk volt a labda a középpálya levédekezi.


  az igaz. de Laczkó még hozzájuk képest is lassú, amatőr, szögleteknél feleslegesen agresszív, technikailag képzetlen hülyegyerek. Remélem, vki mást találnak a helyére. Vanczákot "nagyon szeretem": papírként pattogott le a csatár san marinoi gyerekről, továbbá semmit nem tudott elfejelni. Priskin helyzeteiből Szalai két gólt lőtt...


  Amikor az a 6/6os mutatója volt,akkor mindenki szerette, én most is csípem. Szerintem helye van. pont smile
  Mást nem nagyon tudok elképzelni,kit hívhatna be helyette. Németh K kevesebbet játszik mint ő az 100%, itthonról meg hagyjuk inkább.


  Gratulálok! 8:0 után nem is tehetek mást, csak emlékeztetnék mindenkit, hogy a 10:1 jött az 1:4. Az sem volt rosszabb csapat a mostaninál.

  Nem kedvelem Gerát, de látszik, hogy iszonyú küzdeni akarás munkálkodik benne. Tán ez teszi görcsössé. Meg a korábbi balfaszságának utóhatása. Reméljük, egyszer tétmeccsen is mutat olyat, mint az olaszok ellen.

  Kár, hogy Rudolf, akinek a második gólján látszott, hogy szorult belé egy jó adag tálentum, máris fürdős kurvát játszik.

  Dzsudzsák most először mutatta meg a válogatottban, hogy nagyon jó labdarúgó. Még akár klasszis is lehet, ha egy holland, svéd meccsen a mai teljesítményének a tizedét hozná.

  Szalaiból nem hiszem, hogy valaha Al Di Meola lesz, ellenben megoldást jelenthet az erőcsatár posztra.

  Komanban majd' mindenki látja a szunnyadó tehetséget, szerencsére az ukránok nem. Ráadásul nem tűnik olyan embernek, aki elherdálja azt. Remélem, a rutin még több vállalkozókedvet hoz neki.

  Elek Ákos bebizonyította, amit már régóta tudunk, hogy a Videoton jobb csapat mint az Osasuna.

  A védelem volt csapatunk legerősebb szekciója. Mindent elmond a teljesítményükről az ellenfél lövési statisztikája. Tán csak Juhász lógott ki lefelé, aki ex-csatár létére egyszer bénázott a San Marino-i kapunál.

  Király Gábor minden hazaadásnál magabiztosságot sugárzott. Kivéve kétszer.


  Egyébként a visszajátszásból az látszik, hogy a 11-es az 5-ös számú játékos Laczkó érdeme, nem Rudolfé. Nem véletlen, hogy Ő szerette volna rugni.


  Nézd meg légyszives a transfermarkt.de-t és látod, h Cicónak a nyáron lejár a szerződése. Esélyes, h télen kivásárolják, vagy ki tudja. Néhány válogatott meccsel Orbán-Egerváry meg tudja tolni a vételárat. Cicó maga mondja néha, hogy 27 évesen még nincs későn kipróbálni valami külföldi bajnokságot. Szóval


  Ettől függetlenül tegnap megint alkottak a szervezéssel: mellettem lévő szektorban volt az, akivel találkoznom kellett volna, de nem mehettem át, mert az az új módi, hogy csak ott lehet kimenni, ahol bejött az ember. Körbe kellett kerülnöm az egész stadiont kívülről, így a 15 m helyett kb 2 km-t gyalogolhattam...


  ez a meccs számomra inkább azt mutatta meg, hogy a magyar emberek össznépileg ilyenek. az egy dolog, hogy én mindig azt mondom, inkább legyen a kelleténél kicsit nagyobb a pofa, mint kicsit kisebb, de látható, hogy rengeteg emberben ez a 8-0 úgy jött le, hogy "majd jól elszállnak maguktól a helsinki meccs előtt". itt Magyarországon szerintem nincs is nagyobb elképzelhető vétek, mintha valaki(k)re rásütik, hogy nagypofájú. itt az egészséges önbizalom az már lavórkép.


  Tegnap a játékosok megmutatták, hogy "gyengébb" csapat ellen képesek ötletesen, a saját akaratukat az ellenfélre erőltetve játszani.
  Ez dícséretes!
  A következő lépés, hogy a velünk azonos játékerőt képviselő együttesek ellen is megtegyük mindezt.
  Ha ez sikerül akkor elmondhatjuk, hogy léptünk egyet előre!
  Remélem ebből már Kedden sikerül valamit megmutatni.
  Ehhez kívánok sok sikert a csapatnak!


  Nem mondom, ilyenkor nehéz az értékelés. Király - Vermes Juhász Vanczák Laczkó - Elek: ők nálam 0. Szegényeknek semmilyen komoly dolguk nem volt, csak közelről nézték a meccset, ami az ellenfél hibája. Koman 8, Szalai 9, Gera 6, Dzsudzsák 8, Rudolf 7. Szerintem ez az 5 ember értékelhető, ráadásul ők is +- 1 jegy ide vagy oda, tehát nem számottevő.
  A komolyabb értékmérő kedden következik. Mindenesetre ez egy nagyon magabiztos és szép győzelem volt.


  Priskin lelkiallapotara sem biztos, hogy jo hatassal volt, hogy hat gol utan be merte hozni a harom golos Szalai helyett. Itt vagy harom kulcsjatekost kellett volna cserelni a szunetben bizonyitasi lehetoseg cimszoval, vagy fent hagyni a kezdo tizenegyet a palyan.
  Amugy Gera nagyon gyenge volt, de sajnos azoknal az ujsagiroknal, akik haromnegyed evig nyaltak a valagat es aknaztak ra hivatkozva az elozo szovkapot, akkor is meglesz a hetese, ha eltori harom hatvedunk labat, mielott elegansan a sajat kapunkba emelne. Es az a szovkap sem fogja kihagyni, aki annak tudataban, hogy neki koszonheti a cimet, negykezlab jarult ele, hogy legyen mar olyan kegyes elfogadni az altala cserbenhagyott csapat kapitanyi szalagjat, es viselni, amig kedve van, meg ha nala sokkal jobban teljesito fiatalok is vannak a posztjan.


  térjél már észhez, ember.
  Zoli nagyot játszott ma, jó passzok, hatalmas kapufa. a tizijét meg belőtte, jó teljesítményt nyújtott és igen, a csapatot is ÖSSZEFOGTA.


  Szerintem sem volt rossz. Jól osztogatott, csinált néhány szép cselt, de nem vállalta túl magát. A múltkor görcsösen akart, most nem éreztem ezt rajta. A kritikus bírói ítéletek ellen pedig határozottan lépett fel. Tőle ma nem kellett több, jobban zavart volna, ha öncélú cselezgetésbe kezd.


  Azért ezt vitatnám, hogy tök amatőr, állitólag a San Marinoiak közül többen két hetes rendkivüli fizetett szabadságot kaptak meccs előtt, ez már félprofi minimum..


  Pontozni nem pontozok, nincs értelme.

  Kapus+védők: nem értem mire ez a Király utálat, Bogdánnak pár Premier ligás meccse van csak, Királynak meg komoly tapasztalatai, meg jelenleg is kiválóan teljesít a klubjában. Megérdemli hogy ő legyen az első számú kapus.
  A védőket nem értékelem, nem nagyon voltak próbára téve.

  Elek Ákos: Egyetértek azokkal akik azt mondják hogy jelenleg jobb mint Vadócz.

  Koman Vladimir: Ő az a játékos aki hosszú távon is egyenletes, jó teljesítményre lehet képes a válogatottban.

  Gera Zoltán: Kicsit ütik egymást Koman-nal, kíváncsi leszek a finnek ellen ez mennyire lesz akadály. Most kicsit ezt éreztem.

  Dzsudzsák Balázs: Most mutatta meg igazán mire képes a válogatottban, jó lenne hogy ha egy jobb csapat ellen is klasszis teljesítményt nyújtana.

  Rudolf Gergely: azt a vágyat láttam munkálkodni benne, hogy be akar kerülni a Genova kezdőjébe.

  Szalai Ádám: szerintem mindegy hogy Ádám ki ellen lő gólokat, ha erős bajnokságban megy neki akkor erősebb válogatott ellen is. Itt is adott hozzá a kiszolgáló személyzet, + egyénileg is képes szép dolgokra. Amikor először láttam a válogatottban nekem esetlennek + ügyetlennek tűnt, de rámcáfolt.

  Cserék: nem értékelem, talán annyit Egervári védelmében hogy sokak véleményével ellentétben igenis tudatosan, jól cserélt.


  Jó volt Gera,nem annyira mint a Dzsudzsák, Szalai, Rudolf, Koman négyes,de jó volt! Most hagyta őket csillogni!


  Jól játszott Gera. Magához képest nem a legjobban, de így is jobbak közé tartozott. Nézd vissza a meccset (ismétlik még párszor), és próbáld meg elfogultság nélkül értékelni a teljesítményét. Szánalmas már az, hogy állandóan szidni kell, ha nem rúg gólokat, vagy nem játszik látványosan.


  Reálisan látom, te meg elfogultan. smile Egy San Marino ellen sem volt képes villogni, nem csinált szép cseleket, nem adott remek labdákat, a gólokról gólpasszokról meg ne is beszéljünk. Elvolt a középpályán, semmi extrát nem csinált. Gerától pedig elvárja az ember. Ahogy írtam Dzsudzsi, Koman, Szalai, és Rudolf volt tegnap kiemelkedő. Gera közel sem.


  Közeledik a véleményünk smile De nekem az nem csalódás, ha nem villog, csak szimplán jól játszik. Sztem jól mozgatta a csapatot, és most nem játszott annyira fent (4en feljebb toltan játszottak nála), hogy ő osszon ki minden gólpasszt (kettő azért összejött neki így is, és voltak még emellett olyan átadásai, amelyekkel gólhelyzetbe hozta a társakat). Azon a poszton, ahol most játszott, hozta az elvárhatót. Joggal vár tőle többet mindenki, de azt nem lehet mondani, hogy nem játszott jól.


  szerintem egyértelműen Laczkó és Vanczák volt a két gyenge ember a védelemben, már ha az első percben jól láttam, és Vanczák volt, aki mellett lazán kapura fejeltek a San Marino-iak. ennyi nekem San Marino ellen elég. Laczkó meg a sok támadása... első félidőben Vermes, a másodikban pedig Laczkó játszott előttem. Vermes talán kevesebbet mutatkozott az ellenfél térfelének közepén, de megbecsülte a labdát és mindig jó helyre adta tovább, több labdát szerzett. Laczkó meg többször elkésett a feléréssel, nem zárt vissza utána, eladogatta a gömböt... nagy nulla az az ember. jó, ebben kis elfogódottság is van, de ettől függetlenül a fentiek igazak voltak.

  forrás:
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=64800
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=64799
   
 10. avatar: zivatar
  2010.10.09, 20:17
  Szép volt fiúk! De ez a 8-0 akkor lesz igazán szép,ha kedden a finneket is megverjük. Persze őket nem kell 8góllal megverni, csak egy góllal is elég, lényeg az hogy nyerjünk
   
 11. avatar: Showma
  2010.10.09, 18:57 (szerk.: 2018.02.04, 14:07)
  kép
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.09, 17:17
  A közvetítésben is 6-ost mondtak.
  Pajor-Gyulai László, a szövetség sajtófőnöke a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón közölte, 10.596 néző tekintette meg a mérkőzést, így az előzetes számítások szerint legalább 8 millió forintot sikerült összeszedni.

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/75830
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.09, 14:03 (szerk.: 2021.03.27, 16:15)
  Egervári Sándor: Bíztunk benne, hogy a két csapat közti különbség kijön a mérkőzésen, ilyen nagy arányú sikerre azonban annak ellenére sem számítottam, hogy játékosaim példamutatóan, felszabadultan készültek a találkozóra. A későbbi mérkőzések szempontjából jól jött a nagy különbségű győzelem, hiszen önbizalmat adhat a futballistáknak. Vállalkozó szellemben játszott a csapat, futballistáim élvezni akarták a mérkőzést, és igyekeztek kiszolgálni a közönséget. Külön öröm, hogy a szurkolók végül elégedetten ünnepelhették az együttest.

  Giampaolo Mazza: Jó meccs volt, három gólt különösen szeretnék kiemelni. Reális eredmény született, Magyarország ennyivel jobb nálunk. Megköszönöm a játékosoknak, akik nem profik, hogy mindent megtettek a mai mérkőzésen, ami tőlük telt. Úgy gondolom, ha Magyarország így játszik tovább, az Európa-bajnokságra is kijuthat. A svéd és a magyar együttes között dőlhet el a továbbjutás, igaz, Zlatan Ibrahimovic visszatérésével jócskán megerősödtek az északiak.

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/szalai-nem-szeretnem-tulertekelni-a-teljesitmenyemet-2048011/
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8030
   
 14. avatar: AMiUtunk
  2010.10.09, 13:55
  Válogatott: ezentúl mindig névvel a hátukon játszanak Szalaiék

  Ezért az MLSZ beszerzett egy speciális, erre a célra készített vasalót, amelynek a segítségével elkészítették a feliratokat.
  A mezeket továbbra is név nélkül kapja a szövetség az adidastól, de az említett vasaló segítségével el tudják látni nevekkel a dresszeket, így ezentúl már nevükkel a hátukon lépnek pályára a magyar válogatott tagjai.
  Mert nem volt az MLSZ-nek saját vasalója.

  Egyszer már játszottak névvel, 2007. november, Magyar - Görög selejtező 1-2
  Jobban néz így ki, és talán jobban megbecsülik majd a mezüket,hisz névhez szóló


  atee 2010. X. 9-én, délidőben (13:41 és 13:47 óra között) az nb1.hu fórumán: http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=64799
   
 15. avatar: chinaglia
  2010.10.09, 09:00 (szerk.: 2010.10.09, 12:40)
  Több mint 8 millió forinttal segített az MLSZ

  A San Marino elleni Európa-bajnoki selejtező nemcsak a pályán hozott sikert, a Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis a jegybevételekből jelentős összeggel járulhatott hozzá a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítéséhez.

  Az MLSZ vezetése a San Marino elleni összecsapás előtt úgy határozott, hogy a találkozó jegybevételét a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ajánlja fel. A mérkőzés után elkészített gyorsmérleg alapján a jegyeladásokból mintegy 8 millió forint gyűlt össze, ezt az összeget teljes egészében a kolontári és devecseri rászorulók kapják meg, csakúgy, mint a Puskás Ferenc Stadionban kihelyezett pénzgyűjtő urnák tartalmát, a szurkolók adományaiból összegyűlt 242 210 forintot és 11 eurót.

  A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúton köszöni meg a mérkőzésre kilátogató szurkolók hozzájárulását a nehéz helyzetbe jutott honfitársaink megsegítéséhez.

  A találkozóra való belépés gördülékenyen, fennakadás nélkül zajlott le, s bár a jegyvásárlásra biztonsági okokból csak 17 óráig volt lehetőség, akik ezt követően érkeztek a Puskás Ferenc Stadionba, belépő váltása nélkül is helyet foglalhattak a lelátókon, amennyiben az adománygyűjtő urnák egyikébe elhelyezték a legolcsóbb jegyek árát, 1500 forintot.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8031

  Ha ez és a szóvivő nyilatkozata is igaz, akkor az azt jelenti, hogy legalább 5000-en tiszteletjegyekkel mentek be, mert ha a legolcsóbb, 1500 forintos jegyek árával is számolunk, akkor sem lehetett 5500 fizető nézőnél több a Népstadionban. Vagy valaki hazudik.
   
 16. avatar: meteo
  2010.10.08, 23:02 (szerk.: 2010.10.09, 12:45)
  "Pajor-Gyulai László, az MLSZ sajtófőnöke a selejtezőt követő sajtótájékoztatón elmondta, 10 590 jegy kelt el a tiszteletjegyekkel együtt."

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/foci_eb_2012/valogatott-8-millio-forint-a-vorosiszap-karosultak-javara-2047971

  Na hát ez vagy nem igaz, vagy pedig ha igen, akkor a jegyvásárlók közül 2-3 ezer ember nem jött el. Mert hogy nem voltunk 10 590-en, abban egészen biztos vagyok.
   
 17. avatar: AMiUtunk
  2010.10.08, 20:48
  A gólók számával azonosan a nézőszámot is 4-ről 8-ezerre módosította az nb1.hu élő közvetítésének szerzője meccs közben.
  "Játszik a csapat! Játszik a csapat!" Köszönjük! smiley
   
 18. avatar: meteo
  2010.10.07, 19:53
  Bizony-bizony, nem a holnapi lesz a Stadion történetének következő teltházas meccse...:S
  Én ott leszek, de ahogy ma néztem az IBUSZ oldalán, siralmasan kevés jegy fogyott eddig.
  Amúgy ez a dilettantizmus csúcsa: egy ilyen meccset bevinni egy ekkora stadionba, főleg most, amikor azért nincs éppen hurrá-hangulat a válogatott eredményei és játéka láttán. Se néző, se hangulat nem lesz, de még látni sem lehet normálisan.

  Úgy látszik, sajnos el kell fogadnunk, hogy az MLSZ jelenlegi vezérkara is tartja magát a Kisteleki-érában bevett szokáshoz: ha válogatott meccs és Budapest, akkor az csak Újpest vagy a Stadion lehet. Istenem, de jó lenne pedig ez nálunk az Üllői úton... Ott azért 7-8-10 000 ember már egészen jól mutat, hangulat is lenne, látni is lehetne, megközelíteni is könnyű mindenki számára... Szép álmok, mi?
   
 19. avatar: AMiUtunk
  2010.10.07, 19:00
  Kiváló választás a gigapixeles fotózáshoz egy háromnegyedig üres stadion, lezárt felső karéjjal,... Barmok! Legalább lennétek őszinték és mondanátok az emberek arcába, hogy gerinctelen csúszó-mászók vagytok, akik adatokat gyüjtögetnek "nemes" hazaáruló és besúgó célokkal még gerinctelenebb szervezetek számára! Miért nem kéritek el kertelés nélkül mindeki hitelkártyaszámát és a hozzátartozó pin-kódot is? Akkor fotózásnak sem kellene álcázni a dolgot!
   
 20. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.05, 18:19
  San Marino will be without their all-time leading scorer, Andy Selva, for their forthcoming games with Hungary and Moldova in UEFA EURO 2012 qualifying Group E.

  The 34-year-old striker, the most-capped San Marino player still active and scorer of a record eight goals, has suffered a calf injury in training with his club Hellas-Verona FC. The problem will keep him out of the visit to Hungary on Friday and home game against Moldova next Tuesday.

  S.S. Cosmos forward Paolo Montagna, without a goal in 40 international appearances, takes Selva's place with Nicola Albani, Nicola Ciacci and Manuel Marani the only squad members to have scored for San Marino. They lost their opening qualifiers last month to the Netherlands and Sweden.

  forrás:
  http://www.uefa.com/uefaeuro2012/news/newsid=1543641.html
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.05, 12:09 (szerk.: 2021.03.27, 15:38)
  Október 8-án, pénteken a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő Magyarország–San Marino Eb-selejtezőn a FourFourTwo futballmagazin a szurkolók bevonásával rekordot kíván dönteni.

  Sporteseményen a világon először, olyan több gigapixeles felbontású panorámakép készül a stadionról és a nézőkről, amelyen a drukkerek megkereshetik, és Facebook profiljukon keresztül be is jelölhetik magukat. A cél, hogy minél többen jelöljék meg (tagelés) magukat, így magyarországi sporteseményen készülhet el, a legtöbb tagelést tartalmazó fénykép! A gigafotó a szurkolok.fourfourtwo.hu weboldalon lesz elérhető a mérkőzést követő hétfői napon. Azok között, akik bejelölik magukat, értékes tárgynyereményeket (Fődíj: Xbox360 konzol + FIFA 11 játék, további nyeremények: 5 db Microsoft multimédiás klaviatúra és 5db Microsoft egér) sorsolunk ki.

  forrás:
  http://www.fourfourtwo.hu/hirek/magyarorszag/keresd-meg-magad-a-gigafoton
   
 22. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.05, 10:36
  A magyar válogatott október 8-án, pénteken San Marinót fogadja a Puskás Ferenc Stadionban Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. A Magyar Labdarúgó Szövetség kéri a szurkolókat, legyenek partnerei a mérkőzés megrendezésében.

  • A találkozó napján a Puskás Ferenc Stadion öt pénztárában a Stefánia és a Dózsa György úton 10 órától 17 óráig lehet jegyet vásárolni, az IBUSZ irodái zárásig állnak a szurkolók rendelkezésére
  • A mérkőzésre péntek este kerül sor, mindenki vegye figyelembe az ilyenkor szokásos csúcsforgalmat
  • A Puskás Ferenc Stadion közvetlen szomszédságában fekvő Syma-csarnokban három rendezvény is zajlik ezen a napon, az Arénában pedig a 100 tagú cigányzenekar ünnepli a 25. születésnapját. Nagy lesz a torlódás. Ezt el lehet kerülni úgy, hogy mindenki a kezdés előtt legalább egy órával megérkezik a stadion kapuihoz
  • A parkolás nehéz lesz, ezért lehetőség szerint mindenki tömegközlekedési eszközzel jöjjön a mérkőzésre
  • Azok a tiszteletjegyesek és VIP-vendégek, akik személygépkocsival is behajthatnak a stadionba, 17.30 órától kizárólag a Stefánia út felől kanyarodhatnak be az Ifjúság úti bejárat felé. A korlátozás 19.15 óráig tart, gyalogosan minden irányból el lehet jutni a kapuhoz
  • Akinek tiszteletjegye van, a korábbi gyakorlattól eltérően a Dózsa György úti kapun léphet be a stadion területére
  • A rendőrség és a biztonsági szolgálat minden bejáratnál kamerákkal rögzíti a beléptetést, így minden esetleges incidens dokumentálható lesz
  • Kérjük a szurkolókat, hogy az indulás előtt győződjenek meg róla, melyik kapun léphetnek be a stadionba, olvassák el a jegy hátoldalán található információkat, ne hozzanak magukkal tiltott tárgyakat, például esernyőt, palackokat se, nyitott táskával és szétnyitott kabáttal érkezzenek a kapukhoz, ezzel ugyanis jelentősen gyorsítják a beléptetést

  Szurkoljunk együtt zavartalanul a magyar válogatott sikeréért!

  Magyar Labdarúgó Szövetség

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8010
   
 23. avatar: fricc94
  2010.09.27, 20:37 (szerk.: 2010.09.27, 21:16)
  Egervári Sándor keretet hirdetett

  A magyar válogatott a San Marino és a Finnország elleni mérkőzéssel folytatja az Európa-bajnoki selejtező-sorozatot. Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelölte 21 fős játékoskeretét az október 8-i hazai (Puskás Ferenc Stadion, 19 óra), és az október 12-i idegenbeli (Helsinki, Olimpiai-stadion, 17.30 óra) mérkőzésekre, illetve megnevezte a biztonsági tartalékokat is.

  A keret tagjai október 4-én, hétfőn találkoznak Telkiben, és itt készülnek a két Eb-selejtezőre (a sajtónyilvános eseményekről hamarosan tájékoztatást adunk honlapunkon!) Először kapott meghívót Egervári Sándortól Gyepes Gábor, Pintér Ádám (aki még nem mutatkozott be a nagyválogatottban) és Koltai Tamás.

  - A keretben történt minimális változásokat elsősorban Hajnal Tamás sérülése, Huszti Szabolcs visszalépése, illetve az a tény befolyásolta, hogy Lázár Pál és Lipták Zoltán sárga lapok miatti eltiltás okán nem szerepelhet San Marino ellen, csak a második, finnek elleni Eb-selejtezőn - mondta el a keret összetétele kapcsán a szövetségi kapitány. - Koltai Tamás nemcsak gólerős az utóbbi időszakban, hanem általában játékával is felhívta magára a figyelmet. Pintér Ádám az U21-es válogatottban kiváló teljesítményt nyújtó játékosok közé tartozott, vele már korábban is számoltam. Jelenleg is jó formában futballozik, nem csoda, hogy gyorsan alkalmazta egy nagyszerű spanyol klub, a Zaragoza. Továbbá ő két poszton, belső védő és belső középpályásként is bevethető. Ami pedig Gyepes Gábort illeti, ő folyamatosan játszik csapatában, többször láttuk meggyőző játékát. Ő is jó formában van, ezért kerül vissza ismét a válogatott kerethez.

  Biztonsági tartalékok:
  Komlósi Ádám, Varga József (mindketten DVSC-TEVA)

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7967
   
 24. avatar: magyarfutball.hu
  2010.09.25, 08:45 (szerk.: 2021.03.27, 16:59)
  Elkezdődött az október 8-i, San Marino elleni hazai Eb-selejtezőre szóló jegyek árusítása. A belépők az ország összes IBUSZ-irodájában megvásárolhatók, illetve az ibusz.hu-n igényelhetők 1500, 3000 és 5000 forintos áron. Az MLSZ, ígéretéhez híven, kárpótolja azokat a szurkolókat, akik nem jutottak be a szeptemberi, Moldova elleni mérkőzésre, és épségben megőrizték jegyüket. Ők bármely IBUSZ-irodában becserélhetik a tikettjüket az október 8-i selejtezőre szóló belépőre.

  forrás:
  mlsz.hu
   
 25. avatar: AMiUtunk
  2010.09.20, 22:14 (szerk.: 2021.03.27, 15:39)
  Hogy mivel kárpótol az MLSZ? Azzal, hogy ha kimész sörért a szünetben, a második félidőben is szivat 20 percig a beléptetésnél.

  Most olvastam, hogy
  A moldávok elleni sikereken felbuzdulva San Marino ellen az összes pénztár csak a 20. percben nyit ki: egy a Dózsa György úti oldalon, egy pedig a Stefánia út felé eső oldalon.
  A szövetség a szurkolók jobb kiszolgálása és egészsége érdekében természetesen az északi szektorokba szóló jegyeket csak a déli pénztárban árusítja, és fordítva a délieket északon!
  Aki a második félidőre bejut, meleg sörben és hideg fogadtatásban részesül, mert biztos lehet benne, hogy jegye a felső karéjba szól... Oooooooooda legfölülre, a levegőben lógó korlát és a leomlott betonfal mellé. Ahova ugyebár életveszélyes lenne akárcsak felnézni is, nemhogy felmenni...

  Célunk pedig továbbra is a csoportbeli negyedik hely kivívása! Jövőre, Önökkel, ugyanitt - és ugyanígy! Várjuk Önöket Hollandia ellen márciusban! A viszontlátásra!

  Forrás: nemLSZ.hu
   
 26. avatar: zotyasa98
  2010.09.20, 21:35
  Én a moldávok ellen 20 perc késéssel jutottam be,és evvel párhuzamosan a himnuszokat sem hallhattam.Kisebb halálfélelmem is volt,mivel kárpótol a tisztelt MLSZ?
   
 27. avatar: Armi1997
  2010.09.20, 21:18 (szerk.: 2010.09.25, 08:46)
  Szerintem egyébként Babos a legjobb magyar kapus. smiley
   
 28. avatar: pokolipeti
  2010.09.20, 20:35
  Nem tudom miét kell mindig Királyt szídni. Rohadt jó formában van az utóbbi időben, szóval nem látom értelmét még elküldeni. Mondjuk 2 év múlva, a VB selejtezőknél már megfontolandó, de addig miért ne maradjon?
   
 29. avatar: Ailton
  2010.09.15, 20:09
  szerintem kb. a moldávok elleni meccshez hasonlító árak lesznek
   
 30. avatar: Sax
  Sax
  2010.09.15, 15:07
  Hali!
  Nem tudja valaki milyen áron lesznek a jegyek? Jó lenne kimenni.
   
 31. avatar: bluk
  2010.09.11, 20:06
  én sztem azé kimegyek smiley
  mindig is kiv voltam a San Marino-i focira, csak úgy összehasonlítás képpen is.
   
 32. avatar: csj13
  2010.09.11, 16:59
  szerintem a válogatottban Bogdán Ádámnak kéne védenie,Király már kiöregedett,Fülöp meg nem elég jó..
   
 33. avatar: Ailton
  2010.09.10, 00:10
  Az MLSZ ne segítsen a megverteknek, hanem tegyen feljelentést ismeretlen tettes ellen, s azonnal bontsanak szerződést a biztosítást végző céggel. Egyébként mi van az Összmagyar Szurkolói Szövetséggel. Megalakulásuk: https://www.magyarfutball.hu/hir-74-hu.html

  Nekik kéne kiállni most, és követelni, hogy igenis ne lehessen többet az a cég a mérkőzés helyszínbiztosító, akik megvertek egy szurkolót.

  Ezt ők írták magukról:
  Az Összmagyar Szurkolói Szövetség a jövőben folyamatosan ellátja a magyar szurkolók jog- és érdekvédelmét, ennek érdekében arra bíztatunk mindenkit, hogy keressen meg minket ötleteivel, javaslataival, esetleges sérelmeivel!

  Ne bántsd a magyart!
   
 34. avatar: AMiUtunk
  2010.09.09, 21:57 (szerk.: 2010.09.09, 23:41)
  AZ MLSZ alábbi közleménye értelmében ingyen tekinthetik meg a meccset azok a szurkolók, akik a motozások miatt "nem jutottak be" a szeptember 7-i Moldova elleni Megyeri úti meccsre.

  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7890

  Remélhetőleg érthető módon is kinyögi ("ki-/fel-/le-/át-/meg-/elkommunikálja"smiley majd az MLSZ, hogy pontosan kikre vonatkozik az alábbi passzus:
  "Azok a szurkolók, akik nem jutottak be a találkozóra, és ezt a jegyükkel igazolni tudják, a válogatott következő hazai mérkőzését, a Magyarország-San Marino Európa-bajnoki selejtezőt ingyen tekinthetik meg."

  Mindenkire, akinek nincs eltépve a jegye? Mindenkire, akinek a Mildenberger úti kanyarba szólt a jegye? Mindenkire, aki kékszemű? Mindenkire, aki a moldáv szektorban ücsörgött és ezért nem is érintett az egész ügy???
   
 35. avatar: Nightwish
  2010.08.24, 20:13
  Való igaz, hogy nem közönségcsalogató csapat San Marino. De - tételezzük fel - bejön a szövetség számítása, és mondjuk 4 ponttal fogadjuk San Marino-t... Ehhez még társulna egy, még ilyen szintű csapathoz is alacsony jegyár a legjobb helyekre, diákoknak ingyen, kapuk mögé mindenkinek ingyen... és akkor bejöhet. Egyébként is, lásd a Málta elleni meccset:

  https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/1061

  Igaz, hogy ún. futball-láz volt akkor Magyarországon, de ez a csapat sincs sokkal feljebb jegyezve, mint San Marino, és mégis 36000 néző volt. 20-25000-et ki lehet csábítani szerintem erre a meccsre is, ha nem itt akarnak meggazdagodni...
   
 36. avatar: Bran
  2010.08.24, 19:28
  San Marino-t fogadni a Puskásban egy baromság.
  Igenis vidékre kellett volna vinni ezt a meccset! Győr nemrég rendezett, a Sóstói nagyrészt fedetlen, úgyhogy Zalaegerszeg pont ideális lett volna.
  Nem hiszem, hogy San Marino repülne, de ha igen, akkor ott van nekik Sármellék.

  A Puskás lehet, hogy nagy meg nemzeti stadion, meg ilyenek, de szerintem szurkolói szempontból az egyik legkényelmetlenebb.
  Nevezhetjük a magyar Wembley-nek, de akkor ahhoz hasonló sorsa is érdemes. Vagyis tessék ledózerolni, és teljesen újat építeni!

  San Marino meg nem egy közönségvonzó csapat, még akkor sem, ha 6 ponttal a zsebünkben fogadjuk őket. Egy vidéki stadion viszont valószínűleg megtelne 80-100%-ig.
   
 37. avatar: Csirke
  2010.08.24, 14:14
  Azt elmondanád nekünk, hogy tulajdonképpen az MLSZ. miért is a magyar állam tulajdona? Mert akkor ugyebár a többi országos sportszövetség is az, igaz? smiley Elárulom neked, hogy sehogyan sem! Mivel az MLSZ. egy kiemelkedően közhasznú, társadalmi szervezet. Ráadásul az UEFA és a FIFA is szigorúan tiltja, hogy a politika beleszóljon a labdarúgó-szövetségek munkájába! A Puskást amúgy a NUSI tartja fent üzleti alapokon, tehát állami, kincstári tulajdon a létesítmény. Amit az MLSZ. ha használni szeretne, akkor fizetnie is kell érte, ahogyan egy magyar klubcsapatnak is fizetnie kell ha ott akar játszani.
   
 38. avatar: fricc94
  2010.08.24, 13:49
  Szerintem a Puskás azért van ingyen az MLSZ-nek, mert a Puskás a Magyar Állam tulajdonában áll, ahogy az MLSZ is. Tehát tulajdonképpen az Állam (mint MLSZ) kéne, hogy fizessen az Államnak (mint a Puskás Stadion tulajdonosának).

  A 7 millió forint per mérkőzést, pedig a kettős rangadó alatt a két pályaválasztó klub állta volna, mivel a mérkőzést nem az MLSZ, hanem a klubok rendezik.

  Amúgy meg San Marino-t ha már nem Budapesten/a Puskásban rendeznék, akkor én csakis Zalaegerszegen, vagy Győrbe tudnám elképzelni a mérkőzést San Marino földrajzi elhelyezkedése miatt.
   
 39. avatar: Ailton
  2010.08.24, 12:09
  Végül, de nem utolsó sorban pedig a Puskásért az MLSZ-nek nem kell fizetnie, hiszen a Debrecen amikor tavaly a BL mérkőzéseket játszotta, akkor az MLSZ ingyen adta oda nekik a stadiont, mivel tartozása volt a klub felé (tévé pénz, vagy talán bajnoki aranyért járó díj egy része, nem tudom).

  Ezt nem nagyon értem, miért lenne a Puskás ingyen az MLSZ-nek? A Debrecen azért játszott ingyen, mert anno, amikor az MU-t fogadta, saját pénzen feltetetett pár ezer széket. Ezért cserébe kapta meg 5 mérkőzésre ingyen. Az MLSZ-nek sok köze nincs a Puskáshoz, ő is bérli, azt hiszem 7 millió Ft/mérkőzés áron lehet kibérelni, még tavaly, amikor szó volt róla, hogy legyen újra kettős rangadó, akkor mondták.

  Egyébként szerintem lehetne Dunaújvárosban meccset rendezni, csak a székezett ülőhelyre árulhatnának jegyet, ami meg nem tudom mennyi 6000? Az MLSZ beleverhetne pár millát és akkor a kisebb nézőszámú meccseket elvihetné oda. De szerintem San Marino ellen egy 10.000-es stadion is elég lenne, szóval lehetne akár Nyíregyen is a mérkőzés.
   
 40. avatar: fricc94
  2010.08.24, 10:01
  Dunaújvárosban nem tudom, hogy lehet-e válogatott mérkőzést rendezni. Talán megkockáztatom, hogy nem, mivel csak az egyik oldal lelátó van teljesen leszékezve, és a két kapu mögötti(ha jól tudom).
  Amúgy meg nem hiszem, hogy itt nagyon buszosztatás lenne, a bosnyákok amikor a Sóstóiban játszottak a 2008-as EB selejtezőn akkor egyből oda, busszal mentek. De egyébként vidékre akkor lehetne vinni mérkőzéseket, és oda ahol közel van a határ.
  Pl.: Románia, Moldova ellen Debrecenbe, de inkább Nyíregyházán lehetne meccset rendezni. Ausztriát, Szlovéniát pedig Győrbe, Szombathelyen vagy Zalaegerszegen.

  De azt hiszem abban egyetértünk mind, hogy Magyarországon csak két-három jó stadion van ahol a gyep, és a lelátó is megfelelő állapotú.

  Az Albertre visszatérve pedig, igen valóban az egyik legjobban megközelíthető stadion. Csakhogy a (...) rendőrség amikor kiemelt kockázatú mérkőzésnek minősít egy találkozót akkor lezárnak mindent (mint legutóbb a Kispest ellen) és Metróval is csak a Nagyvárad tér-től lehetett megközelíteni a stadiont valamint a villamos se járt a mérkőzés után(előtte nem tudom, hogy járt-e).
  Ezekkel a dolgokkal nem értek egyet, mivel -bármiféle bántás nélkül- a Kispesti szurkolók ötszázan, maximum nyolcszázan voltak, és a 3500-4000 ferencvárosi szurkolónak kellet igazodnia hozzájuk, körbejárni a teljes stadiont, az edzőpályákkal együtt. Holott a Kispestiek már két, két és fél órával a mérkőzést előtt a szektorukban voltak. De ne nyissunk erről vitát, én csak azt akartam ezzel mondani, hogy nemzetközi mérkőzést alkalmával is lehet, hogy megbénítanák a tömegközlekedést, illetve a "hazai" szurkolók érkezését.
   
 41. avatar: Csirke
  2010.08.24, 07:37
  Szerintem a vidéki futball arénák is megérdemlik a válogatott meccseket!
  És pl. egy Moldáviát, San Marinót nyugodtan ellehet buszoztatni Pestről Győrbe vagy Fehérvárra. Hisz autópályán majd' 1 óra alatt mindegyik elérhető lazán. Fehérvárott játszottak már egy szurkolói szempontból rizikós meccset Bosznia ellen a mieink és azt zavartalanul meglehetett rendezni. A Puskás meg rohad, a nézőtér is messze van a pályától. És mivel állami tulajdonú a stadion, így 5millió forint a bérleti díjja egy meccsre (ha jól tudom) és akkor még az egyéb rendezési költségeket nem is számoltuk bele. Szusza kicsi, de kis válogatottak ellen ideális. Albert meg mégjobb helyszín lehetne az újpestinél (és itt tökmindegy, hogy fedett e egy stadion nézőtere vagy sem), ha kicsit kipofoznák a stadiont. Hiszen tömegközlekedésileg a legjobb fekvésű stadion Pesten, de az országban is.
   
 42. avatar: NNS
  2010.08.24, 07:11
  Hipotetikus kérdés, de vajon Dunaújvárosban lehetne válogatott meccset rendezni?
   
 43. avatar: fricc94
  2010.08.24, 00:30
  Részben egyet értek veled csak az a probléma, hogy Budapesten a Puskáson kívül jól minőségű pálya nincsen. Igaz, a Megyeri út le van fedetve, de a gyep ott se valami jó. Szóba jöhetne még az Albert-Stadion, de ott is rossz a gyep, és nincs lefedetve sem. Bármiféle bántás nélkül pedig: a Hungária körűt, a Bozsik és az Illvoszky-Stadion sem megfelelő válogatott, sőt nemzetközi mérkőzés megrendezésére.
  Vidéki pályák közül pedig csak az ETO Park és a Sóstói Stadion jöhetne szóba, de oda nehezebb lenne megoldani a vendég válogatott szállítását. Mármint persze meg lehet oldani, de a mai világban inkább csak repülővel utaznak a csapatok(legalábbis én így tudom).

  A "Wembley-re" visszatérve pedig, én úgy gondoltam a dolgot, hogy tulajdonképpen sok szép emlék köti oda a magyar válogatottat, valamint ez a legnagyobb pálya Magyarországon. Én a Wembley-hez hasonlítottam, mert szerintem olyan szerepet tölt be a magyar labdarúgásban -illetve töltött korábban is- amit a Wembley Angliában.
   
 44. avatar: AMiUtunk
  2010.08.24, 00:17 (szerk.: 2010.08.24, 00:24)
  Ez jó! smiley
  ...az MLSZ ingyen adta oda nekik a stadiont, mivel tartozása volt a klub felé...
  Ha meghívlak egy jó sörre és Te a következő meccsen visszahívsz egy jó sörre, akkor mindkettő "ingyen" volt, hiszen egy sör = egy sör. Ugyanígy x millió ft összegű költség (stadion bérleti díja) = x millió forint összegű tartozás. smiley

  Véleményem szerint a Puskás kis csapatok ellen nem jó választás. Sokkal hangulatosabb, kis stadionban telt ház előtt játszani és szurkolni, mint egy háromnnegyedig üres óriási "betonteknőben". Bár úgy hallottam, hogy San Marino-ból mintegy 600 busznyian jönnek majd és az MLSZ nekünk csak a fennmaradó 10.000 jegyet tartogatja - vagyis azt a kontingenst, amely bőven elég lesz!

  A Wembley-s hasonlat annyiból is sántít, hogy a londoni aréna teljesen fedett és válogatott meccseken minimum 3/4-ig tele van...
  A Puskás viszont annyiból jobb a Wembley-nél, hogy az alsó karéj meredekebb és így a futópálya ellenére is közelebb vannak a nézők a pályához. Vagy ez csak optikai csalódás, mert mindenkinek haza húz a szive???
   
 45. avatar: fricc94
  2010.08.23, 23:57
  Azért viszik a Puskásba, mert azt remélik és mi szurkolók is, hogy Svédországba legalább döntetlenre hozzuk a meccset, és Moldovát itthon megverjük. Ez pedig kellő alap lenne, hogy ha nem is 40-42 ezer ember de 15-20 ezer kilátogasson San Marino ellen.
  Amúgy meg személy szerint én jobban szeretném, ha minden mérkőzés a Puskásban lenne, mivel az a nemzeti stadion, a válogatott otthona. Én úgy tekintek rá, mint a magyar Wembley-re.
  Végül, de nem utolsó sorban pedig a Puskásért az MLSZ-nek nem kell fizetnie, hiszen a Debrecen amikor tavaly a BL mérkőzéseket játszotta, akkor az MLSZ ingyen adta oda nekik a stadiont, mivel tartozása volt a klub felé (tévé pénz, vagy talán bajnoki aranyért járó díj egy része, nem tudom).
   
 46. avatar: Csirke
  2010.08.23, 22:29
  Miért nem viszik Fehérvárra vagy Győrbe ezt a meccset? Ilyen jól áll anyagilag az MLSZ, hogy megengedtheti magának a Puskást? És ennyire tutira veszik, hogy egy San Marino ellen kimegy 40-42ezer ember?
   
 47. avatar: fricc94
  2010.08.23, 21:13 (szerk.: 2021.03.27, 15:39)
  A Puskásban fogadjuk San Marinót

  Eldőlt, hogy válogatottunk október 8-án a fővárosban fogadja San Marinót Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, a találkozónak a Puskás Ferenc Stadion ad otthont. Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata szeptember 3-án Svédországban kezdi meg szereplését a sorozatban, majd szeptember 7-én Moldova válogatottját látjuk vendégül a Szusza Ferenc Stadionban.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7789
   
 48. avatar: magyarfutball.hu
  2010.02.17, 19:46 (szerk.: 2021.03.27, 16:16)
  Új a címer?
  kép
  fsgc.sm/