magyarfutball.hu

Hollandia - Magyarország 5 : 3 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Európa-bajnokság 2012 selejtező
858. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Amszterdam, Amsterdam ArenA
játékvezető : Moen Svein Oddvar (Norvégia)
nézőszámok:
 1. knvb.nl: -
 2. mlsz.hu: - (1.000 magyar)
 3. nso.hu: 51.000
 4. Nemzeti Sport: 51.774
 5. nb1.hu: 53.000
 1. 13' van Persie Robin 1-0
  sárga lap 23' Lázár Pál
  sárga lap 39' Pintér Ádám
  1-1 46' Rudolf Gergely
  1-2 50' Gera Zoltán
  sárga lap 59' Juhász Roland
  61' Sneijder Wesley 2-2
  73' van Nistelrooy Ruud 3-2
  3-3 75' Gera Zoltán
  78' Kuyt Dirk 4-3
  81' Kuyt Dirk 5-3

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
   
 2. avatar: ingersheim
  2011.04.03, 10:25 (szerk.: 2011.04.03, 11:51)
  Üdv Mindenkinek!

  Na hazaérkeztünk Amszterdamból, tolok egy rövid beszámolót a mi szemszögünkből:

  Indulás hétfőn délben - 3 nagy busz 180 fővel. Kb. annyi szesz fogyott Győrig, ami egy kisebb falu éves fogyasztását jelentheti, ezzel párhuzamosan emelkedett a hangulat. Győrben még felvettük a felvidékieket és a dunántúliak egy részét. Németországban civilruhás nyomozókat kaptunk, elvileg minden rutin, csak elkérték mindenkitől a papírókat és befényképezték őket, gondolo ha le lett volna rabolva egy kút akkor ott vannak a nevek. Aztán mentünk tovább. Reggel fél 10-kor érkezés Amszterdamba. Indulhat a városnézés. Mi kb. 25-30 fővel vágtunk neki a városnak : sétálóutca, Damm tér( nem tudom helyesen írtam - e ), piros lámpás negyed, coffe shop, kikötő, majd ismét belváros. Ahogy telt az idő egyre több magyarral találkoztunk. Holland megfigyelőkkel két ízben, de aztán holland mobbal egyáltalán nem. Damm téren már délelőtt is voltak magyarok bőven. Aztán kicsit villamosoztunk, kikötöttünk a belváros szívében, egy olyan utcában, ahol kb 6-700 narancs lehetett egyszerre. Gondolom gyülekező helyük lehet, de nagyon nagy részük a bohóc kategória, parókákkal, maszkokkal egyebekkel, néhány rendőr volt rajtuk, a kocsmákból bömbölt a zene, ment a piázás, minden második sarkon kb. holland rabomobil, de agresszivitásnak a csíráját sem láttuk. Aztán vissza a buszokhoz, majd 150-en elindultunk a stadion felé szurkolva. A hollandok ???tapsoltak??? nekünk, gondolom látták, hogy kicsit más típusú szurkolókról lesz szó. Holland szeku és a magyar rendezők között (úgy amblokk) ég és föld a különbség. De azért az idiotizmus az megvan náluk: megafon szerintünk komoly fegyver, ergo nem mehet be + kint maradt néhány túl ittas személy a tolmács elmondása alapján, igazából az ittas kategóriába azért elég sokan beletartoztak smiley

  Stadionban a vendég csurig töltve + a mellettünk lévő szektorban is voltak. Kezdéskor egy varrott címer volt kihúzva, két oldalt pedig piros-fehér-zöld illetve piros-fehér-piros-fehér csíkok. Néhányan kitették a zászlóikat a csíkokra, meg nem mindig volt tökéletes az átfedés, de első idegenbeli látványnak jó volt. Szurkolás: orbitális hangerővel szóltunk. Magyar tábor idegenben nagyon rég tombolt ekkorát, talán Albánia lehett hasonló.Hazaiak kussoltak végig. Tipikus lebutítot, nyugati, bohócbanda, ha a hangosbemondó vezényelte őket akkor azt csinálták amit ő mond, de egyébként kuss. Egész végig leszurkoltuk őket. Nem tudom tv-ből mennyi jött át, de a "parasztok nincsen hangotok" gondolom hallatszott smiley Nagyon sok brigád volt kint, akiket én láttam azok az UZ, Mastiffs, GM-ből, Kispestről, Újpestről, Felvidéki Harcosok voltak még meg szerintem még nagyon nagyon sok helyről, csak az első sorban kb ennyit láttam. A legnagyobb megőrülés 2-1-nél illetve 3-3-nál jött, de nem hagytuk abba 5-3-nál sem. Csapat is úgy játszott ahogy elvárható az, sőt néha még erőn felül is, ez is nagyon sokat segített a hangulaton + az, hogy itt tényleg a fanatikusok voltak ott. Mérkőzés után a vendég kb 30-40 perc után indult haza, mi is buszokra pattantunk, még előtte mókázgattunk egy kicsit és indultunk hazafelé.

  Összességében egy oltári nagy túra volt számunkra, de szerintem aki ott volt a vendégben az is emlékezni fog erre bőven.

  Következő meccs: San Marino június 7. jelentkezni és regisztrálni itt lehet:

  http://mlsz-utazas.info/

  Senkit ne tévesszen meg nem mlsz oldal. Képeket pedig ha lesznek majd tolok fel ide néhányat.

  Üdv mindenkinek!

  CB 09

  www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9099594
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.01, 12:52
  Nem úgy volt, hogy kivetítőn tilos mutatni ismétlést?
  http://www.youtube.com/watch?v=2q5JtDxi8Qs
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.31, 10:37 (szerk.: 2011.03.31, 10:37)
  Na ez SZÉP VOLT FIÚK!Csak azt a fránya védekezést kellene megoldani,Vanczákot és Laczkót elfelejteni,mert olyan elkerülhető gólokat kaptunk hogy csak na!Viszont ilyen játékkal üthetjük a nagyképű svédeket a karvaly Ibrával az élen!


  A meccs rendben van. Jó volt csapatjátékot látni a pályán válogatott mezben. A gólszerzőknek gratula, Gerának külön, mivel sokat szidtam mostanában.
  Ami fáj, hogy ezt a mákot sosem fogjuk visszakapni... Ha svédek, finnek, moldávok ellen egy része visszajönne, nagyon tudnék örülni.


  Ezzel a játékkal ma megvertük volna idegenben a svédeket. Ha Szalai egészséges, ha a hollandoknak nincs többször szerencséje, ha végig bírtuk volna a tempót ... (sok a ha) az eredmény is olyan szép lehetett volna, mint a mutatott játék. Angol közvetítéssel néztem, volt olyan időszak mikor a speaker azt mondta, "most a magyarok játsszák a hollandok játékát".


  A "nagyszerű" hátvéd sorunk összehozta, hogy 1 pontot se tudjunk szerezni. Amiért elől harcoltak a fiúk, hátul szépen el is baxták. Kár érte. Persze grat, csak hát ez ugyanúgy 0 pont, mint pénteken, az hogy jól játszottunk, sajnos mellékes. Amíg ilyen Laczkó, Vanczák, Lázár félék hátul balfékeskednek, addig esély sincs nyerni a jobb csapatok ellen.


  Kikaptunk. És?
  Fantasztikusan játszottunk. Végig méltó ellenfelek voltunk a VB ezüstérmes otthonában. Zoli pedig... Az embernek még a könny is kicsordult a szeméből. Ez az, amire lehet építeni.

  Köszönöm ezt az estét! Szép volt, Fiúk!
  HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

  U.i.: A bíró megint egy pöcs volt.


  A végső értékelésem:

  Fülöp - eléggé kiszolgáltatott helyzetekbe került, de egy jó kapust épp az jellemez, hogy egyszer-egyszer be tud mutatni egy bravúrt. Az ötödik gólnál rosszul helyezkedett, amit Kuyt kegyetlenül használt ki.

  Lázár - ő a megoldás a posztra, viszont kell neki a nemzetközi rutin. Nagyon elfáradt a 70. perc magasságában.
  Vanczák - megmutatta, hogy ő középhátvéd, nem pedig szélső védő. Ma szerintem jobb teljesítményt nyújtott, mint Juhász.
  Juhász - próbálta a védelmet irányítani, de tőle sokkal több kell.
  Laczkó - megint rajta is ment el. Negyedik gólnál a semmi közepén nézte, hogy mi történik. A 70. percben már ő is a fenekén vette a levegőt.

  Gera - már az első félidőben is rengeteget mozgott, a második félidőben fantasztikus volt.
  Pintér - nem értettem a cseréjét, nagyon magabiztosan, és ami fontos, labdabiztosan játszott középen. Nem szabad kihagyni őt középről.
  Vadócz - Pintérrel karöltve megmutatták, hogy milyen az, amikor két önbizalommal játszó ember van középen, aki nem ijed meg, ha el kell kérni a labdát.
  Dzsudzsák - nem kapott annyi labdát, amennyit kéne, de két gólpassz és még védekezésben is próbált segíteni. Játszhat látványosabban is majd, de amit reálisan el lehet várni tőle, azt hozta.

  Rudolf - messze-messze a legjobb magyar csatár az utóbbi 10-20 évből. Nekem nagy kedvencem, megmutatta, hogy lehet rá számítani.
  Priskin - az első félidőben miatta kaptunk gólt. Végignézte, ahogy van Persie gólt lő. Ezután nem volt rossz szünetig, sok labdát játszott meg pontosan. A második félidőben viszont megmutatta, miért nem lesz soha nagy játékos. Ilyen helyzetekből egy csatárnak legalább egy gólt lőni kell.

  Koman - eleinte megint túlizgulta a játékot. Aztán a két gól után nagyon higgadtan kezdett el játszani. Védekezésben miatt is lazult fel kicsit középen, de elől nagyon kellett a labdabiztossága. Egy kisebb csapat ellen működhet ez a felállás, itt érződött, hogy megbomlott kicsit a középpályás védekezés.
  Tököli - bár szurkoltam neki, mert kedvelem a játékát, de ő már nem ez a szint.
  Cicó - egy válogatottság plusz.


  Gratulálok. Ma büszke voltam a válogatottra.
  Ha Laczkó és Priskin helyett a posztjaikon kicsit jobb játékosunk volna és a nemzetközi játékvezetők kényszeresen nem az erőhöz dörgölődznének, ma mi lettünk volna a bombameglepetés. Rudolf helyenként világszínvonalon játszott.
  Arról kellene leszokni, hogy komoly ellenfél ellen örülünk a szimpatikus vesztes szerepének is. Ebben több volt.
  Kuyt második gólját nehéz elfelejteni.


  Szerintem túlzott volt Gera fikázása. Bár magasra tette a lécet, mert korábban egymaga döntött el meccseket. Mostanában ez valóban nem sikerült neki. De talán nem is baj, hogy nem egy személyes a válogatott. Dzsudzsákra, Rudolfra, Szalaira is lehet számítani.


  a két csatáros játék is bevált, remélem már nem is térünk vissza soha többet a 4-5-1-re.
  A védelem már nem lesz jobb sajnos, és igazándiból egy értelmes tehetségünk sincs a védelembe (talán Kádárból lehet valaki). A hollandoknak meg 3 góljuk mák volt, nekünk 1, a döntetlen igazságosabb lett volna sad. A bíróról inkább nem beszélek(VIDEOBÍRÓT A FOCIBA!!).


  Nagyon jó meccs volt (gondolom nem újdonság).
  A pénteki meccs után ez olyan felüdülés-féle volt. De...
  Most a védelemről nem beszélek. Meg Marciról se. A második félidőben a hollandok számára (is) kettészakadt a pálya, Gera második góljához hasonló szituációkba kerülhettünk volna, ha egy kicsit szemfülesebbek, bátrabbak és szerencsésebbek lettünk volna. Meg az a derék norvég bíró az elején...
  Akkor 6-5 is lehetett volna a javunkra, de sajnos ez van. Úgy, ahogy a védelemben nincsenek olyan emberek, akikre szükség lenne, úgy a csatársorban sincsenek vérbeli, befejező emberek.
  Ezek után azt nem értem, mi a f@szt csináltunk pénteken?!


  Én holland csatornán néztem stream-en, királyul lehetett hallani a magyarokat amikor szurkoltak, még meg is jegyezte a kommentátor, hogy zúg a RIA-RIA-HUNGÁRIA. Iszonyat jó hangulat lehetett a vendégben.


  Annyit azért hozzátennék, hogy minden támadás a védelemtől indul, és a legelőrébb védekező játékos a középcsatár. Ilyenformán minden kapott gólban benne vannak a csatárok is, és minden támadás alapja a védelem.


  Szép volt fiúk! 2-1nél el tudták hitetni velem, hogy ebben akár több is benne van, mint X. Végre játszottak és nem vagdalóztak.


  Hiány érzetem van! Ebben a meccsben több volt. Le a kalappal egy-két játékos előtt, de még mindig voltak durva egyéni hibák, pláne a védekezésben. LACZKÓ MEGINT ÉLEN JÁRT EBBEN. Kellene már találni egy igazi balhátvédet. Laczkó a Fradiban középpályásként kezdte, olykor volt csatár is. Egyre hátrébb került, ez nem az Ő posztja. Fodrászhoz is kellene járnia. Fülöp bizonytalan volt, dadogott a kezében a labda, helyezkedési hibái is voltak, Kuyt lecsúszott beadásánál is teljesen a másik kapufánál állt, onnan nem lehet odaérni egy ilyen hulló labdára. Egy pár centi hiányzott, ez a helyezkedési hibából adódik. Lázár jólmjátszott, bátran felért a támadásokhoz, de azért az egy az egy szituációkban látszott, hogy a magyar bajnokságban játszik. Juhász jól is játszott meg nem is. Voltak jó dolgai, voltak hatalmas hibái is. Átlagot nyújtott. Vanczák küzdött rendesen, ha Juhász nem löki el a szögletnél, talán nincs az első gól. És szó szerint leszedte a pályáról van Persiet. Van Persie - Van Czák 0-1.GERA. Nem véletlenül írom csupa nagy betűvel. Az utóbbi napokban itt a fórumban szidtam rendesen, azt a véleményemet továábra is fenn tartom, DE MA AKKOR IS Ő VOLT A LEGJOBB! Szép gólok, néhány nagyszerű szerelés, tud Ő. Pintérnek nem volt könnyű dolga, a sárga után vigyáznia is kellett, indokolt volt a cseréje. A helyére beállt Koman nem sokszor ért labdához, nagyobb hibája nem volt, lehetett volna aktívabb, hozta az átlagot. Vadócz is megküzdött a maga emberével, voltak helyezkedési hibái. Sajnos részese volt a második gól előtti Sneijder-Vadócz-Sneijder kényszerítőnek, vétlen volt. És jobb. mint Varga az első meccsen. Cicó állt helyére, nem sok ideje volt. Dzsudzsák az első félidőben talán négyszer ért labdába, igaz abból az egyik egy meg nem adott érvényes gól volt ( Puhl Sanyinak nem a stúdióban kellene osztania az észt, hanem az UEFA játékvezetői bizottságában. De oda nem hívják. ) A második félidőben aktívabb volt, bár látszott,hogy készültek rá. Volt 2 gólpassza, sajnos az ellenfél kapuja előtt nem tudtunk szabadrúgást kiharcolni, illetve azt az egyet Rudolf ellőtte. Rudolf jól játszott, bár a lövéseiben nem volt túl sok erő, és még enyhén fogalmaztam. A góljánál szerencséje is volt, de akkor mit írjak a holland gólokról??? Priskin sokszor elbújt, ha Gera passzánál gyorsabb, talán Ő is gólt lőtt volna. Hozta a szokásos gyenge formáját. Tököli egyszer lesen volt, nem anyázott utána, kocogott egy jót, majd a végén szépen kezet fogott mindenkivel. Vicc!
  Ez a véleményem a játékosokról. A csapat 4 nap alatt 9 gólt kapott a hollandoktól, a védekezésünk nevetségesen gyenge. Sok játékos félti a lábát. Így nem lehet párharcokat nyerni. Elölről nagyon hiányzik egy magas, jól fejelő Szalai. Ha a svédek is 0 pontot szereznek a hollandok ellen, akkor nagy baj nincs, de akkor is azt mondom: EBBEN A MECCSBEN TÖBB VOLT! (Azért 1-2-nél kíváncsi lettem volna a nagy arcú hollandok véleményére a válogatottunkról.)
  HAJRÁ MAGYAROK!!!!!


  Fülöp Marci teljesítménye:
  1. gól: hosszú oldalra csúsztatott labda, kapáslövéssel zárva, ritka az a kapus aki átér arra az oldalra és zárni tudja a szöget. Nem őt hibáztatom elsősorban a gól miatt.
  2. gól: ziccer. Vagy megfogja, vagy bemegy. Esélye 50%. Nem az ő hibája.
  3. gól: megpattant labda, az ölébe vehette volna a labdát, ha a védő lábán nem pattan meg. Superman talán időben fel tudott volna ugrani érte.
  4. gól: zárta a rövid sarkot, Kuyt a hosszúba lőtte, védhetetlen
  5. gól: hát igen. Jól érezte, hogy Kuyt löbbölni akarja, viszont ő nem kapuralövésre számított, hanem bepasszra. Itt hibázott.

  Nem tartom fair dolognak, ha csak őt hibáztatjuk a kapott gólok miatt, hiszen egyéni hibák és/vagy helyezkedési hibák miatt kaptuk a gólokat.


  Ötöt kaptunk azért annyira nem kéne örülni. Annyi pozitivum van, hogy ezerszemű Sanyi bácsi, jobban eltalálta szerkezetileg a csapatot, Pintért se kellett volna lehozni..


  Nem kell kizárólag az ő nyakába varni, de szerintem a mai nap jobban benne volt a vereségben, mint Király pénteken.


  Hidd el minden fejben dől el!!! Az hogy mennyi gólt kapunk sosem számít ha egyel többet rugunk wink Amúgyis nem csak jó védők kellenek a védekezéshez, középpályán kell az ellenfél támadásait megszűrni. Bár ha arra gondolok hogy a legjobb védekezés a támadás... megint csak oda jutunk, hogy többet kell rugni mint amennyit kapunk!


  A dicséreten felül én egyértelmű megelégedettséget látok most a szurkolók nagy részében. Ami gond, ha ott akarunk lenni az EB-n. Ha azt akarjuk, hogy keresnivalónk legyen, ahhoz bravúreredményekre is szükségünk van.
  Aztán ez az "erre lehet építeni" dolog... Hány éve hangzik el ez, egy-egy korrektebb vereség után, rendszeresen? Ha anyagban lehetne mérni, hogy mióta "építünk" erre, meg arra, akkor már felhőkarcolókkal lennénk tele.
  Megértem az álláspontodat, de én nekem már a tököm tele van az "elindult valami", az "erre lehet építeni", "voltak passzaink" meglátásokkal...


  3-3-nál azt mondtam, ha ezt a magyarok helyett a brazilok játsszák velük, a futballvilág beszarik a gyönyörűségtől.


  Egyébként Grat a válogatottnak és a kiutazott szurkolóknak, jó volt hallgatni az "Itthon vagyunk" kiabálást többek között smile)


  Azért azt el kell ismerni, hogy a válogatottban Gera az utóbbi években nem a saját képességeinek megfelelően játszott, és egy olyan szintű játékost, mint ő, egy viszonylag gyengébb/ közepes teljesítmény után sokkal könnyebben kikezdenek, mint pl egy Vanczák-ot. De a mai meccsen (főleg a második félidőben) tényleg vezére volt a csapatnak.


  3 gólt utoljára a ruszkik lőttek nekik az EB elődöntőben, de 90 perc után ott 1-1 volt. Osztrákok lőttek nekik szintén hármat 2008-ban barátságos meccsen, Bécsben (3-4), olaszok 2005-ben (szintén barátságos, 1-3), de tétmeccsen utoljára a csehek szereztek ellenük 3 gólt 2004-ben, a klasszikus 2-3-as portugáliai EB csoportmeccsen (2-0-ról álltak fel Kollerék). 7 éve volt...
  A poén az, hogy mi itt négyet rúgtunk (azt a meg nem adott gólt soha nem mossa le magáról ez a majom), amire 15 éve nem volt példa (volt egy 5-5 a belgák ellen '99-ben a 2000-es közös EB rendezés jegyében), de tétmeccsen a '96-os EB-n lőttek nekik négyet a hazai pályán játszó angolok, Sheringham nagy meccse volt.


  számomra az a legkomolyabb, hogy igazi ki-ki meccs volt, annyi átszenvedett és (szintén megőrüléssel járó) aprócska begyötört idegenbeli gól (svédek, dánok pl.) után felépített - mit felépített, védelmet lenullázó - akciókból voltunk partiban. kiegyenlítettünk a 75. percben!!


  hogy most is legyen egy kis építő jellegű kritika. Egervári nagyot hibázott ismét, amikor 2:1-es vezetésnél nézte, ahogy egy az első félidőnél lazább középpályával (Pintér agresszivitása és keménysége hiányzott) próbáljuk tartani az eredményt. Ahogy belőttük a másodikat, azonnal kellett volna egy Priskin-Varga csere. Mondtam is a lakótársamnak, hogy a védők fáradni fognak, ezért kell valaki, aki középpályáról besegít nekik. Komantól ezt azért nem lehet elvárni, Vadócz meg így nagyon egyedül maradt.
  Kockáztatott már megint Egervári, amit nagyon feleslegesnek éreztem. Szerencse is kellett a fordításhoz, okosabban kellett volna ezzel a helyzettel sáfárkodni.


  vitatkoznék, csak az alatt a 10 perc alatt is volt egy nagy helyzetünk, pedig vezettünk Amszterdamban. nagy kockázat az lett volna, ha belenyúl a 2 csatáros játékba, lekötöttek embert + óriási területek voltak néha előttünk, lehetett volna előnyt növelni, bármilyen hülyén hangzik is.


  Szerintem egy ilyen 0-4-es vereség után nem sok politikus tetszelegne a csapat mellett. Azokat csak a sikerek vonzzák. Szóval lehet is csesztetni Viktort hogy mit keresett ott, de szerintem nagyon korrekt, hogy egy megalázó vereség után is így kiálljon a csapat mellett, nem csak akkor, amikor megy a szekér.


  Szerintem Juhász tegnap egyatalán nem játszott jól. Az 1. gólnál szerintem v. P. az övé lett volna, és benne volt még vagy 2 gólban, plusz 1-2 labdát elszórt, meghát a keresztlabdái.... a szurkolókat találták meg. Pintér és Lázár szerintem jól játszottak most, Vadócznak is helye lenne - a peches mozdulata ellenére - a válogatott kezdőjében. Fülöp meg szerintem jól védett, sajnálatos az a lecsúszott lövés, de szerintem akárki áll ott, azt nem tornássza ki, mert nagyon szerencsésen lett eltalálva.
  Az sokkal jobban fáj, hogy rúgtunk 3at, plusz volt Priskin "helyzete", amit, ha klasszikus támadónk lett volna, akkor egyből berúg a rosszul kijövő kapus mellett/felett. Ettől függetlenül előtte is le a kalappal, az látszik, hogy neki is helye van a válogatottban most, még ha nem is rúgdossa a gólokat, de elől képes megtartani, visszafejelni, rendre nyeri a fejpárbajokat, és nem tudják eltolni. Összességében szerintem a tegnapi 5 gól is belefért a hollandok ellen, ebből ne felejtsük el, hogy kettőt igazán szerencsés körülmények között szereztek, tegnap nem volt benne a játékukban a győzelem. Ezt a magyar válogatottat végre élmény volt buzdítani, és lehetett szeretni, évek óta először néztem végig izgulva, és üvöltözve egy meccset. Ezt pedig köszönöm, és ősszel innen folytassátok, Srácok!


  Szomorú, hogy egy stabil védelemmel akár nyerhettünk volna, így pedig megint csak a szomorúság maradt. Laczkó helyére rakjunk be akárkit, aki tud védekezni. De ki lehet kapni egy ilyen támadósorral szemben, csak 2-1 és 3-3 után egy döntetlen kijárt volna nekünk.

  Most nem akarok számolgatni, és hallgatni fél évig a szerethető csapat, nyerni kell itt-ott, és kijuthatunk, látható fejlődés, című közhelyeket. Inkább találjunk 2-3 embert a hiányposztokra, hogy aztán ne kelljen egy ilyen vereséget életem egyik legjobb válogatott meccseként számontartani.


  Játszott a Magyar Válogatott? Vezetett a Magyar Válogatott? Sikerült visszaszereznie a Magyar Válogatottnak azt a bizalmi tőkét, amelyet a magyar-holland előtt élvezett a közönség részéről? Kell-e ez a bizalmi tőke, hogy a következő meccseinken sikeresek lehessünk?


  Sima 6:0-as veresegre szamitottam, uncsi meccsen, ahol momentumunk (kapuralovesunk) sem lesz. Ehhez kepest nagyon jo kis izgalmas meccs, pont olyan, amiert focimeccset nezek, es nem strandroplapdat. 3:3 utan mar nem birtam ulni a fotelben, olyan feszko volt smiley (Nem ertettem, hogy akkor miert nem alltunk jobban vissza, kozeppalyan folyamatosan szabalytalankodva, tordelve a jatekot. 15 percet mar ki lehet huzni.)

  A vegeert azert kar volt, azt hittem 3:3 utan nagyon harapni fogunk, de ehelyett inkabb faradtnak tuntunk. Es tokoli helyett inkabb egy vkp-t hoztam volna be.


  Az a szomorú, hogy ebből a kábé jó 50 percből 2-3 évig megint meg fog megint x tucat ember miközben ez a meccs bekerül a magyar fodbal pantheonjába mint legendás összecsapás. Pedig nem történt más mint hogy amellett hogy kaptunk 5 gólt lőttünk is 3-at egy flegmán játszó nagyképű ellenfélnek.

  Egyébként nem akarom elvenni senki örömét én is végig kajabáltam egy kocsmában a második félidőtsmiley de na...térjünk már észhez.

  amúgy tényleg van egy nemzetközi szinten is igen veszélyes támadó flottánk (gera,rudolf,koman,dzsudzsák) de amíg a védelem dupla nulla addig nem fogjuk megugorni a szintet.


  A támadóflottánk tényleg jó, pláne, ha egy egészséges Szalai Ádámot is hozzá tudunk tenni.

  Ámde ...

  ... luxusnak tartom, hogy Stieber, Buzsáky, Vass vagy Feczesin még csak bizonyítási lehetőséget sem kap (és akkor még egy szót sem szóltam Husztiról). Tegnap az életképes cseresorunk is hiányzott, mert az olyan dodókkal, mint Czvitkovics vagy Tököli, semmire nem megyünk, ha menet közben kell átalakítani a csapatot.

  ... egy támadóflottát akkor érdemes dicsérni, ha olyan meccsen hoz össze egy fontos gólt, amikor arra nagyon nagy szükség van (ilyen pl. a finnek elleni Dzsudzsák-gól). Sajnos kiderülhet a végére, hogy tegnap három "fölösleges" gólt szereztünk, ráadásul a gólkülönbségünk tovább romlott.


  Igen, az előre játékban van ráció, az őszre nézve is !

  Egyrészt, ha még Koman is összekapja majd magát, meg Szalai is rendbe jön, akkor

  a Gera, Koman, Dzsudzsák - Rudolf, Szalai ötössel, komolyabb támadó feladatok is megoldhatókká válnak, nívós ellenfelek ellen is. Amíg nincs formában Koman, addig Vadócz nem is volt olyan rossz megoldás helyette és később is jó lesz ebben a csapatrészben is cserének. Ide kellene még beépíteni majd legalább Buzsákyt és Stiebert, hogy legyenek nívós egyéb cseréink is. Igazi ék persze nincs más Szalai mögé, de keressük keményen ! smiley

  Vkp-ban sem állunk rosszul. Elek helye látszik biztosnak, illetve Vadócz itt is remek teljesítményre képes. Pintér is egész jól helytállt tegnap, valamint mindenképpen be kellene ide még hívni Vasst és hát Vargáról sem érdemes még lemondani.

  Aztán persze hátul jönnek a gondok. Hosszú távra nézve Lázárban látszik a legtöbb fantázia jobbhátvédban. Tegnap is elfogadhatót nyújtott, de azért még behívnám Bodnárt is mellé vagy mögé, hogy ne kelljen egyéb vészmegoldásokhoz nyúlni.

  Középen, bár tegnap látszott rajta a sérülés, de Juhász helye megkérdőjelezhetetlen. A másik belső lehetne Horváth, Korcsmár vagy akár a tegnap, vkp-ként is egész jót alkotó Pintér is. Csak vészmegoldásként számítanék itt Vanczákra vagy Liptákra. Na, és akkor az egyik neuralgikus pont a balhátvéd, ahol én elhiszem, hogy Buksi igyekszik, meg talán látszott is tegnap nála némi itáliai pallérozodás, de még mindig inkább Leandrót játszatnám a helyén.

  A másik problémás poszt sajnos a kapuskérdés. Persze elismerem mackónadrágosunk minden múltbeli érdemét, bár mondjuk emlékszem sok butaságára is, de mondjuk mostanában már nem "bolondozik", csak egyre kevesebbet ér már, nincs benne az a tűz, az a hév, ami még pár éve még lobogott benne. Fülöpben én sose láttam túl sokat, a potya sajnos bármelyik meccsében benne van. Ezzel szemben páran írták már Babos, Sáfárt, akik nagyságrendekkel jobb megoldást jelentenének, koruk alapján mégsem igazán jöhetnek szóba. Szóval marad Bogdán egyenlőre, felkészül Gulácsi, Megyeri, Gróf.

  Hát, ennyi. A jővő mindenképpen bennünk van !

  Tegnap egész közönségszórakoztató adok-kapokat játszottunk, egy negyed gőzzel küzdő és helyenként igen nagyképű tulipános tárasasággal szemben. Persze így is azt lehet mondani, hogy jóval a várakozások felett szerepeltünk. Sanyi bá taktikája se lett végül annyira katasztrófa.

  Ami igazán szívet melengető, hogy Gera végre magához tért és Rudolf folyamatosan fejlődik tovább !

  Hajrá Magyarok !


  ...egy negyed gőzzel küzdő és helyenként igen nagyképű tulipános tárasasággal szemben...."

  Ez legfeljebb 1:1-ig volt igaz. 2:1 után meg jócskán megzavarodtak, meg voltak fogva, mert nem így képzelték ezt a meccset.

  Ezután már igencsak komolyan vették és hogy mennyire profik, azt mutatja a végeredmény.


  Végre nem játszott Varga, akinek a béna felszabadító rúgásából kaptuk itthon az első gólt. Rögtön láttam, hogy jobb lesz a meccs nélküle.

  Nem értem viszont, miért istenítitek Rudolfot? Igaz, lőtt egy gólt, de ne felejtsük el, hogy az a lövés amúgy szar volt és elkésett, csak a mázlin múlt (két lábon is megpattant), hogy gól lett. Előtte, többször fejeződött be ígéretes támadás nála úgy, hogy egyszerűen alkadt a saját cseleiben vagy beadott oda, ahol kurvára senki nem állt. Ezenkívül önző is. Persze ettől még az első gól, ami nagyon fontos volt...az ő érdeme, ez tény.


  Egyébként lehet Laczkót szidni, annyit tud, amennyit, de nekem nem elsősorban Juhász teljesítménye fájó, most már több, mint egy éve. Tegnap is az első és a harmadik gól leginkább az övé volt.

  Szerintem le lehet számolni azzal az illúzióval, hogy egy nemzetközi szinten elfogadható védőnk van. Nincs egy sem. Juhász beleragadt az Anderlechtbe, 28 évesen még mindig ott van, nem játszik azon a szinten, ahol a támadójátékosok közül Gera, Koman, Dzsudzsák, de akár Hajnalt, Szalait vagy Husztit is mondhatnám. És már nem is igen fog.


  Gera jobb oldalt tudja a leghasznosabb játékát nyújtani, védők Lázár,Vanczák,Juhász ok, Buksi a tegnapi kicsit reménykeltőbb játéka ellenére nem ok, kapus nem ok, sajnos én már Királyban sem tudok bízni (de 100× inkább, mint Fülöpben), itt a soha vissza nem térő alkalom Ádámot bevetni, mivel most kicsit "lazább" időszak következik. Nagyot nőne a szememben Sanyibá. Yidvgas tegnap találóan megfogalmazta:

  "szerintem egy 0-1-es vereségre lehet alapozni. egy 3-5-ösre nem." van benne valami. De talán mégis hasznos volt a tegnapi 3-5. Láthattuk, hogy a védelmet stabilizálni kell, aminek az első számú kitétele: Végy egy jó kapust. Ha ez megvan, akkor a tegnapi védelem, a visszatérő Kádárral kiegészítve (ha jól emlékszem ball oldali belső+szélső védőt is tud játszani), szerintem masszívabb lenne, de persze nem cserélgetve a posztokat minden mérkőzésen!

  Valamit kezdeni kell a védelemmel, mert így előre lépni illúzió. Ha marad, ősszel az a pöcs Ibra kicsinál minket egymaga. Na hosszabb lett mint az előző smiley

  Ja, még a nap nyilatkozata számomra:

  „Ez egy komoly férfiakból álló komoly csapat, de a hollandok ellen otthon pechünk volt, viszont most megmutattuk, hogy vagyunk valakik”


  Aludva egyet a tegnapira, én elégedetlen vagyok, bár optimista szoktam lenni.

  De előbb a pozitívumok. Annak kétségtelenül örülök, hogy a támadószekció megmutatta, hogy jegyzett ellenfél ellen is fel tud pörögni és (magyar válogatottól nagyon ritkán láthatóan) egymás után vezették a támadásokat, s benne volt az 1-3 is. Az is megsüvegelendő, hogy 3-2 után is tudtunk gólt rúgni. Ugyanakkor...

  ... ez a felállás erre grunderedményre jó volt, ugyanakkor továbbra is azt hiszem, hogy egy legalább közepes edzővel és 4-5-1-el tisztességesebb eredményt értünk volna el. Egy európai középcsapat (aminek tartjuk magunkat) egy ilyen meccsen a vezetés birtokában nagy izzasztásra kellett volna, hogy kényszerítse a hollandokat, akik azonban némi rémület ellenére lazán hozták a meccset. A védelem pedig sajnos immár Juhásszal együtt gyakorlatilag nem létezik. Jó támadókkal meccseket lehet néha nyerni, de kevés a folyamatos jó szerepléshez.

  Nem ciki ez az eredmény, ugyanakkor büszkék sem lehetünk rá szerintem.


  ilyen meccset 2o éve nem láttam a válogatotttól, (esetleg a Lodáros küzdés Izland ellen)

  3x álltunk jöttünk vissza a meccsbe, egy ideig még azt is elhittem hogy nyerhetünk.


  A harmadik magyar gól után milyen kis ideges volt a holland kapitány smiley


  A masodedzot rugta le, vagy a szeket?


  A tegnapi, meg a másik holland meccsnek a kulcsa nem a támadás vagy védekezés volt, hanem a labda megszerzése és birtoklása. Addig voltunk jók, amíg nem hagytuk, hogy a hollandok korlátlan ideig tologassák a labdát, és amikor elvettük tőlük, meg tudtuk tartani és kombinálni tudtunk vele. Eddig senkitől sem olvastam, de számomra feltűnő volt, hogy még a kapust is etámadtuk, ha hazadták neki a labdát. Hetven percig meccsben voltunk annak ellenére, hogy egy gólt elvett a bíró és az ő góljaik bosszantó védekezési vagy egyéni hibák következtében a semmiből, mindenféle ránk nehezedő nyomás nélkül születtek. A végére viszont elvesztettük a fonalat, passzivitásba menekültünk. Szerintem sok köze volt ehhez, hogy Tököli semmit nem csinált, amit előtte Priskin, sem zavarás, letámadás, sem az előreívelt labdák megtartása, leosztása. A hollandok ismét tudtak hátulról kezdve építkezni, mint Pesten.


  Bednyomások tegnapról, nagyjából fontossági sorrendben:

  1.
  Elképesztő volt látni, hogy mennyit számít a pszichés állapot.

  Ennyire kontrasztosan még sosem jött ki az, hogy a magyar válogatott első számú ellenfele mennyire önmaga!!

  Ameddig semmilyen bizonyíték nem volt a fejekben arra, hogy mi is elérhetünk valamit ezen a meccsen, addig csak a tisztes helytállásra futotta az akaratból és a nyögésből.

  Aztán ahogy találtunk egy gólt - mert azért azt nem előzte meg mezőnyfölény vagy ilyesmi - rögtön elhitték a fejek, hogy itt FOCIZNI is van értelme, nem csak hajtani.

  Innentől kezdve egészen az ötödik bekapott gólig minimum egyenlő ellenfelei voltunk a hollandoknak, de megkockáztatom, hogy többnyire feléjük is kerekedtünk.

  Aztán jön az ötödik - egyébként fos mákos - gól, és visszaesnek a fejek ugyanabba a semmire sem vagyunk elegek állapotba, mint amiben pályára léptek.

  Pszichológus kell a magyar válogatottnak elsősorban és csak másodsorban egyebek.

  2.

  Nem akartam elhinni amikor kiderült, hogy pénteken Király kezd a kapuban. Komolyan, hányszor kell még leforráznia a potyagóljaival minden magyart ahhoz, hogy egy életre elfelejtsük és száműzzük a válogatottból. Én legalább 10 éve ordítozom minden meccsen, hogy valaki szedje már le ezt a bohócot a pályáról, de úgy látszik amíg nem növeszt hosszú ősz szakállt, addig nem fogunk tőle megszabadulni. Egyszerűen érthetetlen számomra. Nem vonom kétségbe az esetenként bemutatott bravúrjait, de egy olyan kapust, aki stabilan minden meccsen legalább egyszer potyázik, nyugodtan nevezhetek a válogatott mindenidők legszörnyűbb kapusának, de ha nagyon elragadtatom magam, akkor úgy ámblokk játékosának. (Igen, Mracskókat meg Plókaikat megelőzően.)

  Fülöp nem valami különleges kapus, ritkán véd nagyot, de éppelméjű emberben fel sem merülne, hogy Királyt védesse helyette. Vagy bármelyik másik magyar kapust, felőlem a harmadosztálból is, csak őt ne...

  3.

  Ez a Tököli dolog olyan, mintha direkt szembe köpné a kapitány a szurkolókat.

  Ha jelezni akarjuk, hogy a jövőbe nézünk, akkor ezeket a játékosokat (Király, Tököli) kéne fényévekre tartani még a kerettől is.

  Azon túl, hogy effektíve is csak ártanak a csapatnak, a dolog mondanivalója is szörnyen rossz.

  4.

  A pénteki meccset illetően Egervári számos szarvashibát vétett.

  Már említettem ugye Királyt, majdnem ekkora faszság volt Varga játéka Vadócz helyett, vagy az, hogy Rudolfot ékben játszatta.

  Javára írandó azonban, hogy legalább felül tudta bírálni önmagát és keddre a tévedései nagy részét felülbírálta.

  5.

  Irgalmatlanul hiányzott Szalai.

  Ha a tegnapi felállásban a nem reménytelen, de szinten aluli Priskin helyett Szalai játszott volna, akkor ez a támadó szekció egészen nemzetközi szintű lehetett volna.

  Iszonyú nagy vérveszteség, hogy ő kidőlt.

  6.

  Sokan kóstolgatták már Gerát.

  Hát nesztek! Ő az, akit amíg ég benne a tűz, soha nem szabad kihagyni a magyar válogatottból. Soha!

  7.

  Iszonyú hervasztó, hogy a válogatott játékosai mennyire meccshiányban szenvednek.

  Valószínűleg a tegnapi javulásba az is belejátszott, hogy pénteken legalább fociztak már egyet....


  Egy érdekes stat.
  Az összes európai selejtezőcsoport összes csapata közül mi rúgtuk a 3. legtöbb gólt:

  1. Hollandia 21 gól

  2. Németország 17 gól

  3. Magyarország 15 gól

  3. Spanyolország 15 gól

  Nyilván nem sokat jelent, de azért jól néz ki.


  A probléma csak az, hogy ehhez kell egy budapesti 0-4, és egy olyan amszterdami első félidő, ahol a végig a töküket vakarászó hollandok minden erőlködés nélkül 1-0ra tudnak vezetni. Ezután jön a fejeket felszabadító "minden mindegy" speech a félidőben Faszrajztól, és fordítunk.

  Ennél azért sokkal nagyob fegyvertény lenne, ha végre egyszer nem teli gatyával futnánk ki egy román-spanyol szintű ellenfél ellen idegenben, és vezetést szereznénk.


  szerintem a legbosszantobb a tegnapi meccsen az alabbi dolgok voltak:

  - Priskin kihagyott helyzete, mikor Gera forintosan ele tette a labdat (lehet talan lesen volt P.) o meg bcsuszva el sem talalta a labdat. erthetetlen volt a sokadik visszajatszas utan is h miert nem talalta el a bogyot. ugyano a kiugratasnal, ott baszta el, hogy hagyta kettot pattanni, ha egz kicsit megnyulik, jobban spirntel akkor a masodik pattanas elott levehette volna, es ugy elrughatta volna. de ez a Dzsudzsaknak visszapassz ott nagyon szar volt.

  - A hollandok negyedik golja elott 3 magyar kovette Affelayt a sajat terfelerol, siman fel lehetett volna rugni epphogy sargat eroen vagy egyszeruen csak kilokni az oldalvonalnal. ehelyett hagytuk h vegigrobogjon es golpasszt adjon.

  - 5 loves, 5 gol, NULLa kapusteljesitmeny

  - Tokoli minosithetelen semmi jateka

  - Cicot palyara kuldeni meg egy percre is egyszeruen arcatlansag. Sanyi ba reszesedest kap majd Cico nagy alma a Qatari szerzodesbol vagy micsoda??


  A szúrkolók osztályzatai alapján a leggyengébb négy emberünk tegnap Vanczák, Laczkó, Fülöp és Tököli voltak.
  Cicót persze nem osztályozták, de köztük a helye, méltányosságból ! smiley


  Kicsit szkeptikus voltam a tegnapi meccsel kapcsolatban (jó lenne 10 alatt maradni a két holland meccsensmiley). Aztán úgy is indult, odaadtuk az előnyt:-(((

  Viszont...

  Le a smickóval a csapat előtt a 2. félidei bátor, merész próba szerencse játékért!  Szurkolóként, ezt a két meccset bizony egy kocsmai "esemény"-hez tudom hasonlítani.

  A 0-4 esetén úgy nagyfiú módjára verbálisan végigvertük az ellenfelet, azaz beszóltunk az ajtóból, majd szépen anélkül, hogy a kezünket felemeltük volna, levertek a padlóra minket.

  Elmentünk sebeket nyalogatni... Majd újabb kocsmai rendezvény jő.

  A 3-5 esetén már nem szövegeltünk. Iszogattunk igaz kevesebbet mint a góliátok, néha a fejünk búbját megkocogtatták a "múltkoriak", akiknek aztán éppen a WC-ből kijövet (még sliccgombolás közben) neki estünk. Cséphadaró, adjad neki! Meglepetésként.

  Jó kis taktika lett volna ez, bizony.

  Ha nem csak 2 parasztlengőre - azaz gólra - futja, hanem bizony betereltük volna a sarokba a hollandokat - szerintem 1-2-nél ott támolyogtak!!! - és úgy módszeresen mint egy profi boxoló szépen"kivégezzük" őket. Ez pedig nem más, mint az adódó ziccerek könyörtelen belövése!

  Ez az egyik alap, ami a magyar futbalistákból hiányzik - az egészséges/sportszerű agresszív viselkedés! Ha megroggyant a másik, "kivégezni".

  Egy meccs tu-képpen felfogható akár egy háborúnak.

  El kell dönteni a csapatnak, túlélők v. elesettek akarnak lenni?

  Csúnyán mondva, ölni v. halni akarnak?

  Nyerni v. veszíteni akarnak?

  2-1-es vezetésünknél meccslabda volt a kihagyott ziccerünk, azt gondolom.

  Priskin át nem emeléséről pedig nem is beszélve...

  3. 4. 5. kalapból játszó csapatoknak a kijutás CSAK ÉS KIZÁRÓLAG sorozatos BRAVÚR-ok - fejfelkapós eredmények - árán sikerül!!!

  Hajrá Magyarország!

  Kicst hosszú lett, no de sebajsmiley)


  Akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy Bicskei Bertalan válogatottja óta leginkább az Egervári keret az, ahol a legnagyobb százalékban a lehető legjobbak játszanak (legrosszabb arány Koeman esetében volt). Végre eltűnt Tóth Balázs, Bodor, Buzsáky, kezd kikopni Hajnal stb. Nekem az egyetlen bajom Vanczák, őt már évek óta el kellett volna felejteni, róla számolatlanul kapjuk a gólokat.

  Tököli még most is az egyik legjobb magyar csatár, és Szalai sérülésével sajnos nagyon kevés a választási lehetőség. (Nyilván én egy jó Rajczit szívesen látnék, de Rajczi most nincs formában.) Cvitkovics jó játékos, pedig nem szeretem a Derbrecent, de ő amúgy is peremember, a keretbe jóindulattal befér.

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9018358&na_order=
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=72750&p=1
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.31, 10:34
  Bert van Marwijk:Volt egy kis szerencsénk, de ezúttal is igyekeztünk játszani. Nem hagyhatom szó nélkül azonban, hogy túl könnyedén vettük a meccset, és sokszor fegyelmezetlenek voltunk, ráadásul sok labdát adtunk el.

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/87034
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.30, 11:36
  Egervári Sándor: Nagyon sajnálom, hogy a jó játékunk ellenére 3-3 után nem tudtuk biztonságosan levédekezni az utolsó tíz percet, elsősorban a hazaiak remek egyéni teljesítményei következtében alakult számunkra kedvezőtlenül a mérkőzés vége. Sokkal összeszedettebben, precízebben játszottunk, mint a budapesti mérkőzésen, véleményem szerint rászolgáltunk volna az egy pontra. Voltak fordulópontjai a meccsnek, többek között ilyen volt, amikor az első félidőben egy szabályos gólt rúgtunk, amelyet érthetetlen módon nem adott meg a játékvezető. Nem csak ez az egy eset mondatja velem, hogy érzésem szerint nem kaptuk meg a játékvezető részéről az egyenlő elbírálást ezen a találkozón.

  A mérkőzések alakulása kapcsán legtöbbször a szerencsének is fontos szerepe van, ezúttal elmondhatjuk, hogy bennünket ma végig elkerült a szerencse. A második gólnál Vadócz Krisztián sarkáról pattant Sneijder elé a labda, a negyedik találatnál Juhászon változtatott irányt, az ötödiknél pedig Kuyt beadásra készült, de lecsúszott a labda a lábáról és ebből is gól lett.

  Ezen a mérkőzésen jóval nagyobb területünk volt a holland támadók mögött, és ezt ki is tudtuk használni, a gólokon kívül is voltak lehetőségeink. Törekedtünk Dzsudzsák Balázs minél gyakoribb megjátszására, ő ezúttal többet volt játékban, mint az első összecsapáson, adott egy zseniális gólpasszt, és ezen kívül is voltak jó megmozdulásai. A hollandok érezhetően rákészültek Balázsra, végig arra koncentráltak, hogy lezárják felé a passzok irányát, védekező taktikájukat részben ez tette ki.

  A kezdőcsapatban történt változtatásokra azért volt szükség, mert időben közel volt egymáshoz a két mérkőzés, és miután a légiósok többsége nem játszik hétről hétre klubcsapatában, szerettük volna frissíteni a csapatot. Már az első meccs eredménytől függetlenül terveztük, hogy változtatni fogunk az összeállításon. Örülök, hogy a kezdőcsapatba bekerült néhány játékos kiválóan élt az adódó lehetőséggel, és remek teljesítményt nyújtott a mérkőzésen. A két futballkultúra között óriási a különbség, úgy gondolom, hatalmas előrelépésként értékelhetjük, hogy legkevésbé a gyepen látszik a holland és a magyar labdarúgás közti differencia.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/cikkek/egervari-sandor/2011/03/30/nem-kaptuk-meg-az-egyenlo-elbiralasat
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.30, 11:22
  A holland válogatott Eb-selejtezőn hazai pályán 1963 óta veretlen (akkor Luxemburgtól kapott ki 2–1-re…), azóta 46 meccsen 38-szor győzött, nyolcszor döntetlent ért el. A hollandok legutóbb 2008 júniusában kaptak egy meccsen három gólt, az Eb-n Oroszország ellen hosszabbításban (3–1-re kikaptak), míg rendes játékidőben Ausztria ellen 2008 márciusában, de akkor 4–3-ra győztek.

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/priskin-magat-okolja-marwijk-szerencserol-gera-helyes-utrol-beszelt-2070917/
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.30, 11:06
  kép
  forrás:
  http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140529416828&ssPageName=ADME:B:SS:GB:1123

  (Ha valaki megvette volna, akkor jelentkezzen nálunk. Szeretnénk beszkennelni az összes oldalt és feltenni lapozhatóan ide.)
   
 9. avatar: NNS
  2011.03.30, 09:02
  De wedstrijd tussen Nederland en Hongarije van dinsdagavond is helemaal uitverkocht. In totaal zijn er 51.774 tickets verkocht voor het EK-kwalificatieduel.

  forrás: http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/8128/nederland-hongarije-uitverkocht
   
 10. avatar: NNS
  2011.03.29, 23:07
  Óriási meccset játszottunk, egy pontot minimum megérdemeltünk volna.
  Remélem egyszer végre sikerül legyôzni a svédeket, akkor még bármi lehet. (természetesen ehhez hozni kell a "kötelezô" meccseket is.)
   
 11. avatar: ingersheim
  2011.03.29, 23:00
  A vereség ellenére ez a meccs tényleg rendben volt. Idegenben, ráadásul tétmeccsen nem is tudom mikor játszottunk ekkorát. Ha nem is végig, de partnerek voltunk!
  A szurkolás előtt le a kalappal, előre a svédek ellen!
   
 12. avatar: AMiUtunk
  2011.03.29, 22:34 (szerk.: 2011.03.29, 22:35)
  Köszönjük ezt a szép estét! A második félidő első húsz percét évek múlva is fogjuk emlegetni, mert játszott a csapat!

  Szenzációs volt látni, hogy a világ talán legerősebb válogatottjának idegenben sikerült hármat gurítani és hogy még a legnagyobbakat is meg lehet tréfálni. Amikor kellett, sajnos fel tudták rázni magukat és minden sikerült... Sajnos ennyivel jobbak nálunk. De ez nem csorbítja a sikert: a meccs igazi győztese a magyar válogatott és a magyar foci! Talán ma este ismét megszerette néhány kisscrác a magyar foci és tíz év múlva az ő nevüket olvassuk a gólszerzők között!

  Köszönet mindenkinek, aki Amszterdamban buzdította a mieinket és a lelátón az utolsó 10 perctől eltelkintve, amikor a hazai tömeg zaja elnyomta a szurkolást, végig hazai pályát teremtett.
  - Ki a jobb? [Ez nem is lehet kérdéses!]
  - Magyarok!
   
 13. avatar: AMiUtunk
  2011.03.29, 21:19 (szerk.: 2011.03.29, 21:34)
  Vicces, de teljesen jogos:

  Zúg a "..., nincsen hangotok"! smiley

  Érdekesség, hogy az első félidő lefújását követően a norvég spori figyelmezette Dzudzsákot valamire. A norvégot nem vágom annyira, de feltehetően arról társalogtak, hogy ha még egyszer sikerül olyan látványosan lerúgni valamelyik narancssárga mezest, mint ahogyan pár perccel korábban van Persie-t, akkor a tízpontos látványt piros kartotékkal jutalmazza.
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.28, 10:52 (szerk.: 2011.03.28, 10:52)
  A Hollandia elleni pénteki Európa-bajnoki selejtezőt követően Egervári Sándor két új játékost hívott meg a válogatott keretébe.

  A Hollandia elleni pénteki mérkőzést követően három játékos elhagyta a válogatott edzőtáborát, Elek Ákos és Lipták Zoltán eltiltás, Hajnal Tamás pedig sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére a keddi, amszterdami találkozón. Helyükre a szakmai stáb meghívta a keretbe a korábban a tartalékok közé jelölt Debreceni Andrást, valamint Komlósi Ádámot, akik vasárnap csatlakoznak a a csapathoz.

  Sérülés miatt egyelőre kérdéses Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland játéka is, keddi szereplésük attól függ, javul-e az állapotuk a jövő hét elejéig.

  - Dzsudzsák Balázs korábbi sérülése kiújult, Juhász Roland pedig rúgást kapott a lábára, mindkettőjük játéka kérdéses a visszavágón - mondta Egervári Sándor az mlsz.hu-nak. - A kiesők helyére a tartaléknak nevezett játékosok közül Debreceni Andrást és Komlósi Ádámot hívtam be a keretbe, ők vasárnap reggel csatlakoznak hozzánk. A keddi mérkőzésen szeretném frissíteni a csapatot, ezért a kényszerű cserék mellett is tervezek változtatásokat az összeállításon.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/03/26/valtozasok-a-valogatott-kereteben-1
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.28, 10:34
  kép
   
 16. avatar: vidic_csse
  2011.03.11, 14:14
  ilyen már nekem is van smiley
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.19, 22:23
  Ismét útra kelünk!
  Hollandia-Magyarország.: 18.000.- /fö
  San Marinó-Magyarország 16.000.-
  Moldávia-Magyarország 16.000.-
  infó .:hungary001@citromail.hu
  tel.:06703277955

  Kiss Péter