magyarfutball.hu

Magyarország - Hollandia 0 : 4 20:30

   
   
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
 • Magyarország - Hollandia 2011.03.25.
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Magyarország - Hollandia 2011
 2. Magyarország - Hollandia 2011
 3. Magyarország - Hollandia 2011
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
Európa-bajnokság 2012 selejtező
857. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Velasco Carballo Carlos (Spanyolország)
nézőszámok:
 1. knvb.nl: -
 2. Nemzeti Sport: 23.817
 3. mlsz.hu: 25.000
 4. nso: 25.311
 5. nb1.hu: 27.000
 1. 0-1 8' van der Vaart Rafael
  sárga lap 18' van Persie Robin
  44' Koman Vladimir sárga lap
  0-2 45' Afellay Ibrahim
  0-3 54' Kuyt Dirk
  59' Elek Ákos sárga lap
  61' Vanczák Vilmos sárga lap
  0-4 62' van Persie Robin
  67' Lipták Zoltán sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.28, 10:55
  Egervári Sándor: Talán fölösleges mondani, mekkora csalódást okozott számomra is a péntek esti mérkőzés, elsősorban azért, mert annak ellenére is sokkal többet vártam saját magunktól, hogy nagyon sok légiós kevesebb lehetőséget kap klubcsapatában, mint ősszel, és formájukon meglátszik a játékhiány. A mérkőzés elején nem volt gond a teljesítményünkkel, az első percek biztatóak voltak, bátran vállalkoztak a játékosok, ám gyorsan kaptunk egy gólt, ami szemlátomást megfogta a csapatot. Lélektani szempontból a második találat rendkívül rosszul jött, mert megfosztott bennünket attól a lehetőségtől, hogy rendezhessük a sorokat a szünetben. Én magam még kétgólos hátrányban is reménykedtem abban, hogy egy rúgott góllal vissza tudunk jönni a meccsbe, ehelyett azonban az ellenfél növelte az előnyét, a mi hitünk pedig fokozatosan megcsappant.

  A vereség okait önmagunkban keressük, fontos tanulság volt például, hogy a hollandok nagyon széthúzták a védekezésünket, nem tudták kisegíteni egymást a játékosaim, mivel folyamatosan távol voltak egymástól. A hollandok bebizonyították, hogy klasszisokból álló, kiváló csapatuk van, és nem véletlenül játszhattak világbajnoki döntőt.

  Be kell látnunk, hogy ezen a napon ilyen arányban is megérdemelt volt a hollandok sikere, mert mindössze kétszer tíz percen keresztül tudtunk olyan játékot bemutatni, amilyet szerettünk volna. Hozzáállásban nem láttam problémát, a játékosok megpróbáltak megfelelni az elvárásoknak, de Hollandia lényegesen jobban teljesített nálunk. Nem voltunk eléggé labdabiztosak, keveset tudtunk kezdeményezni, több hiba csúszott a játékunkba. A visszavágón mind támadásban, mind védekezésben többet kell nyújtanunk.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/cikkek/egervari-sandor/2011/03/26/szaporodo-gondok
  http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/03/25/tavol-alltunk-a-bravurtol-hollandia-ellen
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.28, 10:34
  kép
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.28, 10:32
  sajnos ennyivel jobbak. kár..


  ha támadó szellemben játszunk az a baj, ha védekezünk az a baj.

  az eredmény állandó

  vonjuk le végre a tanulságot és ne ezt a szégyengyalázat szöveget nyomjuk, mert semmi értelme


  az 50 es evekben rahjottunk hogy megynywerjuk a meccseket ha az ellenfel fut a labda utan mi meg csak passzolgatunk
  sajnos mara ezt mindenki megtanulta
  mi meg elfelejtettuk
  HAJRA MAGYARORSZAG


  Bazzzz... Laczkorol kaptunk nehanyat, valaki mas kellene mar helyette. Rudolf es Gera kellemes csalodas, de keves volt.Kiraly nem volt benne az elsoben? Nem ezen ment el...


  Az, hogy a védelmünk nulla volt, nem lehet a játékbeli különbség rovására írni. Látszott, hogy pl. Laczkó - aki tétmeccset már jóideje nem játszott - azt se tudja ki-kivel van. De végig pályán volt. Az is nagyon észrevehető volt, hogy kb. 70%-ban a labdát vezető magyar játékostól minimum 20 méterre álltak a csapattársak, mintha arra várnának, hogy majd ő végigviszi és belövi (?). Egyszerűen mint csapat mondott csődöt ma a magyar válogatott, szvsz... És ez igencsak az edző sara!


  Én nem marasztalok el senkit. Ennyi van a két csapat között sajnos, lehetett volna azért szorosabb.

  A hozzáállással szerencsére nincs baj.

  Világklasszis támadósoruk és középpályájuk van a hollandoknak, ezt tudtuk eddig is, ezt újra be is mutatták.
  Viszont a védelmük véleményem szerint elég középszerű, elég könnyen zavarba hozható, ezt kellene meglovagolni a visszavágón.

  Elismerés jár a közönségnek, hogy 3 illetve 4 gól után is szurkolt, ezt kell csinálni!

  Szerintem Rudolf dícsérhető.


  Tényleg papírforma. Szerintem csak az csalódott, aki vakmerőt tippelt.
  Tétmeccsen elit csapatot megverni nem tudunk.


  2-3 embert leszámítva tele volt a naci, Varga, Laczkó, Priskin nem való ebbe a válogatottba.
  Dzsudzsák, Gera és Rudolf , akiben ma láttam fantáziát és tüzet!!


  azt hiszem sosem fogom tudni megszokni ezt a győzelem után irány a VB, vereség után meg a krumpliföld szöveget, ami az átlag hungarian szurkertől jön


  Ennyi különbség nem volt egy 30-40%-on pörgő holland csapat ellen. Ha széthajtottak volna minket azt mondom ok a 0-4. De így egy vicc volt. A védelem egyszerűen mintha ott se lett volna. akkor már inkább küldtek volna fel 8 középpályást. Nem volt labda felé mozgás. amikor nálunk volt a labda akkor egyetlen egy játékos mozgott: akinél a labda volt. A többi meg mintha szurkolt volna neki, hogy hajrá lőj gólt...


  az, hogy teljesen egyértelmű, hogy melyik csapat műveli magasabb szinten ezt a játékot. ha szerettünk volna csak 0-1-re, 0-2-re kikapni akkor arra kiutált holland exkapitányunk, Erwin Koeman taktikája lenne a megfelelő.
  most mindenki megnézhette milyen az, amikor támadni próbálunk.

  azt hiszem a csapat mindent megtett, nem tudom miről kell még itt beszélni. nekünk jelenleg az az előrelépés, hogy kőkemény meccsen legyűrjük a finneket idegenben. ez tőlünk már bravúr.
  csak nem tudom akkor miért akarunk a köv. meccsen azonnal szintet lépni és meglepni a világ egyik legjobb csapatát.

  olyan mint amikor a kissrác leteszi a KRESZ vizsgát, köv héten meg már rajthoz akarna állni Hungaroringen.


  Ilyen amatőr védelmi hibákat még én sem csináltam, mint amilyet Laczkó és Vanczák összehozott. Pedig én csak megyei diákolimpia döntőig vittem. (De ott ütöttük a Vidit. tongue)

  A legjobb az volt, amikor Laczkó kilépett a labdás emberre, pedig már volt rajta egy emberünk. Cserébe viszont a gólpasszt adó hollandot egyedül hagyta.


  Nem hiszem, hogy a diákolimpián Hollandiával játszottatok. tongue

  Egyébként azt elb*szta, az tény, de egy ilyen csapat ellen ez benne van sajnos, pláne hogy ő eredendően nem védő...


  Nekem az a csalódás, hogy a második félidőre teljesen feladtuk. Azt a meccse eőtt is tudtam, hogy valószínűleg szopunk, de több lelkesedést vártam volna a fiútól. Ez csak kb 20 percig valósult meg. Remélem keddre azért felszívják magukat, hülye nem vagyok az eredményben nem reménykedek, azt tudom, hogy zakó lesz, de legalább ne adjuk fel az elején. A svédek, finnek ellen van esélyünk, még most is ezt mondom. Gondolom, hogy a média most önteni fogja a szart a csapatra, ezen már meg sem lepődök, bár nem mintha érdekelne.


  megpróbáltunk mi játszani, még a kapust is letámadtuk. csak ez a nagy futkározás azt eredményezte, hogy már a félidő előtt elfogyott az erő a további sprintekre. arról nem is beszélve, hogy a hollandok hogy futtattak minket, jobban mint Keleti Györgyi a lányokat


  Szerintem meg eppen probaltunk nyomni es tamadni, de ezek a sajat kapjuk elol lekontraztak minket szamtalanszor. Ok emberhez tudnak passzolni, mi nem...


  úgy gondolom két ember van a válogatott közelében évek óta, akik bármit tehetnek minden rossz mozdulatukat fel fogják nagyítani és elküldik őket kapálni, ezek pedig Király és Vanczák. kicsit unalmas, hogy ők minden alkalommal külön anyázás csomagot kapnak, mintha azért kaptunk volna vagy 20 potyát az utóbbi években mert a pályán voltak.

  igen, talán védhette volna egy bravúrral a közelről leadott Van der Vaart lövést Király, de nem hiszem, hogy megint rá kellene húzni a vizes lepedőt, mert sajnos van ilyen, hogy nem jön össze a bravúr. nem tehet egy gólról sem, és teljesen korrektül védett ezen a meccsen.


  Sziasztok!

  Le a kalappal a szervezők előtt a beléptetés miatt. Megéltem azt, hogy sok ember egyszerre gyorsan jut be a stadionba. A többit hagyjuk...


  Sziasztok!

  Le a kalappal a szervezők előtt a beléptetés miatt. Megéltem azt, hogy sok ember egyszerre gyorsan jut be a stadionba. A többit hagyjuk...


  sajnos ennyire képes a magyar válogatott, ezt el kell fogadni. nálunk jegyzettebb csapatnak még gólt se tudunk rúgni, lásd svéd meccset is. kéne még legalább 3-4 dzsudzsák szintű játékos, hogy az ilyen csapatokkal legalább partiban legyünk, mert a mai meccshez nem sok közünk volt, csak nyomoztuk a labdát. Igaz amíg király qwanagyarc gabi be nem xopta a potyát, addig elég jók voltunk. Harmadik hely azért sztem meglesz a csoportban, ami azért nem rossz eredmény.


  Meg kell köszönni a hollandoknak, hogy 0:4-nél - tudatosan - leálltak. Köszönjük!


  Babos 27-szer volt válogatott, Király pedig 80-szor. Egyébként Babos is potyázott amikor bekerült a válogatottba Csanknál, pl. a Norvégia elleni hazai meccsen pont az ellenfél orra elé ütött egy lehúzható beadást amiből gólt kaptunk. utána pedig évekig nem is volt a válogatottban, max a padon.
  amikor most visszatért, valóban nagyon jól védett és sajnáltam amikor visszavonult a válogatottól, de továbbra is tartom, hogy kevesebb meccsen könnyebb folyamatosan jól teljesíteni, szerintem ezzel nem nagyon lehet vitatkozni


  ezen a meccsen nagyon meglátszott, hogy a játékosaink egy csomószor állva várják a labdát. a hollandok meg mindig labda felé mozogtak és röhögve el is szedték azt.


  A meccs pozitívuma a 2 mozgássérült kísérő pályára rohanása volt, érdemes megnézni, ahogy egyikük egy testcsellel megfektetett 3 biztonságit big_smile A helyükben a kapuba vágtam volna magam, másképp úgyse rezdült volna meg a háló


  Sikerült a mai meccsen bebizonyítanunk, hogy 2 méterről nem lehet embert fogni és testi kontaktus nélkül nem lehet szerelni..
  Állva várjuk a labdát, nem mozgunk üresbe, középpályán nem merünk megcsinálni egy faultot...
  Komolyan mondom, mint a 10 éves gyerek, aki beszabadul a porcelánboltba és azt mondják neki, ne nyúlj semmihez...
  Sajnálom azt a 23000 nézőt, aki a helyszínen nézte végig a vergődést...
  Jöhet a nem erre számítottak, de mégis mire? smile
  Mindenki tudta, hogy nem teázni jönnek majd...
  Félgőzzel agyonveretek minket, mi lett volna, ha adnak neki egy kis ritmust is?


  Ha tétmeccset veszünk, utoljára 4 vagy több góllal itthon a jugók ellen kaptunk ki (1:7). Barátságoson volt egy 0:4 osztrákok ellen 1988 májusából, szintén a Népstadionban.


  Most komolyan mit vártatok?
  Ezek a hollandok VB döntősök voltak, mi meg ki sem jutottunk...
  Ezek a hollandok simán legyalulták a nálunk sokkal jobb svédeket, esélyt sem hagyva nekik. Mi meg...
  Ezek a hollandok évek óta szinte pontveszteség nélkül nyerik az éppen aktuális csoportjukat. Mi meg...
  Ezek a hollandok rendszeresen kezdők a világ legjobb klubcsapataiban játszva is, sőt a válogatottban szóhoz jutó cseréket is elitklubok foglalkoztatják. A mieink meg...
  Ezek a hollandok 6-1-re vertek minket nem is olyan régen, igaz barátságos meccsen, de akkor is...

  Ezek után szidjátok Egervárit, Gerát, Laczkót stb. Teljesen mindegy kikkel és hogyan álltunk volna fel. Sajnos jelenleg egyáltalán nem hollandok a mérce. Sőt...


  Ott voltam a B-Középben, a szurkolók szégyellhetik magukat. Legalábbis egy réteg. Nem egy ember mit nem adna azért, hogy szurkolhasson azokkal, akik a hangulatot teremtik, ennek ellenére a sok divat felvásárolja a legolcsóbb jegyeket, hogy élőben bámulhassák a hollandokat. (Faszom, az ilyen inkább maradjon otthon.) Vicc.

  Rengeteg nő és nyugdíjas. Nem azt mondom, hogy ők ne jöjjenek, csak ne a S-T-U szektorokba, csak azért, mert oda a legolcsóbb.
  Az egyik srác kétszer szólalt meg mellettem a mérkőzés során: 1. "Ezt is elbasztuk." 2. "Majdnem ott az ötödik."

  Sajnos nem ő volt az egyetlen. Az ott lévő 2000-2500 emberből párat (kb. 1000-et) szívesen meglegyintettem volna. A 70. perc körül leültek egy csomóan, pedig alapszabály, hogy végigálljuk a meccset, bármi is az eredmény. Legalább mi, szurkolók ne adjuk fel. Több, mint 5 éve járok Fradi és a válogatott meccseire, de ilyen pocsék hangulatot még nem tapasztaltam. Szégyen.

  Ha elmegyünk egy-egy mérkőzésre, akkor vereség esetén sem vagyunk annyira elkenődve, mintha itthon ülnénk. A válasz egyszerű, hogy miért. Az ember úgy érzi, hogy a hangok nem süket fülekre találnak. Úgy érzi, hogy nem rajta múlott, mert a szurkolással biztatta a csapatot. Sajnos most nem ezt éreztem.

  Az eredmény pedig valamilyen szinten realitás addig, amíg ilyen Vanczák-félék meghívót kapnak.


  Úgy látom, még az amúgy realitás talaján mozgók is besétáltak az erdőbe. Nem tudom miért. Én szorosabb eredményben bíztam, azaz kb. 1-2 gólos vereségben, max. ennyiben vagyok csalódott. Pontszerzés, győzelem? Ne vicceljünk már, ezek Kálmán bá' baromságai.


  elviselhetetlen érzés, hogy egy sportban, amire 50 évvel ezelőtt még tanítottuk a világot, ma itthon egy félgőzzel játszó csapat megaláz minket úgy, hogy percig nem vagyunk méltó ellenfelei.
  A média pedig azért elkeserítő és igenis bír jelentőséggel, mert nem laikusok, utcáról beterelt szurkolók kergetnek illúziókba, hanem világbajnokságokat megjárt volt játékosok, akiknek tudniuk kellene az igazságot és vállalniuk azt. Mészöly Kálmánt egy egészséges szellemi légkörű sportközvélemény már régen indexre tette volna. Kb. két évtizede nem az erkölcsi hitele a tét, hiszen az oda lett, mint Katharina Blum tisztessége. Egyszerűen megrontó, mérgező személyiség és nem az egyetlen. Csak vegyük példának azt a tragikomikus cirkuszt, ami Győrben zajlik a Mágus körül! Panoptikus bohócok porondja a tévé. Egy hozzánk hasonló - valójában nálunk is kisebb - nemzetnél, az íreknél nem lett közröhej tárgya Johnny Giles és Liam Brady, akik sportkommentátorként működnek. Ez a közeg nálunk Monthy Python a tehetségtelen alákérdező Faragó Ricsikkel, Somogyi Diákkal, meg a kiégett, bundás, elhülyült, magyar nótázó, kisfröccsös ex-futballistákkal, akik újra és újra színpadot kapnak, hogy megalázzák magukat és magukon keresztül a sportot és bennünket, akik ezt még hajlandók vagyunk nézni.


  Azt azért tudtuk,hogy tartalékok ide vagy oda a Hollandoknál,nem sokat számít mert a tartalékok is Európa élcsapataiban küzdenek és nem padon mint a mi fiaink.A másik hogy a Hollandok 80 százaléka évek óta együtt tolja a válogatottban,ez sem kis dolog és számos előnye van.
  Nekem az volt furcsa,hogy ezek a Hollandok fél gőzzel vertek bennünket szét,mert ők diktálták a meccs tempóját és nem vették hajtósra,lazán rúgtak 4-et minden erőlködés nélkül.Szerintem Hollandiában sokkal nagyobb elánnal tolják majd és jobban pörgetik a meccset,hisz kiakarják majd szolgálni a publikumot egy gól gazdag öröm focival.


  Józsika vélhetően maradéktalanul betartotta, amit az edzője kért tőle. Aztán félidőben inkább lehozta a faszrajzoló, ahelyett, hogy mást mondott volna neki. Kihegyezve kicsit ezt a hozzászólást egy Elek-Varga összehasonlításra, arra jutottam, mindketten tanulhatnának egymástól... Józsika némi kreativitást, Elek meg némi fegyelmet. Bár utóbbi könnyű helyzetben van, hiszen nagyon rosszul kellene ahhoz játszania, hogy kikerüljön a kezdőből... amúgy meg kéne egy Dzsudzsák szintű szélső a jobb oldalra, meg három védő, és kint lennénk minden nemzetközi tornán. Kapust csak azért nem írok, mert Király az első bődületes potyka után nem védett annyira szarul, mint ahogy kinéz, és hát ugye elvileg vannak alternatívák helyette...


  elmagyarázom. van Németalföld. egy ********* pusztaság, ahol óriási mértékben születnek a rondábbnál rondább, pattanásos, járni alig bíró, életképtelen, degenerált, vörös hajú "cserépedény"ök. azonban kis mérete ellenére is másfélszer annyian vannak, mint a magyarok - ez az első pont, ahol kezdik behozni a genetikai hátrányt. a második pont, hogy a ********* pusztaságuk tele van sportolási lehetőséggel, így amennyiben kedvet éreznek, simán lemehetnek hobbi- vagy komolyabb szinten futballozni. ez a második pont, ahol hoznak a magyarokon, hiszen itt nem a kedvtől, hanem a pálya közelségétől függ a srácok délutáni focija. a harmadik pont már-már közhely, ugye a jó szakemberek megléte és a tiszta körülmények (nem kell tejelnie a szüleidnek, ha be akarsz kerülni az U15-be). negyedszer: biznisz a foci, kezdve a szurkolóktól (akiknek Mo-gal ellentétben van pénzük költeni rá), folytatva a klubokig, médiáig, stb.


  Az első gólig egész meglepő módon bátran kezdtünk, utána jött a megszeppenés meg a "csak ne kapjunk többet", de kaptunk. Amit én megfigyeltem-nevek nélkül-mert csapatként értékeljünk az az, hogy elöl a végtelenségig vártunk a passzokkal, emiatt teljesen kiszámítható volt minden mozdulatunk. Esetleg nem ártana ha segítenék egymást a játékosok például egy kis mozgással és ha ne adj' Isten a 16-os vonalán tisztán sikerül átvenni egy labdát és tisztán lehetne lőni is, akkor vállalja már el az a jóképességű futbalista a lövést mindenféle alibi cselek helyett, mert még az sincs kizárva, hogy gól születik belőle...


  én sem értem, hogy Laczkónak most egészen mi is volt a feladata, mert kb. zavarta a védelmet, meg elrontotta a támadásokat. Vargát meg betenni szűrőnek, hát életveszélyes volt, kaptunk is róla egy gólt, olyan homályban volt az ember, mint egy másnapos, vagy aki most jött meg thai box edzésről, ahol ő volt a boxzsák. a másodikat meg előbbi csodabalszélsőbalhátvédf*szomöccse hozta össze, mert odaszaladgál segíteni a másiknak, aztán olyan lyukakat hagy, hogy egy sherman tank is gond nélkül gyalogolhatna a kapuig. utána már csak a lestaktikánk volt szar, no meg a homálykodás persze örök.
  szerintem alkalmazhattuk volna részben azt, mint a hollandok a spanyolok ellen, kellett volna egy gyilkos romboló Van Bommel, van is az ETO-ban egy Takács nevű játékos, szerintem kellőképp meg tudta volna oldani a feladatot. lehet kiszórják, de az is lehet, hogy kórházba küldi Van Persiet, ami ugyan ocsmány dolog, de ha az ellen kifejezetten e célból tartja sípcsonttörő Van Bommelt, akkor nosza. lassú Vanczák meg már megint mit keresett a szélen? ha egy belső védő Vanczákot gond nélkül kiteszünk szélre, akkor a jóval gyorsabb Juhásszal nem lehetne megpróbálni, hátha? annyira nincs szélső védőnk, hogy az már fájdalmas, Laczkónál meg esküszöm még Völgyi Dí is jobban megoldotta volna a feladatot. Eleket sem hoztam volna le ilyen Vadóczért, de Komant se biztos, bár igaz benne volt, hogy kiszórja az öreg mór, nem is kicsit. Rudolf meg nagyon kevés volt előre, de azzal nem lehet mit tenni, Priska meg egy senkiházi, akkor már inkább Tökszi.

  lehetett volna mérsékelni ezt a vereséget, de szerintem ezt Egervári elkúrta.
  más kérdés, hogy a bravúr abszolút esélytelen volt (vagy talán mégse?), még Robben nélkül is, túl jók ezek a hollandusok.


  Dzsudzsák, Rudolf és Király úgy játszott ahogy kell, a védelem kritikán aluli volt, nehéz megmondani, hogy Lipták, Lackó vagy Vanczák volt-e a csapat leggyengébb láncszeme. Mintha most játszottak volna életükben először együtt. Alapvető helyezkedési hibák tömkelege, mindegyik gólt védelmi hiba előzte meg. Nem vagyok benne biztos, hogy technikai vagy erőnlétbeli hiányosságok miatt volt ilyen harmatgyenge ez a védelem, sokkal inkább a taktikai ismeretek hiánya miatt.


  Pont ezen a meccsen teljesen mindegy volt, hogy ki áll a kapuban. Ha nincs védelem akkor a világ legjobb kapusa is kevés...

  Borzalmasan gyenge volt ez a mai produkció. És ezt a valós erőviszonyok tudatában mondom. Ezek a hollandok még egy jótékonysági edzőmeccsen is jobban megizzadnak, mint azt a mai Magyar válogatott ellen tették...


  Királyon technikai értelemben nem múlott semmi, olyan értelemben van vele baj, hogy nem ad magabiztosságot a csapatnak.


  Hogy valami jót is írjak, Elek első félidő elejei játéka nagyon tetszett.Szépen csinálta.
  Dzsudzsák 2-ős cselle élményszámba ment.
  Gera sarkazásos passza a 16-os előtt fenomenális volt
  Aztán kaptunk egy golt.......
  Ennyi


  Melyik meccset néztétek, nb1.hu szerkesztők? A Simagöröngyösalsó-Iszapszentmotoros megyei derbit??? Annyira szánalmas, hogy így osztályoztok. Király az elsőnél hibázott, a többinél nem, volt két-három bravúrja, miért kapott négyest, mikor az összes, kiemelem az ÖSSZES gól a Virgonc Vilin jött át, egyszerűen szánalmasan futballozott, megyei csapatban nem kellene, minden gól rajta ment, kéne egy olyan védő, aki képes futballozni is...A Gera volt a Rudi mellett az egyik legveszélyesebb...mi az, hogy nem jelentett veszélyt az ellenfél kapujára??? Hát ki lőtte maga alól azt a pipába tartót, amit föléütött a kapusuk? Semmit sem ér az osztályzásotok, egy kalap szar az egész. Aki osztályoz, az legalább a meccset nézze. Gerzson igenis vezér volt, számtalanszor hívta fel letámadni a csapatot, de ha nem jönnek, akkor nem Gerzson a hibás...ne szidjátok már, nem látszott rajta a meccshiány. Ne magyarázzátok túl, ha a Vili képes lett volna ellátni a feladatát, akkor is kikapunk, mert csak összehozott volna egy gólt a tulipánlopó, fűzabáló narancs banda, de rajta ment el a meccs, mondjuk már ki.


  Kicsit gondolkodjatok,az első gólnál Király kiszolgáltatott helyzetben volt,ajtó ablak egyedül maradt a Holland,túl közelről lőhetett,én ezt nem varrnám Gábor nyakába,sokkal inkább a védelemére,és a többit is,mert ajtó ablakig kijátszották a Hollandok,esélye sem maradt Királynak hogy esetleg fogja őket,amit lehetett azt meg is fogta,fogadok ha nem ő van a kapuban akkor az a megpattanó szabadrúgás is beakad a bal alsóba,kegyetlen kellemetlen lövés volt pont lefelé vágódott és pattant is fel.


  Nem tudta eldönteni, hogy lábbal vagy kézzel védje. Mire meghozta a döntést, maga mögé kellett nyúlnia...


  nem tudok olyan magyar játékost mondani, akit afellay schneider meg kuyt ne szopattak volna kedvükre oda-vissza.


  Azért párszor betettük a zsugát a védelem mögé, legközelebb talán ember is fog ott állni.


  A realitás számszerűen tényleg kb ilyen arányú különbség. Csak sajnos 90 percen át nézni ezt fizikai fájdalom.
  Na mind1, ez az én csapatom, ezt kell szeretnem. Egyszer csak felkel majd a Nap.


  Sanyi bácsi!

  Ha a védelem mögé akarod betenni a labdát, akkor ahhoz ember is kell aki ott lesz.
  Ha ezt szeretnéd csinálni, és lesz ember a védelem mögött, akkor nem kell lehozni azt a személyt aki meg is tudja valósítani mindezt.Hiába haloványabb a kelleténél.
  Ne haragudj Sanyi bácsi de hülyeségeket beszélsz.


  Hozzátenném még, magyar vállogatottnál a régi u21 nél láttam ezt, mikor koman kiugratta némethet, és a finnek ellen szalai kiugratását koman által.
  Ha ezt szeretnénk játszani, hívja be némethet, aki össze tud játszani Komannal, mert úgy látszik Szalain kívül más nem alkalmas erre.


  Sanyi bá, legközelebb magyarázd el a védőknek, hogy amikor egy az egybe vannak a támadóval szemben ne csak álljanak mint fasz a lagziban 1,5 méterre a támadótól, hanem tapadjanak rájuk rendesen aztán ha szerelni nem is mernek legalább azt akadályozzák meg, hogy simán elpasszolják mellettük a labdát.


  Majdnem minden védelmi megingásunkat kihasználták a hollandok, egy nagyon erős ellenféltől kaptunk ki... Sajnos minden erőnket lekötötte a védekezés, annyi lehetőségünk adódott, amennyit ellenfelünk engedett... Én személy szerint egy agresszívebb támadójátékot nyújtó magyar csapatot vártam...


  Az nb1-es csapataink nem tudnak védekezni, így a válogatott sem. Nagy szavakat használnak : területszűkítés, csapdázás, miközben az alapszituációkkal sincsenek tisztában. Ez bizony a siralmas magyar edzői kar bűne !
  Itt lenne az ideje, hogy a magyar edzői kar krémje elhúzzon Szomáliába edzősködni !
  Tessék egész egyszerűen alapoktól megtanítani a fiatalokat focizni, ez nem megy gyorsan, de épp itt lenne az ideje ...
  Volt egy nagyszerű könyv, Csanádi: Futball. Na onnan kellene kezdeni !


  Eklatáns példa volt a második gól, amikor a belül érkező magyar játékos, az egy az egyben védekező társát akarta segíteni, ahelyett, hogy a szabad emberre váltott volna ki !
  Na ezt a szituációt vetíteném ezerszer minden nap az edzőinknek !


  Sajnos Hollandia ellen semmi esélyünk a pontszerzésre, a támadás idegenbe katasztrófa lenne így be kell állni védekezni 9 emberrel és lehetőleg húzni minnél tovább a döntetlent ha kapunk gólt nyílván ki kell jönni ahogy halad az idő. A hollandok annyival vannak előttünk mint mi Málta előtt kb. érdekes párhuzam hogy málta egyik legjobbja Schembri épp a mi kis bajnokságunkba játszik míg a mi legjobbunk a PSV-ben hollandiában. Sajnos Hollandiának van 6-7 Dzsudzsák szintő embere legalább. Plusz 4-5 világklasszisuk. Nekünk a svédekkel kell foglalkozni.


  Vadócz volt az egyetlen, aki oda mert lépni nekik. ezért respect.


  Ez rosszabb volt mint a 6:1, ott legalább hajtottak valamennyire a hollandok, illetve a mieinkről elmondható volt hogy tét nélküli meccsen feladták magukat.
  Most volt tét is, mégis megint feladtuk az első gól után, a 3. után meg elkezdtük rúgdalni őket, mintha attól elviselhetőbbnek hatna a vereség.
  Pedig elég udvarias vendégeink voltak, nem erőltették a még nagyobb kiütést, igaz a 2. félidőben az a cicázás kicsit kínos volt már.
  Néha meglódultak, mint amikor beletekersz a filmbe, máris szanaszét futott mindenki, csomó üres emberük maradt, 2-3 emberrel tudták mattolni a 4 védőnket, és 2 védekező középpályásunkat.
  Engem is az bosszant, hogy az alibiző periódusban sem tudtunk, akartunk nekik rontani úgy, mint az első 7 percben.


  Nekem az lenne a kérdésem Sanyi bá-hoz, hogy miért játszanak olyanok, ráadásul kezdőként a válogatottban, akik a klubjukban finoman szólva is csak epizód szerepeket kapnak?


  mert megnézte őket az edzésen, és ordított a különbség. és nem az nb1es meccsterhelést kapók számára.
  a meccsen pedig azt is láthattad, mekkora a különbség a külföldön padozók, és a külföldön sztárok között. legalább ugyanakkora.


  Ez a passzolgatás látszólag céltalan, valójában eléggé kifárasztja az ellenfelet idegileg és fizikailag, és ebből ritmust váltva pedig helyzeteket alakitanak ki, ezt nevezik korszerű focinak. persze ehhez labdabiztosság kell, gyorsaság stb, ami a mi játékosainknál alapból alacsonyabb szintű. Ez a foci. Sokan nálunk még mindig azt hiszik hogy végig rohanni kell mint a barom, és kiabálják hogy harcoljatok. Focizni kéne, és nem elfelejteni ezt, mint ahogy néhány szuperintelligens válogatott játékosunk büszkén vallja, hanem tanulni belőle, nem nekik, mert az már veszett fejsze nyele, de akik utánuk jönnek majd..


  Addig a hatvanvalahány percig, amíg el nem aludtam, semmi alibizést nem láttam a hollandoktól. Hozták a modern futballjukat, sok passzal, okosan, iszonyatosan képzetten. Nyilván nem szakították meg magukat annyira, mint a spanyolok ellen, de mi szükség van arra, hogy tovább alázzátok az amúgy is megalázott fiainkat azzal, hogy ha akartak volna, rúgnak nekünk nyolcvanat... ez egyszerűen nem fedi a valóságot. Ennyit tudtak. Nem elég csúnya ez így is?


  akik anno anyáztak hogy miért vedekeztunk 10 emberrel hazai pályán portugália ellen azok most megkapták a választ.


  Ez van.

  Barátságos meccseken, tét nélküli lötyögéseken néha egy bravúr, döntetlen a digók ellen, amatőr válogatottak ellen gólparádé.

  Aztán ha már tét is van, akkor megint Irapuato.


  Dzuzsákkal kapcsolatosan az volt a benyomásom, hogy ő volt ma az egyetlen, aki kb. szintben volt a hollandokkal, de egyedül nem volt képes átcselezni magát a komplett védelmen, és még gólt is rúgni. Márpedig, az utolsó pár percet leszámítva, amikor a hollandok már szartak az egészre, a többi támadó játékosunknak momentumai se voltak.


  angyalhentes:
  Én egyébként nem varrnám az első gólt egyértelműen Varga nyakába. Végülis nem játszottunk szoros emberfogást, annyi történt, hogy leadta volna a befutó embert Liptáknak, aki meg nem vette fel.

  Egyszerű hiba, ami a rutin és az összeszokottság hiányából fakad. Van ilyen.

  Továbbra is tartom, hogy Egervári idióta kezdőcsapata ellenére az első félidőben igenis jók voltunk. Széttördeltük a hollandok játékát, néha visszahúzodtunk, néha viszont komolyan letámadtunk (kár, hogy ez utóbbiból Gera csak a vezénylés szintjén vette ki a részét). Az is látszott viszont, hogy ezt nem fogjuk tudni 90 percen át fenntartani, és a második gól után már értelme se volt.

  Nem fogom Vanczákot amiatt szídni, mert lassú, mert erről nem igazán tehet. Ő ilyen, és akárhogy is akar vagy hajt, ennyi a végsebessége. Laczkót se fogom szídni azért, mert alkalmatlan védőnek, mit tegyen szegény, ha azt kell játszania?

  Ilyen szarul összeválogatott csapatból ennyit lehet kihozni, ami hibát Egervári elkövetett, azt nem ma, a meccs előtt követte el, hanem még kerethírdetés előtt. A legkevésbé sem vagyok Egervári fan, de az első félidei taktikáért fölösleges szapulni.

  A második félidőre viszont nincs mentség, az teljesen elképzelés nélküli volt, tíz emberrel, taktika nélkül hátrányból felállni valóban lehetetlen feladat.


  Pedig kell szapulni. Ugyanis olyan játékosokat mellőz, mint Buzsáky, Huszti, Tőzsér, Bodor, Szélesi, Fecsesin, Vass vagy Bodnár, akik azért jóval többet letettek már az asztalra nemzetközi szinten, mint a fehérvári és debreceni üdvöskék némelyike. Ugyan mi akadályozta abban, hogy a litvánok vagy az azeriek ellen kipróbáljon közülük egyet-kettőt?

  De azon is el lehetne morfondírozni, hogy ha Kádár Játékhiányos Tamás nem sérül meg, akkor biztosan kerettag lesz, és talán ma ő játszik a bal oldalon. Lehet, hogy Laczkónál jobb lett volna, de akkor miért nem kapott bizonyítási lehetőséget a barátságos meccseken Németh, aki ugyanolyan játékhiányos ugyan, mint Kádár, de hála istennek jó ideje nincs semmilyen sérülése, és Tökölinél azért többet tud?


  "Sneijder 27 méteres alálöbbölése a lécről pattant ki, védők megint sehol nem voltak, Kuyt pedig 5 méterről a hosszú alsó felé fejelt, ám a gyorsan feltápászkodó Király szép vetődéssel leért a labdára."

  ez a jelent mindent elmond a mai meccsről és úgy általában a magyar fociról. az ellenfél játékosa ráküldi távolról, az ellenfél másik játékosa tudja, hogy vagy mellé, fölé megy, vagy gól, vagy megfogja a kapus, VAGY KIPATTAN A KAPUSRÓL, KAPUFÁRÓL. és EZÉRT elindul a lövés pillanatában a KAPU FELÉ, hogy gólt szerezhessen. a magyar játékosok mindezt állva nézik végig a 16-os vonalán, miközben a támadó tök üresen 6-7 méterre a kaputól azt csinál, amit akar...

  ehhez nem kell világkalsszisnak lenni, nem kell extra fizikum, futballtudás, holland válogatott...

  ehhez csak agy kell, meg akarás, de ebben a celeb válogatottban ez hiánycikk.

  ki lehet kapni, akár négy góllal is, de ezek a gólok, olyan gyermeteg alázó gólok voltak, hogy hihetetlen, töküresen érkező emberek, össze vissza szaladgáló vagy csak álldogáló védők.

  szét lettek szopatva.


  A mecs tetszett sajnos csak az eleje volt izgalmas.

  Pozitiv volt , hogy megprobáltunk játszani sajnos egyénileg akartuk megoldani a dolgokat és ez aHollandok ellen kevés.

  Juhász majdnem elsirta magát a mérkőzés után annyira megviselte.

  Voltak probálkozásaink megprobáltunk letámadni az elején még sikerűlt is labdákat szerezni, de nem sikerűltek az inditások és az utolso passzok.

  Szerintem nem volt ez annzira gyenge produkcio , mint ahogy az eredmény sugalja.

  Megprobáltunk fotbalozni és remélhetőleg kedden ez jobbam fog menni.

  Ha a csapatnak van tartása akkor keddig ősszekapja magát.

  Semmi nem történt csak gyözött a jobb csapat.

  Hajrá Magyarok!


  ahhoz, hogy egy labda kipattanhat és ezt nem állva kell nézni, hanem ugyan úgy rástartolni, mint a támadó, nem kell világranglista másodiknak lenni, de még csak századiknak sem, ehhez csak küzdeni kell, ésszel játszani, ezt megyei szinten is ugyan így történik és ugyan így el kell indulni és nem ácsorogni várva a csodát. ezek a dolgok ennek a sportágnak az alapja, nem világranglista függő dolgok, nem tudás függő dolgok.

  aztán lehet, hogy a világranglista második előbb ér oda, vagy megcsinál egy cselt védővel a nyakán mert JOBB labdarúgó és gólt szerez, ez az, ami nem csoda és amivel semmi baj nincs. de az, hogy egyedül ő indul el egy labdára és tök üresen áll a kapussal szemben, miközben állva nézik a védőink, mert (mert miért???) nincs kedvük megmozdulni, az elfogadhatalan.


  Ilyen elképzelés ls hit nélküli híg fos játékot látva nem csoda, hogy egy idő után elment a kedve a szurkolóknak. Az nb1-ben edződött védelmünkön akkor mentek át amikor akartak, s úgy játszották ki ziccerig ahogy kispályás sörmeccseken szokás.. Mi lett volna ha még Robben is itt jön..

  Persze mindez benne van, mert sokkal jobb játékosok alkotják a holland csapatot, de ez a hitehagyott hozzáállás...

  Sokat elmond a meccsről az a rész, amikor a hollandok már vagy 2-3 perce folyamatosan passzolgattak, a mieink meg csak nézték őket, a közönség megunta és az egész stadion elkezdett fütyülni, aminek hatására végre méltóztattak a srácok letámadni, s mit ad Isten rögtön bele is hibáztak a hollandok.


  nekem ne mondja senki, hogy egy 0-4 benne van a pakliban! Manapság nincs benne egy ilyen súlyos vereség egy európai középcsapatnál. Mert középcsapat vagyunk,ez tény, ezt már Erwin is bebizonyította. A francúzok 2-0-ra verték Luxemburgot pl. nem törtvényszerű a kiütés.


  Én homlokegyenest mást láttam mint sokan emlegetnek....a második 2 kb 5 perc után szétesett az egész - értékelhetetlen volt.

  felesleges volt Vargát lehozni, Gera pedig rengeteg labdát szerzett ugyancsak az 1 félidőben. Rudolf és dzsudzsák is beforgatták rendesen a holland védelmet előbb utóbb góllá érett volna ha nincs a kavarás.

  Sőt kifelyezetten volt tartása az első félidős csapatnak. Első 2 gól Királyé! mindkét esetben a llába mellettt eresztette el a lövést a legnyomorúltabb hátvád is bele tudta volna tenni a lábát ő meg kapus.

  Az hogy pl Varga nem ment az egy szem támadóval, hát másik 3 védő se pedi 16-nál azért már fel kénne venni 4 embernek 2 támadót. Varga nem szerzett labdát de faján beszűkítette a az ellenfé játékosainak terét gyakorlatilag ráterelte őket szerelő emberre.

  Gera annyi letámadásos sprintet levágott mint még soha elég magas eredményességgel. Elek is frankón cipelte a labdát amikor elindult. Sőt Komannal se volt probléma.

  egyszerűen Lepke Gáborról kezdem komolyan elhinni hogy direkt csinálja, mindesetre ez a meccs rajta ment el még az első félidőben mert legjobb esetben is csak 1-1 re játszhattunk volna aztán 2 félidőt 1or perc után már nem is néztem borzasztó volt totális csőd amikor 3 gól előtt 3 ember egymás zavarta az indításnál.

  meg asszem a visszavágót se fogom....


  A 2. gól még gyönyörűbb. a 4 védőből 1 látható a 16-os sarkánál közvetlen mellette na ki?

  Elek, és Varga akik ellenfél térfeléről jöttek vissza a hollandok támadásával kb arról az emberről aki indította a támadást a védők középen ezalatt nem tudtak embert találni maguknak saját térfelükön 5 méteres körzetben Lepke Gabi 6m a kaputól látványosan dob egy hátast....

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9018358&na_order=
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=72589&p=1
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=72588&p=1
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=72587&p=1
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.28, 10:05
  A Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, valamint Vági Márton főtitkár búcsúztatták el a válogatottól a pályafutását nemrégiben befejező Dárdai Pált.

  A pécsi születésű futballista a PMSC-ben kezdte profi karrierjét, majd kevesebb mint egy évig a BVSC-ben szerepelt (ez idő alatt bajnoki- és kupaezüstöt is nyert a fővárosi csapattal), 21 évesen pedig a német Hertha BSC-be szerződött, és egészen pályafutása végéig a berlini együttesben futballozott. Első felnőtt válogatott mérkőzését 1998. augusztus 19-én játszotta Zalaegerszegen, debütálása jól sikerült, csapatunk 2-1-re legyőzte a szlovénokat.

  Hamar alapembere lett a válogatottnak, öt szövetségi kapitány is bizalmat szavazott neki a későbbiekben, Bicskei Bertalan, Gellei Imre, Lothar Matthäus, Bozsik Péter és Erwin Koeman is számolt vele az együttesben - Dárdai bő 12 év alattösszesen 61 alkalommal lépett pályára címeres mezben.

  Első válogatottbeli gólját harmadik mérkőzésén szerezte: Bakuban, Azerbajdzsán ellen talált a kapuba. A nemzeti csapatban eltöltött bő 12 év alatt további négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, legemlékezetesebb találatát 2006 májusában szerezte a nemzeti csapat mezében: az Anglia elleni manchesteri barátságos mérkőzésen hatalmas bombagólt lőtt Paul Robinsonnak, igaz, a hazaiak 3-1-re győzni tudtak a találkozón. Ebben az időszakban ő volt a nemzeti tizenegy csapatkapitánya is - összesen hétszer húzhatta magára a kapitányi karszalagot, öt válogatottbeli góljából kettőt ez idő alatt szerzett. Utolsó válogatottbeli fellépésére 2010 márciusában került sor Győrben, az oroszok elleni (1-1-el végződő) felkészülési mérkőzésen.

  A nagy munkabírású, minden mérkőzésén határtalan lelkesedéssel, és odaadással küzdő középpályás a Herthában egészen visszavonulásáig kulcsember és közönségkedvenc volt, a klub történetében nála többször senki nem szerepelt a berlini együttesben. A Herthával kétszer nyert német ligakupát, 1999-ben pedig bajnoki bronzérmet szerzett a gárdával. Teljesítményét itthon is elismerték: a magyar sportújságírók 2006-ban az Év Labdarúgójának választották.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/03/26/dardai-pal-elbucsuzott-a-valogatottol
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.28, 10:04
  Az MLSZ közleménye a Magyarország-Hollandia Európa-bajnoki selejtezőn történt szurkolói incidensről.

  A Magyar Labdarúgó Szövetség kiemelt figyelmet szentel azoknak a szurkolóknak, akik mozgásukban korlátozottak, és nem tudnak a lelátón helyet foglalni a válogatott mérkőzésein, ezért ők a találkozókon kísérőikkel a pálya mellett foglalhatnak helyet. A Magyarország-Hollandia Eb-selejtező mérkőzésen két kísérő visszaélt a bizalommal, a találkozó második félidejében beszaladtak a játéktérre, és a biztonsági szolgálat embereinek kellett lefogniuk, majd a pályáról kivezetniük őket. Amennyiben az UEFA az incidens miatt az MLSZ-re pénzbüntetést szab ki, ennek összegét a szövetség polgári peres eljárás keretében áthárítja a mérkőzés rendjét megzavaró személyekre. Ugyanakkor az MLSZ szeretne köszönetet mondani annak a közel 25 ezer szurkolónak, akik az eredmény ellenére végig sportszerűen buzdították a csapatot.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/cikkek/szovetseg/2011/03/25/kozlemeny-4
   
 6. avatar: giarba
  2011.03.26, 21:51
  Sziasztok,

  szerintem ez volt várható. Sajnáltam a játékosainkat a végén, kár volt kifütyülni, ennyit tudnak, ennyit engedtek a hollandok! Az a baj, hogy mindenki vb eb résztvevő csapatot akar rögtön! Most a csoport 3. hely a cél és sok-sok tanulás! Hajra Magyarország!
   
 7. avatar: raps
  2011.03.26, 21:36
  Kisinyov lesz a mérleg nyelve a csoportban .... ( ???????? )
   
 8. avatar: meteo
  2011.03.26, 12:11
  A mérkőzés végén a helyszínen hivatalosan kiírt és az NS mai számában is megjelent nézőszám: 23 817.

  Én továbbra is értetlenül állok azelőtt, hogy a Stadionban rendezett mérkőzésekről mégis hogyan lehet ilyen pontos adatokat közzétenni???
  Hiszen nagyjából a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:
  1. Beléptetőrendszer alapján - ez ugyebár nincs, tehát kilőve.
  2. Valaki egyenként megszámolja a nézőket - ez sem túl valószínű...
  3. Az eladott jegyek és a VIP-vendégek stb. száma alapján - minden bizonnyal ez a helyzet. Igen ám, de!
  Mi értelme van annak, hogy a mérkőzés előtt már napokkal nagy dobra veri a szövetség, hogy emberek, itt aztán tuti biztosan száz százalék, hogy 25 311 néző lesz, se több, se kevesebb (és ezt egyes sajtótermékek, lásd nso.hu, készpénznek is veszik, és leközlik a tudósításban, hogy ténylegesen ennyi a nézőszám), aztán meg a meccs végén ugyancsak a szervezők bejelentik, hogy valójában csak 23 817-en voltunk???

  Ugyanez a számmizéria gyanús volt már az őszi San Marino elleni meccsen is, úgyhogy valaki magyarázza már el, mert esküszöm, egyre inkább nem értem...

   
 9. avatar: Showma
  2011.03.26, 11:52
  Hivatalos műsorfüzet:

  kép
   
 10. avatar: pancso
  2011.03.26, 11:09
  Sajnos, egy újabb magyar futballkudarc. Igazából azokat az embereket sajnálom, akik tegnap tényleg hittek valami csodában...
  Ja és kíváncsi lennék, hogy az ingyenjeggyel magukat mutogató "hírességek" (értsd politikusok) közül a következő meccsen hányan lesznek ott...
   
 11. avatar: AMiUtunk
  2011.03.25, 22:32 (szerk.: 2011.03.25, 23:35)
  Nos, a második 45+2 percet kár volt lejátszani... Mire a hollandok két sebességet visszakapcsoltak, addigra a mieink annyira elfáradtak, hogy már nem voltak képesek pontosan passzolni. Kiemelném Rudolf Gergelyt, aki a mai estén talán válogatottunk legerősebb tagja volt.

  Első és egyetlen igazi kapura tartó lövésünk a 87.(!) percre datálható, a statisztika szerint 90 perc után 7:12 volt a lövések aránya. A négygólos vereség sajnos hüen tükrözi a két válogatott közötti különbséget, bár egy gólt illett és kellett volna lőnünk. Annyira nem voltunk és nem is vagyunk rosszak!

  Zárásul pár szót a szurkolásról, habár kb. tíz éve nem vonz már a nemzeti tizenegyünk meccseinek hangulata... Jó volt hallani, hogy ilyen sokan bekapcsolódtak a szurkolásba és hogy legalább válogatott meccsen lehet kétkanyaros felelgetősdit játszani. A vendégekre jellemző volt, hogy csak a negyedik góljuk után lehetett őket hallani, akkor is csak két percig. Utána komótosan ott folytatták a "szurkolást", ahol az első 60 percben abbahagyták: végigülték az izgalmasnak nem nevezhető időhúzást és labdatologatást.

  A két embernek, aki a hosszabbításban pályátra rohant, külön köszönettel tartozik minden szurkoló, mert az ilyen elfajzott gnómok mocskolják be a szurkolók amúgy sem fényes hírnevét és rontják tovább mindazok helyzetét, akik megkísérelnek a mai ínséges időkben felépíteni és életben tartani egy lelátói kultúrát. Ezzel az akcióval a szenny-sajtónak megint adtak csámcsognivalót. Köszönjük!

  Ráadás: Tévedtem, a realitás majdhogynem még rosszabb...
  Válogatott: Mozgássérültek kísérői szaladtak a pályára, perelhet az MLSZ

  A Magyarország-Hollandia (0-4) labdarúgó Eb-selejtező utáni sajtótájékoztatón Pajor-Gyulai László, a válogatott sajtófőnöke elmondta, mozgássérültek kísérői rohantak a pályára a mérkőzés hajrájában.

  „A találkozót a pálya mellől tekinthette meg mozgássérültek egy csoportja, és az őket kísérő személyek közül futottak be ketten a pályára. Nem a lelátóról ugrottak be szurkolók. Amint az MLSZ megkapja a büntetést az UEFA-tól, azonnal polgári pert indítunk kártérítésért az elkövetőkkel szemben" – nyilatkozta Pajor-Gyulai László.

  Az idézet forrása: http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/valogatott-mozgasserultek-kiseroi-szaladtak-a-palyara-perelhet-az-mlsz-2070316
   
 12. avatar: AMiUtunk
  2011.03.25, 21:36 (szerk.: 2011.03.26, 19:08)
  45+1 perc után összegezzünk!

  Sokat futunk, kevés eredménnyel. A felezővonalat átlépve legtöbbször nincsen szabad emberünk, akihez a passzolni lehetne. Könnyedén eltékozoljuk a nehezen megszerzett labdákat.
  Nagy kár volt az első gólért, talán védhető volt. Örömteli, hogy tartani tudjuk a ritmust, de a hollandusok technikai fölénye sajnos kiütközik és ha szabad azt írnom, taktikai fölényük is, hiszen kevesebbet futnak, de jobban helyezkednek és pontosabban paszzolnak. A félidő közepén fellazult a védelem, erőltettük a támadásokat, igazi gólhelyzet vagy kapuralövésig sajnos nem jutottunk.
  A védelmünk és középpályánk ilyetén megnyílása, a becsúszásos szereléseink és az életveszélyes holland kiugratások miatt csak idő kérdése volt, hogy mikor kapjuk a második gólt. Kár, hogy közvetlenül a fordulás előtt jött a hidegzuhany... A 30. és 38. perc táján szerencsénk volt, hogy a holland ékek olyan könnyelműen bántak a kiugratásokkal és ordító helyzetből mindkétszer mellérúgták a bőrt.

  Sajnos Komán gyengén muzsikált, a sárga lap felesleges és felelőtlen volt. Ezen kívül 0:1-nél az ellenfel tizenhatosánál egy játékos ne varázsoljon (sarkaljon), hanem játsszon egy tisztességes passzt! 5-gólos vezetésnél lehet vacakolni, de egy erősebb csapat ellen, hátrányban semmiféleképpen!!!

  Még valami: a spori lehetne jobb. Kétszer is elengedte lesről az "oranje"-kat... Persze, ők nem méteres lesről próbálkoztak, mint a mieink!

  Fel a fejjel. Még nincsen veszve minden!
   
 13. avatar: AMiUtunk
  2011.03.25, 21:20 (szerk.: 2011.03.25, 21:39)
  Ilyenkor hol az ombudsman, aki az emberek személyiségi jogaiért száll ringbe, hogy sípscsonton rúgja a gigapixeles kép készítőit, mert azok bizony mindennemü beleegyezés nélkül fotózzák le az embereket és felhasználják a képeket, valamint (ha az emberek olyan hülyék, hogy egy "értékes" ai kütyü miatt bejlölik magukat) a személyes adatokkal való visszaélésnek is???
  Egyáltalán, miért engedélyeznek ilyesmit?
   
 14. avatar: tbobojsza
  2011.03.25, 13:01
  Gyors kérdés: A felső karéjokon lesz ember vagy sem? Én úgy tudom, hogy kiadták mindenféle suliknak meg nem is tudom kiknek a jegyeket és ember lesz ott is, csak oda jegyet venni nem lehetett. Valaki tud erről valamit?
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.23, 11:42 (szerk.: 2019.05.19, 17:35)
  Úgy néz ki múltkor nem jött össze:
  Március 25-én, pénteken a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő Magyarország-Hollandia Eb-selejtezőn a FourFourTwo futballmagazin a szurkolók bevonásával ismét rekordot kíván dönteni.

  A San Marino elleni mérkőzés után, újra több gigapixeles felbontású panorámakép készül a stadionról és a nézőkről, amelyen a drukkerek megkereshetik és Facebook profiljukon keresztül be is jelölhetik magukat, majd a képrészletet FB üzenőfalukon meg is oszthatják ismerőseikkel. A mérkőzésen telt ház várható, így több mint 25 ezer szurkoló szerepel majd együtt egy fotón. A cél, hogy minél többen jelöljék meg (tageljék) magukat, így magyarországi sporteseményen készülhet el a legtöbb tagelést tartalmazó szurkolói fénykép! A gigafotó a szurkolok.fourfourtwo.hu weboldalon lesz elérhető a mérkőzést követő hétfőn. Azok között, akik bejelölik magukat a panorámaképen, értékes nyereményeket sorsolunk ki.

  Az Eb-selejtező mérkőzés alatt a FourFourTwo fotósa 3D-s képeket készít, így Magyarországon készül először 3 dimenziós fotósorozat labdarúgó eseményről, melyet a lap májusban megjelenő számában tesz közzé.

  FourFourTwo
  Csak a foci számít!


  Viszont 25ezer fővel továbbra sem lehet rekordot dönteni.
   
 16. avatar: NNS
  2011.03.23, 11:34
  Azaz, van Bommel se játszik. Lassan tényleg kezdek hinni az 1 (vagy akár 3) pont lehetőségében.
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.23, 11:28 (szerk.: 2011.03.23, 11:28)
  Mark van Bommel reist donderdag niet met het Nederlands elftal naar Boedapest voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. De aanvoerder van Oranje heeft last van een terugkerende onderhuidse zwelling in het rechterbovenbeen.

  Van Bommel wordt deze dagen intensief behandeld en blijft wel beschikbaar voor de return tegen de Hongaren, volgende week dinsdag in de Amsterdam ArenA.

  Mark van Bommel: ,,Het is hinderlijk, maar onschuldig. We hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd van vrijdag te halen. Dat is helaas niet gelukt. Het feit dat ik bij de groep blijf, geeft aan dat we hopen op sterke vooruitgang.”

  Bondscoach Bert van Marwijk roept geen vervanger op.

  forrás:
  http://knvb.nl/nieuws/12475/van-bommel-niet-mee-naar-hongarije
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.23, 10:03
  Lassan talán világcsúcsot állít be a Magyarország elleni páros Eb-selejtezőre készülő holland válogatott, rövid idő alatt immár az ötödik játékosa dőlt ki az Oranjénak, ezúttal a Valenciában futballozó Hedwiges Maduro.

  Maduro helyére már be is hívott egy helyettest Bert van Maarwijk, Stijn Schaars, az AZ Alkmaar középpályása csatlakozik a Magyarország ellen készülő narancsmezesekhez. Hedwiges Maduro egyébként bokasérülése miatt lesz kénytelen távol maradni Budapesttől, így ő már az ötödik holland kerettag, aki lesérült a selejtező előtt.

  Korábban Maarten Stekelenburg, Arjen Robben, Theo Janssen, valamint Klaas-Jan Huntelaar is kidőlt, sőt, Mark van Bommel játéka is kérdéses.

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/86563
   
 19. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.21, 19:34
  Bondscoach Bert van Marwijk heeft Luuk de Jong (FC Twente), Jeremain Lens (PSV) en Ruud van Nistelrooy (HSV) toegevoegd aan de Oranjespelersgroep, die zich voorbereidt op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije. Het trio is opgeroepen ter vervanging van de geblesseerde Arjen Robben (Bayern München), Theo Janssen (FC Twente) en Klaas Jan Huntelaar.

  forrás:
  http://knvb.nl/nieuws/12417/huntelaar-haakt-af-drie-nieuwelingen
   
 20. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.21, 17:01
  Mint ismert, Hajnal Tamás sérülése miatt kétséges volt, hogy játszhat-e a pénteki selejtezőn. Nos, megvan a válasz: Egervári Sándor nem számíthat a jó formában lévő középpályás játékára. Helyette a győri Koltai Tamás kapott meghívást, akinek már vasárnap este jelezte a szövetségi kapitány, hogy készüljön, mert beugró lehet belőle.

  Koltai már csatlakozott is a Telkiben készülő kerethez. Az ETO játékosa hétvégén a Ferencváros ellen nyújtott jó teljesítményt, remek gólpasszt adott, de korábban Erwin Koemannál is volt már kerettag.

  Hajnal egyébként várhatóan néhány napig lesz csak harcképtelen, minden esély megvan arra, hogy a jövő keddi visszavágón már ott legyen a magyar válogatott keretében.

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/86501
   
 21. avatar: migirimisu
  2011.03.21, 13:28
  Legyünk reálisak.
  Aznap legénybúcsút tartunk, mely egyik fő eseménye a meccs.
  Erre tekintettel csak nyerhet a magyar csapat. Jó legénybúcsúhoz nyertes meccs dukálsmiley
   
 22. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.21, 08:47 (szerk.: 2011.03.21, 08:48)
  Arjen Robben heeft zich vanavond bij bondscoach Bert van Marwijk afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Hongarije. De spits van Oranje en Bayern München kampt met een liesblessure.

  Als gevolg van deze kwetsuur moest de aanvaller van de Duitse landskampioen zich vandaag in het competitietreffen tegen sc Freiburg vroegtijdig laten vervangen.

  Van Marwijk neemt zondagavond, als alle internationals hun clubverplichtingen achter de rug hebben, een beslissing over eventuele aanvullingen op de selectie.

  Nederland reist eerst af naar Boedapest waar vrijdag 25 maart in het Ferenc Puskás Stadion vanaf 20.30 uur het duel met Hongarije op het programma staat. Vier dagen later, dinsdag 29 maart, ontmoeten de ploegen van bondscoaches Bert van Marwijk en Sándor Egervári elkaar in de Amsterdam ArenA. Het beginsignaal klinkt ook in Amsterdam om 20.30 uur.

  forrás:
  http://knvb.nl/nieuws/12352/arjen-robben-mist-duels-met-hongaren
   
 23. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.21, 08:46
  Theo Janssen heeft zich zondagmiddag bij bondscoach Bert van Marwijk afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Hongarije. De middenvelder van FC Twente heeft last van een knieblessure. Zaterdagavond al liet Arjen Robben (Bayern München) weten wegens liesproblemen de komende duels niet inzetbaar te zijn voor Oranje.

  Als alle internationals hun clubverplichtingen achter de rug hebben maakt Van Marwijk de balans op. Zondagavond of maandagmorgen neemt de bondscoach een beslissing over eventuele aanvullingen op de selectie die op dit moment uit 21 spelers bestaat.

  forrás:
  http://knvb.nl/nieuws/12358/theo-janssen-mist-duels-met-hongarije
   
 24. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.18, 18:11


  Bondscoach Bert van Marwijk heeft 23 spelers opgenomen in de definitieve Oranjeselectie voor de aankomende EK-kwalificatieduels met Hongarije. Van Marwijk kan niet beschikken over doelman Maarten Stekelenburg. De sluitpost brak vorige week tijdens een training bij Ajax de duim van zijn rechterhand.

  De bondscoach heeft de goalies Sander Boschker (FC Twente) en Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda) toegevoegd aan de spelersgroep voor het dubbele treffen met de Hongaren. Samen met Michel Vorm van FC Utrecht bezetten zij de keepersposities in Oranje. Voor de 30-jarige Ten Rouwelaar, die 12 optredens in Jong Oranje op zijn naam heeft staan, betekent het zijn debuut in de selectie van het 'grote' Oranje. Sander Boschker was er vorig jaar tijdens het WK voor het laatst bij.

  Van de voorlopige spelersgroep, die 27 namen telde, doet Van Marwijk verder geen beroep op de FC Twente-spelers Luuk de Jong en Peter Wisgerhof, Demy de Zeeuw (Ajax), Jeremain Lens (PSV) en Ruud van Nistelrooy (HSV).

  forrás:
  http://knvb.nl/nieuws/12328/jelle-ten-rouwelaar-oranje
   
 25. avatar: fgymat
  2011.03.15, 20:45
  Szerintem látogathatja ,de 14 év alatti csak felnőtt kíséretében.
   
 26. avatar: Holovacz1
  2011.03.15, 20:35
  Segítséget kérek:
  Gyerek látogathatja például a Magyar - Holland mérkőzést?
  előre is köszi:
   
 27. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.14, 12:46
  A De Telegraaf beszámolója szerint az Ajax szombati edzésén hüvelykujját törő Stekelenburgre négy-hat hetes kihagyás vár, így biztosan ki kell hagynia a Magyarország elleni március 25-i és 29-i Eb-selejtezőket.

  A lap szerint az Oranje első számú kapusát minden bizonnyal az Utrecht hálóőre, Michel Vorm pótolhatja majd a mieink elleni találkozókon.

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/85646
   
 28. avatar: baluka1996
  2011.03.08, 22:04
  Mondjuk tényleg inkább essünk ki épphogy, minthogy elverjenek az EB-n 6:0-ra... Remélem az új MLSZ-program azért valamiben megvalósul.
   
 29. avatar: AMiUtunk
  2011.03.08, 21:49
  Legyünk már reálisak! Nálunk negyed-, de talán tizedannyi igazolt játékos sincs, mint pl. Hollandiában. (Pontos aktuális számokat sajnos nem találtam). Nincsenek stadionjaink, nincsenek grundjaink, nincsenek sportolni vágyó, akaró és tudó tömegeink, ifijátékosianknak nincsenek elérhetö példaképeik, ...

  ... viszont hihetetlen magas elvárások léteznek mindenhol. Szomorú dolog, egy Barcelona- vagy ManU-meccs után felkelni a fotelból és átcsoszogni egy NB III-as meccsre, ahol lelkes hobbifocisták egy pályának is csak jóindulattal nevezhetö tákolmány gyepén rohangálnak és az ember annak örül, ha nem sérül le senki és vastapssal jutalmaz minden alkalmat, amikor valaki képes lekezelni egy elöreívelt labdát vagy az ötös sarkáról a kapu irányába bólintani.

  Akár tetszik, akár nem, amíg nincsenek meg a feltételek, amelyekre tartósan építeni lehet és amíg az akadémiák értelme is abban rejlik, hogy a tehetséges ifistákat minél elöbb eladják külföldre, ilyen focink lesz. A rövidtávú "haszonnak" feláldozva mindent.

  De felteszem a költöi kérdést is: jussunk ki az eb-re pofozógépként? Újabb anti-reklámra és negatív-szereplésre semmi szükség!
   
 30. avatar: NNS
  2011.03.08, 21:15
  Vesztenivalónk nincs, ha csak 1 pontot elcsípünk a 2 meccsből már elégedett leszek.
  Én minden új selejtezősorozat elején általában a 3. vagy 4. hely elérésével kalkulálok, így nem tudok csalódni. smiley
   
 31. avatar: raps
  2011.03.08, 21:11
  Tudod...... Én nem hiszek a mesékben. Egyszer-egyszer lehet szerencséje egy csapatnak, de az ilyen meccseken a tudás dominál(na)....
   
 32. avatar: baluka1996
  2011.03.08, 21:02
  Szerintem ez nem undorító, hanem a realitás. Sajnos...:S
   
 33. avatar: raps
  2011.03.08, 19:24
  Én undorító vagyok, de sajnos sima 0-3, 0-2, vagy 1-3 holland sikert jósolok...
   
 34. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.08, 18:47
  Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelölte a holland válogatott elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretét.

  A magyar válogatott március végén a világbajnoki ezüstérmes, az Európa-bajnoki selejtező csoportunkat hibátlan mérleggel vezető Hollandia ellen lép pályára - a két csapat március 25-én Budapesten, március 29-én Amszterdamban mérkőzik meg egymással. Egervári Sándor kijelölte a találkozókra készülő húszfős keretet, amelyben jelentős változás nincs az azeriek elleni együtteshez képest, a sérült Vermes Krisztián helyett Pintér Ádám kapott meghívót a csapatba.

  Biztonsági tartalékok: Debreceni András(Kispest), Koltai Tamás(Győri ETO), Komlósi Ádám(DVSC), Vaskó Tamás(Videoton)

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/03/08/egervari-sandor-keretet-hirdetett-a-hollandok-ellen
   
 35. avatar: magyarfutball.hu
   
 36. avatar: magyarfutball.hu
  2011.02.01, 09:46
  Néhány napja lehet belépőket vásárolni a Magyarország - Hollandia Eb-selejtezőre (március 25., Puskás Ferenc Stadion, 20.30 óra), de a jegyek harmada már gazdára is talált. A gyerekszektorba többszöröse volt az igény a lehetőségeknek, az MLSZ köszöni az iskolák lelkesedését, ám a jegyek pillanatok alatt elkeltek. A hollandok 2627 belépőt kaptak, az MLSZ információi szerint ezek is elfogytak. A találkozóra összesen 25 311 jegyet lehet értékesíteni, és hétfő reggelig ebből 8349 fogyott el.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8438
   
 37. avatar: magyarfutball.hu
  2011.01.28, 12:51
  Január 27-én, csütörtökön megkezdődött a belépőjegyek értékesítése a Magyarország-Hollandia Európa-bajnoki selejtezőre. A találkozót a budapesti Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg március 25-én, 20 óra 30 perckor.

  A magyar-holland jegyeit az IBUSZ irodáiban lehet beszerezni, illetve az IBUSZ honlapján online is megvásárolhatók. A jegyüzérek kiszűrése miatt a mérkőzésre egy személy legfeljebb 4 db belépőt vásárolhat, akár személyesen, akár interneten veszi meg azokat. A legolcsóbb jegyek 3000 forintos áron kerülnek forgalomba, a magasabb kategóriás belépőkért szektortól függően 5000 - 8000 - 11000 - 18000 forintot kell fizetni.

  Az MLSZ kedvezményes, 1500 forintos áron értékesít jegyeket iskolák, futballakadémiák számára, a gyerekeknek kiadható belépők korlátozott számban állnak rendelkezésre, és külön regisztráció szükséges megvásárlásukhoz. Azok a tanintézmények, amelyek szeretnék kihasználni ezt a kedvezményt, az esemenyszervezes@mlsz.hu e-mail címen regisztrálhatnak, minimum 10, maximum 50 db jegyért. Minden 9 fő gyerek után 1 kísérő minimum szükséges, de a kísérők jegyeit is meg kell vásárolni.

  A szövetség egy kiemelt vállalati szektort is fenntart, ide vállalkozások vásárolhatnak jegyeket darabonként 25 ezer forintért, minimum 8 db-ot, maximum 30 db-ot. A vállalatoknak az esemenyszervezes@mlsz.hu címen lehet regisztrálniuk a belépőkért. A jegyeket az igények beérkezésének sorrendjében értékesítjük mind a vállalati-, mind a gyerekszektorba. A férőhelyek korlátozottak a szektor befogadóképessége miatt.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8419