magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Vasas SC 1 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.09.25, 17:31
  a meccs hajrájában a stadion robbant úgy amire méltán büszkék lehetünk, mert kicsik és nagyok, gyerekek és idősek együtt állva torkuk szakadtából hajtották a srácokat és Elding arcán is láttam hogy átment… egymásra találta a közönséggel… pont a 7es előtt harcolt a hangorkán közepette és még-még biztatott minket mikor felállt. Látszott rajta a fanatizmus…

  Megint ismétlem maga: ez a csapat nem fog kikapni de nyerni sem nagyon
  Miért?
  1, Nincs csatár játék
  2, Nincs szélső játék
  3, Nincs irányító
  Van viszont hat védekező játékos, akik ezt meg is oldják
  Van egy impotens Ferenczi, aki képtelen gólt lőni/fejelni
  Van egy Elding, aki tipikus lesipuskás, ami jó, de nem kiegészíti, hanem üti Ferenczit
  Van egy Tóth Bence aki talán középen rendben lenne de a szélen nulla
  Aztán Rósa, aki szerintem hasznos mégis lecserélik legtöbbször

  És van nekünk egy Wolfe nevű játékosunk aki messze a legjobbunk Morrisonnal együtt, még ha ma halványabb is volt

  Ha a két jamaikai elmegy elkezdünk szépen kikapuni

  Szóval
  1. Kell egy gyors, alacsony csatár, két gyors beadni és lőni képes szélső, esetleg egy irányító/befejező típusú játékos
  Szerintem

  Azzal együtt, ma a bíró adott egy ajándék büntetőt a vasanak, ami max. közvetett szabadrúgás lehetett volna, ha viszont 11-es akkor sárga is
  De ez sem számított volna, ha Ferenczi képes a négy ziccerből egyet a kapu valamelyik sarka felé fejelni és nem a kapus kezébe

  Azt kihagytad, hogy van két használhatatlan szélső hátvédünk, akik még véletlenül sem tudnak beadni, elfutni meg végképp!

  Stockley-t nem a játéktudása hanem a fanatizmusa és a hozzáállása miatt dicsérte mindenki az edzőmeccsek után de az teljesen egyértelmű, hogy nagyon körülményes a bal oldalon, mert mindig visszaveszi a jobbra a lasztit. Rédei, Ferencz és Nagy lehetősége megvolt az NB2ben (!!!) és ott is gyengének bizonyultak. BZ kijöhetne balra és akkor elférne Dragó melett Tutoric középen.

  Csak egy kérdés, mindenféle bántó felhang nélkül. Hányan voltatok a szögletnél meccset nézni?

  50-100 között.

  Képzeld sok vidéki otthon maradt. Nem pálya felmenni a szöglethez, kifizetni a drága vonatjegyet csak azért, hogy tévén nézzem azt a meccset amit itthon is megtehetek. Sok ezer Fradista van a kártya ellen nem csak 50-100 aki a szögletnél volt. Szerintem a 3000 embert aki bent volt mindennek nevezheted csak többségnek nem.

  Játékvezetők: – (mínusz) 10.
  Nem csak a meccs, de a hangom is elment miattuk. És Ferenczi…. ilyen merev, suta, ügyetlen, lassú felfogású csatár nem sok volt a Fradiban. Jobb későn, mint soha: kell Elding mellé még egy csatár, aki gólt is tud lőni! Lassan mondom, hogy mindenki jól értse: Pis-ta nem fog gólt rú-gni!
  Megyeri végre biztosnak tűnt, kirúgást is – ha jól emlékszem – egyet tolt el igazán.
  A védelem a gólról nem tehetett. A középpályán Doherty nagyon lassítja a játékot. Bence nagyon haszontalanul játszik, továbbra is csalódás. Nem véletlen, hogy Egerszegi már a válogatottba meg sem hívta.
  A középpályán WOLFE szenzációs volt! Morrison ezúttal kicsit gyengébb volt, mint általában, de még így is toronymagasan jobb volt Bencénél is meg Doherty-nél. is. L.P nyilatkozata, amelyben a jamaicaiakat nem említi, mint jó focistákat, engem elképesztett.
  Ha tényleg így látja, nem tudom, milyen edző lesz belőle.
  Elding megint rúgott egyet.
  Azért hihetetlen, hogy ha nincs Kulcsár, akkor nincs szinte semmi szélsőjáték sem.
  Wolfe cselez, bead, majd hátul szerel.
  Ha egyszerre két helyen is lehetne, tuti még gólt is szerezne a saját beadásából…hát még ha tizenegyen lenne (azt már látjuk: minden mezőnyposzton bevethető, de lehet, hogy a kapuban is megállná a helyét smiley
  Azért még mocskos játékvezetők ide, mocskos játékvezetők oda, nyerni kellett volna fél tucat góllal!
  De sajnos, igazi, Fradihoz illő tempót, hajtást az első félidőben 2×8 = 16 percig láttunk, a 2. félidőben sem volt ettől sokkal több !

  Most értem haza, talán jobb is, mert kicsit higgadtabban tudok fogalmazni.
  Kezdjük a jó dolgokkal:
  Végre egy meccs ami lázba tudta hozni a közönséget! A hangulatra nem lehet panasz. tűzbe-lázba tudta hozni a csapat a közönséget!
  Ez csak akkor lett volna teljesebb, ha a kapu mögötti srácok is ott vannak!
  Volt kb. 5-6 ziccerünk!-szerintem mi tettük naggyá véghet.
  Ami felháborító: erélytelen, szar bíráskodás! Biztos az elfogultság mondatja velem, de volt olyan szitu az első félidőben, amiért a vasas játékost ki kellett volna két sárgával állítani: egyértelmű szabálytalanság hátulról, majd labdaelrugás. A sárga sem villant. A meccs legelején Eldinget egyértelműen fellökték a 16-oson belül. Ezek csak kiragadott példák, a tizit meg sem említem.
  Ami tetszett még: Wolfe, Tutoric és természetesen Elding 5/5!
  Ami annyira nem: Doherty ( őt egyébként nagyon dicsértem az edzőmeccsek alapján, de eddig kevés, mondhatni alibi- egy picit képzetteb Ashmore. Bocs tommy, így gondolom, cáfolj meg kérlek!!! Sammyboy akkor pőrgőtt csak fel, amikor “indulatossá válta meccs”, komolyan mondom, most láttam a legjobbnak, abban az időszakban, amikor forttak az indulatok!
  Összegezeve: szenvedélyes hangulat, csaló bíró, rossz helyzetkihasználás, antifutballvasas és 1:1.
  AKKOR IS HAJRÁ FRADI!

  A sportnapilap szerint a Vasas sportszerűen játszott…

  Osztályzatok: Megyeri 0 – Csizmadia 5, Tutoric 5, Balogh 5, Stockley 4 – Wolfe 4, Doherty 5, Morrison 4, Tóth 5 – Ferenczi 4, Elding 5

  Játékvezető: 4 – a büntető túl szigorú volt, a Fradi gólját lesállás előzte meg, és nem kapott piros lapot durvaságért.

  Sportszerűség Ferencváros: Ferenczi István leütötte ellenfelét, több lökdösődés tarkította a meccset.

  Sportszerűség Vasas: az angyalföldiek tiszta eszközökkel játszottak.

  Szerintem nagyon alul osztályoztak minket ,a helyszinről élőben nagyon jó kis meccs volt.Tegnap valóban sokat ivelgettünk de ezek az ivelések többnyire eljutottak a csatárainkig.

  Vérlázító az NS de egyvalami miatt érdemes megnézni a cikket. Elding gólját sokan mondják lesnek de az NS fotóján nekem úgy tűník hogy már bent van a labda a gólvonal mögött amikor még csak lendíti a lábát Anthony.
  Amúgy teljesen nevetségessé akkor válik a tudósítás amikor az ember megnézi a két csapat osztályzatait. Egy olyan meccsen ahol mi támadunk végig hogy a viharba kaphat az ellenfél klasszisokkal jobb osztályzatokat? Meggyőződésem, hogy aki látta a meccset és nem elfogult az is így látja.

  azért Ferenczi védelmében el kellene mondanom hogy a srác teljesen rámászott a hátára!!! s ahogy le akarta rázni magáról véletlenül elérte az arcát a könyökével!
  de akkor legyen az amit ti mondtok vagy a sport mond hogy könyökös volt és ki kellett volna állítani, akkor viszont nekünk meg tizenegyes mert rámászott és akadályozás miatt jár a büntető!

  Én kint voltam és vettem a fáradságot, hogy hajnali 1-kor megnézzem az ismétlést, hogy az általam raklamált szituációk hogy néztek ki a tv-ben.
  Nos:
  a 4.-percben Eldinget fellökték a 16-oson belül, a a védő keze a mellkasán volt és rámászott. Rá fél percre a mezőnyben ugyanilyen szitut fújt be ellenünk. hiányoltam egy pár sárgát, ezek közül Majoros belépőjét emelném ki, sima sárga. A Wolfe-ot a félpályánál elkaszáló vasas játékosnak egyértelműen piros járt volna. ha van időd nézd meg ma a spanyol összefoglalót. zaragoza-valencia Zigic kiállítása annyiban mutat egy csomó hasonlóságot, hogy a labdához semmi köze nem volt, -nem volt megjátszható közelségben- és ekkor jött a testre/lábra irányuló durva szabálytalanság. Wolfe ellen kilencszer szabálytalankodtak csak az első félidőben.
  Szóval ha nem ilyen erélytelen bíró vezeti a meccset meggyőződésem, hogy más eredmény születik!
  Persze ettől függetlenül adom, hogy a ziccereinket gólra kell váltani és akkor nem irogatnánk ennyit ebben a témában…
  Egyébként meg Wolfe 4-ese nevetséges!

  még annyi, hogy ugye a legelején fejeltünk egy gólt amibe belefújt a bíró. mi is történt?! Ferenczi elindult a labda felé, a vasas játékos átkarolta, majd Pista ezután vitte földre ypponnal…
  persze ezt be lehetett fújni, csak az a baj, ha Pistacsak szabadulni akar a kocsog meg fogdossa, a bírói síp akkor is néma marad.
  ja bírói ars poetica. segítsük a támadófutballt…

  A bíró valóban rosszul vezette a meccset. De azért azt el kell ismerni, hogy ide-oda tévedett. A tizenegyest valóban túl szigorúan adta meg. Valójában közvetett szabadrúgást kellett volna ítélni, mert a Tutorics veszélyesen lépett, közbe letalpalta az ellenfelet. Viszont az is tény, hogy a gólunkat lesállás előzte meg, a Ferenczi fejesekor Elding előrébb volt mint a védő. Ráadásul az első félidőben a Stockley egyértelműen lerántotta a kitörő Hrepkát amit a bíró nagyvonalóan tovább engedett. Plusz ott volt még a Ferenczi ütése ami egyértelmű piros lap volt. Persze a Vasas ámokfutó játékosa a Benunes is kaphatott volna egy pirosat mert össze-vissza vagdalkozott. Szóval hogyha valóban tényszerűek vagyunk akkor nem mondhatjuk, hogy a Vasasnak fújt volna a derék spori… Szarul vezette a meccsett ez az igazság.

  Az volt a legsportszerűbb megmozdulásuk, amikor vesztett helyzetből a játékosuk belökte Tutoricot a szögletzászlónál a reklámtáblába, aki fejjel fogott palánkot. Sírtam a sportszerűségtől, annyira meghatott! Arról ne is beszéljünk, hogy 10-ből kb 7x csak szabálytalanul tudták Wolfe-t megállítani az első félidőben.

  Farkasember kb 10 olyan rúgást kapott a meccsen, hogy hihetetlen. Sántikálva jött le, de egyszer se magyarázott, reklamált vagy kért számon semmit.

  Én így láttam a játékosokat:

  MEGYERI 0
  (Nem volt dolga, a szélről beívelt labdáknál magabiztos volt, a tizengyesnél nem találta el az irányt.)
  CSIZMADIA 5
  (A védő feladatát jól megoldotta, a támadásokat viszont nem tudta segíteni, sokszor elkapkodta a megoldásokat. Volt két veszélyes fejelési kísérlete.)
  TUTORICS 6
  (A védelem oszlopa, nem lehet átjátszani, egyszerű eszközökkel rombol azt viszont nagyon hatékonyan teszi, a magyar bajnokság egyik legjobb középső védője lehet.)
  BALOG Z. 5
  (Védekezésben nem volt sok dolga, a támadásokkal nem ért fel, de nem is ez a dolga, volt egy veszélyes lövése a meccs elején.)
  STOCKLEY 4
  (Idegesen és rengeteg hibával játszott, sok labdát elszórt, időnként zavarba hozták a Vasas támadói, megúszott a meleg helyzetet amikor lerántott az ellenfél kitörő játékosát.)
  WOLFE 6
  (Nagy kedvvel kezdett, szinte alig lehetett elvenni tőle a labdát, rengeteget futott bár ez aztán nem párosult hatékonysággal, eltűnt a mezőnyben.)
  DOHERTY 5
  (Jól szedte össze a labdákat a középpályán és volt néhány jó beadása is, viszont nem tudja mozgatni a csapatot, nem képes váratlan megoldásokra.)
  MORRISON 5
  (Hozta a sokat futós “rakkolós” játékot, bár időnként érthetetlenül idegesen játszik, vna benne dinamika, de sajnos alapvető technikai hiányosságai vannak.)
  TÓTH B. 5
  (Nagyon akart ez látszott rajta, tehetséges ügyes futballista de ezt nem képes tétmeccsen megmutatni, volt néhány pazar megoldása, majd negyedórákra eltűnt a mezőnyben, túl sokat “dumál” és “arcoskodik” a pályán.)
  FERENCZI 4
  (A Fradi nyerő embere lehetett volna, többször is helyzetbe került, de egyet sem tudott kihasználni, idegesen játszott sokat szövegelt majd súlyos sportszerűtlenséget követett el.)
  ELDING 5
  (Semmi különöset nem csinált, “lőtt” egy szokásos Elding-gólt, néha azt sem lehet látni hogy a pályán van, majd éppen jó helyen ólálkodik, látszik, hogy a kevés jó labdát kap, és emiatt egy kicsit kedvetlen)
  RÓSA D. 0
  (Nem hozott új színt a Fradi játékába, nem volt értékelhető momentuma, közel fél óra alatt.)
  SCHEMBRI 0
  (Kevés játéklehetősget kapott, talán többet is megérdemelne, az látszik, hogy jó barátságban van a labdával, de ezt eddig még nem volt alkalma bizonyítani.)
  LIPCSEI 0

  Sokan szidják itt, hogy megint ívelgettünk, de a vasas ellen ezt kellett tenni, a nyíregy is így lőtt nekik gólokat, meg a többi is, erre nem tudnak készülni, mert verhetőek, nekik ez nem fekszik. Jó volt ilyen szempontból a taktika, csak Pistának is magyarázza el valaki, hogy a kapus az aki középen van, és mellette kell a kapuba tenni a labdát..hoztuk volna többel is a meccset, ha csak egyet nem lő a kapusba, és ad neki olyan önbizalmat, hogy halhatatlannak érezze magát…

  Nézzétek újra Ferenczi játékát, kedves szerkesztők, s naplózzátok le a teljesítményét. Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt, aki felvette. Szerintem aligha nyújtott ennél jobb teljesítményt valaha is a Fradiban. Igaz, volt olyan, hogy helyezhette volna jobban egy másodperc alatt a lasztit, de sok olyan volt, ami (normális esetben) védhetetlen. A meccs másik pozitív tanulsága, hogy Raffa Wolfe kitűnő jobbszélsőt játszott. Csak azt tudnám, hogy ki fog balhátvédet játszani. Mégis meg kellene próbálni Balog Zolit a régi posztján? Talán helyezkedéssel megoldaná.

  Csizi és Wolfe voltak a jobb szélen, ott voltunk hatékonyabbak. Jól segítették egymás munkáját, Csizi is sokszor fellépett védőként a támadásokhoz.
  A másik oldalon mind Stockley, mind Bence halvány volt. Nem emlékszem olyan támadásra, amely a bal szélen futott volna és veszélyes volt.
  A csapat többi része átlagosat nyújtott, ezért ott a 6-os az indokolt.
  Mivel a bal oldalon van alapvetően Elding is, ezért Ő is kevesebb labdát kapott. Szemben Pistával. Az egész csapat küzdött, hajtott becsülettel, sajnos a bírói felfogásnak is köszönhetően ez kevés volt a győzelemhez.
  Az 5-ös nálam átlag alatti teljesítményt jelent, ezért csak Stockley és Bence kapta ezt az értékelést. Wolfe és Csizi jól oldotta meg a feladatát, Ők azok, akik 8-ast érdemeltek volna, ha egy beadásukból megszerezzük a győztes gólt!

  Más. például ha Peti berúgja a végén a szabadot, akkor sok ember véleménye teljesen más a tegnapi meccsel kapcsolatban. Pedig nem az eredményt kell értékelni, hanem a játékosokat! Lassan már a Fradista feladata az, hogy egy rosszabb eredmény után megfelelően szapulja a csapatot!
  Ezt itt lenne az ideje abbahagyni!!!

  https://ulloi129.wordpress.com/2010/03/28/elo-a-vasas-elleni-bajnokirol-0-0-0-perc/#more-30716