magyarfutball.hu

portré: Vass Ádám
© mlsz.hu, 2014
alias
a fehér Makelele
hungaro-Makelele
@vassadam88
nemzetiség
Magyarország
életkor
35 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Stoke City FC
2006 - 2007
Brescia Calcio
2007 - 2012
CFR Cluj
2012 - 2013. július
KV Oostende
2013. október - 2014. január
MTK Budapest
2014. január 10 - 2019. június
Gyirmót FC Győr
2019. június 21 - 2023. február
Soroksár SC
2023. február -
eredmények / elismerések
?
portré: Vass Ádám
2014-ben az MTK játékosaként© magyarfutball.hu
Kápolnásnyéken, és a Ferencvárosban kezdte pályafutását, a juniorcsapatban. Igen fiatalon, már 16 évesen külföldre szerződött, 2004-ben az angol Stoke City csapatához igazolt.
Egyszerű vidéki gyerek voltam és vagyok ma is, ami az előnyömre vált. Azaz sosem gondoltam magamról többet, mint ami vagyok, tisztában voltam a képességeimmel, az erősségeimmel és a gyengéimmel is. Sokat dolgoztam azért, hogy amiben jó vagyok, abban még jobb legyek, a gyengéimet meg fejlesszem, ezt értékelték Angliában. Sosem rinyáltam, nem húztam vissza a lábam, mindig tudtam, hol a helyem a csapatban, és mit kell tennem azért, hogy előbbre lépjek. A szorgalmam, a munkamorálom vitt előre, nem volt ebben semmi hókuszpókusz. Ami bennem volt, azt rendre igyekeztem kihozni magamból, amiben meg lehetett, fejlődni. Hallgattam és figyeltem másokra, hogy mit kell tennem azért, hogy jobb legyek. Az egyáltalán nem elég, hogy az átlagnál kicsit tehetségesebb vagy. Lehet, alacsonyabb korosztályokban számít, mert előbb visznek eggyel feljebb, később önmagában a tehetség kevés. Ha nem teszed bele a melót, lehet egy-két jó éved, de nem több.3


Stoke City FC, 2006-2007

A Stoke korosztályos csapataiban három esztendőn át szerepelt, rendszeresen készült az első kerettel is, de a bemutatkozása mindig elmaradt.
Nagyon szerencsés voltam, hogy tizenhat évesen Stoke-ba kerültem. Noel Blake személyében egy nagyon jó edző foglalkozott velünk, ott megkaptam az alapokat, pláne azzal, hogy a második szezonomtól a felnőtt csapattal tréningeztem. Sosem tartoztam a nagy tehetségek közé, a legfőbb erényem mindig is az volt, hogy kétszer annyit dolgoztam, mint mások. Ezzel tudtam a hiányosságokat kompenzálni. Édesapám is mindig azt mondta, ne foglalkozzak azzal, ha más előbb kap lehetőséget, csak dolgozzak keményen. Lehet, hogy az én utam hosszabb lesz, de biztosan meglesz a munka eredménye, és ez így is történt.3


Brescia Calcio, 2007-2012

2007. júniusában a Seria B-ben, azaz az olasz másodosztályban szereplő Bresciába igazolt. Itt lett igazi érett játékos, a feljutó együttesnek oszlopos tagja volt. A Seria A-ban húsz mérkőzésen szerepelt.
Az olasz egy rettenetesen nehéz terep, rengeteg a taktika, iszonyatosan sok, ami sokszor nagyon unalmas, de végig kell zongorázni. Azt mondjuk nem tudom, sikerült volna-e öt évet eltöltenem Itáliában, ha Magyarországról igazolok oda. Amikor a Stoke-ból a Bresciába szerződtem, úgy volt, hogy az ificsapatba kerülök, Serse Cosmi elvitt azonban a felnőtt csapat edzőtáborába, arra kíváncsian, mire vagyok képes. Olyan jól sikerült a felkészülés, hogy soha többé nem kellett visszamennem az ifibe. Azt csináltam, amit kértek tőlem, mindent beleadva persze, meg azt hozva, ami a habitusomból fakadt. Szóval az erények kapcsán nagy okosságokat nem tudok megfogalmazni, tettem a dolgom. Én egy senki voltam akkor, úgy is kezeltek, de ez teljesen természetes, fel kellett vennem a kesztyűt ahhoz, hogy elfogadjanak a csapattársak. Én pedig meg akartam mutatni, milyen fából faragtak, szerencsére értékelték a hozzáállásomat. A futballban minden azon dől el, az edzésen és a meccsen hogyan teljesítesz. Nekem sikerült úgy játszanom, hogy befogadjanak. Akkoriban nem tűnt nagy dolognak, hogy Olaszországban egy csapatban lehúzok öt évet, visszagondolva azonban nagyon büszke vagyok rá. Nagy nevekkel játszhattam ráadásul együtt, Alessio Tacchinardival, a kapus Emiliano Vivianóval, Jonathan Zebinával, Francisco Limával többek közt.3


CFR Cluj, 2012-2013

...
Ha Kolozsváron nem kínoz két lábközépcsont-törés, és szerepelhetek a Bajnokok Ligája csoportkörében, játszom hat meccset az elitporondon, valószínűleg simán meg tudok egyezni a Fradival, szóval a sérülés is befolyásolta a pályafutásom alakulását.3


KV Oostende, 2013-2014

...
Ez az év hullámvölgy volt a karrieremben, de nem én voltam az első, akivel ilyen előfordul. Nem volt egyszerű megélni, sérülések is hátráltattak.1

A belga klubban összesen négy bajnokin – egyszer kezdőként, háromszor csereként – lépett pályára, illetve egy Belga Kupa-találkozón is lehetőséget kapott. Az utolsó hat bajnokin azonban nem jutott szóhoz, a decemberi négy találkozóra már nem is nevezték. A téli spanyol edzőtáborba helyette egy fiatalt vittek. Az MTK felvette klubjával a kapcsolatot, hogy a tavaszi szezonra kölcsönvehessék.

MTK Budapest, 2014-2019

Egy hónapot edzettem a Fradiban, azután kaptam egy ajánlatot, amit nem fogadtam el. Azzal meg is szakadtak a tárgyalások. Bár azt reméltem, folytatódnak, nem volt több kör. Domonyai László keresett meg utána az MTK-tól, nagyon örültem, hogy gondolt rám, odaigazoltam. Büszkén gondolok vissza az MTK-ban eltöltött öt évre, öröm és büszkeség, hogy a klub játékosa lehettem.3

...
Szombaton még csapatkapitány voltam, hétfőn nem számítottak rám. Nem értettem a dolgot. Az edző behívott, közölte, nem számít már rám a klub. Nem kértem számon senkit, nem mentem fel a vezetőkhöz azt tudakolva, mi miért történt, nem értettem mindenesetre. Négy bajnokival a vége előtt kitettek a csapatból, ma sem tudom, miért. Fájt, hogy így kellett elköszönnöm az MTK-tól.3


Gyirmót FC Győr, 2019-2023

...
Az NB II-es szerepléssel sem volt bajom, mindig azt tartottam a legfontosabbnak, hogy a maximumot nyújtsam, a másodosztályban is. A klub és az én személyes célom is az volt, hogy felkerüljünk az élvonalba. Most pedig van egy újabb cél, a bennmaradás kivívása, ezért is minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Nagyon nehéz dolgunk lesz, ez nem is kérdés. 3

Soroksár SC, 2023-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.02.24, 20:44
  Soroksárra való igazolása kapcsán:
  10 éve a fél karomat odaadtam volna azért, hogy Ádám nálunk játsszon...

  Vass Ádám a NB2-ből sem emelkedett ki az elmúlt években. Mit tud ő mutatni a fiataloknak? Semmit

  A jelenlegi szezon összes meccsén játszott a gyírmótban.

  19 évesen a Seria B-ben volt alapember, majd eljutott a Seria A-ig 22 éves korára, ahol nem a teljesítménye miatt nem maradt. 18 évesen itt a legjobb volt a posztján, válogatott lett. Ugyan mit tudna mondani egy mai 17 évesnek?

  Én csíptem. Tehetséges srác volt, akit egyrészt kicsináltak, másrészt sok mindent elrontott a karrierjében. Az tuti, hogy sokat tud majd segíteni egy fiatalnak, rengeteg dolgon átesett, néha pozitív, néha elrettentő példaként tud majd hivatkozni a pályafutására.

  A válogatottban látott első néhány meccse után a 18 éves Vassban a fehér Makelelét láttam. Nagy kár, hogy csak ennyit hozott ki a pályafutásából.

  Én is úgy láttam anno, hogy lehetett volna belöle 60-70-szeres válogatott játékos, aki egy stabil SeriaA spiler. De nem így lett....

  Ki voltam akadva Monizra, mert nem szerződtettük azért, mert nekünk a legjobb kell, nem az egyik legjobb. Mondjuk Cukic sem volt az NB1 legjobb védekező középpályása.

  Nem így volt. A felkínált szerződést visszautasította, mert túl kevésnek találta a fizut, és jobb ajánlatra várt. Amikor nem jött semmi, akkor már elfogadta volna, de akkor jött Moniz, és mondta, ha elsőre nem kellett a Fradi ajánlata, akkor már ne gyere, mert a Fradi nem az a klub, hogy ha ló nincs, akkor a szamár is jó. Ezután volt a belgiumi kitérő ami kb 3 hétig tartott, utána pedig az MTK. Feltéve, hogy jól emlékszem, mert akkor én is szerettem volna, ha leigazoljuk.

  Szomoru magyaros tortenet az ove. Kinyitotta a szajat a bundameccs utan, es onnantol elkaszaltak a valogatottaknal. Jatszhatott a Serie A-ban, senkit nem erdekelt.
  Azutan benne is megtort valami.

  Az a qrva cigaretta… Nem, nem csak pár darabka/nap! Élsportolóként sajna ezt nem lehet csapatni hosszútávon büntetlenül.

  Ember, a Seria A-ig vitte! Miről beszélsz? Nem tudom cigizett-e, vagy sem, de hogy nem ezen múlt, az 100%. Sohasem voltak erőnléti gondjai. Sérülései annál inkább.

  Mondjuk lenyomhatott volna 10 évet a Seria A egy középcsapatában, aztán levezethetett volna nálunk pár bajnoki címmel, nk csoportkörrel, meg ott lehetett volna két EB-n a válogatottal, 100+ válogatottsággal. Előbbi esetében rossz döntéseket hozott, pl. nem lett volna szabad onnan Kolozsvárba igazolnia, és ráadásul a sérülések is rosszkor estek be. Az MLSZ-nél meg feketeseggű lett, mert köpött a bundáról. Azért ez jóval több lehetett volna, ha ő is okosabb, meg az MLSZ is gerincesebb.

  https://ulloi129.hu/2023/02/06/vass-adam-a-soroksarban-folytatja/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2021.08.08, 15:38
  Vass Ádám óriási tehetségként indult. Amikor először láttam a válogatottban, ha jól emlékszem, Kanada ellen (18 évesen!) és utána talán a lengyelek ellen, tátva maradt a szám attól a teljesítménytől, amit mutatott. Akkor azt gondoltam, ő lesz a fehér Makelele. Biztos, hogy ő is tehet róla, hogy nem így alakult a pályafutása, talán túl korán jött neki a válogatottság is. Meg persze a sérülések. Nagyon sajnálom, hogy benne maradt az a minőség, amit egy jobb karrier menedzseléssel talán ki lehetett volna hozni.

  Sosem volt klasszikus Fradi szint. Igaz volt idő amikor nála jóval gyengébbek is játszottak nálunk.

  Anno azzal vágta ki a fát maga alatt, hogy el merte mondani, hogy az arcpirító rácországi 0:8 (a Boborján volt az UP-válogatott szöv.edzöje azon a meccsen) bunda volt, többen a csapatból eladták az eredményt.

  Szerintem abszolút Fradi karakter, úgyhogy én büszke vagyok arra, hogy nálunk nevelkedett. Szerintem nem futotta azt be, ami benne volt, de akármennyire is gyengébben alakult pályája, helye lett volna a gárdában, de nem 2015-ben, hanem előtte 13-ban Moniznál. "Ő az egyik legjobb a posztján? Az nekem kevés." - nagyon haragszok a holland szararcra emiatt is.

  https://ulloi129.hu/2021/08/08/fradi-neveleskent-bizony-mindig-azt-gondoltam-lesz-majd-lehetosegem-a-ferencvarosba-igazolni-de-ez-sajnos-nem-jott-ossze/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2017.02.18, 20:02 (szerk.: 2017.06.22, 13:12)
  Vass 5 szezonon keresztül évi 25-30 bajnokit játszott a Bresciaban. Azt nem mondom hogy végig meghatározó emberként, de végig stabilan és folyamatosan játéklehetőséget kapva, azon idő alatt a keret alapemberei közé tartozott. 2007-ben Marek Hamsik Nápolyba igazolása után igazolta le őt a Brescia, és 19 évesen 25 bajnokin játszott úgy abban a szezonban, hogy a posztján a legfőbb riválisa, egy BL győztes olasz válogatott Alessio Tacchnardi volt... 2010 környékén nagyon közel állt ahhoz hogy ő is a Napoliba kerüljön.

  Szerintem semmi szégyenkezni valója nincs az olaszországi éveivel kapcsolatban. Még nem volt 24 éves amikor már 130 olasz bajnoki (110 B ligás és 20 A ligás) volt a háta mögött. Õ utána baszta el, 24 évesen nem a Kolozsvárhoz kellett volna igazolnia.

  Szóval bár lenne Balogh Norbinak, vagy Sallai Rolandnak egy hozzá hasonló karrierje. Itt pisilnénk le a bokánkat a gyönyörűségtől...

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.13, 13:27 (szerk.: 2017.06.22, 13:14)
  Az MTK-ba szerződés kapcsán:
  Talán nem véletlen, hogy a belgák habozás nélkül elengedték. Vele együtt fog kiesni az mtk, nem véletlenül szerződött csak fél évre. Ott jó helye lesz, nem bánom, hogy nem jött a Fradiba.

  Remélem most már vége lesz ennek a Vass Ádám miért nem a Fradiba jött dolognak...már hónapok óta itt egyesek úgy sírnak a Vass Ádámért ,mintha valami világklassszis lenne...ugyan miért?mert játszott száz valahány serie B-s meccset meg huszonakárhány Serie A meccset?az is 4 évvel ezelőtt azóta meg mindenhonnan elküldik ahova csak megy idő előtt...oké Fradi nevelés értem én,majd most meglátjuk hogy mit csinál az MTK-ban és ha esetleg majd dollnak is megtetszik nyáron ingyen igazolható lesz és elhozzuk....ennyi

  egyébként Ádám játéka olyan mint Calambo felesége.....igazából több éve senki sem látta. az Itáliában mértékadó 90.minuto műsorban anno lehetett látni őt , de az egy gyors összevágott anyag. abból szinte semmit sem lehet kibogozni , hogy adott játékos milyen paramétereket mutatott az adott mérkőzésen.
  viszont most más lesz a szitu. itthon van szem előtt. a soron következő fél év fogja megmutatni itt is mindenki számára , hogy milyen játékos ő . a 13 bajnoki meccs meg fogja mutatni, hogy anno a szakmai stábunk hibázott vagy nem. én ebben a pénzéhes dög storyban nem hiszek. főleg úgy , hogy majd most az MTK szineiben sem fog több milla fizut kapni. vagy vele kivételt tettek volna ? szóval várjunk és 13 meccs letelte után " itélkezzünk "

  Az gondolom alapvetően azzal van baja mindenkinek hogy ő vagy menedzsere(i) akikről nem tudjuk kicsodák, csak kényszerből akar itthon játszani. Futács Márkó is azért nem ide került többekkel, mert mindketten - ha jól tudom egész biztos forrásból - ragaszkodtak az azonnali elengedési záradékhoz (ha jobb hívja őket, eleve csak félévre stb.) Én örülök, hogy a fradi nem lesz félévekre szerződtetett játékosok klubja, mert azokkal nem lehet komoly csapatot építeni.
  Hajrá Fradi!

  http://ulloi129.hu/2014/01/11/vass-adam-az-mtk-nal/
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2013.10.04, 17:08 (szerk.: 2017.06.22, 13:17)
  A Belgiumba szerződés kapcsán:
  Történeti sorrend Vass és a Fradi kapcsolatában
  1. Még a nyár elején lenyilatkozza,ha a Fradi hívná boldogan jönne.
  2. Moniz nem biztos benne, hogy erősítés lenne, ezért nem szorgalmazza leigazolását
  3. Augusztusban a Fradiban kér edzéslehetőséget, elnyeri Moniz tetszését és Orosztól egy hét után ajánlatot kap.
  4. Újabb egy hét múlva választ ad és elfogadja Orosz ajánlatát.
  5. ez alatt az egy hét alatt viszont több dolog történik. Moniz jellembeli gyengeségre hivatkozva meggondolja magát. Ugyanis Ádám azt mondta a Fradi szavára azonnal jön. Viszont nyilván menedzsere tanácsára ült egy hetet a szerződésen. Pechjére közben biztossá vált Mateos szerződtetése és a vacillálása miatt Buzsáky is előnyt élvezett vele szemben.

  Szerintem Moniznak igaza volt. Bár én is szívesen láttam volna a Fradiban. Mindenesetre sok sikert Belgiumban Ádám!


  Nem értem a magyar szurkolókat...Nem tudjuk a helyén kezelni játékosainkat,azt hisszük,hogy komoly szintet megütnek,pedig egy valamit is adó klub nem vesz magyar játékost,kivéve persze,ha nem 3-szor jobb,mint más.Nekünk nincs topjátékosunk,nem szabad elhinni,hogy anno Dzsudzsák komolyan felmerült lehetőségként Valenciában,mikor Vicente,Mata,Silva is vetélytársa lett volna. Megírta az újság,erre mindenki Balázst szidta,hogy miért nem oda ment. Bedobnak pár klubnevet,erre a magyar ugrik,hogy Úristen,ez is,az is?Biztos forrásból tudom pl.,hogy mikor Ten Cate lett Rijkaard segítője,kapust keresett a Barca,Rüstü besült,és még többen is,már nem emlékszem a többi névre. Megkérdezték Ten Catét, miért nem javasolja Babost, nála védett Hollandiában, egymást követő években ő lett az év kapusa, elismert hálóőr, mindenki szuperlatívuszokban beszél róla. Erre ő: Ez a Barcelona,nem vihetek oda egy magyart, sehol nincsenek az európai futballtérképen, ismerem a képességeit, de legalább kétszer ilyen jónak kéne lennie, hogy egyáltalán felmerülhessen a neve. Ennyi.... Ezért mondom, inkább örüljünk neki, ha egy magyar játékos külföldön focizik (bárhol), ott legalább az utca embere nem ingyenélő, lusta embereknek állítja be őket,hanem tiszteletet kap. Nem véletlenül nem jött haza Dárdai sem a családjával, ahogy átlépte a határt, csak támadták, hogy nagyképű, ügyetlen, kinnt meg szinte szobrot emelnek neki. Összefoglalva: Hajrá Ádám,hajrá mindenki...

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2285011
  http://ulloi129.hu/2013/10/04/vass-adam-a-belga-ujoncnal/
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.06, 13:46 (szerk.: 2017.06.22, 13:21)
  A Kolozsvártól való búcsú után a Fraditól kapott edzéslehetőség kapcsán:
  Óriási erőssége, hogy mind rombolásban-szerelésben (pl. toth balazs) mind játékban (pl. varga jozsi) jó, sok labdát szerez, és jó százalékkal pontosan megjátssza azokat. Mondjuk hozzáteszem, hogy az elmúlt egy-két évben keveset láttam játszani, előtte ez volt a jellemző rá.

  Meg amikor valogatott volt, olyasmi volt a jateka mint Davids-nak vagy Gattuso-nak: faradhatatlanul futott egesz meccsen es eleg nehezen lehetett levakarni. Nekem nagyon tetszett akkor

  Valóban,Davids,Gattuso-szerű,tényleg hasonló,mint Varga(csak szebb...).
  Gyömbérnél, Tóth Balázsnál jobb, Józsinál védekezésben igen, támadásban nem.
  Jó kemény,gyors és nem lehet megszakítani.
  Nem is értem,miért kopott ki a CFR-ből

  Egy nagyon jellemző rá. A tavaszi vidi meccsen Leo visszatámadott,és szerelt. Kapussal szembe került egyből,de sajnos kihagyta. Az a szerelés "vassádis "volt.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y1872tMHoYA
  Érdemes megnézni, milyen jól helyezkedik, mennyire erős és harcias: az összevágásban becsúszást nem is látunk tőle, tehát talpon maradva képes megállítani az ellenfelet, ami egyrészt nagy szó, másrészt egy védekező középpályásnál nagyon fontos, hiszen kisebb az esélye a lapoknak, illetve ha nem sikerül a szerelés, marad esélye a javítása, ami egy elrontott becsúszás után nincs így.

  Egy szó, mint száz, remek ütemérzék, agilitás, erőszakosság, szívósság jellemzi, és ezen felül még a labdával is egész jó barátságban van.

  Ádiról,aki keveset látta. Nagyon jól szerel,fürge és alacsonyan van a súlypontja. Olyan típus akit akárhányszor kicselezel,mindig eléd kerül. Ráadásul jól passzol és az "előrejátékban" is ügyes.

  Még annyit írnék vele kapcsolatban(amit mindenki tud), hogy nem csak magyar, fiatal,Fradista és saját nevelés, de ehhez még társul a tudása is.
  Egyébként, ha jól tudom Ádám már 15-16 éves korában az U19-es csapatunkban játszott.
  A 2007-2008-as idényben már 25 meccset játszott a Serie B-s Bresciában 20 évesen! A következő szezonban már 30 meccset. 2010-'11-ben a Brescia a Seria A-ban volt, ahol Ádám 20-szor lépett pályára(a szezon elején sérült volt). A '11-'12-es szezonban ismét a másodosztályban 27 meccset játszott.
  Összesen 142 meccset játszott az olaszoknál 18 és 23 éves kora között. Ezek után nem csodálom azt a nyilatkozatot, hogy ott ismerik őt a legjobban és abban is biztos vagyok,hogy óriási erősítés lenne számunkra (de még jó néhány EL,BL csapat számára is).

  forrás:
  http://ulloi129.hu/2013/08/06/vass-kellemesen-csalodtam-a-fradiban/#more-92202
  Én pedig emlékszem az egyik itthoni meccsen (2008, Mo-Szlovénia 0-1) úgy kapott gólt a válogatott, hogy Vass a félpályán elvesztette a labdát, és eszébe sem volt utána menni, Tőzsér dettó, és az ellenfél simán begyalogolt a kapuig. Érdemes megnézni. Vass kapott még egy meccset Koemantól, aztán már nem volt válogatott másnál sem.
  Nem csoda. Olyan ez a srác, mint a csodaló, Overdose, mindenki róla áradozik, de senki sem látta versenyezni.

  fiatalon kiment a Stoke-hoz, onnan Brescia, ott letolt egy jó 150 meccsen, egy darabig a Seria A-ban is alapember volt, aztán Cluj, csak ott lesérült fél évre azt szerződést bontottak vele a nyáron
  talán azért nem hallottál róla mert nem sztárolják annyira mint Komant vagy a többi külföldön padozót, mivel Ádám nem lehet válogatott

  Várhidinél alapember volt a válogatottban, volt szerencsém élőben is látni. Minden meccsét végig hajtotta. Koemann legnagyobb hibájának tartottam, hogy nem számolt vele..
  azzal, hogy lerántotta a leplet a válogatott körüli doppingolásokról, sokak számára szimpatikussá vált, de Egervári nyilván nem ezek közé tartozik. smiley
  a fradinál viszont jól járnának vele..

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2268735
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2013.07.31, 15:32 (szerk.: 2017.06.22, 13:22)
  Igazi sikertörténet volt ez, habár a tetkóján kívül sok emlékezetes dolog nem történt.

  Ritkán védek meg magyar játékost, de jelen esetben szerencsétlen nem tehet arról, h sérült volt szinte az egész tavalyi szezonban, így nem tudott beépülni. Nem hiszem h hazajön, lesznek külföldi ajánlatai.

  eleve hiba volt a románokhoz menni. aki az olasz Brescia-ban alapember tudott lenni, annak azt a közeget nem szabad ott hagyni. nézzétek meg a Filkort, minden évben gyengébb és gyengébb csapatokban, minden évben kevesebb és kevesebb játékperccel, de foggal-körömmel ragaszkodik az olasz 2., jövőre a 3. osztályhoz. Vass pedig a maga posztján klasszisokkal jobb Filkornál. Lehet már ő is megbánta ezt a román kiruccanást. innen nehéz lesz visszamenni Európába.

  Remélem talál magának olyan csapatot,ahol újra formába lendül,és megközelíti azt a színvonalat,ahol évekkel ezelőtt állt. Egyébként erősen közepes tudású játékos,olyan akiből még a mai napig találni tudásban itthon hasonlót. Természetesen amiért kimondott egy történelmi tény,mégpedig azt hogy Kolozsvár magyar város, még klasszis. A hazai foss bajnokságban bármelyik csapatba befér, de ha ez nem jön össze,akkor meg bundás 2, vagy olasz b. Az az ő közege,tudása.

  Nem értek egyet, játszott ő már a Serie A-ban is, és hosszú évek óta az egyetlen játékos volt, aki megállta a helyét. Amikor elhagyta Bresciát több Serie A csapat kereste, a Bl miatt ment Kolozsvárra, így utólag rossz döntés volt. Ha formában és rendben van, aki nagyságrendileg a legjobb védekező középpályásunk.

  Tavaly sem értettem miért igazolt román csapatba. A CFR annak ellenére,hogy tavaly a BL-ben indult szerintem egy gyenge csapat,semmivel nem különb a kufár politikája miatt,mint egy Genova vagy Parma,csak ő(mmint a CFR) nem űzik olyan nagy tételben. Ádámnak remélem sikerül egy jó csapatot találnia magának Olaszországban és ott ismét formába lendülnie.

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2267071