magyarfutball.hu

portré: Huszti Szabolcs
© mlsz.hu
alias
A magyar Ribéry
"Hiszti Szabolcs"
绍博尔茨·胡斯蒂
Shaoboerci Hu Christi
Hu Stee
Husztiszabi
Huszti Szabi
Husztics
Hu$zt€€ $zab€€
nemzetiség
Magyarország
életkor
36 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Ferencvárosi TC
2001 - 2005
MATÁV FC Sopron (kölcsönben)
2004 - 2004
FC Metz
2005 - 2006
Hannover 96
2006 - 2009
FC Zenit Saint Petersburg
2009 - 2012
Hannover 96
2012 - 2014. július
Changchun Yatai FC
2014. július - 2015. december
Eintracht Frankfurt
2015. december - 2017. február
Changchun Yatai FC
2017. február 6 - 2018. január
Videoton FC
2018. január 11 -
eredmények / elismerések
Magyar bajnok
2003/2004, 2017/2018
Orosz bajnok
2010, 2011/2012
Orosz kupagyőztes
2010
Orosz Szuperkupa-győztes
2011
Az év magyar labdarúgója
2006
Magyar kupagyőztes
2019
Huszti Szabolcs 2018
2018-ban a Videoton játékosaként
Szédítő belegondolni is, hogy ezres faluból, Gógánfáról indultam el. Onnan vitt az édesapám minden nap munka után Tapolcára az edzésre. Akkor messze volt a magyar élvonal, de elértem.1

Ferencvárosi TC, 2001-2005

...

MATÁV FC Sopron, 2004, kölcsönben

...

FC Metz, 2005-2006

...

Hannover 96, 2006-2009

...

FC Zenit Saint Petersburg, 2009-2012

Amikor a Zenithez szerződtem, nem a pénz vezényelt. Jelentős szakmai kihívásnak tekintettem, hogy megálljam a helyem az orosz bajnokságban, és ha olykor csak epizódszerep jutott nekem Szentpéterváron, a Bundesligába visszatérve bizonyítottam, mennyit fejlődtem.3

...

Hannover 96, 2012-2014

...

2013/2014-es szezon

Az őszi idényben tizennégy meccsen hat gólt szereztem, ugyanennyi gólpasszt adtam, ezzel a Hannoverben én vagyok a legeredményesebb, de tudom, még lőhettem volna két-három gólt, tehát akad némi hiányérzetem. Szerintem bárhogyan alakul is, sohasem leszek elégedett, de ez összefügg a csapat szereplésével is.1

Sokat köszönhetek a Hannovernek, ahogy ők is nekem, hiszen anno dupla áron, most pedig többszörös áron értékesített a klub. Ezért is mondtam: sok Huszti-transzfert kívánok még az egyesületnek!2


Changchun Yatai FC, 2014-2015

Az életemet és a karrieremet mindig is reálisan néztem. Harmincegy éves múltam, tisztában vagyok vele, hogy már nem leszek a Real Madrid játékosa. Sokat beszélgettem a menedzseremmel, Filipovics Vladannal, tudta, hogy a pályafutásom végéhez közeledve olyan együttesben szeretnék futballozni, amelynél tisztességesen megfizetnek. A kínai lehetőség megfelel ennek a kritériumnak is, és miután a családom mindenben mellettem volt és van, belevágok a kalandba.3

A két klub hosszan egyezkedett, mielőtt a kínai vezetőség elkezdhette a tárgyalást Szabolccsal. A Hannover több ajánlatot is visszadobott, de végül megállapodtak a felek. Hogy miért Kína? A német vezetőség olyan kivásárlási árat jelölt meg, amit Bundesliga-csapat aligha fizetett volna ki Husztiért – sőt, nem is akarta rivális együttesnek eladni. Több országba is ajánlottam, de amikor a Csangcsun Jataj elnöke meglátta a róla készült anyagot, eldöntötte: Huszti Szabolcs kell neki! Az elmúlt két évben több klasszis játékos is Kínába szerződött, és Szabit is sztárnak igazolták - mondta Vladan Filipovics, Huszti menedzsere.

Eintracht Frankfurt, 2015-2017

Harmadszor igazolok a Bundesligába, ami azért is különleges, mert legutóbb úgy szerződtetett a Hannover, hogy a Zenitben nem voltam alapember, konkrétan a második csapatnál edzettem, amikor visszatértem. Sokan leírtak, de sikerült bizonyítanom - mondta Huszti Szabolcs. - Ezúttal pedig Kínából igazolok Németországba, és bár én tudom, nem szabad legyinteni a kínai bajnokságra – nem véletlen, hogy brazil válogatottak profiskodnak a ligában, ahogy az sem, hogy Luiz Felipe Scolari is az ázsiai országban dolgozik – kevesen gondolták volna, hogy egy Bundesliga-klub velem tervezi megerősíteni a keretét a télen. Jól esik a bizalom, főleg az, hogy a Frankfurt nem vacakolt, mindvégig éreztette velem a vezetőség, hogy számít rám, engem akar. Hozzáteszem, a kínai egyesület is nagyon korrekten állt az ügyhöz, tudomásul vették a csangcsuni vezetők, hogy szeretnék közelebb futballozni a családomhoz és megállapodtak a Frankfurttal. Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam. 4

...

Changchun Yatai FC, 2017-2018

...

Videoton FC, 2018-

Korábban nem gondoltam volna, hogy én még az NB I-ben pályára lépek. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon – ezúton is köszönöm Peter Friar-nek a segítséget, akivel együtt dolgoztam az elmúlt hónapokban – ekkor keresett meg a Vidi. Beszéltem Kovács Zoltánnal és Marko Nikoliccsal is, meghallgattam őket, de elsőre arra gondoltam, hogy nem térek haza. Később aztán sok „apró” dolog megváltoztatta a véleményem. Kovács Zoltán is rengetegszer kereste Vladan Filipovicsot, Marko Nikolics külön felvázolta nekem a terveket, Juhász Rolival is sokat beszélgettem, Danko Lazovics is felhívott, Garancsi Istvánnal is leültünk és mindenki biztosított arról, hogy a Vidinek komoly céljai vannak. Otthon is beszéltünk erről a lehetőségről a feleségemmel. Van egy négyéves kislányom, aki óvodába jár, a kisfiam is már két esztendős, őket sem szeretném már ide-oda költöztetni. Hosszú távú szerződést írtam alá, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.10.29, 14:27
  Egyébként Huszti szentpétervári produkcióját nem becsülném le. Egyrészt mégiscsak ő az egyetlen játékos, akiért pénzt adott egy nemzetközi kupa címvédő csapata. Aztán azt se feledjük, hogy csak lenyomott ott három és fél évet, márpedig ha teljesen alkalmatlan lett volna arra a szintre, akkor az első év után lapátra teszik. Egyébként az Oroszországban lejátszott tétmeccsein alapján kb. azt nyújtotta, mint Szalai a Hoffenheimben. Időnként stabil kezdőember, aztán hetekre kispadra küldik. Néha a távozásáról cikkeznek, aztán egyszer csak bekerül a kezdőcsapatba és meglepően jól teljesít.

  Leépülni pedig aligha épült le, mert amikor visszament Hannoverbe, látványosan jobban játszott, mint pár évvel korábban ugyanott.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2015.12.31, 09:32
  Frankfurtba való igazolása kapcsán:
  Pár éve már lemondta a válogatottságot...
  Egyébként én a legjobb Magyar focistának tartom Gerával együtt az utóbbi 10-12 évben...


  Nagyon jó játékos Huszti, szimpatikus is, sajnos elment Kinába pénzt keresni, de legalább most visszamegy a Bundesbe picit focizni. Azért most egy kicsit sajnálom, hogy Dárdai nem jelentkezett be érte, szerintem elférne a Herthába, Matthaus legnagyobb felfedezettje egyértelműen. A legutóbbi évek top3 játékosai közt mindenképpen elfér - persze magyar szinten - Dzsudzsák és Gera mellett/után. Sok sikert!


  ha Huszti nem mondja le a válogatottságot akkor Dárdai tuti hívta volna. Nála jobban szerintem nem sokan ismerik, közelből figyelhette Németországban.


  Nagy 0 volt a válogatottban mindig, csak marha könnyű azt hinni, hogy bármit hozzátett volna. A többiek a válogatottban küzdöttek, sokszor égették magukat, de jöttek, ez meg...


  Husztinak tisztelet és köszönet jár azért a hogy pár éve kimondta az igazságot.Teljesen igaza volt szerethetővel meg az itthoni "szakmával" szemben.Az idő kőkeményen őt igazolta.Csak sajnos még mindig rengeteg b.romarcú szurkoló rajong a faxrajzolóért és nem értenek semmit a nemzetközi fociból.


  na, az nagyon jó hír! az első játékos, aki kitálalt a válogatott körüli mutyiról. szerencsére mér nem mezei féle slepp diktál, talán van visszaút a válogatottba. örülnék, ha a játékával felhívná magára a figyelmet.


  Huszti volt válogatott csapattársai akkor lennének korrektek ha bocsánatot kérnének Husztitól amiért akkor nem álltak ki mellette.


  Nem "hívta volna" Dárdai a válogatottba, hanem konkrétan azonnal hívta, kulcsembernek. Huszti akkor is lemondta a válogatottságot, sokadszor, jelezve, hogy végleges a válogatottól való elvonultsága. Tehát ha most mindezekután vissza akarna térni, az igencsak furcsa lenne. De remélem senkinek eszébe se jut mégegyszer hívni - bomlasztó hatású lenne beülnie a készbe, miután az úttól annyiszor elhatárolta magát.
  Amúgy persze gratulálok a szerződtetéséhez, sokatmondó, hogy számítanak rá. Gondolom (remélem), ott meg is hálálja a bizalmat és jó játékkal kitölti a két és fél évet - így a pályafutása vége felé.


  Te ha beindulsz ezzel az "igazságkereső" témáddal, nem tudod magad leállítani - de rossz helyen keresed az igazságot, ha Husztit akarod piedesztálra állítani, miközben folyton Dárdait és társait kritizálod az akkori korszakért. Ők nem hagyták cserben a válogatottat, Huszti azonban többször is CSERBENHAGYTA, sunyin, infantilisen. Megjegyzem, a klubcsapatainál is sok baj volt Huszti moráljával, általában forrt körülötte a levegő, és nem azért mert valamiféle avantgárd forradalmár lett volna, hanem azért, mert suttyó hangulatemberként viselkedett rendszeresen, úgy a szakmájában, mint a társaival, edzőivel szemben - és civilben is. Azt is megjegyzem, hogy bár Huszti elég szép és elismerésre méltó pályaívet futott (és még fut) be, még egy kicsit többet is elérhetett volna, ha morálisan tartásosabb - például a magyar futballt is segíthette volna, ha van emberi tartása. (Ne feledjük a horvátok elleni könyöklését se, amivel el is intézte azt a selejtezősorozatot.) Talán harminc felett benő a feje lágya, de az már csak arra lesz jó, hogy felnőtté váljon, mire családapai szerepbe jut.


  Azért ne ess már át a ló túloldalára. Jó, hogy nem hazaáruló Huszti! A horvátok elleni a piros, meg meglehetősen rosszindulatú piros volt a meccs elején. 10-ből 9-szer az az eset sárga. Ha Huszti cserbenhagyta a magyar focit, akkor mit tettek azok, akik az elmúlt 30 évben asszisztáltak ahhoz, ami ellen Huszti fellázadt? Hol van manapság Várhidi? Egervári is csúnyán felsült azóta, most egy kiesés elől menekülő NBI-es csapatnál fog végezni tűzoltást. Husztit meg most igazolta le egy Bundesliga csapat...


  A magyar focinak igazán jót tett volna ha szerethető,bozontos bohóc,stb kapitánysága alatt a külföldön játszók lemondták volna a válogatottságot és elmondták volna azt amit a Huszti meg később a Szalai.Akkor ma sokkal előbbre tartanánk.Sajnos szürkemackósék gyávaságból vagy aki tudja miért nem tették meg pedig látniuk kellett hogy mennyire el vannak maradva a magyar edzők a nemzetközi alsóközépszertől is.


  Huszti nem fellázadt valami ellen, hanem amikor olyan szövetségi kapitány jött, aki nem kezelte megkérdőjelezhetetlen kulcsemberként, megsértődött, és vagdalkozni kezdett, valamint elhagyogatta a válogatottat. Ez nem függ össze azzal, hogy hol van most Várhidi és Egervári, és hogy ők helyesen ítélték-e meg Huszti akkori játékerejét és a csapatban betölteni képes szerepét, hanem azzal függ össze, hogy Husztinak bizonyos erős morális hiátusai voltak, amik miatt nem tudott úgy kulcsembere lenni a válogatottnak (sem), mint ahogy azt a szorosan vett futballszakmai képességei lehetővé tették volna - lásd még Rudolf tipikusan. Ugyanígy a klubjainál.
  Ezzel együtt, mint mondottam, mély elismerésem Huszti pályaíve előtt, és a mostani igazolása kapcsán is megjegyeztem, hogy elismerésre méltó, megbecsülnivaló, bizonyára sikeresen segíti a Frankfurtot - én nem estem át semmiféle ló semelyik oldalára. Ülök a (magas) ló tetején, stabilan, mindkét lábam a kengyelben. smiley


  Gratulálok Szabinak! Ez az igazolás a magyar foci jelen helyzetében igen csak nagy dobásnak számít. Egyrészt azért, mert őt még 30-on felül is értékes játékosnak tartják külföldön, másrészt az utóbbi időben a legtöbb aranylábu aranyifjú külföldön leszerepelt és nem egy esetben az NB1 felé vette az irányt. Nagyon kevés futballistánk állja meg a helyét külföldi bajnokságban. Huszti pont beletartozik ebbe a szűk körbe és ezért respect neki 100%-osan. Nem gondolnám, hogy a válogtottság miatt csinálta, csak szimplán jött neki egy lehetőség és nem egy NB1-es csapattól. Ennyi. smiley


  A keretben - talán Király kivételével - nincs pótolhatatlan ember. Huszti képességei pedig jobbak bármelyik mezőnyjátékosunkénál. Nemhogy a keretbe, a kezdőbe kell helyet szoritani neki, ha vissza akar térni. Ő igazi erősités lenne.


  ejj, de buták vagytok...aki a válogatotthoz a pénz miatt jön, az pont, h csendben marad és meglapul, nehogy kitegyék onnan. aki felszólal az edző és a "háttérhatalom" ellen annak tényleg szívügye a magyar válogatott. a sok buta szurkoló nem képes felfogni, h nem azzal szolgálja egy játékos a magyar foci jövőjét, ha csendben marad, hanem ha felvállalja a véleményét és kiborítja a bilit.


  Huszti semmiféle bilit nem borogatott, szép hosszú levelét egyetlen mondatban össze lehetett anno foglalni: "Nem borultatok le nagyságom előtt, nem vagyok hajlandó többet ide jönni."


  rossz olvasni gyűlölettől fröcsögő írásaid. Miközben fogalmad nincs, ki mit miért tesz. Husztiról a játéka beszél. A hátán vitte a Hannovert, felszántotta acsapatáért a pályát. milyen balhékról beszélsz. A világ legnagyobb marhája, aki nem akarná a saját válogatottjába a legjobb játékost. Nézd meg, a Frankfurtot ugyanúgy húzni fogja. Ebben biztos vagyok. Te meg csak köpködj rá.


  Bár lenne a válogatottunkból 5-6 olyan játékos akit Bundesligába akarnak vinni. DE NINCS !! Még a nagy Dzsudzsákot sem akarták ingyen sem vinni ez a szégyen, nem az hogy Husztit "ezer évesen" is tárt karokkal fogadják.


  Nem, utolsó hisztije azért volt, mert az angolok ellen olyan szemét alibiző, sétálgató módon játszott, hogy 20 perc múlva lehozták... Zsuzsi nem fúrta, sőt nyilatkozatban kiállt mellette. Gera nem fúrta, mert ő is kikerült a csapatból, de belátta hogy hibázott, és visszakérte magát.
  A többi stimmel, ja mást nem is írtál smiley


  "A magyar válogatott mezét 51 alkalommal húzta magára, 2010 óta viszont egyszer sem."
  Mivel sérült nem nagyon volt, évi nyolccal számolva mára akár bőven 90 fölött lehetne a válogatottsági száma. Lehet, hogy ma még egyáltalán nem gondol erre, de bizony 50, 60 évesen majd könnyen lehet, hogy bánni fogja az elszalasztott válogatottságokat. Egyébként egyenes embernek tartom és szinte kizárt, hogy részt akarna venni az EB-n, úgy, hogy a selejtezőkön nem játszott. Szerintem ha remekelne tavasszal a Frankfurtban és hívná Storck, akkor is nemet mondana újra. Nem gondolom, hogy valaha még felveszi a válogatott mezt.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2458083
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2013.04.18, 08:17 (szerk.: 2015.12.31, 09:33)